Van der Valk Hotel Mechelen met kinderen

Van der Valk Hotel Mechelen met kinderen: een review!

Afgelopen weekend bezochten we weer eens één van de meest kindvriendelijke steden van België: Mechelen. In Mechelen is van alles te doen voor gezinnen met kinderen en we schreven in het verleden al de blog Mechelen met kinderen, waarin we alle leuke activiteiten van deze stad voor kinderen op een rij hebben gezet. Tijdens deze stedentrip overnachtten we in het van der Valk Hotel Mechelen en naar aanleiding van deze overnachting schrijven we deze uitgebreide review!

van der Valk Hotel Mechelen met kinderen
van der Valk Hotel Mechelen met kinderen

Het hotel

We rijden op zaterdagmiddag richting Mechelen en parkeren onze auto in Parking Keerdok dat tegenover het hotel ligt. Deze (betaalde) parkeertoren is gloednieuw en de prijzen om te parkeren vonden wij zeer schappelijk. Vanaf deze parkeergarage lopen we in een paar minuutjes naar het hotel toe. 

Het hotel is gevestigd in een oud historisch pand, maar van binnen ziet het er heel mooi en luxe uit. Qua locatie ligt het hotel net buiten het centrum, maar in een minuutje of tien liepen we vanuit het hotel naar de Grote Markt van de stad toe. Bij de parkeergarage zit ook nog een grote supermarkt, waar je ook nog wat dingen kunt halen als je dit zou willen.

Daarnaast heeft het hotel een fitnessruimte voor actieve ouders en is het mogelijk om bij het hotel fietsen, SUP boarden en kajaks te huren. Kortom er zijn bij het hotel zelf genoeg faciliteiten. 

van der Valk Hotel Mechelen met kinderen
van der Valk Hotel Mechelen met kinderen

De kamer

De kamer die wij bij het hotel geboekt hadden, was de Superior kamer. Deze kamer was ongeveer 27m2 groot en beschikt over een dubbel bed voor ons als ouders en voor onze dochter was er een extra bed op de kamer bij geplaatst. Wat dat betreft was de kamer van alle gemakken voorzien om lekker te relaxen. 

De kamers zijn namelijk voorzien van een flatscreen-tv, bureau, gratis wifi, airconditioning, telefoon, kluisje en minibar. In deze kamer staat tevens een koffiezetapparaat en een waterkoker voor thee. Deze kamer lag aan de achterkant van het hotelgebouw. Ook had de hotelkamer een luxe badkamer met douche.

Het hotel heeft verschillende kamers, waarvan er een aantal suites erg groot zijn. Kijk voor meer informatie over de verschillende kamers die het van der Valk Hotel Mechelen aanbiedt even hier. 

van der Valk Hotel Mechelen met kinderen
van der Valk Hotel Mechelen met kinderen

Eten en drinken in hotel

Het hotel heeft een A La Carte Restaurant, genaamd Den Ouwen Bok, waar je drie keer per dag terecht kunt voor een hapje en een drankje. Ook is er een gedeelte op de menukaart voor kinderen, waarbij kinderen kunnen kiezen uit gerechten als Spaghetti, Chicken Nuggets en Curryworst. 

Daarnaast heeft het hotel een bar (bar Bernard), waar je als gast een drankje kan doen en deze bar heeft ook een groot terras waar je in de zomermaanden lekker een drankje kan doen in de zon. Zelf hebben wij alleen gebruik gemaakt van het ontbijt in de ochtend bij het restaurant en dat was echt super goed!

van der Valk Hotel Mechelen met kinderen
van der Valk Hotel Mechelen met kinderen

Wij hebben al in vele hotels overnacht en daardoor ook al vele ontbijtbuffetten gehad, maar dit was wel heel erg uitgebreid. Heel veel verschillende keuzes met betrekking tot broodjes, beleg, zoetigheden, sapjes, noten en granen, yoghurt en dan vergeten we nog super veel dingen. Daarnaast is het mogelijk om een glaasje Cava te drinken bij het ontbijt en heeft het restaurant ook allerlei warme eiergerechten en pannenkoekjes. Wat dat betreft is het ontbijt echt een aanrader en hebben we hier heerlijk ontbeten. 

van der Valk Hotel Mechelen met kinderen
van der Valk Hotel Mechelen met kinderen

Conclusie

Wij hebben genoten van onze overnachting in het van der Valk Hotel Mechelen. Het hotel ligt op loopafstand van het centrum van Mechelen en heeft hele mooie en ruime kamers waar je kan overnachten. Ook is het mogelijk om bij het hotel lekker te eten en te drinken en wij vonden het ontbijt echt een super aanrader. Wat dat betreft hebben we een heerlijke nacht in dit hotel gehad. Kijk voor meer informatie over het hotel, de verschillende kamers en de restaurants even op de website van het van der Valk Hotel Mechelen. 

Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met het betreffende hotel.

van der Valk Hotel Mechelen met kinderen
van der Valk Hotel Mechelen met kinderen
Scroll naar boven