Fastpass Disney met kinderen

Met deze 9 tips sta je nooit lang in de rij!

De pretparken van Disney in Orlando zijn fantastisch om met kinderen te bezoeken. Wij zijn in totaal 11 dagen in de zes verschillende pretparken geweest en wij hebben ons geen moment verveeld. Wij schreven al eens een algemene reisblog over de Disney parken en onze ervaringen, maar willen ook met jullie een aantal tips delen voor de pretparken om ervoor te zorgen dat je niet lang in de wachtrij hoeft te staan. Hieronder 9 tips om ervoor te zorgen dat je geen uren in de wachtrij staat.

Fastpass Disney
Fastpass Disney

#1 Downloadt de Disney app

De Disney app is fantastisch, omdat de app actuele wachttijden weergeeft in het park en je hier ook je FastPass voor verschillende attracties kunt vastleggen. In het park heb je Wifi, waardoor je steeds op de hoogte bent van de actuele wachttijden. De regel bij ons was dat we nooit naar een attractie gingen, waar langer dan 20 minuten een wachtrij staat.

Zorg ervoor dat je de drie FastPassen al vroeg in de ochtend gebruikt, zodat je daarna nieuwe Fastpassen kunt aanvragen. (Let op: wij bezochten het pretpark in 2019 en tegenwoordig werkt Disney helaas alleen nog met betaalde Fastpassen. 

Fastpass Disney
Fastpass Disney

#2 Ben er vroeg bij!

Iedere dag waren we ruim voor de openingstijd van het park aanwezig en wisten we al precies naar welke attractie we wilden gaan. Uiteraard een attractie met een gemiddelde lange wachtrij. Je hoeft niet eens super vooraan te staan, want het merendeel van de Amerikanen loop je toch voorbij als je gezamenlijk naar de attractie loopt, wanneer het startsein gegeven is. Mijn dochtertje nam ik in mijn nek, zodat we meestal als eerste aankwamen bij de attractie. Zo waren we bij de Hollywood Studios zelfs de allereerste bezoekers van de dag voor de Tower of Terror.

Door gelijk een attractie te bezoeken met een lange wachttijd, hoef je geen Fastpass Disney hiervoor in te zetten en bespaar je jezelf een heleboel wachttijd. Meestal loopt de wachtrij binnen tien minuten bij sommige attracties op naar meer dan een uur. Dus zet de wekker vroeg en als de parkmedewerkers in een lijn gaan lopen naar de verschillende populaire attracties, zorg dat je dan in de voorste linie terechtkomt. Hierbij hoef je echt niet te rennen of mensen opzij te duwen hoor. Gewoon stevig doorlopen en af en toe wat mensen passeren.

Hierna pak je gelijk in de buurt wat kleinere attracties met minder wachttijd (iedereen gaat toch gelijk naar de grote attracties en dus zijn de kleine attracties vroeg in de ochtend te bezoeken zonder grote wachtrijen. Daarna is het tijd om je eerste Fastpass Disney in te zetten bij een grote attractie.

Tip: kijk vooraf even wanneer de Magic Hours zijn voor de gasten van de Disneyhotels. Deze mensen mogen dan bijvoorbeeld al een uur eerder in het park en dan heb je uiteraard niets aan deze tip. Magic Hours zijn in de ochtend over het algemeen maar bij één park.

Disney parken Orlando
Fastpass Disney

#3 Klaag af en toe 😉

Toen de tram het niet deed, die de bezoekers van de ingang van Magic Kingdom naar het park brengt, moesten we vrij lang in de warme zon wachten totdat we met de boot naar het park konden. Aangezien het die dag erg warm was en onze dochter bijna bezweek door de hitte, liepen we in het park naar de klantenservice om aan te geven dat we dit slecht geregeld vonden (vooral dat er weinig boten ingezet waren en er weinig schaduwplekken zijn bij de ingang en we niet meer naar voren of achteren konden vanwege de drukte). Binnen 5 minuten stonden we weer buiten met een extra Fastpass Disney geldig voor alle attracties in het park.

Fastpass Disney
Disney parken Orlando

#4 Maak vooraf een plan

Ja dat klinkt absurd en misschien is het dat ook wel, maar het helpt wel. Je hoort vaak van mensen die vooraf geen enkel plan hebben dat ze overal lang gewacht hebben en dat ze bijna geen attractie hebben kunnen bezoeken.

Bekijk vooraf de kaart van het betreffende park en kijk ook naar de gemiddelde wachttijden. Wij hebben voor jullie een overzicht gemaakt van alle gemiddelde wachttijden voor iedere attractie in de vier pretparken. Maak een klein schema met welke attractie je begint, welke kleinere attracties zitten hier om heen en welke attracties heb je een Fastpass voor. Op deze manier kun je ook gericht door het park heen lopen.

Natuurlijk mag je ook best wel wat van je schema afwijken uiteraard. Als kinderen net Mickey Mouse voorbij zien lopen, dan kun je uiteraard wel even stoppen met je kinderen. Maak dus geen al te strakke planning.

Fastpass Disney
Fastpass Disney

#5 Maak gebruik van de Singel Rider Lines

Dit is een tip die voor ouders met kleine kinderen wel wat moeilijker gaat, maar de Singel Rider Line is vaak veel sneller. Zo zijn wij maar liefst drie keer gestart in het Hollywood Studios park en begonnen we met de Tower of Terror met het hele gezin en daarna gingen wij om beurten in de naastgelegen Aurosmith achtbaan in de Singel Rider Lines, terwijl onze dochter bij de auto van Cars stond te kijken even verderop. In minder dan 10 minuten waren we vroeg in de ochtend in deze rij aan de beurt bij deze attractie.

Voor mensen zonder kinderen is deze tip sowieso te adviseren bij alle attracties met een Singel Rider line. Je staat toch de hele tijd in dezelfde rij, alleen in de attractie zelf zit je niet naast elkaar. Maar ja als dat een uur scheelt, dan is dat wel de moeite.

Disney pretparken
Fastpass Disney

#6 Kijk goed naar welke parken je op welke dag bezoekt

Als je van plan bent om meerdere parken van Disney te bezoeken is het goed om te kijken naar de Crowdkalender van de website Undercouvertourist. Zo beginnen veel toeristen de eerste dag in Magic Kingdom, waardoor op maandag en zaterdag (de dagen dat de vakantie voor veel toeristen begint) de meest drukke dagen zijn voor Magic Kingdom.
Uiteraard kun je ook kijken als je niet afhankelijk bent van de vakanties van kinderen of je in een periode kunt gaan dat het heel erg rustig is in de parken. Dit scheelt uiteraard enorm veel wachttijd. 

Fastpass Disney
Fastpass Disney

#7 Maak gebruik van de regen

Zeker in de zomermaanden valt er in Florida regelmatig een stortbui en gaan de attracties die buiten zijn dicht. Hierdoor gaan de meeste mensen uit de rij. Als je zorgt dat wanneer de regen is opgehouden en de attractie weer opstart, je gelijk in de rij van deze attractie gaat, dan hoef je veel minder te wachten.

Daarnaast kun je bij enorme buien gebruik maken van dat bijna iedereen staat te schuilen en niemand zicht verplaatst in het park. Zo gingen we drie keer achter elkaar in de binnen attractie Pirates of the Carribean, omdat de rij volledig was verdwenen vanwege de regen. 

Disney parken Orlando
Fastpass Disney

#8 Ga tijdens de parade in drukke attracties

Als je meerdere dagen naar het hoofdpark Magic Kingdom gaat, dan kun je ook een keer de parade laten schieten en een attractie bezoeken. Tijdens de parade nemen veel wachtrijen enorm af en daar kun jij dan gebruik van maken.

Fastpass Disney
Fastpass Disney

#9 Dineer wat vroeger dan normaal

Veel bezoekers die in de Disneyhotels slapen, gaan vaak dineren in het eigen hotel en hierdoor wordt het een stuk rustiger in het park. Daarom kan het slim zijn om al rond een uur of vier te dineren, zodat je tijdens dinertijd attracties kunt bezoeken. Kijk daarbij in de app voor de actuele wachtrijen voor de verschillende attracties.

Fastpass Disney

Kindvriendelijk hotel Orlando

Je hebt uiteraard super veel kindvriendelijke hotels in Orlando die je kan boeken! Wij hebben alleen de best beoordeelde hotels (minimaal een 9 uit honderden reviews) op een rij gezet, zodat je een hotel hebt die zeker in de smaak zal vallen. Klik op de blauwe link voor meer informatie.

Budget hotel: Fairfield by Marriott Inn & Suites Orlando at FLAMINGO CROSSINGS® Town Center

Middenklasse hotel: Drury Plaza Hotel Orlando – Disney Springs Area

Luxe Hotel: Parc Soleil by Hilton Grand Vacations

Zit er bij de bovenstaande hotels geen geschikte optie bij? Kijk dan in de volledige lijst van kindvriendelijke accommodaties in Orlando.

Fastpass Disney
Scroll naar boven