Wat te doen op Coron met kinderen

Wat te doen op Coron: welke tours zijn leuk?

Wat te doen op Coron? Dat vroegen wij ons af toen we de omgeving van Coron vier dagen bezochten. Je kunt in Coron verschillende tours boeken en ook is er nog het een en ander in de omgeving te doen. Wij zijn vooral op de verschillende tours geweest en leggen in deze blog precies uit wat de verschillende tours zijn die je in Coron kunt boeken. Daarnaast vertellen we onze ervaringen in het dorpje. 

Wat te doen op Coron
Wat te doen op Coron

Het dorpje Coron

Het dorpje Coron stelt eigenlijk niet zo heel veel voor. Wij vonden het in ieder geval heel erg tegenvallen. Zeker als je het vergelijkt met het dorpje El Nido aan de andere kant van het water. Je hebt een of twee straten waar wel een aantal leuke restaurants zitten voor backpackers, maar dan heb je het wel echt gehad. 

Wij hadden ontbijt bij ons hotel (Coron Soleil Garden Resort, hotel met een groot zwembad), we lunchten tijdens de verschillende tours ergens op het strand of op de boot en we dineerden in het dorp Coron de meeste keren bij restaurant Altrove. Hier kun je lekker boven op een soort van dakterras zitten en hebben ze heerlijke pizza’s, pasta’s en andere Italiaanse gerechten. 

Ook aten we een keer bij Pacifico Coron bar en restaurant naar aanleiding van de goede recensies die dit restaurant kreeg en dat was ook erg lekker. Gerechten zoals pasta, frietjes en wraps kun je bij dit restaurant eten. Dit restaurant is wel wat minder sfeervol dan het restaurant Altrove. 

Bezienswaardigheden Coron
Bezienswaardigheden Coron

De verschillende dagtours in Coron

Je kunt in Coron verschillende tours boeken en bij ieder bureautje in het dorp wordt ook hetzelfde aangeboden. Je kunt hierbij kiezen tussen een privé tour of een groepstour. Uiteraard betaal je meer bij een privé tour, maar je hebt hier dan wel het voordeel dat je meer zelf kan bepalen hoelang je ergens wil blijven. 

Zelf hebben wij steeds een tour met een groep gedaan. Dat beviel de ene keer beter dan de andere keer. Eigenlijk alle keren was het bij de kade (waar alle boten vertrekken) vrij chaotisch. Soms vertrok de boot om half negen, maar soms ook pas om half tien. We werden opgehaald tussen half acht en kwart over acht wat betekende dat we soms meer dan een uur op de kade aan het wachten waren voordat de boot vertrok. 

Er zijn ongeveer 5 verschillende tours die een dag duren en hiervan hebben we er drie gedaan. Deze bespreken we hieronder eerst en dan bespreken we de andere dagtours. 

Coron Island Super Ultimate tour: als je maar een tour kunt doen, dan zouden wijzelf deze tour aanraden. Het is de tour met de meeste hoogtepunten van de omgeving op één dag. Wij vonden dit een hele leuke tour om te doen. Je bezoekt hierbij Kayangan lake, Barracuda Lake, Twin Lagoons, Beach 91, Balinsasayaw Reef, Twin Peaks Coral Garden en CYC Beach. 

Wij vonden het een mooie afwisseling van stranden, lagoons en snorkelplekken. Wij hadden een kajak gehuurd en konden daardoor op twee plekken ook nog met een kajak het water op. Dat vonden wij ook erg leuk om te doen. Zoek je een tour met veel afwisseling dan is dit echt een hele fijne tour. Je zit ook niet super lang steeds op de boot om van de ene naar de andere plek te gaan, zoals bij sommige andere tours en dat is ook wel fijn. 

Coron tours
Coron tours

Reefs and Wrecks Tours: deze tour hebben wij de eerste dag gedaan en dat vonden wij geen goede tour. Bij deze tour bezoek je twee scheepswrakken, een snorkelplek met koraal en Pass Island. Waarom wij deze tour niet super vonden was ten eerste omdat we lang op de kade hebben moeten wachten en we op een vrij kleine boot zaten met vrij veel mensen. Hierdoor was de bewegingsruimte op de boot vrij beperkt. 

Je vaart eerst 1,5 uur naar het eerste scheepswrak en tussen de verschillende bezienswaardigheden vaar je ook tussen de 30 en 40 minuten. Terug vaar je ook weer 2 uur terug. Hierdoor zit je dus vrij veel op de boot en is er veel minder tijd voor de hoogtepunten zelf. Deze hoogtepunten vonden wij ook wat tegenvallen. 

De twee scheepswrakken zijn mooi, maar wij vonden het ook niet super indrukwekkend. Pass Island vonden wij wel een mooi eiland, maar om hiervoor deze tour te boeken, dan kun je beter de Island tour boeken. Bij de Coron Island Super Ultimate tour ga je ook snorkelen bij een scheepswrak. Wat ons betreft vonden wij deze tour geen aanrader. 

Bezienswaardigheden Coron
Bezienswaardigheden Coron

Island Escapade tour: bij deze tour bezoek je drie verschillende eilanden en deze eilanden zijn echt prachtig. Ook naar deze eilanden is het ongeveer 1,5 uur varen, maar de eilanden zelf liggen allemaal op ongeveer 5 tot 10 minuten varen van elkaar af. We wisten dit vooraf, dus we hadden ons er al een beetje op ingesteld dat het een lange tocht was. 

Wat een voordeel tijdens deze tour was dat we een wat grotere boot hadden, waardoor we iets meer ruimte op de boot hadden. Je bezoekt bij deze tour Malcapuya eiland, Ditaytayan eiland en Bulog Dos Eiland. Alle drie de eilanden zijn echt prachtig en wij hebben echt genoten van de eilanden. Het is wel vooral strand wat je deze dag bezoekt. 

Coron Town Tour: je kan ook een dagtour doen in de omgeving van Coron. Je bezoekt hier verschillende bezienswaardigheden rondom het dorp. Zo ga je de berg Mount Tapyas op voor een mooi uitzicht, bezoek je de lokale markt en ga je naar de Maquinit Hotspring. Deze dingen kun je uiteraard ook allemaal op eigen vervoer doen, maar heb je hier geen zin in kan je ook op een tour gaan. 

Calauit Safari with Black Island tour: je kan ook een dagje naar de dierentuin toe gaan. De dierentuin heeft verschillende Afrikaanse dieren die je kan bezoeken. Wij vonden de omgeving van Coron met zijn stranden en meren iets te mooi om op een tour te gaan richting de dierentuin, maar ben je erg lang in Coron dan kan het een leuke tour zijn. 

Coron met kinderen
Coron met kinderen

Meerdaagse tours in Coron

Je kan in Coron ook op een meerdaagse tour gaan. Deze meerdaagse tours bestaan meestal uit 3 tot 5 dagen. Bij deze verschillende tours maak je vaak een soort van combinatie van verschillende dagtours. Uiteraard zit er dan ook een of meerdere overnachtingen bij. Deze overnachtingen zijn vaak op mooie eilanden, maar houdt er wel rekening mee dat het vrij basic is. Wijzelf hebben ervoor gekozen om iedere keer een dagtour te doen en te slapen in een fijn hotel met airco. 

Coron met kinderen
Coron met kinderen

Waar overnachten in Coron?

Wij overnachtten tijdens ons verblijf in Coron in het Coron Soleil Garden Resort. Dit was een fijn hotel met een groot zwembad. De kamers zijn ruim en wij hadden er ontbijt bij. Dat ontbijt was prima, maar niet echt super. Kijk voor meer informatie over het Coron Soleil Garden resort even hier

Uiteraard zijn er genoeg andere hotels in Coron. Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Coron even hier

Hotel Coron
Hotel Coron

Scroll naar boven