Van der valk Sassenheim
Leiden met kinderen

Van der Valk Sassenheim - Leiden met kinderen: kindvriendelijk hotel!

Afgelopen weekend bezochten we weer eens de kindvriendelijke stad Leiden. We hebben de stad al vaker bezocht en schreven over de stad de blog Leiden met kinderen, waarin we alle leuke kinderactiviteiten in Leiden op een rij hebben gezet. Tijdens deze stedentrip verbleven we in het van der Valk Hotel Leiden en naar aanleiding van deze overnachting schrijven we deze uitgebreide review over het hotel, zodat je als ouders een goede indruk krijgt van dit kindvriendelijke hotel. 

Van der Valk Hotel Sassenheim Leiden
Van der Valk Hotel Sassenheim Leiden

Het hotel

Op zaterdagmiddag rijden we naar het hotel iets buiten Leiden en parkeren we de auto op de gratis parkeerplaats bij het hotel. Het hotel heeft een hele fijne ligging en vanuit het hotel ben je in een paar minuten in de stad Leiden, op het strand van Noordwijk en bij de Keukenhof. Wat dat betreft is het hotel een ideaal vertrekpunt wanneer je deze bezienswaardigheden wil gaan bekijken. 

Wij moeten eerlijk zeggen dat we wel echt fan zijn van de van der Valk hotels, aangezien de hotels super kindvriendelijk zijn, er heel veel faciliteiten zijn, de service super goed is en bijna alle hotels een hele moderne en frisse uitstraling hebben. Ook bij het van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden is dit zo en ziet de hele gemeenschappelijke ruimte bij de receptie er al fantastisch mooi uit.

Waar we de vorige keer bij de vestiging in Eindhoven het diner in het restaurant niet gereserveerd hadden, geven we nu gelijk aan dat we bij het restaurant die avond willen eten. Gelukkig is er nog plaats in het restaurant! 

Naast de goede ligging van het hotel zit er ook een casino in het hotel, kun je gebruik maken van de sauna van het hotel met ligbedjes (dit hebben wij gedaan en dat was heerlijk) en heeft het hotel voor de actieve ouders ook nog een fitnessruimte. Kortom alle faciliteiten zijn aanwezig voor een heerlijk nachtje weg met en zonder de kinderen. 

Van der Valk Hotel Sassenheim Leiden
Kindvriendelijk restaurant Nijmegen

De kamer

Het hotel heeft één familiekamer die wij tijdens dit weekend geboekt hebben. Dit is echt een fantastische kamer. We hadden uiteraard al de foto’s online gezien, maar in het echt vonden we de kamer nog veel mooier. De ruime familiekamer van 35m2 heeft een groot kingsize bed voor de ouders en een heel tof stapelbed voor de kinderen. Ook is er een stapelbed in dit gedeelte, waardoor je hier met maar liefst vier kinderen kan slapen. 

Bij dit stapelbed ligt allerlei speelgoed in de kastjes en ieder bed heeft een aparte tv. In totaal zijn er vier verschillende tv’s op deze familiekamer. De open badkamer is voorzien van een ruime douchecabine met regendouche. Wat dat betreft is deze familiekamer van alle gemakken voorzien. Wat dat betreft is het echt een hele fijne kamer om te relaxen met het gezin. 

Kindvriendelijk hotel Leiden
Kindvriendelijk hotel Leeuwarden

Daarnaast krijgen kinderen van 3 t/m 9 jaar een kidsbox op de kamer met speciale verzorgingsproducten voor kinderen. Onze dochter vindt dat soort dingen altijd geweldig. Daarnaast krijg je als gezin bij de familiesuite  een minibarpakket met speciale lekkernijen voor kinderen.

Naast deze familiekamer is het ook mogelijk om een koppelbare Comfortkamers te boeken. Dit zijn twee hotelkamers die met een tussendeur verbonden zijn met elkaar, waarbij het een kamer is, maar waar je als ouders wel privacy hebt. Zeker met wat oudere kinderen is dit uiteraard een hele fijne optie. 

Kijk voor een overzicht van alles kamers even hier. 

Van der Valk Hotel Sassenheim Leiden
Van der Valk Hotel Sassenheim Leiden

Eten en drinken in hotel

Het van der Valk Sassenheim-Leiden heeft drie verschillende restaurants waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Wij hebben voor het diner en voor het ontbijt gegeten in Restaurant Nest. We zetten de verschillende restaurants van het hotel hieronder op een rij. 

Restaurant Nest: in de avond hebben we bij dit restaurant gedineerd en dat was erg lekker. Dit a la carte restaurant is erg sfeervol en het heeft ook enorm oog voor kinderen. Zo is er voor kinderen genoeg vermaak in de aparte speelhoek van het restaurant. Ze kunnen zich hier vermaken met gamen op de Playstation, kleuren, spelen met blokken of een film kijken. Onze dochter heeft zich hier een hele tijd vermaakt in deze speelhoek. 

Van der Valk Hotel Sassenheim Leiden
Kindvriendelijk restaurant Nijmegen

Ook hebben ze een hele leuke menukaart voor kinderen, genaamd de Wereldeters menukaart. Alle gerechten op de menukaart zijn gebaseerd op vijf verschillende landen en in het boekje wat ze krijgen staan heel veel leuke opdrachtjes, spelletjes en kleurplaten in, waarmee ze een hele poos zich kunnen vermaken. Wij hebben hier heerlijk een 3 gangen menu op samen met onze dochter. Na afloop mocht onze dochter (na het ijsje) ook nog een speelgoedje uitzoeken, dus haar avond was helemaal goed.

In de ochtend hebben we ook gebruik gemaakt van het ontbijt en dat is net zoals eigenlijk in alle hotels van van der Valk super goed en uitgebreid. In Nederland mogen we sowieso niet klagen over de buffetten die worden aangeboden door restaurants, maar bij van der Valk is dat nog net iets uitgebreider. Zoveel verschillende keuzes in broodjes, beleg, zoetigheden, eiergerechten, sapjes, fruit, noten, yoghurts en dan vergeten we nog een hele hoop andere dingen. Wat dat betreft echt een aanrader. 

Van der Valk Hotel Sassenheim Leiden
Van der Valk Hotel Sassenheim Leiden

Live Cooking: dit restaurant is in de weekenden en op feestdagen open en je kan hier gebruik maken van het buffet tijdens de lunch en het diner. Wat leuk is voor kinderen bij dit restaurant is dat er in het restaurant dagen zijn dat kinderen een eigen pizza kunnen bakken. Wij hebben hier zelf niet gegeten.

Ozzo Oriental Restobar: wij hebben ook even getwijfeld om in dit restaurant te gaan eten, omdat we als gezin liefhebbers zijn van sushi. Dit restaurant ziet er van binnen ook heel tof uit (Oosters). Zijn jij en jouw kinderen gek van sushi, dan is dit restaurant zeker een goede optie. 

Kijk voor een overzicht van alle restaurants even hier

Van der Valk Hotel Sassenheim Leiden
Kindvriendelijk hotel Leiden

Conclusie

Wij hebben echt genoten van onze overnachting bij het van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden. Het hotel ligt op een gunstige locatie van Noordwijk, Leiden en de Keukenhof en heeft enorm veel faciliteiten voor gezinnen met kinderen. Wij hadden hier een super de luxe familiekamer die helemaal ingericht is op kinderen en die van alle gemakken is voorzien. Daarnaast heeft het hotel drie restaurants, waar je lekker kan eten en drinken. Wij hebben hier zowel ’s avonds als in de ochtend heerlijk gegeten. Ook bij deze restaurants is er aandacht voor kinderen. Kijk voor meer informatie over het hotel, de restaurants en de familiekamers even op de website van het van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden

Van der Valk Hotel Sassenheim Leiden
Van der Valk Hotel Sassenheim Leiden

Artikelen nederlandse steden

SOCIAL CHECK-IN