West Canada: dit zijn de leukste activiteiten om met kinderen op rondreis naar Victoria te doen!

Victoria Canada met kinderen: mini reisgids!

De meeste gezinnen bezoeken op een rondreis door West Canada Vancouver Island en de hoofdstad van dit eiland is Victoria. is de hoofdstad van Vancouver eiland en een prima bestemming om met kinderen te bezoeken. Zo zijn er verschillende bezienswaardigheden rondom de stad die leuk zijn om met kinderen te bezoeken. Wij waren tijdens onze rondreis door West Canada een paar dagen met ons gezin in Victoria en we hebben de leukste activiteiten op een rijtje gezet rondom Victoria Canada met kinderen voor jullie.

Rondreis West Canada met kinderen
Rondreis West Canada met kinderen

Victoria Canada met kinderen #1: Beacon Hill Park

Dit mooie park ligt in het centrum van de stad en is erg leuk om met kinderen te bezoeken. Het park heeft twee grote speeltuinen, een waterparkje, vele picknickbankjes, verschillende totempalen (zelfs de hoogste totempaal ter wereld) en een leuke kinderboerderij. 

Daarnaast is het leuk om door het park zelf te lopen en de schildpadden in de verschillende vijvers te bezichtigen. Ook liepen er rond de speeltuintjes verschillende wilde herten rond. Een prima plek om je met kinderen een ochtend of een middag te vermaken. 

Op de kinderboerderij  kun je verschillende dieren bekijken en is er een mogelijkheid om de geitjes van de boerderij te knuffelen. De entree is gratis en je mag zelf weten wat je aan het einde van je verblijf bij de boerderij doneert. 

Rondreis West Canada met kinderen
Rondreis West Canada met kinderen

Victoria Canada met kinderen #2: Bezoek het Goldstream Park

Na een tip van een inwoner uit Victoria, bezochten wij het Goldstream Park. Een natuurpark met een mooie waterval. De wandeling naar de waterval is makkelijk en goed te doen voor ouders met jonge kinderen. Wel is het handig om niet net als ons op slippers dit park te bezoeken.

Heb je de waterval bezocht dan kunnen de sportieve ouders naar boven lopen naar de spoorlijn voor een mooi uitzicht over de omgeving. Wel is het vrij steil naar boven en zoals we hierboven vermeldden is het zeer lastig om met slippers de berg te beklimmen. Het uitzicht aan de top is leuk, maar houdt je kinderen wel in de gaten want ze kunnen zo naar beneden vallen. 

Voor meer informatie over dit park en de waterval kijk dan even op de website van het park.  

Rondreis West Canada met kinderen
Rondreis West Canada met kinderen

Victoria Canada met kinderen #3: Ga zeehonden spotten

Victoria staat bekend om de plek, waar je een walvis/ orka tour kunt boeken. Er zijn verschillende boot maatschappijen die deze tour aanbieden en je struikelt over de vele folders die je aangeboden krijgt in het centrum voor de verschillende tours.

Een tour duurt gemiddeld meer dan vier uur en wij vonden dat voor onze dochter van vier jaar iets te lang op een kleine boot. Later ben ik (Joep) zelf in Vancouver nog wel op een tour geweest naar de Walvissen, Orka’s en zeehonden. Voor ouders met oudere kinderen is dit een hele leuke activiteit waar je veel dieren zult zien. 

Je hebt verschillende organisaties die dit vanuit Victoria aanbieden zijn:

Ook kun je deze tocht vooraf al online boeken

Uiteraard kun je ook geluk hebben en de verschillende dieren langs de kant van het water te spotten. In het geval van orka’s en walvissen is die kans overigens niet al te groot, maar de kans op zeehonden is wel een stuk groter. Zo zijn wij langs verschillende plekken in de stad gereden om de kust af te zoeken. De plekken die wij bezocht hebben waren:

  • Fishermans Warf. Dit is ook het startpunt waar veel tours starten. Tussen de houten palen willen er nog weleens zeehonden zwemmen. Wij hadden geen geluk hier. Ook hebben we hier verschillende toeristen gezien die gingen kajakken. Voor meer informatie hierover klik op de website van dit bedrijf. 
  • Ogden Point Headwater. Hier kun je een wandeling maken naar een vuurtoren en loop je over een pad richting de zee. Het kan hier wel hard waaien, dus het is handig om een jas mee te nemen als je hier gaat wandelen met je kinderen. Deze wandeling van ongeveer een half uur is ook prima met een buggy te doen. Wij vonden het een leuke wandeling en we hebben wel een soort zeeotter gezien, maar verder niets. Soms heb je geluk en zie je er een orka, zoals in het filmpje hieronder te zien is. 
  • Oak Marine Bay. In het verleden kon je op deze plek eten kopen voor de zeehonden en ze voeren, maar dat is tegenwoordig verboden. Hierdoor zaten er in het verleden rondom deze plek veel zeehonden. Helaas hebben wij er ook hier geen gespot. Wel kun je hier prima lunchen in de omgeving.

Rondreis West Canada met kinderen
rondreis Vancouver met kinderen

Victoria Canada met kinderen #4: Geniet van het uitzicht op Mount Douglas

Voor een mooi uitzicht over de omgeving, kun je de berg Mount Douglas bezoeken. Je kan de berg helemaal zelf beklimmen en dan is het een tocht  van ongeveer 1,5 uur lopen, maar je kan ook met de auto de berg helemaal oprijden en de laatste 100 meter zelf lopen. Zeker voor ouders met kleine kinderen is dit een prima optie. Je hebt op deze berg een prachtig 360 graden uitzicht over het landschap en de zee. 

Rondreis West Canada met kinderen
Rondreis West Canada met kinderen

Victoria Canada met kinderen #5: Bezoeken van de Butchart Garden

De bekendste bezienswaardigheid van Victoria is de Butchart Gardens. Dit park heeft verschillende tuinen uit verschillende landen en dit is een prima activiteit voor een paar uurtjes met kinderen. Je kunt hier mooie foto’s maken van je kinderen bij de bloemen. Wel vonden wij de entreeprijs wat aan de hoge kant voor wat je te zien kreeg. 

rondreis Vancouver met kinderen
Rondreis West Canada met kinderen

Victoria Canada met kinderen #6: Bezoek het Craigdarroch kasteel

Voor de liefhebbers van kastelen is dit kasteel in het centrum van Victoria nog een leuke optie. Wij vonden de tour van ongeveer een half uur/ drie kwartier door het kasteel een prima activiteit om ons even te vermaken, maar als je weinig tijd hebt in Victoria Canada met kinderen kun je dit best overslaan. 

Victoria Canada met kinderen
Rondreis West Canada met kinderen

Activiteiten Victoria Canada met kinderen bij slecht weer

Daarnaast hadden we nog een aantal opties op ons lijstje staan wanneer het slecht weer zou zijn, maar daar hebben we gelukkig geen gebruik van hoeven maken.

  • Victoria’s Bug Zoo.  Hier hebben ze allerlei insecten en kunnen kinderen deze insecten ook zelf vasthouden zoals spinnen en schorpioenen. 
  • Miniature World. Voor de liefhebbers van treintjes, kan dit een optie zijn. 
  • Imax Bioscoop. Een bioscoop, waar je een film kunt kijken met het gezin.
  • Flying Squirrel Trampoline Park Victoria. Voor een dagje springen op de trampolines. 
  • Een tochtje over het water. Met deze boot maatschappij  kun je een tour maken rondom Victoria in een overdekte boot. De vraag is wel of je dit met slecht weer moet doen, aangezien je dan misschien niet zo heel veel ziet. 

Victoria Canada met kinderen is dus een prima bestemming voor een paar dagen en makkelijk te bereizen vanaf Vancouver. Je rijdt dan ongeveer 1,5 uur met de auto en tussendoor steek je het water over met de veerboot (duur 1,5 uur). Deze veerboot vaart door de haven en is ook een schitterende tocht.

waar slapen in victoria canada met kinderen?

Wij verbleven in het appartement Sunny Suite Downtown, wat midden in het centrum van Victoria zat.  Het appartement bevat een kleine woonkamer, keuken en een slaapkamer voor de ouders. Onze dochter sliep op een slaapbank in de woonkamer. Ook zate er een klein balkon bij, waar wij in de avond nog konden borrelen als onze dochter sliep. Ook de wasmachine die bij het appartement zat, was een fijne bijkomstigheid. Voor onze huurauto zat er een gratis parkeerplaats bij.  Wij vonden dit in Victoria Canada met kinderen een prima overnachtingsplek voor een paar dagen! 

Een vergelijkbaar appartement met een superhoge beoordeling is Sundial Suites

Scroll naar boven