Wat meenemen op wereldreis met kinderen

Wat meenemen op wereldreis met kinderen? 11 aanraders!

Wat meenemen op wereldreis met kinderen? Als je op een verre reis met je gezin gaat, kan het af en toe best lastig zijn wat je allemaal mee gaat nemen. Over het algemeen is het advies dat je zo licht mogelijk moet pakken voor een lange reis en dat je altijd op de bestemming zelf het meeste kunt kopen.

Het voordeel is dat je op deze manier in ieder geval niet de gehele reis allerlei overbodige spullen meesleept. Op onze wereldreis hebben wij als gezin wel ervaren dat er bepaalde producten waren, waar wij enorm veel gebruik van gemaakt hebben. Hieronder een overzicht van onze producten die wij altijd meenemen als we op reis gaan.

#1: Hamamdoeken

Voor onze wereldreis wilden wij niet onze dikke strandlakens meenemen, omdat deze teveel ruimte in de koffers zouden innemen.

Na wat zoeken op internet, kwamen we op deze hamamdoeken en wat hebben wij hier veel gebruik van gemaakt.

De doeken zijn erg groot en je kunt ze gebruiken bij het zwembad, strand en als je met het gehele gezin gaat picknicken. Daarnaast zijn ze snel droog en drogen ze goed af. 

wat meenemen op wereldreis

#2: Vliegtuigbedje

Voor onze wereldreis hadden wij hier nog nooit van gehoord en we kregen dit cadeau van een vriendin van ons, maar wat is dit een top product

In totaal hebben we tijdens onze wereldreis 15 vluchten gemaakt en steeds was dit vliegtuigbedje een perfecte manier om onze dochter te kunnen laten slapen in het vliegtuig.

Bij de meeste bedjes heb je drie verschillende standen, waardoor je hem ook eventueel in de bus of de auto kunt gebruiken. Door dit hulpmiddel kon onze dochter languit liggen op haar stoel, waardoor ze veel sneller in slaap viel.

Wij kunnen dit product dan aan iedereen aanraden, die met kleine kinderen gaan vliegen. En daarom hoort deze zeker ook in het lijstje van wat meenemen op wereldreis met kinderen? 

#3: Goodbaby Pockit buggy

Voor veel ouders is dit de grote vraag als ze op wereldreis gaan: buggy meenemen of niet? Wij hebben ook lang getwijfeld of we een buggy mee zouden nemen totdat we deze kleine buggy tegenkwamen op het internet.

De buggy is zo klein in te klappen dat je de buggy mee kan nemen in je handbagage in het vliegtuig. Hierdoor hoeft de buggy niet in het ruim van het vliegtuig en komt hij er ook niet helemaal gebogen uit (dit hebben wij in Valencia meegemaakt, dat de buggy die we destijds hadden zo hard op de bagageband gegooid was, dat we hem daarna niet meer fatsoenlijk konden uitklappen).

Je kunt dus gelijk als je uit het vliegtuig stapt, de buggy in gebruik nemen en wij hebben deze buggy eigenlijk 6 maanden lang iedere dag gebruikt. Een van de beste aankopen voor onze wereldreis!

Havana met gezin Cuba

#4: Packing Cubes

Voor onze wereldreis hadden wij hier nog nooit gehoord van het fenomeen packing cubes, maar wat zijn deze zakken handig als je met je gezin op reis gaat en je niet wil dat je steeds je gehele koffer overhoop hoeft te halen om iets te pakken.

Daarnaast moet je als je op wereldreis gaat met je kinderen je koffers of rugzak heel vaak inpakken, wat met deze packing cubes gewoon veel tijd scheelt. 

#5: E-reader

Als je met je gezin reist, heb je veel spullen nodig voor je kinderen en is de ruimte in je koffers maar beperkt. Een aantal boeken meenemen is dan vaak geen optie.

Zelfs een reisgids namen wij niet mee op onze wereldreis (lees hier onze blog hierover).

Wat wij wel mee namen is een e-reader, waarop we vooraf honderden boeken downloaden. De e-reader is het ideale apparaat om veel ruimte in je koffer te besparen en toch altijd wat te lezen te hebben onderweg.

wat meenemen op wereldreis

#6: Ipad inclusief Netflix abonnement

Als je voor een langere periode op reis gaat met je kinderen, is het toch wel heel fijn als je kinderen zo nu en dan even een rustmomentje hebben en ze op de ipad filmpjes kunnen kijken.

Zelf hadden wij nog nooit gebruik gemaakt van Netflix, totdat we een cadeaubon hiervoor kregen van vrienden van ons.

Het grote voordeel van Netflix is dat je films vooraf kunt downloaden en dan op je ipad kunt afspelen, zonder dat je hiervoor internet hoeft te gebruiken.

Ideaal voor onze dochter voor in het vliegtuig. Daarnaast vonden wij het zelf gedurende de reis als onze dochter in bed lag, ook wel fijn om af en toe een serie of documentaire te kijken ter ontspanning. 

Bahamas vliegveld wifi

#7: Koptelefoon voor onze dochter

In het vliegtuig je kinderen een film laten kijken op de ipad is handig, zolang het hele vliegtuig er geen last van heeft.

Aangezien kleine kinderen de kleine oortjes vaak niet fijn vinden om in de oren te doen, hebben wij vooraf een kinder koptelefoon aangeschaft en hierdoor kon onze dochter ongestoord films kijken en had de rest van de omgeving geen last van het geluid van de film.

#8: Gopro met stang

Voordat we op wereldreis gingen, maakten we af en toe filmpjes met onze telefoon, maar verder dan dat kwamen we niet. Aangezien het ons toch leuk leek om steeds een filmpje te maken van ieder land wat we bezochten hebben we een Gopro aangeschaft.

Voor onze dochter die vier jaar was toen we onze reis maakten is het later leuk om ook wat bewegende beelden terug te kunnen zien van allerlei momenten van de reis.

Wat zo fijn is aan de Gopro is dat hij waterdicht is en dat je ook onder water er mee kunt filmen en fotograferen.

Uiteindelijk hebben we bijna iedere dag gebruik gemaakt van de Gopro en konden we met het programma Quick heel snel hele leuke filmpjes maken.

Je laadt de filmpjes in Quick in en Quick maakt er zelf al gelijk een leuk filmpje van. Ideaal voor op reis, als je niet een hele dag de tijd hebt om aan een film te werken.

Daarnaast is een stang ook fijn, aangezien je hiermee je gehele gezin kunt filmen en er hierdoor niemand ontbreekt op de film. 

Hawaii snorkelen met kinderen en gezin

#9: Fototoestel Panasonic Lumix DMC-FZ300

Net als de Gopro behoort een fototoestel wat ons betreft tot de vaste uitrusting van een verre reis. Je maakt gedurende je reis over het algemeen iedere dag foto’s van je gezin.

Dit kun je tegenwoordig ook makkelijk met een telefoon doen, maar een fototoestel wat fijn in de hand ligt is voor ons toch fijner.

Dan is er nog de keuze of je een spiegelreflex camera of een digitale camera aanschaft, waarbij voor ons belangrijk is dat we snel wat foto’s kunnen schieten van goede kwaliteit, zonder al teveel met de instellingen in de weer te moeten.

Zeker met jonge kinderen heb je niet de tijd om gedurende een lange tijd met je fototoestel in de weer te zijn bij een bepaalde bezienswaardigheid. Wat wij fijn vinden aan de Panasonic Lumix is dat hij lekker in de hand ligt en dat hij een grote zoomfunctie heeft, zodat wanneer je bijvoorbeeld op safari bent de dieren die je ziet prima kunt fotograferen. 

Huka Falls Nieuw-Zeeland met kinderen

#10: Speelgoed voor je kinderen

Natuurlijk kun je niet al te veel speelgoed meenemen, maar het is toch wel fijn voor je kinderen dat ze wat vast speelgoed hebben waarmee ze zich kunnen vermaken.

Wat wij belangrijk vonden is dat het speelgoed niet te veel woog en daarom hebben we vooral plastic speelgoed voor op het zwembad meegenomen, waarmee ze ook veel op de kamer gespeeld heeft. Daarnaast heeft onze dochter bijna iedere dag gebruik gemaakt van een klein duikbrilletje.

Probeer tijdens de reis zo nu en dan wat nieuwe dingen te kopen voor je kinderen en geef het oude speelgoed weg aan lokale kinderen gedurende de reis. Kinderen hebben absoluut niet veel nodig aan speelgoed op reis. Ze worden er zelfs een stuk creatiever van als ze weinig hebben.

Onze dochter was vaak heel creatief met de spullen die in bijvoorbeeld de hotelkamer lagen en begon daar dan vaak een winkeltje mee, waarbij we bij haar moesten kopen.  

Havana hotel kindvriendelijk

#11: Kettinkje of armbandje met jouw telefoonnummer

Je kind kwijtraken op vakantie is een nachtmerrie van iedere ouder. Zo waren wij onze dochter ineens kwijt in een speeltuin in een park in Vancouver voor een paar minuten. Je schrikt je helemaal wild. Onze dochter was nietsvermoedend 100 meter verder naar een andere speeltuin gelopen.

Een kettinkje of armbandje met het telefoonnummer van één van de ouders is dan erg handig. Leer je kind dat wanneer ze jullie kwijt is aan mensen het nummer van jullie kan laten zien, zodat ze jullie kunnen bellen.

Dit waren elf spullen in de categorie wat meenemen op wereldreis met kinderen, die wij zeker zouden aanraden. Lees ook onze reisblog met onze totale paklijst voor een wereldreis met kinderen

reisverslagen west canada met kind
Scroll naar boven