van der Valk Hotel Ridderkerk met kinderen

van der Valk Hotel Ridderkerk met kinderen: familiehotel!

Afgelopen weekend maakten wij weer eens een stedentrip naar de stad Rotterdam. In deze kindvriendelijke stad zijn wij al heel erg vaak geweest en we schreven al eens de blog Rotterdam met kinderen, waarin we alle kinderactiviteiten in de stad op een rij hebben gezet. Toen we op zoek gingen naar een geschikt hotel om te overnachten, kwamen we online het van der Valk Hotel Ridderkerk tegen en aangezien wij fan zijn van de hotels van van der Valk, was de keuze snel gemaakt! Naar aanleiding van onze overnachting in dit kindvriendelijke hotel, schrijven wij deze review over het hotel. 

van der Valk Ridderkerk met kinderen
van der Valk Ridderkerk met kinderen

Het hotel

Het hotel heeft wat dat betreft een ideale ligging. Het hotel ligt net buiten de stad Rotterdam, waardoor je in nog geen 15 minuutjes met de auto midden in het centrum van Rotterdam bent en rondom het hotel liggen verschillende natuurgebieden. Doordat het hotel niet midden in het centrum ligt is het heel makkelijk te bereiken met de auto en we parkeren de auto (gratis!) voor de deur van het hotel. 

Als we de receptie van het hotel binnenlopen, herkennen we gelijk de mooie en moderne inrichting die bijna alle hotels van van der Valk hebben. We maken bij het hotel gelijk een reservering voor het restaurant van het hotel, zodat we zeker weten dat we die avond ook lekker kunnen dineren in het restaurant. 

Bij het hotel is het mogelijk om fietsen te huren en op deze manier de omgeving rondom het hotel te verkennen. 

van der Valk Ridderkerk met kinderen
van der Valk Ridderkerk met kinderen

De kamer

Het van der Valk hotel Ridderkerk heeft verschillende soorten kamers, waar je kan overnachten en wij hadden de Executive Suite geboekt. Dit was echt een prachtige en ruime kamer, waar voor onze dochter een extra bed op de kamer was bijgeplaatst. Deze kamer is maar liefst 65m2 groot en heeft een woonkamer, een slaapkamer en een hele ruime badkamer. 

Wij vonden deze badkamer echt helemaal fantastisch met een enorm bubbelbad, waar je makkelijk met een aantal personen in kon zitten. Dit hebben we dan uiteraard ook veelvuldig gedaan tijdens ons verblijf in dit hotel. Ook heeft deze badkamer nog een hele luxe stoomdouche. Deze badkamer is alleen al een reden om deze kamer te boeken als je met het gezin een stedentrip naar bijvoorbeeld Rotterdam maakt. 

van der Valk Ridderkerk met kinderen
van der Valk Ridderkerk met kinderen

Daarnaast sliepen wij in een ruim tweepersoonsbed en was de kamer voor de rest van alle gemakken voorzien. Zo zit er een koelkastje op de kamer, heeft de kamer airco en een goedwerkende WIFI verbinding. Daarnaast krijgen kinderen van 3 t/m 9 jaar een kidsbox op de kamer met speciale verzorgingsproducten voor kinderen. Onze dochter vindt dat soort dingen altijd geweldig. 

Kijk voor een overzicht van de verschillende kamers even hier. 

van der Valk Ridderkerk met kinderen
van der Valk Ridderkerk met kinderen

Eten en drinken in hotel

Het hotel heeft een restaurant waar we ’s avonds ook heerlijk gedineerd hebben. Voor zowel de volwassenen als de kinderen is er bij het restaurant voldoende keuze. Ook is het een heel gezellig restaurant vonden wij, die toen wij er waren ook goed bezocht werd door gezinnen die niet in het hotel verbleven maar uit de buurt kwamen. 

Ze hebben bij dit restaurant een hele leuke menukaart voor kinderen, genaamd de Wereldeters menukaart. Alle gerechten op de menukaart zijn gebaseerd op vijf verschillende landen en in het boekje wat de kinderen krijgen staan heel veel leuke opdrachtjes, spelletjes en kleurplaten in, waarmee ze een hele poos zich kunnen vermaken. Wij hebben hier heerlijk een 3 gangen menu op samen met onze dochter. 

In de ochtend hebben we ook gebruik gemaakt van het ontbijt van het hotel en dit was ook super goed. Heel erg veel keuzes en alles vers. Er staan mensen in de keuken die ter plekke verschillende eiergerechtjes, pannenkoekjes en andere warme dingen voor de gasten maken en voor de rest heb je bij dit enorme buffet een enorme keuze aan broodjes, beleg, zoetigheden, fruit, noten, yoghurt, sapjes en dan vergeten we nog minstens de helft. 

Qua eten en drinken zit je zeker goed bij het hotel. Ben je nu geen grote eter, dan is het ook mogelijk om wat te halen bij het Dunkin’ Barista Café. Bij deze vaste donutbar kun je van 8.00 uur tot 21.00 uur terecht voor het gehele assortiment aan Dunkin’ donuts, dranken en koffie.

van der Valk Ridderkerk met kinderen
van der Valk Ridderkerk met kinderen

Conclusie

Wij hebben een heerlijke overnachting gehad in het van der Valk Hotel in Ridderkerk. Het hotel ligt op een fijne locatie net iets buiten Rotterdam en je kan de auto voor de deur gratis parkeren. Het hotel heeft verschillende mooie en ruime kamers waar je heerlijk kunt ontspannen en zeker de badkamer met ruim bubbelbad vonden wij echt fantastisch. Daarnaast kun je voor alle drie de maaltijden op een dag terecht bij het hotel. Kijk voor meer informatie over de verschillende kamers, de prijzen en de restaurants even op de website van het van der Valk hotel Ridderkerk

van der Valk Ridderkerk met kinderen
van der Valk Ridderkerk met kinderen