Wahiba Sands met kinderen

Wat te doen in Wahiba Sands met kinderen? Een bezoek aan de woestijn van Oman met kinderen kan zeker niet ontbreken tijdens jullie rondreis door Oman met het gezin. Wahiba Sands is het perfecte startpunt om de enorme woestijn van Oman te gaan verkennen. Wij bezochten Wahiba Sands ook met onze dochter en in deze blog zetten we alle informatie op een rij, die van belang is voor een bezoek aan Wahiba Sands met kinderen.

Beste reistijd Wahiba Sands met kinderen

Wahiba Sands ligt natuurlijk in de woestijn en daarom is de beste reistijd voor het gebied alle maanden van het jaar behalve de zomermaanden. Je kan daarom zeggen dat de beste reistijd voor Wahiba Sands met kinderen is van oktober tot en met april. Wij bezochten zelf Wahiba Sands in mei en toen was het nog prima te doen. Wel was het overdag ruim 30 graden, maar wij hadden bij ons hotel een zwembad, dus dat was wel lekker.

De meeste activiteiten vinden in de namiddag plaats als de zon bijna ondergaat en het dus een stuk minder warm is.

Wahiba Sands met kinderen

Vervoer naar Wahiba Sands

Om bij jouw accommodatie in Wahiba Sands te komen heb je twee opties. Of je laat je ophalen door het hotel of je rijdt zelf met de auto naar het hotel toe. Wij hebben lang getwijfeld of we zelf naar onze accommodatie zouden rijden. Wij hadden namelijk een 4×4 auto gehuurd en met zo’n auto moest het prima te doen zijn om naar het hotel te rijden.

Over de huurauto die we voor onze reis via de organisatie Sunny Cars hadden gehuurd waren we ook erg tevreden. Alle verzekeringen en het eigen risico zaten in de prijs inbegrepen, waardoor we voor de huurauto verder geen verzekeringen of iets dergelijks hoefden af te sluiten. We hadden de auto op het vliegveld van Muscat opgehaald en daar ook weer ingeleverd. Kijk voor meer informatie over het huren van een auto via Sunny Cars in Oman even hier.

Vervoer naar Wahiba Sands

Uiteindelijk hebben we er toch voor gekozen om ons te laten ophalen, omdat we dat zelf een stuk relaxter vonden. De route door de woestijn naar ons hotel was uiteindelijk toch nog 40 minuten rijden en er zat toch nog best wel een verraderlijke heuvel in de route, waar je toch wel makkelijk met de auto vast kan komen te zitten.

Wij hebben met het hotel afgesproken bij een tankstation in de buurt van de woestijn. Daar moesten we achter de gids aanrijden en toen hebben we de auto op een parkeerplaats geparkeerd en hebben we ons spullen ingeladen bij de gids en zijn we met de gids naar de woestijn gereden. De route zelf is niet super moeilijk, omdat het één weg rechtdoor is. Je kan het beste de app maps.me downloaden, want dan kun je je ook makkelijk laten navigeren (zonder internet) naar jouw bestemming toe.

Wij betaalden ongeveer 100 euro om ons op te halen en ons te laten brengen. Wij vonden het ritje naar het hotel toe erg leuk. Je ziet al de mooie woestijn en onderweg zie je ook veel dromedarissen op de route. Rijd jezelf met de auto, dan bespaar je natuurlijk wel deze kosten. Je moet overigens dan ook de banden van de auto een stukje laten leeglopen (op 18 psi) om beter door de woestijn te rijden.  

Vervoer naar Wahiba Sands

Kinderactiviteiten Wahiba Sands

#1 Dune Bashing met een 4×4 auto

Je kunt in Wahiba Sands met kinderen verschillende activiteiten doen en wij vonden het super leuk om met een 4×4 auto te gaan scheuren door de woestijn. Wij betaalden ongeveer 75 euro voor een auto met gids en we werden rond 16 uur in de middag opgehaald door onze gids.

Deze gidsen wonen in de omgeving van de woestijn en zijn enorm gewend om door de woestijn te rijden met de auto. We reden door het mulle zand heen en gingen van de hoge bergen af. Onze dochter vond het een super leuke activiteit, omdat het soms lijkt of je in een achtbaan zit.

Wat te doen in Wahiba Sands

Hoe meer onze dochter begon te juichen als de gids met de auto van de berg afscheurden, hoe meer risico de gids ging nemen. Uiteindelijk kwamen we ook vast te zitten in het zand. Dat was in principe geen probleem, aangezien ze dit wel vaker hebben. Ze weten precies wat ze dan moeten doen om de auto weer uit het zand te krijgen.

In totaal hebben we ongeveer een uurtje door de prachtige woestijn gereden en zijn toen gestopt op een hoge heuvel. Tegen het einde van de middag zijn de kleuren van de woestijn ook echt prachtig. We hebben hier gekeken hoe de zon bijna onder ging en het lijkt dan wel of je met jouw gezin helemaal alleen in de woestijn bent. Wij vonden deze tour heel erg tof en één van de hoogtepunten van onze reis door Oman.

Wat te doen in Wahiba Sands

#2 Sandboarden Wahiba Sands

Je kunt in Wahiba Sands met kinderen ook gaan sandboarden. Bij ons hotel hadden ze allerlei boarden liggen die we mochten gebruiken om van de berg af te glijden. We moeten wel zeggen dat wij er niet al te handig in waren.

Sandboarden Wahiba Sands met kinderen

Het is natuurlijk behoorlijk zwaar om in de hitte de berg op te lopen met een board. Toen we eindelijk boven waren gingen we behoorlijk stroef omlaag. Misschien dat we het niet op de goede manier gedaan hebben of dat de berg niet steil genoeg was, want we hebben genoeg filmpjes online gezien dat ze wel met een behoorlijke snelheid omlaag gingen.

Misschien hadden we achteraf ons board het beste mee kunnen nemen met de gids van de jeep en ons dan boven op de berg laten afzetten en dan ons laten oppikken onderaan de berg door de gids. Op die manier bespaar je dat je de hele berg omhoog moet lopen.

Sandboarden Wahiba Sands met kinderen

#3 Zwemmen met kinderen

Je kunt je voorstellen dat het in de woestijn behoorlijk warm kan zijn en daarom kan het wel heel fijn zijn als je een hotel met zwembad boekt in Wahiba Sands. Wij zaten zelf in Thousand Nights Camp en daar zat een zwembad bij.

Wij vonden dit wel erg fijn! Wij kwamen rond 14 uur in het hotel aan en hadden op die manier nog 2 uurtjes dat we lekker konden zwemmen, voordat we op tour gingen. Dit zwembad was niet super groot, maar er stonden heerlijk ligbedjes bij en er was voldoende schaduw aanwezig. Op die manier konden we prima even afkoelen.

Hotel met zwembad Wahiba Sands

#4 Kamelentocht door de woestijn

Je kunt bij Wahiba Sands met kinderen ook een tocht op een kameel maken door de woestijn. Je maakt dan met een gids een tour door de woestijn en deze tour kun je ook meestal aan het einde van de dag boeken.

Dan is het een stuk minder warm en heb je aan het einde van de dag nog een mooi uitzicht bij de ondergaande zon. Wij hebben deze kamelentocht niet gedaan, omdat we de tour met een 4×4 jeep spectaculairder vonden, dan alleen op een kameel zitten.

Voor de foto’s en de ervaring kunnen we ons voorstellen dat dit ook een hele leuke kinderactiviteit is. Wij konden deze tour ook boeken bij ons hotel. We kregen toen we incheckten een hele lijst met allerlei activiteiten die we ter plekke konden boeken. Wij hadden vooraf al de dune bashing geboekt, omdat we hier online veel toffe verhalen over gelezen hadden.

Kamelentocht Wahiba Sands

#5 Tour met een 4×4 door de woestijn

Ook was het mogelijk om een wat langere tour door de woestijn te boeken. Deze tour duurde 2,5 uur en dan ga je langs verschillende punten in de woestijn. Je gaat dan ook naar een kamp van de Bedoeïenen, waar je een drankje kan doen.

Overigens is het ook mogelijk om de woestijn in een dagtocht te bezoeken vanuit de hoofdstad Muscat. Dan hoef je ook niet te overnachten in de woestijn. Je kan dat dan ook combineren met een wadi, waar de kinderen kunnen gaan zwemmen.

Zo’n tour duurt ongeveer 8 uur en is dus ook een prima dagtocht vanuit de hoofdstad. Wij vonden het zelf wel een meerwaarde om in de woestijn te overnachten. Het heeft ook wel sfeer. Houdt er overigens wel rekening mee dat het ’s avonds behoorlijk kan afkoelen en dat je prima warme kleding voor kinderen kan meenemen. Wil je een dagtour doen vanuit de hoofdstad Muscat, dan kun je over deze tour hier meer informatie vinden.

Woestijn tour Wahiba Sands

Eten en drinken bij Wahiba Sands

In de woestijn zelf heb je uiteraard niet heel veel restaurants waar je wat kunt eten en drinken. Eigenlijk wordt bij de meeste accommodaties het eten aangeboden en zit het in de prijs van de overnachting erbij. Wij hadden zelf ook half pension bij ons hotel geboekt. Dit betekende dat we ’s avonds konden eten van het dinerbuffet en in de ochtend genoten hebben van een uitgebreid ontbijtbuffet.

Wij vonden dat dit buffet (zowel diner als ontbijt) bij Thousand Nights Camp erg uitgebreid. De plek waar we zaten was ook erg sfeervol en wij waren blij dat we bij dit hotel geboekt hadden. Na het ontbijt zijn we weer door de gids opgepikt en die heeft ons de woestijn uit gereden.

Kinderactiviteiten Wahiba Sands

Kindvriendelijk hotel Wahiba Sands

Zoals we hier al een aantal keer in de blog hebben benoemd sliepen wij in het Thousand Nights Camp en dat is ons erg goed bevallen. Het terrein bestaat uit verschillende tenten met airco en wij hadden hier de Sheikh tent geboekt. Dit was een luxe tent met alles er op en er aan.

Op het buitenterrein had je hier ook een speelgedeelte voor kinderen met een klimrek, een pooltafel en wat zitzakken en uiteraard had deze accommodatie dus een zwembad waar we heel blij mee waren. Ook stonden er op het terrein wat dieren waaronder verschillende herten. Ook de kamelen liepen hier over het terrein rond (ondanks die erg schuw waren).

Wij vonden het hotel echt een aanrader! Wij hebben hier een fijne tijd gehad en alles was goed geregeld. Het heeft ons bezoek aan de Wahiba Sands woestijn echt tot een groter succes gemaakt. Kijk voor meer informatie over Thousand Nights Camp vind je hier.

Kindvriendelijk hotel Wahiba Sands

Uiteraard zijn er meer kindvriendelijke accommodaties in Wahiba Sands waar je kan overnachten .We zetten hier een aantal andere goed beoordeelde accommodaties in Wahiba Sands op een rij.

Budget accommodatie: Home X4

MIddenklasse accommodatie: Jawharat Bidiyah Resort “JBR”

Luxe accommodatie: Desert Nights Resort

Kijk voor de gehele lijst van kindvriendelijke accommodaties in Wahiba Sands even hier.

Scroll naar boven