Walibi Holland met kinderen

Walibi Holland met kinderen: alle informatie voor gezinnen!

Is Walibi Holland met kinderen leuk om te bezoeken of is dit pretpark vooral voor pubers en volwassenen. Dat vroegen wij ons af toen we het pretpark gingen bezoeken. Walibi Holland staat namelijk bekend vanwege zijn vele achtbanen in het park en dat de doelgroep vooral jongeren zijn. Maar is Walibi Holland ook geschikt voor wat jongere kinderen en bijvoorbeeld peuters. Wij hopen op deze vragen in deze blog wat meer antwoorden te geven. 

Algemene informatie

Walibi Holland stond al lang op het lijstje om een keertje te bezoeken, maar vanuit de omgeving van Tilburg is Biddinghuizen een behoorlijk eindje rijden. Biddinghuizen ligt in Flevoland en vanuit Amsterdam en Utrecht ben je er in minder dan een uurtje rijden. Voor het pretpark ligt een betaalde parkeerplaats en vanaf de parkeerplaats sta je in enkele minuten voor de ingang van het pretpark. 

We krijgen bij de kassa een plattegrond van het pretpark en wij vinden dat altijd een hele fijne manier om ons te oriënteren in het park. Overigens is er ook een app van Walibi Holland, waar je een digitale plattegrond vindt van het park, maar een papieren versie vinden wij toch altijd net wat fijner. Daarnaast vonden wij de Walibi Holland app ook niet heel goed werken. Zo zouden er bijvoorbeeld wachttijden van de verschillende attracties te vinden moeten zijn, maar die gaf de app toen wij er waren niet aan. 

Je kunt kaartjes via de website van het pretpark kopen, maar houdt ook zeker het internet in de gaten. Er zijn regelmatig verschillende acties met kaartjes te vinden voor het pretpark, waarbij je een flinke korting krijgt. Houdt er ook rekening mee dat het pretpark niet het gehele jaar open is. Het park is van april tot en met oktober open voor het publiek. 

Ook in het park Walibi heb je voor verschillende attracties een fast lane, waarmee je dus langs de rij mag en gelijk in de attractie kunt. Je betaalt hier wel een extra bedrag voor. Wij bezochten het park op een vrijdag en toen was het totaal niet druk in het park, waardoor we nergens extreem lang hebben hoeven wachten. Bezoek je het pretpark met kleine kinderen, dan is over het algemeen bij de attracties voor deze kinderen ook de rij niet super lang. 

Walibi Holland met kinderen
Walibi Holland met kinderen

Het pretpark

Pretpark Walibi Holland is in themagebieden verdeeld zoals de meeste pretparken in Europa, maar je merkt hier in het gebied zelf eerlijk gezegd weinig van. Het is dat we op de kaart zagen dat ze met verschillende kleurtjes werken en dat ze in totaal acht gebieden hebben, maar daar merk je in het park zelf niet zoveel van. 

Waar vroeger toen het park nog Sixflags heette, nog allerlei actiehelden aan de attracties verbonden waren, is dat nu niet meer het geval. In totaal zijn er 43 attracties waar je in kunt, waaronder een aantal zeer spectaculaire attracties. Waar wij zelf een beeld hadden van het pretpark dat er vooral veel attracties waren voor grote kinderen, is het park druk bezig om ook voor de wat kleinere kinderen een aanbod te maken. 

Zo heb je bijvoorbeeld het themagebied Playland die zes verschillende attracties heeft die echt voor jongere kinderen bedoeld zijn. In totaal mogen kinderen kleiner dan 90 cm lengte in 13 van de 43 attracties in het park. Voor kinderen van 90 cm en langer zijn dit al 23 van de 43 attracties en voor kinderen vanaf 1 meter is dit 25 van de 43 attracties. Onze dochter is iets groter dan 130 cm en mag in 3 van de 43 attracties niet. 

Als je gaat kijken dan heeft het pretpark een aantal zeer toffe en snelle attracties zoals bijvoorbeeld Goliath dat de snelste achtbaan van Nederland is. Op de website van Walibi Holland staan alle attracties inclusief lengte en kun je precies zien welke attracties er allemaal zijn. Onze favorieten zijn de houten achtbaan Untamed die ook over de kop gaat, de achtbaan Speed of Sound waar je zowel vooruit als achteruit door de baan gaat en Xpress Platform 13 die ons wel een beetje deed denken aan Space Mountain van Disneyland Parijs. 

Doordat het park niet super groot is hoef je ook niet heel ver te lopen van de ene naar de andere attractie en is het park vrij overzichtelijk. Dat het park zich steeds meer op gezinnen met wat jongere kinderen gaat richten is te zien aan de nieuwe Family Area genaamd Speedzone, waar wat kleine attracties en een speeltuin zijn. 

Walibi Holland met kinderen
Walibi Holland met kinderen

Eten en drinken

Uiteraard heb je in het hele park voldoende horecagelegenheden en uiteraard is het vooral fastfood wat je bij deze horecagelegenheden kunt verkrijgen. Zo heeft het park meer dan twintig verschillende horecagelegenheden en op de plattegrond van het park staat ook erbij wat je bij de betreffende horecagelegenheid kunt kopen. 

Wij hebben nog even gekeken of ze bijvoorbeeld iets van een rijstmaaltijd aanboden, maar dat konden wij niet vinden. Uiteindelijk hebben we een (vegetarisch) hamburgermenu op. Zeker in Main Street heb je vrij veel horecagelegenheden waar je van allerlei dingen kunt halen.  

Walibi Holland met kinderen
Walibi Holland met kinderen

Conclusie

Zijn jullie als gezin helemaal gek van achtbanen, dan is Walibi Holland met kinderen zeker een aanrader! Je hebt hier echt genoeg toffe achtbanen om je prima een hele dag te vermaken. Maar ook voor mensen die wat minder van achtbanen houden, zijn er genoeg leuke attracties, waaronder ook een aantal waterattracties met bootjes. Je moet alleen niet er heen gaan als je echt van gethematiseerde pretparken houdt met bijvoorbeeld een hoop sprookjes. Dan is de Efteling zeker een betere keuze. 

Wij hebben ons prima een gehele dag vermaakt in het pretpark. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de verschillende attracties en de prijzen van tickets even op de website van Walibi Holland.  

Walibi Holland met kinderen
Walibi Holland met kinderen

Waar overnachten in omgeving van Walibi Holland met kinderen?

Walibi Holland ligt niet voor alle Nederlanders om de hoek en daarom kan het zeker met jonge kinderen makkelijker zijn om en nachtje te overnachten. In de omgeving van Walibi Holland liggen de plaatsen Lelystad en Zwolle beide op een half uurtje rijden van het pretpark. Hier heb je verschillende kindvriendelijke hotels, waar je kan overnachten. We zetten de leukste hotels op een rijtje. Druk op de blauwe link voor meer informatie. 

Lelystad:

Budget hotel: Huis van Steen

Middenklasse hotel: Leonardo Almere City Center

Luxe hotel: Suydersee Hotel

Kijk voor een overzicht van alle hotels in Lelystad even hier

Zwolle

Budget hotel: Hotel Oldenburg

Middenklasse hotel: Hotel De Pelsertoren

Luxe accommodatie: Villa Zwolle Centraal

Kijk voor een overzicht van alle hotels in Zwolle even hier. 

Kindvriendelijk hotel Zwolle
Klimpark Fun Forest Almere

Scroll naar boven