Wat te doen in Kanazawa

Wat te doen in Kanazawa: 4 bezienswaardigheden op een rij!

Wat te doen in Kanazawa? Dat vroegen wij ons af toen we een tussenstop maakten in deze stad om vanaf hier de Japanse Alpen te bezoeken. Je hebt in Kanazawa genoeg bezienswaardigheden om je een dagje prima te vermaken in deze stad. Dan heb je ook wel het merendeel van de bezienswaardigheden in de stad gezien. We zetten de leukste bezienswaardigheden op een rij. 

Wat te doen in Kanazawa
Wat te doen in Kanazawa

#1 Kanazawa Kasteel

Één van de bekendste bezienswaardigheden van Kanazawa is het kasteel en dit kasteel is ook nog eens gratis toegankelijk. Het kasteel ligt in een park en ziet er indrukwekkend uit van de buitenkant. Je kan hier een rondje wandelen langs de verschillende gebouwen en in de verschillende gebouwen kun je ook gratis naar binnen. 

Wij zijn in een aantal van de gebouwen geweest, maar verwacht daar ook weer niet teveel van. Toen wij het kasteel bezochten was het heerlijk weer en was het ook een fijne wandeling door het park waar het kasteel ligt. Het kasteel ligt centraal in de stad, waardoor je vanaf de meeste hotels naar het kasteel kan wandelen. 

Wat te doen in Kanazawa
Wat te doen in Kanazawa

#2 Kenrokuen Garden

De Kenrokuen Garden wordt wel als één van de mooiste tuinen van Japan genoemd. Je kunt in deze tuin een mooie wandeling maken en je betaalt bij de entree een klein bedrag om de tuin te betreden. Je hebt in de tuin verschillende meertjes, watervallen en hele mooie Japanse bomen en planten. 

Wij zijn ongeveer een uurtje in deze tuin geweest en toen hadden we ook wel het merendeel van de tuin gezien. De Kenrokuen Garden ligt naast het kasteel van Kanazawa, waardoor je na het bezoeken van het kasteel gelijk de tuin kan bezoeken. Je krijgt bij de ingang een Engelse plattegrond, waarmee je je heel makkelijk in de tuin kan navigeren. 

Wat te doen in Kanazawa
Wat te doen in Kanazawa

#3 Higashi Geisha District

Een mooie wijk om te bezoeken in Kanazawa is het Higashi Geisha District. Dit is een oude wijk, waar je mooie foto’s kan maken. De wijk is niet super groot en ligt redelijk in het centrum van de stad. Vanaf het kasteel wandel je in ongeveer een kwartier naar deze wijk toe. Deze wijk is niet super groot en bestaat eigenlijk maar uit een paar straatjes. 

Uiteraard komt in deze wijk het thema Geisha ook terug. Zo zagen we verschillende posters, waarin verschillende geisha shows werden gepromoot. De prijzen voor de entree van deze shows vonden wij wat aan de pittige kant en waren soms wel tegen de 100 euro voor de show. Wij hebben dus ook niet deze show bezocht. 

#4 Omi Cho Markt

De Omi Cho Markt is de vismarkt van de stad en één van de bekendste van Japan hadden we gelezen. Wij vonden eerlijk gezegd deze vismarkt een beetje tegenvallen. Wij waren net een maand eerder op de vismarkt in Busan in Zuid-Korea geweest en die was een stuk levendiger dan deze vismarkt. 

Deze vismarkt is niet super groot en ze verkopen er ook nog andere producten, zoals bijvoorbeeld fruit. Op deze markt is het verboden om foto’s te maken. Dit staat ook overal weergegeven, dus helaas kunnen we wat foto’s jullie geen goede indruk geven van deze vismarkt. Omdat de markt in het centrum van de stad ligt, kun je hier prima even een rondje maken op deze markt. 

Wat te doen in Kanazawa
Wat te doen in Kanazawa

Waar overnachten in Kanazawa?

Wij overnachtten twee nachten in het Forza Kanazawa hotel. Dit hotel ligt erg centraal en ligt dichtbij de Omi Cho Markt. Vanaf dit hotel kun je alle bezienswaardigheden uit deze lijst te voet bezoeken. Ook ligt het hotel op nog geen 10 minuten lopen van het centrale station van Kanazawa. 

Wij hadden een mooie ruime kamer met een badkamer met bad en douche. In de ochtend hadden we een prima ontbijt bij het hotel. Naast het welkomstdrankje dat we bij het hotel kregen, vinden we het hotel zeker een aanrader om in Kanazawa te overnachten. Kijk voor meer informatie over het Forza Kanazawa hotel even hier

Uiteraard zijn er genoeg andere leuke hotels in Kanazawa. Wij kijken altijd naar hoe het hotel beoordeeld wordt (liefst een score van minimaal een 8 uit meer dan 100 recensies). Kijk voor een overzicht van alle hotels in Kanazawa even hier

Scroll naar boven