Vlissingen met kinderen

Vlissingen met kinderen: 8 top activiteiten op een rij!

Wat te doen in Vlissingen met kinderen? Dat vroegen wij ons ook af toen we onze vakantie naar Zeeland met onze dochter gingen plannen. Vlissingen is één van de grootste steden van Zeeland en je kunt je in de omgeving van deze stad prima een paar dagen vermaken. We hebben de stad dan ook opgenomen bij leuke steden in onze blog Zeeland met kinderen. Het centrum van de stad is gezellig en vrij compact, waardoor de meeste bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar liggen. Naar aanleiding van ons bezoek aan de stad zetten we de leukste activiteiten in Vlissingen met kinderen op een rij voor jullie!

Vlissingen met kinderen
Vlissingen met kinderen

Vlissingen met kinderen #1: Speeltuin Lammerenburg

Speeltuin Lammerenburg is misschien een verrassing in deze lijst, omdat deze speeltuin in de meeste online lijstjes over Vlissingen met kinderen niet voorkomt. De speeltuin ligt ook buiten het centrum in een woonwijk, maar is wel een hele leuke speeltuin. Tevens is het een zeer goedkoop uitje, aangezien je voor kinderen 2 euro entree maar betaalt en volwassenen gratis toegang hebben tot de speeltuin. De auto kun je in de wijk gratis parkeren, waardoor je voor weinig geld een paar uur plezier hebt in Vlissingen met kinderen. De speeltuin is voor kinderen tot en met 12 jaar. 

Vlissingen met kinderen
Vlissingen met kinderen

In deze grote speeltuin heb je genoeg leuke speeltoestellen voor kinderen van alle leeftijden. Je hebt een apart gedeelte van de speeltuin voor de allerkleinste kinderen. Daarnaast heb je twee trampolines, waarbij er steeds een zoemer gaat als de volgende kinderen op de trampoline mogen, zodat ieder kind aan de beurt komt. Wij waren zelf tegen het einde van de middag bij de speeltuin en helaas ging de speeltuin al na iets meer dan een half uur dicht. Dat was jammer, aangezien we zeker wisten dat onze dochter hier makkelijk een paar uurtjes had kunnen spelen in deze speeltuin. 

Verwacht alleen niet dat je hier als ouders op een terras kunt zitten en hier uitgebreid kunt lunchen. Het aantal stoelen en bankjes waar ouders op kunnen zitten is beperkt en eten en drinken kon je niet kopen dachten wij. Neem dus zelf een kleedje mee en wat te eten en te drinken. Kijk voor meer informatie over de openingstijden en de speeltoestellen van de speeltuin even op de website van de speeltuin

Vlissingen met kinderen
Vlissingen met kinderen

Vlissingen met kinderen #2: Hof van Poppendamme

Een andere leuke speeltuin in de buurt van Vlissingen (15 minuten rijden met de auto) is het Hof van Poppendamme. Wij kregen deze tip op ons Instagramkanaal van één van onze volgers die in de buurt van Vlissingen woont. Toen we aankwamen bij de speeltuin, wisten we in eerste instantie niet zo goed wat we er van moesten denken. De speeltuin is niet super groot en de speeltoestellen zijn beperkt. Toch heeft onze dochter zich hier heel erg goed vermaakt met de andere kinderen in de speeltuin en zijn we toch ruim twee uur hier gebleven. 

Wat wij leuk vonden aan de speeltuin is dat er een hele relaxte sfeer hangt in de tuin. Overal in de tuin staan banken en stoelen en overal zitten ouders lekker te borrelen, terwijl de kinderen aan het spelen zijn. Binnen in de boerderij heb je ook nog een escaperoom die je met een groep kunt boeken. Verder zijn er ook nog wat dieren op het terrein te vinden. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de menukaart en alle activiteiten die georganiseerd worden even op de website

Vlissingen met kinderen
Vlissingen met kinderen

Vlissingen met kinderen #3: centrum

Het centrum van Vlissingen is zeker leuk om even door heen te wandelen. In het centrum aan de waterkant bij het Bellamypark heb je namelijk genoeg leuke terrassen waar je wat kunt eten en drinken. Sophie haar oog viel gelijk op de tafel met alleen maar schommels, dus de keuze voor het restaurant voor de lunch was al snel gemaakt ;). Vanaf hier loop je in een paar minuten naar het bekende Michiel de Ruiter standbeeld. 

Vlissingen met kinderen
Vlissingen met kinderen

Bij de kade heb je genoeg trappetjes, waar kinderen het leuk vinden om te klimmen. Vanaf hier heb je ook een prima uitzicht op het water en de stad. Uiteraard zijn er in het centrum ook genoeg winkels om te shoppen als je kinderen daar van houden. De meeste bezienswaardigheden liggen ook in het centrum, dus hier een rondje lopen is leuk en kost niet veel tijd.

Vlissingen met kinderen
Vlissingen met kinderen

Vlissingen met kinderen #4: Stranden in de omgeving

Je kunt in de stad Vlissingen met kinderen naar het strand toe gaan. In het zuidwesten van de stad heb je een aantal stranden waar je naar toe kunt gaan. Houdt er wel rekening mee dat het in de zomer best druk kan zijn op deze stranden. Vanuit het centrum loop je in ongeveer een kwartier naar deze stranden toe. 

Toch liggen er wat ons betreft wel betere stranden in de omgeving van Vlissingen. Zo zijn wij fan van de stranden van Dishoek en Zoutelande. Zo rij je vanaf Vlissingen in minder dan tien minuten naar het strand van Dishoek. In Dishoek heb je een ruime parkeerplaats, waar je de auto gratis kunt parkeren. De stranden zijn schoon en ruim van opzet en de drukte op deze stranden valt erg mee. De stranden zijn ook behoorlijk lang, waardoor je eigenlijk altijd wel een plekje kunt vinden.

Ook de stranden van Zoutelande (de stranden van Dishoek lopen over in die van Zoutelande) zijn erg fijn. Je rijdt vanaf Vlissingen in ongeveer een kwartiertje naar de stranden van Zoutelande. Wel is het hier een stuk lastiger om de auto gratis te parkeren. Veel kinderen zie je met schepjes, schepnetjes en emmertjes in de weer. Overal liggen ook schelpen, waardoor kinderen zich prima een hele dag op het strand kunnen vermaken. Wat dat betreft is Vlissingen dan een prima uitvalsbasis om deze stranden te ontdekken. 

Vlissingen met kinderen
Vlissingen met kinderen

Vlissingen met kinderen: overige activiteiten

Naast de bovengenoemde vier activiteiten zijn er nog meer dingen te doen in de omgeving van Vlissingen met kinderen. We benoemen ze hieronder kort voor jullie.

#5 Arsenaal: je vindt hier een zeeaquarium en kinderen kunnen op piratenavontuur. Zo kun je hier verschillende tropische vissen zien en kunnen kinderen roggen aaien. Daarnaast zijn er andere attracties zoals de scheepsimulator en het piratenhol. Ook kun je hier de 45 meter hoge Arsenaal toren beklimmen voor een mooi uitzicht over de omgeving! 

#6: Reptielenzoo Iguana: deze zoo ligt midden in het centrum en je kunt hier allerlei reptielen bewonderen. De inrichting van de zoo is wel wat stoffig, maar de slangen, hagedissen en vogelspinnen zitten er goed bij! Zijn je kinderen in dieren geïnteresseerd dan is dit zeker een leuke optie tijdens je stedentrip naar Vlissingen met kinderen. 

#7: Middelburg: wij vonden Middelburg een hele leuke stad met leuke terrassen en leuke winkeltjes. Middelburg ligt bijna tegen Vlissingen aan en met de auto ben je er in een paar minuten. Daarnaast kun je met een rondvaartboot de stad vanaf het water bewonderen. Voor een mooi uitzicht over de stad kun je de toren Lange Jan beklimmen en voor de allerkleinste kinderen heb je pretpark Mini Mundi waar je heen kunt gaan. Lees ook onze blog Middelburg met kinderen voor alle activiteiten in deze stad!

#8: Bambinie speelpaleis: dit is een leuke binnenspeeltuin en een optie wanneer het slecht weer is in Vlissingen. De binnenspeeltuin is gebouwd in een oud zwembad en dat zie je nog steeds goed aan de tegeltjes op de vloer. In de zomermaanden is er ook buiten vertier, zoals een springkussen. 

Vlissingen met kinderen
Vlissingen met kinderen

Waar overnachten in Vlissingen met kinderen?

Belgische Loodsensociëtie

De eerste keer dat we Vlissingen bezochten met onze dochter sliepen we in hotel de Belgische Loodsensociëtie. Het hotel ligt midden in het centrum en het kijkt uit over de zee. Wij hadden hier de zeer ruime superior familiekamer geboekt. We konden de auto voor de deur parkeren tegen een klein bedrag, we hadden alle ruimte op onze grote kamer en in de ochtend hadden we een heerlijk ontbijt. Voor een uitgebreide review over dit hotel kijk even hier

Vlissingen met kinderen
Vlissingen met kinderen

Stad & Strandhotel Elisabeth

De tweede keer dat we Vlissingen met onze dochter bezochten sliepen we in het Stad & Strandhotel Elisabeth. Je kunt bij het hotel gratis parkeren en vanaf het hotel loop je in een paar minuten naar het centrum van de stad. Onze kamer had een balkon met een prachtig uitzicht op de watertoren van de stad. Voor een uitgebreid review over dit hotel kijk dan even hier

Vlissingen met kinderen
Kindvriendelijk hotel Vlissingen

Scroll naar boven