Airbnb met kinderen

Airbnb met kinderen! Onze ervaringen! Lees alle tips!

De eerste keer dat wij met ons gezin in aanraking kwamen met Airbnb was tijdens onze wereldreis. Bij Airbnb verhuren gewone lokale mensen hun appartement of huis aan reizigers. Zo hebben wij op een aantal plaatsen een appartement gehuurd voor ons gezin en over het algemeen was dit altijd goed. Toch zitten er wel een aantal voor- en nadelen aan het huren van een appartement op deze manier. We zullen deze voor- en nadelen op een rijtje zetten aan de hand van de verschillende ervaringen die wij als gezin met het concept hebben.

Airbnb met kinderen
Kindvriendelijke accommodatie hawaii

Wat is Airbnb precies?

Mensen die een kamer, studio, appartement of heel huis beschikbaar hebben, kunnen deze accommodatie verhuren via Airbnb. Op deze manier slapen bijna twee miljoen reizigers iedere avond in één van de 200.000 steden ter wereld, waar accommodaties worden aangeboden. Het platform Airbnb brengt de vraag en aanbod van kamers bij elkaar.

Waarop letten vooraf bij een airbnb met kinderen?

We hebben al een keer een blog geschreven over waar je op moet letten als je een accommodatie gaat boeken en de meeste aanbevelingen uit die blog zijn ook hier van toepassing.

Waar wij bij het boeken van een Airbnb accommodatie ook goed opletten zijn de recensies die geschreven zijn over de accommodatie en zijn host (gastheer/ gastvrouw). Staan hier uitsluitend enthousiaste reacties, dan is de kans dat je in een waardeloze accommodatie terecht komt een stuk kleiner.

Daarnaast is het goed om vooraf even met de host contact op te nemen, zodat je weet of degene snel communiceert en of diegene de Engelse taal machtig is.

Lees daarnaast goed de huisregels van de accommodatie door en wat de voorwaarden om te annuleren precies zijn. Dit is per accommodatie anders.

Reis Havana met kinderen
Reis Havana met kinderen

Vijf voordelen van Airbnb met kinderen

Airbnb met kinderen #1: De grootte van de accommodatie

Wij hebben in verschillende Airbnb accommodaties overnacht en voor gezinnen met kinderen is Airbnb best wel een uitkomst.

Vaak huur je een heel appartement met verschillende kamers, waardoor je apart slaapt van je kinderen.

Je kunt meestal bij Airbnb veel grotere accommodaties huren, dan dat je een kamer boekt bij een hotel.

Zo sliepen wij tijdens onze reis door Sri Lanka in Nuwara Eliya in een airbnb appartement met twee slaapkamers en een woonkamer.

Airbnb met kinderen #2: De prijs van de accommodatie

De prijs van een accommodatie is over het algemeen lager dan bij een hotel. Je krijgt dus vaak meer ruimte voor een lagere prijs.

Zeker in bepaalde steden als Singapore, Vancouver, Toronto en Honolulu lagen de prijzen van een ruime hotelkamer erg hoog en konden we via Airbnb voor een lagere prijs in een veel grotere accommodatie slapen.

mooiste plekken Sardinië
Handleiding leerplicht wereldreis met kinderen

Airbnb met kinderen #3: De faciliteiten

Als je met kinderen reist, dan is het weleens fijn dat je zelf kunt koken en niet iedere avond uit eten hoeft te gaan.

In Honolulu (Hawaii) hadden wij een prachtig airbnb appartement met twee slaapkamers, een woonkamer, een super de luxe keuken en twee terrassen, vlakbij Waikiki Beach. We hadden daarnaast ook een wasmachine, waardoor we al onze kleding zelf konden wassen.

We hebben voor twee weken boodschappen gedaan bij een goedkope Walmart supermarkt en hebben bijna iedere avond zelf gekookt en heerlijk gegeten op ons buitenterras.

Faciliteiten als een keuken en een wasmachine zijn bij deze accommodaties vaak aanwezig en bij een hotel vaak niet. Hierdoor kun je ook geld besparen als gezin.

nieuw-zeeland camper of auto
nieuw-zeeland camper of auto

Airbnb met kinderen #4: Je leeft meer tussen de lokale bevolking

Vancouver is een prachtige stad en ons airbnb appartement lag hier midden in een wijk, waar veel gezinnen woonden. Deze wijk lag wel iets buiten het (toeristische) centrum, maar nog wel op loopafstand.

In de hele wijk waren er verschillende speeltuinen, waarbij de lokale bevolking speelgoed had gedoneerd aan de speeltuin. Onze dochter speelde daardoor iedere namiddag met de lokale Canadese kinderen met de verschillende trapauto’s, keukentjes en andere speeltoestellen die iedere speeltuin rijk was.

Voor ons een prima activiteit, aangezien wij onder het genot van een drankje op een bankje de afgelopen dag konden doornemen in het zonnetje. Wij verbleven ruim twee weken in Vancouver en we hadden echt het idee onderdeel te zijn van de wijk en minder het idee dat we ook echt toeristen waren.

Daarnaast ontvingen wij van de huiseigenaren ook vaak goede lokale tips, die je in een hotel vaak minder krijgt van een receptionist.

Reis Havana met kinderen
tips goedkope vliegtickets

Airbnb met kinderen #5: De keuze is veel groter in een stad

Doordat de accommodaties van Airbnb veel meer verspreid liggen door de stad, kun je in de meeste grote steden bijna in iedere straat wel een accommodatie vinden. Hotels liggen vaak geclusterd in het toeristische gebied.

Wil je daarom met je gezin bijvoorbeeld dicht in de buurt zitten van dat ene strand of die grote speeltuin is de kans groter dat je op Airbnb een accommodatie in de buurt vindt.

5 nadelen van airbnb met kinderen

Airbnb met kinderen #1: Aankomst kan lastig zijn

Waar je bij een hotel meestal incheckt bij een receptie, is dit bij de accommodaties van Airbnb heel verschillend geregeld.

Bij de ene accommodatie wordt je opgevangen door de host zelf en bij de andere accommodatie kun je met een code een sleutel afhalen in een sleutelhok.

Zo hadden wij in Toronto de verkeerde sleutelcode gekregen en stonden daardoor om 1 uur ’s nachts zonder sleutel in een lobby van een luxe flatgebouw. De eigenaren waren moeilijk te bereiken (het was 1 uur ’s nachts), waardoor we pas om 5 uur in de ochtend in onze kamer konden. Zeker met kinderen is dit heel vervelend.

Honolulu appartement met gezin en kinderen
nieuw-zeeland camper of auto

Airbnb met kinderen #2: Contact met eigenaar op afstand is soms lastig

Doordat de eigenaar vaak ergens anders woont, is het soms lastig om direct contact te hebben.

In ons appartement in Hawaii, woonde de eigenaresse in Japan. De deur van dit appartement kon je open doen met je mobiele telefoon. Op een dag was de batterij leeg van het slot van de deur en konden we niet in ons appartement.

Hierdoor hebben we meer dan een uur voor de deur gestaan, voordat we met een andere sleutel (die in een sleutelkastje zat) ons appartement weer in konden.

Airbnb met kinderen #3: De service van een hotel ontbreekt

In de meeste hotels wordt je kamer iedere dag schoon gemaakt. Dit is in de meeste accommodaties van Airbnb niet het geval.

Daarnaast zit er bij veel hotels ontbijt bij de overnachtingsprijs en is dit bij Airbnb meestal ook niet het geval.

Voor ons zijn deze ‘nadelen’ niet heel erg, omdat daarentegen er vaak wel een keuken bij de accommodatie zit en de prijs vaak ook lager is dan een hotel. Handdoeken om te douchen zijn bij de meeste Airbnb accommodaties wel aanwezig.

Reis Havana met kinderen
Hotel met kinderen Udawalawe Sri Lanka

Airbnb met kinderen #4: Verhuurder kan verblijf cancelen

De verhuurder van een Airbnb accommodatie heeft meestal het recht om de reservering te cancelen. Lees daarom goed de reviews van andere gasten of dit bij het betreffende accommodatie ook het geval is.

Het is uiteraard heel vervelend als dit een week van te voren gebeurd. Bij de meeste hotels is dit een stuk minder aan de orde.

Airbnb met kinderen #5: De eigenaar woont naast de accommodatie

Bij het appartement in Vancouver huurden wij een etage met twee slaapkamers, een woonkamer en een keuken, maar zat deze etage wel in het woonhuis van de eigenaar.

Hierdoor kwamen we regelmatig de eigenaar tegen en stonden er ook persoonlijke spullen van de eigenaar in de ruimte waar we sliepen.

Sommige reizigers zullen dit geen probleem vinden en misschien zelfs een voordeel vinden, maar wij vinden een stukje privacy toch ook wel heel prettig.

Het is daarom goed om naar meerdere opties te kijken als je een accommodatie op een bepaalde bestemming wil boeken. Kijk dus zeker als je met kinderen reist niet alleen naar hotels, maar probeer af en toe ook af te wisselen met een accommodatie van Airbnb. Voor tips waar je nog meer op moet letten bij het boeken van een accommodatie klik dan hier.

Scroll naar boven