Volkshotel Amsterdam met kinderen

Volkshotel Amsterdam met kinderen: een aanrader!

In onze zoektocht naar een hotel in Amsterdam werden we op slag verliefd op de foto’s die we online tegenkwamen van de hottubs op het dak van het Volkshotel met uitzicht over de stad Amsterdam. Daar wilden wij wel een nachtje slapen en genieten. En wat hebben we genoten van de sfeer in het hotel. Wij namen het hotel ook al op in ons verslag over Amsterdam met kinderen. Hieronder een kort verslag van onze overnachting in dit hotel.

Volkshotel Amsterdam met kinderen
Volkshotel Amsterdam met kinderen

Volkshotel in het kort

Op de website van het Volkshotel staat een omschrijving van het hotel als een plek voor alleenstaande moeders, dandy’s, kunstenaars en nachtvlinders; een creatieve plek waar 24 uur per dag leven is. De toegankelijke sfeer maken Volkshotel een plek voor iedereen. En dat zie je terug in het hotel! Het publiek wat in het hotel verblijft is erg divers.

Het Volkshotel is gevestigd in het oude hoofdkantoor van De Volkskrant. Het krantenverleden is duidelijk zichtbaar in de architectuur en het interieur van het gebouw. Ook op de muren van onze familiekamer kwam in de tekeningen dit terug! Ook in de gangen van het hotel zie je steeds verwijzingen naar de Volkskrant terugkomen. 

Volkshotel Amsterdam met kinderen
Volkshotel Amsterdam met kinderen

Sfeer in het hotel

Wat wij vooral heel leuk vonden aan het hotel toen we er waren was de sfeer in het hotel. Deze is zeer ongedwongen en het heeft wel iets weg van de sfeer van een hostel. Niks moet, alles mag.

Zo heb je op de begane grond een restaurant/ café zitten met een grote speelhoek, waar wij heerlijk hebben geluncht tussen de middag en onze dochter lekker kon spelen.

Onder het genot van een tosti en een drankje, zie je hier eigenlijk van alles voorbij komen. Hotelgasten, ondernemers die een werkplek hebben gehuurd en hippe mensen die gewoon komen lunchen en een drankje doen. 

Volkshotel Amsterdam met kinderen
Volkshotel Amsterdam met kinderen

De Speelkamer van het volkshotel

Naast de al eerder beschreven speelhoek in het restaurant op de begane grond, is er ook nog een speelkamer op de begane grond te vinden. Dit is een hele ruime kamer met tientallen spelletjes waaronder een tafelvoetbaltafel, sjoelbak, levensgroot mikado en een levensgroot Jenga spel (Blokkentoren).

In deze ruimte staan ook tafels waaraan je kunt zitten. Zeker met kinderen is dit echt een groot voordeel van het hotel, omdat je de ruimte hebt om in de avond nog een spelletje te spelen met het gezin! Hierdoor ben je veel minder gebonden aan je hotelkamer. 

Volkshotel Amsterdam met kinderen
Volkshotel Amsterdam met kinderen

De verschillende kamers in het hotel

In het hotel heb je heel veel verschillende soorten kamers. Ze maken onderscheid tussen standaard kamers en speciale kamers. De speciale kamers zijn allemaal anders en ontworpen door allerlei creatieve personen. Helaas zijn dit allemaal tweepersoons kamers, dus voor gezinnen zijn deze kamers over het algemeen niet geschikt. Wil je een keertje zonder de kinderen weg, dan zijn deze kamers wel heel bijzonder. Een overzicht van de verschillende kamers kun je hier vinden!

Bij de standaardkamers heb je ook verschillende varianten. Zo zaten wij in een L kamer die geschikt was voor vier personen. Deze kamers zijn ongeveer 25 m2 groot. Je kunt ook een XL kamer boeken voor een gezin van vier personen en dan heb je meer dan 45m2 tot je beschikking. Dan zit er ook een bad in de kamer in plaats van een douche. Voor een overzicht van de standaardkamers klik hier

Wat wij echt super aan onze kamer vonden was het uitzicht uit het grote raam over Amsterdam. Daarnaast geven de tekeningen op de muur je het gevoel dat je in een kamer bent gericht op gezinnen met kinderen. 

Amsterdam met kinderen
Volkshotel Amsterdam met kinderen

Het restaurant op de bovenste verdieping

Op de bovenste verdieping van het hotel zit een heel sfeervol restaurant (Canvas genaamd) met wederom een fantastisch uitzicht over de stad Amsterdam.

Je kunt hier heerlijk een hapje eten, maar ook een drankje doen. Ze hebben behoorlijk veel vegetarische gerechten, waardoor wij ook helemaal blij waren.

Wij lagen uiteraard met onze dochter op tijd in bed, maar het schijnt dat er vaak ’s avonds een DJ draait vanaf zijn installatie op zijn fiets! Helaas hebben we de beste man niet live zien draaien. 

Het heeft de uitstraling van een rooftop bar en we kunnen ons voorstellen dat hier ook genoeg niet hotelgasten een drankje komen doen, aangezien het er erg sfeervol is. 

Ook het ontbijt kun je hier in de ochtend in de vorm van een buffet nuttigen. 

Volkshotel Amsterdam met kinderen
Volkshotel Amsterdam met kinderen
Volkshotel Amsterdam met kinderen
Volkshotel Amsterdam met kinderen

Badplaats op het dak van het hotel

De badplaats op het dak van het hotel is uiteraard fantastisch. Wij vonden het echt helemaal te gek om vanuit één van de drie hottubs te genieten van het uitzicht over de stad Amsterdam. Daarnaast is er ook een sauna op het dak aanwezig, waardoor het echt een wellness ervaring is. 

Wij vonden het echt heerlijk om na een druk programma met activiteiten in Amsterdam even heerlijk te kunnen ontspannen op het dak van het hotel. Een zeer groot pluspunt van het hotel!

Volkshotel Amsterdam met kinderen
Volkshotel Amsterdam met kinderen

Conclusie

Zoals jullie wel uit het verslag hebben kunnen opmaken hebben wij enorm genoten van onze overnachting in het Volkshotel. We hebben heerlijk ontspannen, gegeten en gedronken en genoten van een fantastisch uitzicht over de stad. Als we nog eens Amsterdam gaan bezoeken, komen wij zeker nog een keer terug! Kijk voor meer informatie over het hotel, de kamers en de prijzen van de kamers even hier. 

Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met het betreffende hotel.

Volkshotel Amsterdam met kinderen
Volkshotel Amsterdam met kinderen

Reisgids Amsterdam downloaden?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct toegang, dan blijf je ook in de toekomst op de hoogte van toekomstige reisverslagen.

Scroll naar boven