Zes leuke activiteiten om in Rotorua met kinderen te doen + andere tips.

Wat te doen in Rotorua? 10 bezienswaardigheden op een rij!

Indien je met je kinderen het Noordereiland van Nieuw-Zeeland bezoekt, zal Rotorua ongetwijfeld op je lijstje staan. De stad ligt op drie uur rijden van Auckland en heeft verschillende bekende bezienswaardigheden en je kunt daarom makkelijk een paar dagen in dit dorp met je kinderen verblijven. Wij zijn er ruim een week geweest en hebben dus alle activiteiten die je kunt ondernemen in Rotorua bijna gedaan.  Wat te doen in Rotorua? Wij zetten de leukste bezienswaardigheden voor jullie op een rijtje.

Wat te doen in Rotorua?

#1 Ga rodelen in de bergen

#2 Bezoek het Wai-O-Tapu Park

#3 Ga badderen in Kersosene Creek

#4 Snuif cultuur in een Maori dorp

#5 Maak een wandeling in het Redwoods bos

#6 Bezoek de verschillende meren rondom de stad

#7 Bekijk het nationale dier: de Kiwi

#8 Ga zwemmen met dolfijnen

#9 Ga een dagje naar de spa

#10 Bezoek het gratis vulkanische park Kuirau park

wat te doen in rotorua

Rotorua met kinderen #1 Rodelen in Rotorua

Een van de leukste activiteiten om met kinderen te ondernemen in Rotorua is het rodelen van de berg. Je gaat met de kabelbaan omhoog en met het sleetje omlaag. Kleine kinderen kunnen tussen de benen van de ouders de berg af, waardoor het een leuke activiteit is voor het gehele gezin.

Je kunt kaartjes kopen met een verschillend aantal ritjes (het maximum is 7 ritjes naar beneden). Wij kozen voor 7 ritjes, waardoor we hier de hele ochtend mee zoet waren.

Er zijn drie verschillende banen die verschillen qua moeilijkheidsgraad. Voor alle informatie over prijzen, openingstijden en de verschillende banen klik dan hier

Reisroutes Nieuw-Zeeland
wat te doen in rotorua

Rotorua met kinderen #2 Bezoek het vulkanische park Wai-O-Tapu

De reden dat de meeste reizigers Rotorua bezoeken is het vulkanische park Wai-O-Tapu. Dit spectaculaire natuurpark heeft verschillende gekleurde meren, geisers en modderbaden. Wij bezochten het park vroeg in de morgen, waardoor het park nog niet heel erg druk was.

Je hebt in totaal drie verschillende paden die je kunt lopen en loop je alleen route 1 dan is de geschatte looptijd drie kwartier. Als je wat sneller loopt als ons, dan is deze route ook wel in een half uur te doen. De paden zijn zo aangelegd dat je route 1 helemaal met een buggy kunt rijden. Voor route twee en drie reken je nog eens drie kwartier erbij. Je ziet dan alle bezienswaardigheden van dit park.

Om 10.15 uur spuit iedere dag de bekende geiser Lady Knox. Een medewerker van het park gooit dan wat zeeppoeder in de geiser, waardoor deze gaat spuiten. Om de geiser zijn tribunes gebouwd, waardoor het wel heel erg toeristisch is.

Wat wij de mooiste bezienswaardigheid van dit park vonden was de Champagne Pool. Dit grote meer vol mineralen heeft verschillende kleuren en door de zwaveldamp die boven het meer hangt, is het een erg fotogenieke plek.

Al met al kun je dit park in een paar uur in de ochtend bezoeken. Voor onze dochter was dat prima te doen en hierna zijn we gaan zwemmen in de Kerosine Creek, dichtbij het park. Voor meer informatie over prijzen, openingstijden en andere faciliteiten van dit park klik hier

wat te doen in rotorua
wat te doen in rotorua

Rotorua met kinderen #3 ga Badderen in Kerosene Creek

Dichtbij het Wai-O-Tapu ligt Kerosene Creek. Dit is een kleine warmwater bron. Het is geen officiële bezienswaardigheid en de voorzieningen zijn minimaal, maar het is heerlijk om hier met je kinderen na een bezoek aan het vulkanische park gratis te zwemmen.

Door onder de waterval te gaan staan, heb je het idee of je onder een warme douche staat. Voor meer informatie klik hier

Tip: houdt er rekening mee dat het rondom de stroom modderig kan zijn en dus ook glad. Om er te komen moet je ook een stukje offroad rijden, maar dat is maar een klein stukje.

wat te doen in rotorua

Rotorua met kinderen #4 Bezoeken van een Maoridorp + voorstelling

Er zijn vele verschillende dorpen rondom Rotorua waar ze de reizigers een inkijkje geven in het leven van de Maori bevolking. In Rotorua vindt je ook heel veel folders van verschillende aanbiedingen van verschillende dorpen. De prijzen lopen dan ook erg uiteen en sommige tours zijn zelfs met een hele feestavond.

Wij hebben de tour bij het Whakarewarewa dorp gedaan en dat was niet super duur en erg leuk. Ze zeggen dat dit nog het enige echt Maori dorp is in Rotorua.

Je krijgt eerst een rondleiding door het dorp (waar ook veel vulkanische activiteiten is) en daarna treden de dorpsbewoners op. De ouders van de kinderen mogen op het einde van de show ook meedoen. Onze dochter vond het optreden erg leuk en zeker toen ook papa ging optreden.

Een stukje verderop bij het dorp heb je ook nog een hele grote geiser, die wel natuurlijk spuit. Voor meer informatie over dit dorp en zijn tours klik hier

Andere vergelijkbare opties naar Maori dorpen zijn:

Er is ook een optie om de tours naar de verschillende dorpjes al vooraf online te boeken.

wat te doen in rotorua
Reisroutes Nieuw-Zeeland

Rotorua met kinderen #5 Wandelen tussen de bomen van het Redwoods bos

Het Redwoods bos is een leuke wandelactiviteit met kinderen. Er zijn verschillende wandeltochten tussen de megabomen die in dit park staan en deze korte wandeltochten (de kortste is een half uur) zijn prima te doen met kinderen. Daarnaast kun je met je kinderen tegen betaling op hoogte over verschillende paden tussen de bomen lopen. Dit hebben wij ook gedaan en is leuk om te doen, maar wel aan de prijzige kant.

Daarnaast kun je naast wandelen in dit bos mountainbiken en paardrijden. Voor meer informatie over de verschillende routes in het bos klik hier en voor de wandeling op hoogte tussen de bomen klik dan hier

wat te doen in rotorua
wat te doen in rotorua

Rotorua met kinderen #6 Chillen bij de verschillende meren

Rondom Rotorua heb je verschillende meren, die je kunt bezoeken. Dit kun je doen door middel van een tour, maar dat is best prijzig. Je kunt ook zelf met de auto of camper langs de meren rijden.

Zo hebben wij Blue Lake, Green Lake en Lake Tarawera bezocht. Deze liggen allemaal langs een dezelfde route en zijn makkelijk in een korte periode te bezoeken met de auto. Toen wij de meren bezochten was het niet super warm en was het erg rustig rondom de meren.

Wat een leuke waterval is om te bezoeken op deze route is de Wairere waterval.  Ook met kleine kinderen is het een leuke wandeling van 20 minuten naar de waterval. Toen wij deze waterval bezochten waren wij ook de enige toeristen bij deze waterval.

wat te doen in rotorua
wat te doen in rotorua

Programma als het regent in Rotorua met kinderen

In Nieuw-Zeeland regent het vaak, waardoor het handig is om een binnenprogramma te hebben. Wij hebben in Rotorua een dag regen gehad en zijn naar een binnenspeeltuin in Rotorua geweest. Deze binnenspeeltuin zit in een soort speelhal en is niet super groot. Voor een paar uurtjes vertier met jonge kinderen is de speeltuin een prima alternatief bij regen.

Hamilton Nieuw-Zeeland
Hamilton Nieuw-Zeeland

Overige activiteiten in Rotorua met kinderen

Daarnaast zijn er nog een aantal activiteiten in Rotorua met kinderen die wij zelf niet hebben ondernomen, maar wel op ons lijstje stonden van activiteiten die we eventueel konden ondernemen.

  • Rainbow Springs Nature Park. Bepaald natuurpark met het nationale dier: de kiwi. Bij dit natuurpark zijn een aantal kleine attracties over water.
  • Zwemmen met wilde dolfijnen in Tauranga. Dit is wel een klein uurtje rijden vanaf Rotorua. Soms kun je met de dolfijnen zwemmen en soms ook niet. De tours lopen tot mei en zijn van 8 uur in de ochtend tot 2 uur in de middag. Voor meer informatie klik hier
  • Dagje Spa in Hells Gate geothermale parc. Hier kun je door het natuurpark lopen en gebruik maken van de spa. Kinderen zijn hier ook welkom en ze hebben zelfs familiepakketten. Voor meer informatie klik hier
  • Kuirau Park. Gratis vulkanisch park. Voor meer informatie klik hier.  

waar slapen in rotorua met kinderen?

Wij sliepen zelf in een familiebungalow op het All Seasons Holiday Park en betaalden 110 euro per nacht. Bij deze camping zat een (binnen) zwembad, bubbelbad en grote speeltuin. Ideaal voor gezinnen met kinderen. De camping is rustig en terwijl je kind in de speeltuin speelt, kun jij een drankje op je terras nuttigen. Ook het zwembad was erg fijn om na een dag van activiteiten nog even lekker te relaxen.

Een goedkopere optie in Rotorua is de Blue Lake Top 10 Holiday park, waar je al een standaard cabine voor 75 euro hebt.

Een andere camping in Rotorua is de Rotorua Top 10 Holiday Park, die ook een zwembad heeft en waar de prijzen voor een huisje starten vanaf 71 euro. Dan heb je wel een huisje met een gedeelde badkamer.

campings Nieuw-Zeeland
Reisroutes Nieuw-Zeeland

Scroll naar boven