Van der Valk Hotel Zwolle met kinderen

Van der Valk Hotel Zwolle: een review!

Afgelopen weekend bezochten we weer eens het oosten van het land en bezochten we wederom de omgeving van Zwolle. We schreven al eens de blog Zwolle met kinderen, waarin we alle leuke activiteiten in de stad voor gezinnen op een rij zetten en tijdens dit weekendje weg in deze Hanzestad overnachtten we in het Van der Valk Hotel Zwolle. Op basis van deze overnachting schrijven we deze uitgebreide review over dit hotel. 

Van der Valk Hotel Zwolle met kinderen
Van der Valk Hotel Zwolle met kinderen

Het hotel

Wij rijden op vrijdagmiddag na de lunch aan vanuit Tilburg en na iets meer dan anderhalf uur rijden arriveren we bij het hotel. We parkeren de auto op de ruime parkeerplaats van het hotel. Deze parkeerplaats is helemaal gratis en dat is natuurlijk een groot pluspunt in vergelijking met vele andere hotels. We lopen de lobby van het hotel in en wat ons gelijk opvalt is hoe prachtig alles er uitziet.

Alles ziet er nieuw uit en door het hele hotel hangt een kerstsfeer. Het gaf ons gelijk een heel prettig gevoel en we waren echt onder de indruk hoe mooi alles er uitzag. Het hotel heeft verschillende faciliteiten waar je gebruik van kan maken. Zo kun je gratis gebruik maken tijdens je verblijf in het hotel van de wellness. De welness bestaat uit Finse sauna’s, infrarood sauna’s en een Turks stoombad. Tevens is er een zonnebank aanwezig. Wij hebben hier helaas geen gebruik van gemaakt tijdens ons verblijf. 

Daarnaast heeft het hotel ook een fitnesscentrum, waardoor het mogelijk is om tijdens je verblijf te sporten in het hotel. Verder is het mogelijk op een e-chopper te huren bij de receptie. Het hotel heeft verschillende routes in de omgeving die je op deze elektrische scooters kunt rijden. Wij hebben al eens eerder op een e-chopper gereden met onze dochter en het is echt een leuke manier om op deze manier de omgeving van Zwolle te verkennen. 

Van der Valk Hotel Zwolle met kinderen
Van der Valk Hotel Zwolle met kinderen

De kamer

Wij hadden een driepersoonskamer geboekt in het hotel en hadden een erg ruime kamer met voor ons een groot tweepersoons boxspring bed en naast ons bed het bed van Sophie. Wij vonden deze ruimte erg fijn. Onze dochter had genoeg ruimte om zich lekker uit te leven en daarnaast vonden wij de kamer erg luxe er uitzien. 

De kamer had ook een bureautje, waar onze dochter nog een hele tijd heeft zitten kleuren en twee relaxstoelen met een tafeltje. Daarnaast waren al de benodigde faciliteiten van een fijne hotelkamer aanwezig, zoals een goede WIFI verbinding, een koelkastje, een flatscreen tv, een kluisje en een koffiezetapparaat. De kamer was ongeveer 35m2 groot. 

Van der Valk Hotel Zwolle met kinderen
Van der Valk Hotel Zwolle met kinderen

Ook de badkamer was erg ruim en erg luxe. Onze dochter was helemaal blij dat er een groot bad in de badkamer aanwezig was. Dat is altijd het eerste wat ze checkt als we een hotelkamer binnenkomen. Uiteraard heeft ze hier zowel ’s avonds als ’s ochtends gebruik van gemaakt. Daarnaast heeft de badkamer ook nog een grote inloop regendouche met aparte handdouche. 

Het hotel heeft overigens vele verschillende kamers, waarbij ze ook kamers hebben voor grotere gezinnen. Kijk eens op de website van het hotel voor het aanbod aan verschillende kamers. 

Kindvriendelijk hotel Zwolle
Van der Valk Hotel Zwolle met kinderen

Eten en drinken in hotel

Je hoeft om te eten en drinken niet de deur van het hotel uit. Het hotel heeft zowel een restaurant als een hotelbar, waar je wat kunt eten en drinken. Wij kwamen rond kwart over vier aan en konden nog net wat drinken en wat eten (door de maatregelen vanwege corona moest alle horeca om vijf uur sluiten). Wij hebben lekker zitten borrelen bij het haardvuur en hebben een stokbroodje kruidenboter en wat bittergarnituur op. Uiteraard kun je in het restaurant ook een stuk uitgebreider eten. 

Van der Valk Hotel Zwolle met kinderen
Van der Valk Hotel Zwolle met kinderen

Ook in de ochtend hebben we gebruik gemaakt van het uitgebreide ontbijtbuffet. De keuze was enorm en het nadeel is dat alles zo lekker is dat je eigenlijk veel te veel eet. We aten heerlijke broodjes, crossaints, een versgebakken eitje en ommeletje, een versgebakken pannenkoek en nog heel veel verschillende zoete andere dingen.

Daarnaast was er koffie, thee en verse jus. We verlieten dan ook het hotel met een goed gevulde maag en hebben pas tegen het einde van de middag weer geluncht. Wat dat betreft is het uitgebreide ontbijt zeker een aanrader. 

Van der Valk Hotel Zwolle met kinderen
Kindvriendelijk hotel Zwolle

Conclusie

Wij hebben echt genoten van ons verblijf in het Van der Valk hotel Zwolle. We konden de auto makkelijk parkeren op de ruime gratis parkeerplaats voor het hotel. Het hotel is luxe en erg smaakvol ingericht. Daarnaast hadden we een hele grote luxe kamer die van alle gemakken voorzien was. Helaas hebben we niet meer gebruik gemaakt van de wellness, want dat leek ons ook erg fijn. Ook qua eten en drinken kun je in het hotel goed terecht!

Wat dat betreft vinden wij het hotel echt een aanrader als je met je gezin ergens wil overnachten in Zwolle. Kijk voor meer informatie over de kamers, de prijzen en de rest van de faciliteiten even op de website van het hotel. 

Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met het betreffende hotel.

Van der Valk Hotel Zwolle met kinderen
Van der Valk Hotel Zwolle met kinderen
Scroll naar boven