Wat te doen op Jeju Eiland

Wat te doen op Jeju Eiland: 9 bezienswaardigheden

Wat te doen op Jeju eiland? Dat vroegen wij ons ook af toen we tijdens onze wereldreis Zuid-Korea aandeden en we voor acht dagen een hotel op Jeju eiland boekten. Jeju eiland wordt ook wel het Hawaii van Zuid-Korea genoemd en aangezien wij Hawaii fantastisch vonden, wilden wij ook graag het Jeju eiland bezoeken. Doordat we tijdens onze wereldreis de tijd hebben en niet al te snel willen reizen bezochten we Jeju Island 8 dagen en zetten we voor jullie de leukste bezienswaardigheden op een rij. 

Wat te doen op Jeju eiland
Wat te doen op Jeju eiland

Jeju Eiland Algemeen

Je komt op Jeju eiland door te vliegen vanaf de steden Seoul of Busan. Het is vanaf Seoul en Busan ongeveer een uurtje vliegen. Om het eiland te verkennen kun je het beste een auto huren. Wij huurden een auto via Rentalcars, maar betaalden wel 100 euro per dag. Op andere websites lazen wij dat het ook zeker voor de helft kan, dus er zouden goedkopere maatschappijen moeten zijn, waar je een auto kan huren. 

Wij waren acht dagen op Jeju eiland, maar dat is wel aan de lange kant. Ga je puur voor de echte hoogtepunten dan kun je in een dag of drie al heel erg veel zien. Doordat wij met onze dochter van acht jaar reisden, hebben wij tussendoor ook dingen gedaan die je echt voor de kinderen doet. 

Overigens vonden wij het autorijden wel erg vermoeiend, doordat er heel veel stoplichten en snelheidsmeters op het eiland staan en je op grote stukken maar 30, 40 of 50 kilometer per uur mag rijden. Hierdoor doe je ook best wel een hele tijd over relatief kleine afstanden. Houdt hier in ieder geval rekening mee in de planning. Wat we wel een groot voordeel vonden is dat je eigenlijk overal gratis kan parkeren. 

Grote supermarkten zijn wij op het eiland maar weinig tegengekomen (eigenlijk maar eentje) en daar waren de prijzen niet lager dan bijvoorbeeld een 7Eleven die wel overal op het eiland te vinden is. Ook vonden wij dat er voor vegetariërs weinig opties zijn. Het is voornamelijk veel vlees en vis. Ook groenten en fruit is behoorlijk duur. Je betaalt bijvoorbeeld voor 4 appels zo al een euro of 7. 

#1 Jeongbong Waterval

In het zuiden van het eiland Jeju heb je een aantal prachtige watervallen die je kan bezoeken. Wij overnachten in de plaats Seogwipo en vanuit daar kun je met een huurauto in een halve dag al heel wat watervallen zien. Voor een aantal van de watervallen betaal je een paar euro aan entree en voor een aantal watervallen betaal je niets. Bij alle watervallen kun je de huurauto gratis parkeren en zijn er prima parkeerplaatsen. 

Ook de wandelingen naar de watervallen toe is bij de meeste watervallen goed geregeld en kun je ook met kinderen deze watervallen prima bezoeken. Onze dochter van acht jaar is niet een hele grote wandelaar, maar ze heeft naar alle watervallen zelf gelopen. Wij hebben in totaal op vijf verschillende plaatsen een waterval bezocht en dit waren onze bevindingen. 

  1. Jeongbong Falls: dit is een betaalde waterval, maar wel een hele mooie. Je kan bijna onder de waterval staan en de waterval valt in zee. Het laatste stukje loop je over wat rotsen heen. Wij vonden dit één van de mooiste watervallen van het eiland.
  2. Sejeongbong Falls: ook dit is een prachtige waterval en deze waterval is gratis te bezoeken. Ook naar deze waterval is het maar een klein stukje lopen en daardoor ook een waterval die je met kinderen prima kan bezoeken. Ook hier kun je heel dicht bij de waterval komen. 
  3. Wonang Falls: ook deze waterval is gratis te bezoeken en hier moet je een stukje naar beneden lopen (tien minuten). Er staan overal borden dat je niet mag zwemmen bij deze waterval en ook bij deze waterval kom je redelijk dicht in de buurt. Wat ons betreft ook een hele mooie waterval om te bezoeken. 
  4. Eongtto Falls: of we hebben de verkeerde plek bezocht of er was te weinig regen gevallen, maar bij de Eongtto Falls hebben we geen waterval gezien. We hebben wel over de paden gelopen naar het uitkijkplatform, maar vanuit daar was geen waterval te zien. Deze kun je dus prima overslaan. 
  5. Cheongjeyeon Falls: ook dit is een betaalde waterval, maar dan kun je wel drie verschillende watervallen bezoeken op één plek. Prima watervallen, maar wel een beetje ver weg vonden wij (in vergelijking met de eerste drie watervallen). Als je alle drie de watervallen wil zien, dan ben je wel even aan het wandelen (half uur/ veertig minuten). Heb je niet zoveel tijd, dan zijn de eerste drie watervallen in deze lijst de beste opties wat ons betreft. 

Wat te doen op Jeju eiland
Wat te doen op Jeju eiland

#2 Hamdeok Beach

Moet je naar Jeju eiland voor de stranden? Dat vroegen we ons af en we hebben daarom op drie verschillende dagen de vijf bekendste stranden van het eiland bezocht. We waren er in september en de temperatuur was nog tussen de 25 en 30 graden. Als we heel eerlijk zijn vonden we de stranden een beetje tegenvallen. 

We bespreken hieronder de vijf verschillende stranden die wij bezocht hebben. 

1. Hamdeok Beach: dit is wat ons betreft de favoriet en heb je niet zoveel tijd, dan zouden wij dit strand bezoeken. Het strand is niet super groot en toen wij er waren was het best druk met selfie schietende tieners, maar op dit strand was ook het meeste leven. We lazen vooraf dat het zand super wit zou zijn en het water enorm blauw. 

Dat eerste van het zand klopten, maar de zee vonden wij de eerste keer toen we het strand bezochten niet super helder (het was toen vloed). De tweede keer toen we het strand bezochten was dit helemaal anders en was het wel erg helder (het was toen eb, geen idee of dat er mee te maken had). Hier rondom het strand heb je ook de meeste voorzieningen. Het strand ligt in het noorden van het eiland. 

2. Jungmun Beach: dit strand lag het dichtste bij ons hotel in Seogwipo in het zuiden en het strand ligt in de buurt van dure resorts. We hadden eigenlijk best wel hoge verwachtingen van het strand, maar eind september was er amper iemand op het strand en waren er weinig voorzieningen. Er hing een rode vlag, waardoor we ook niet echt in de zee hebben kunnen zwemmen. Om er te komen moet je een stukje naar beneden lopen, maar dat stelt niet zo heel veel voor. 

3. Woljeong beach: dit strand ligt ook in het noorden en het strand is wel een beetje te vergelijken met Hamdeok beach. Ook hier heb je verschillende voorzieningen en het strand is ook vrij wit. Als je een keuze moet maken tussen de twee stranden, dan zouden we voor Hamdeok beach kiezen. 

4. Iho Tewoo Beach: dit strand ligt het dichtste bij de stad Jeju en we lazen dat er behoorlijk wat voorzieningen waren. Wij vonden de voorzieningen een beetje tegenvallen en behalve dat er wat mensen surfles kregen was er verder weinig leven op het strand. Dit strand staat bekend vanwege zijn grappige vuurtorens in de vorm van een paard. 

5. Hyeopjae Beach: dit strand ligt in het westen van het eiland. Ook dit strand is niet super groot, maar er zijn wel enige voorzieningen. Zo heb je een hotel met een terras bij het strand en bijvoorbeeld ook een vestiging van Starbucks aan het strand. Wat wij hier grappig vonden is dat je van allerlei opblaasbare beesten (echt mega grote unicorns) kon huren.  

Jeju eiland bezienswaardigheden
Jeju eiland bezienswaardigheden

#3 Seongsan Sunrise Park

Seongsan Sunrise Park ligt in het oosten van het eiland en je kunt hier een mooie wandeling maken naar de top van de vulkaan. Je betaalt een paar euro entree en dan heb je toegang tot de top van de vulkaan. De route hier naar toe is prima te doen en je loopt in ongeveer twintig minuten naar boven. Het merendeel van de route loop je op een trap. 

Tijdens de route heb je een mooi uitzicht over de omgeving. Ook het zicht op de vulkaan boven is mooi. Je kunt ook nog een gedeelte lopen naar de zee toe. In totaal ben je hier ongeveer twee uurtjes kwijt als je het op je gemak doet. Onderaan de top kunnen kinderen ook tegen betaling een rondje paardrijden. 

Jeju eiland top 9
Jeju eiland top 9

#4 Kymnyoung Maze park

De vierde activiteit die je op Jeju Eiland kan doen is het Kymnyoung Maze park bezoeken. Dit is wel een activiteit die vooral geschikt is voor gezinnen met kinderen. Het doolhof is in de vorm van het eiland Jeju en onderweg moet je verschillende stempels verzamelen. Hoe lang je bezig bent met deze activiteit ligt er een beetje aan hoe snel je uit het doolhof bent. Wij waren ongeveer een veertig minuten in het doolhof, maar toen hadden we wel alle stempels verzameld. 

Naast het doolhof is het mogelijk om op gekke fietsjes rond te rijden. Onze dochter vond dit erg leuk, maar ook volwassen Koreanen vonden het heel erg leuk om op deze fietsjes te fietsen. Daarnaast heb je nog verschillende spelletjes en speelgoed voor kinderen. Onze dochter heeft hier nog een hele tijd zitten spelen in bijvoorbeeld de keukentjes en dergelijke. 

Ook lopen er tientallen katten op het complex rond. Je krijgt bij binnenkomst ook een bakje met voer voor de katten. Onze dochter vond het erg leuk om de verschillende katten te voeren op het complex. In totaal zijn we een uurtje of drie hier geweest. Je kan deze activiteit heel makkelijk combineren met de Manjanggul Cave, waar we het later nog over zullen hebben. 

Bezienswaardigheden Jeju eiland
Bezienswaardigheden Jeju eiland

#5 Hallasan Nationaal Park

Ook één van de hoogtepunten van Jeju Eiland is het bezoeken van het nationaal park Hallasan. Zelf hebben we dit nationale park om twee redenen niet bezocht. Het was rondom de vulkaan toen wij er waren het merendeel van de tijd geen goed weer en met onze dochter van acht jaar zagen wij een wandeling van een paar uur niet zitten, aangezien ze niet echt een enorme wandelaar is.

We zagen op de plattegrond die we hadden van Jeju eiland dat er vijf verschillende routes te lopen zijn. Twee gaan helemaal naar boven naar de krater van de vulkaar en de andere drie wandelroutes gaan tot ergens halverwege. Je hebt hier de volgende trails:

A. Seongpanak Hiking Trail: 9,6 kilometer, 4 1/2 uur lopen. Qua moeilijkheidsgraad krijgt de route drie van de vijf sterren en de views op deze route zijn drie van de vier sterren. 

B. Gwaneumsa Hiking Trail: 8,7 kilometer, 5 uur lopen. Qua moeilijkheidsgraad krijgt de route vier van de vijf sterren en de views op deze route zijn vier van de vier sterren. 

C. Yeongsil Hiking Trail: 5,8 kilometer, 2 1/2 uur lopen. Qua moeilijkheidsgraad krijgt de route twee van de vijf sterren en de views op deze route zijn drie van de vier sterren. 

D. Donnaeko Hiking Trail: 7 kilometer, 3 1/2 uur lopen. Qua moeilijkheidsgraad krijgt de route twee van de vijf sterren en de views op deze route zijn twee van de vier sterren. 

E. Eorimok Hiking Trail: 6,8 kilometer, 3 uur lopen. Qua moeilijkheidsgraad krijgt de route drie van de vijf sterren en de views op deze route zijn twee van de vier sterren. 

Indien je dus van wandelen houdt, kun je maar liefst vijf verschillende routes lopen in dit nationaal park. Helaas hebben we dus zelf niet deze routes zelf gelopen, dus kunnen we ook niet over deze activiteit onze eigen ervaringen met jullie delen. Let op dat je voor de twee routes die naar de top van de vulkaan vooraf moet reserveren. Dat kun je hier doen

Jeju eiland met kinderen
Jeju eiland met kinderen

Overige activiteiten op Jeju Eiland

Naast de hierboven beschreven activiteiten die je kan doen op Jeju eiland, zijn er nog een aantal dingen die je kan doen. We zetten ze hieronder kort op een rij. 

#6 Innisfree Jeju House: vinden jullie het leuk om een theeplantage te bezoeken dan is het Innisfree Jeju House een leuke optie. Je kunt hier zo de theevelden inlopen en een foto nemen. Uiteraard kun je hier ook een theetje drinken en kopen. Verwacht niet de theevelden die je bijvoorbeeld in Maleisië ziet bij de Cameron Highlands, maar ben je in de buurt is het een prima stop van een uurtje. 

#7 Manjanggul Cave Park: je kunt op Jeju eiland ook een grot bezoeken. De Manjanggul Cave is een grot van een kilometer lang die door lava gevormd is. Ons bezoek aan de grot duurde in totaal ongeveer een uurtje. Onder de grond is het wat aan de frisse kant, dus een jasje is geen overbodige luxe. Ook schoenen zijn best handig. Wij bezochten de grot zelf op slippers en in de grot liggen best wel veel plassen water, dus schoenen waren misschien wel handiger geweest, 

#8 Shinhwa Pretpark: ook dit is een leuk pretpark om te bezoeken als je met kinderen bent. Wij hebben ons er een halve dag prima vermaakt. Het pretpark van Shinhwa ligt in het oosten van het eiland en is gratis toegankelijk. Uiteraard betaal je wel voor de attracties, maar dat zorgt er wel voor dat je bijvoorbeeld niet voor beide ouders de volle entree hoeft te betalen.

Je kan bij de kassa kiezen om te betalen voor één attractie, drie attracties of een hele dag onbeperkt attracties. Wij kozen voor onze dochter onbeperkt en ook één van ons had éen onbeperkt bandje. Het bandje hebben we wat losgemaakt en hiermee zijn we om de beurt in de attracties gegaan met onze dochter. 

Het pretpark ziet er super mooi uit en heeft in totaal maar 12 attracties (niet super veel dus). Ook heeft het een hele leuke speeltuin, die je dus in principe gratis kan bezoeken. 

Het Shinhwa complex bestaat daarnaast ook nog uit een aantal hotels, een winkelmall en een waterpark. Dat waterpark was bij ons in september wel open, maar alleen het gedeelte binnen. Dat was jammer want het gedeelte buiten zag er ook heel tof uit met veel spectaculaire glijbanen. 

#9 Jeju Leportsland: nog een tip voor gezinnen met kinderen die Jeju eiland bezoeken. Bij Jeju Leportsland kan je in een tweepersoonskart karten, kun je ziplinen en met een band van een berg af. Wij hebben hier een kwartier gekard en hebben daarna nog twintig minuten met een band van de berg af geweest. Wij vonden dit een leuke activiteit voor een uurtje en hebben het gecombineerd met een dagje strand op Hamdeok Beach. 

Jeju eiland met kinderen
Jeju eiland met kinderen

Hotel op Jeju Eiland

Je hebt genoeg hotels op Jeju Eiland, waar je prima kan overnachten. Wij sliepen met ons gezin in het Casaloma hotel in het zuiden van Jeju eiland en dat was een perfecte locatie om de bezienswaardigheden van het eiland te bezoeken. Het Casaloma hotel ligt in de plaats Seogwipo. Het hotel heeft een hele goede prijs-kwaliteit verhouding. 

Je betaalt voor het hotel absoluut niet de hoofdprijs en de kamers hebben fijne bedden en een heerlijk warme douche. Daarnaast heeft het hotel op het dak een zwembad met een mooi uitzicht over het eiland. Wij hadden het ontbijt erbij geboekt en hadden daar zeker geen spijt van. Bij het ontbijt zaten genoeg verschillende opties. 

Onze dochter is niet zo’n makkelijke eter, maar het hotel heeft boterhammen, omeletjes, jam, verschillende soorten groente en fruit en verschillende sapjes. Wij vonden het ontbijt in ieder geval smaakvol. Kijk voor meer informatie over het Casaloma hotel even hier

Het hotel waar wij overnacht hebben is een middenklasse hotel. Zoek je een budgethotel, dan is Jeju Pureun Hotel een hele goede optie in dezelfde stad als het Casaloma hotel. Dit hotel wordt met een ruime negen beoordeeld door de gasten en is dus als budgethotel een goede optie. Kijk voor meer informatie over het Jeju Pureun hotel even hier

Zoek je juist een wat luxer hotel dan is het Bayhill Pool & Villa een toffe optie. Ook dit hotel ligt in Seogwipo, waardoor je een goed startpunt hebt om het Jeju eiland te verkennen. Dit luxe hotel heeft een zwembad en spa en kijk voor meer informatie over het Bayhill Pool & Villa even hier

Zit er bij de bovenstaande hotels geen goede optie bij voor jullie kijk dan voor de volledige lijst van hotels op Jeju eiland even hier

Hotel op Jeju eiland
Hotel op Jeju eiland

Scroll naar boven