Van der Valk Hotel Breda met kinderen

van der Valk Hotel Breda: kindvriendelijk hotel Breda

Afgelopen weekend bezochten we weer eens de kindvriendelijke stad Breda! We hebben deze stad al meerdere keren bezocht en schreven al eens de blog Breda met kinderen, waarin we alle kinderactiviteiten van de stad beschreven hebben. Meestal rijden we vanuit onze woonplaats Tilburg op en neer, maar deze keer bleven we in Breda overnachten in het van der Valk Hotel Breda. Naar aanleiding van onze overnachting in het van der Valk Hotel Breda schrijven we deze uitgebreide review over dit kindvriendelijke hotel. 

van der Valk Hotel Breda
van der Valk Hotel Breda

Het hotel

Zo rijden we op zaterdagmiddag richting het hotel, waar we al regelmatig langsreden als we op weg waren naar de IKEA in Breda. Het hotel ligt iets buiten het centrum van de stad en daardoor kun je de auto gratis voor de deur van het hotel parkeren. Dat vinden wij altijd wel een groot voordeel van de meeste hotels van van der Valk in Nederland. 

Doordat het hotel zo dichtbij de woonboulevard van Breda ligt, stoppen er verschillende bussen in de buurt van het hotel en ben je met de bus in ongeveer 8 minuten van het hotel in de stad Breda. Naar het centraal station van Breda is het iets meer dan een kwartier rijden met de bus. 

Het is mogelijk om bij het hotel te sporten, aangezien het hotel een fitnessruimte heeft. Daarnaast heeft het hotel ook een hele fijne wellness met zwembad, maar daar komen we later op terug. De prijzen van de hotelkamers zijn exclusief toeristenbelasting die je bij het uitchecken van de kamer moet betalen. 

van der Valk Hotel Breda
van der Valk Hotel Breda

De kamer

Het van der Valk Hotel Breda heeft verschillende kamers die je kan boeken met gezinnen met kinderen. Zo hebben ze onder andere verschillende themakamers. Wij hadden bij het van der Valk hotel Breda een familiesuite geboekt en deze suite is ongeveer 36m2 groot. Er stond een groot kingsize bed in de kamer en onze dochter sliep op de slaapbank die uitgeklapt was. 

Daarnaast is deze familiesuite van alle gemakken voorzien. Zo is er een flatscreen tv, een digitale kluis, een tafel met stoelen en een koelkastje. Ook is er een luxe badkamer met bubbelbad. Wij vinden een bad altijd al een enorme meerwaarde op de kamer, maar een bubbelbad is natuurlijk helemaal top! Wij hebben hier dan ook gedurende ons verblijf veelvuldig gebruik van gemaakt. 

van der Valk Hotel Breda
van der Valk Hotel Breda

De Wellness

Het hotel heeft ook een wellness en uiteraard hebben wij hier ook gebruik van gemaakt. Zo zijn wij hier aan het einde van de middag geweest en op zondagochtend toen wij wakker waren wederom. Wij vonden dit een super fijne plek om een paar uurtjes door te brengen. Onze dochter had er een vriendinnetje waar ze de gehele tijd mee gespeeld heeft en ondertussen hebben wij heerlijk relaxt. 

Zo is het zwembad ruim en zit er ook een whirlpool gedeelte bij het zwembad. Daarnaast is er een sauna en een hammam. Echt super fijn om zo aan het einde van de dag nog even gebruik van te maken en ook om de dag mee te starten. Wat ons betreft echt een enorme meerwaarde als je een hotel zoekt in Breda. 

van der Valk Hotel Breda
van der Valk Hotel Breda

Eten en drinken in hotel

Het van der Valk Hotel Breda heeft twee verschillende restaurants, waar je kan eten en drinken. Zo heb je het restaurant Princeville waar je kunt eten en ook in de Wohrmann’s bar kun je wat eten. Doordat wij tussen de middag al een flinke lunch hadden gegeten, hebben we verschillende hapjes besteld in de bar. 

Deze bar ziet er fantastisch mooi uit en is erg sfeervol. Wat wij ook fijn vonden is dat het personeel met ons meedacht. Onze dochter had zin in frietjes en dat stond in de bar niet op de kaart, maar een medewerker van de bar heeft toch geregeld dat zij een portie frietjes kreeg. 

In de ochtend hebben we ook gebruik gemaakt van het ontbijt dat door het hotel geserveerd wordt en dat is (zoals altijd bij van der Valk) erg goed en erg uitgebreid. Van alles wat je maar kunt bedenken zijn er meerdere varianten en wij vinden het ontbijt dan ook echt een enorme aanrader. Meestal eten we zoveel dat we tot ver in de middag niets meer hoeven te eten. 

Overigens zit bij het restaurant buiten ook een leuke speeltuin, waar kinderen zich kunnen vermaken. Ook weer een teken dat het hotel echt kindvriendelijk is. 

van der Valk Hotel Breda
van der Valk Hotel Breda

Conclusie

Wij hebben genoten van onze overnachting bij het van der Valk hotel Breda. Het hotel ligt iets buiten het centrum en je kan de auto voor de deur parkeren. Het hotel heeft verschillende luxe kamers die je kan boeken met gezinnen met kinderen en de wellness van het hotel is echt een groot pluspunt. Zeker voor gezinnen met kinderen. Daarnaast kun je bij het hotel lekker eten en drinken. Kijk voor meer informatie over de kamers, de restaurants en de wellness even op de website van van der Valk Hotel Breda

Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met het betreffende hotel.

Scroll naar boven