Disney parken Orlando met kinderen

Alle informatie die je nodig hebt over de zes Disney parken orlando met kinderen!

De pretparken van Walt Disney World spreken bij veel ouders en kinderen tot de verbeelding. In Orlando heb je maar liefst zes pretparken van Disney en wij hebben ze in 11 dagen allemaal meerdere keren bezocht met onze dochter. Wij zullen onze ervaringen met jullie delen in de hoop dat je genoeg inspiratie en informatie krijgt, zodat je zelf een reis naar Orlando kunt boeken met je kinderen. 

Disney parken Orlando
Disney parken Orlando

Disney parken Orlando met kinderen

Disney parken Orlando met kinderen

Disney Parken Orlando met kinderen: vliegtickets

Je kunt vanuit Nederland rechtstreeks vliegen naar de Disney Parken Orlando met kinderen. In ongeveer tien uur vlieg je naar Orlando toe. Uiteraard heb je verschillende vliegmaatschappijen die hier naar toe vliegen. 

Kijk voor een overzicht van alle vliegtickets naar Orlando even hier. 

Naast de vliegtickets is het ook belangrijk om de juiste reistoestemming aan te vragen. Iedere reiziger, dus kinderen ook, moet in bezit zijn van een geldig paspoort en een visum voor Amerika of een ESTA. De meeste Nederlandse reizigers kunnen gebruikmaken van een ESTA. Deze kun je gemakkelijk online aanvragen.

Disney Parken Orlando met kinderen: huurauto

Wij bezochten elf dagen lang de zes verschillende Disney Parken van Orlando en we huurden hiervoor een auto op het vliegveld van Orlando via Sunny Cars. Wij vinden de huurauto’s van Sunny Cars altijd helemaal top, aangezien er bij de huurprijs een compleet verzekeringspakket zit, waardoor je eigenlijk geen enkele zorgen meer hoeft te maken over je huurauto. 

Kijk voor een overzicht van alle huurauto’s van Sunny Cars even hier. 

Welke pretparken van Disney zijn er allemaal?

Het Walt Disney Resort bestaat uit vier pretparken en twee waterparken.

Pretparken:

 • Magic Kingdom. Dit is het hoofdpark van Disney en uiteraard ook het populairste park. Het park is bekend om het grote roze kasteel en heeft ook de meeste attracties. In dit park is ook de bekende Disney Parade. Het park is opgedeeld in zes verschillende gebieden (Mainstreet, Adventureland, Frontierland, Fantasyland, Liberty Square en Tommorrowland).
 • Epcot. Dit pretpark staat in het teken van leren. Technologie, wetenschap en de mensheid staan centraal in dit park. Het heeft twee themagebieden: Future World en World Showcase. Future World heeft hier de meeste attracties en World Showcase is meer een soort boulevard, waar verschillende landen een eigen gedeelte hebben.
 • Hollywood Studios. Hollywood Studios staat vooral in het teken van theater en voorstellingen. Het pretpark heeft zes verschillende themagebieden (Echo Lake, Grand Avenue, Toy Story Land, Star Wars: Galaxy’s Edge, Sunset Boulevard en Animation Courtyard.
 • Animal Kingdom. Dit pretpark is een dierentuin met een hoop attracties. Vooraf hadden wij verwacht dat we dit park, maar één dag gingen bezoeken, maar wij vonden dit echt een heel leuk park. Het nadeel van dit park is wel dat er niet zo heel veel attracties zijn, waardoor het wel snel druk wordt bij deze attracties. Het park heeft vijf verschillende themagebieden (Dinoland USA, Africa, Asia, Rafiki’s Planet watch en Pandora, The World of Avatar).

De waterparken zijn een prima (rust) dag tussen het bezoeken van de pretparken door. Wij zijn bij beide zwembaden een hele dag geweest.

Waterparken:

 • Blizzard Beach. Dit waterpark staat voor een deel in het teken van wintersport. Je hebt er een stoeltjeslift die je richting de grote glijbanen brengt en alles lijkt bedekt met sneeuw. De bekendste glijbaan is Summit Plummit, waarbij je maar liefst een snelheid haalt van 100 km per uur.
 • Typhoon Lagoon. Dit waterpark staat bekend om het grote golfslagbad, wat om de zoveel minuten een megagolf voorbrengt. Daaromheen zit een lazy river en verschillende spectaculaire glijbanen.
Fastpass Disney
Disney parken Orlando

Disney parken Orlando met kinderen

Disney parken Orlando met kinderen

Welke tickets kun je allemaal kopen voor de pretparken van Disney Orlando?

Op verschillende websites worden er verschillende tickets aangeboden voor de pretparken van Disney. Wij hebben uiteindelijk onze tickets gekocht op de website van Undercouvertourist, aangezien deze organisatie het goedkoopste was en het meest betrouwbaar.

Basisticket

Deze tickets heb je voor 1 dag tot en met 10 dagen. Bij dit ticket mag je maar 1 pretpark per dag bezoeken en er zit geen toegang tot de waterparken bij.

Basisticket met waterparken

Dezelfde voorwaarden als het basisticket en je krijgt voor hetzelfde aantal dagen dat je de pretparken mag bezoeken, toegang tot de waterparken. Heb je dus een ticket voor drie dagen pretpark, mag je daarna of tussendoor ook nog drie dagen naar een waterpark.

Park Hopper Ticket

In principe hetzelfde ticket als het basisticket, alleen nu mag je dus op één dag wel van park wisselen. Ook hier heb je tickets tot en met 10 dagen.

Park Hopper met Plus optie

Met dit ticket heb je toegang tot de vier pretparken plus de twee waterparken en mag je wisselen van park op één dag.

De prijs tussen een ticket voor drie dagen pretpark of tien dagen pretpark scheelt bijna niets, waardoor wij uiteindelijk voor de Park Hopper met Plus optie gegaan zijn voor tien dagen. Je kunt dan tien dagen in de pretparken en hetzelfde aantal dagen naar de plusopties. In die plusoptie zitten de twee zwemparken en wat sportfaciliteiten (klik hier voor het exacte programma).

Of je de optie park hopper echt nodig hebt, moet je voor jezelf afwegen. In ieder pretpark kun je je makkelijk een dag vermaken. Twee dagen hebben we van park geswitcht. We zijn toen begonnen in Hollywood Studios met onze favoriete attractie Tower of Terror en zijn daarna doorgereden naar een ander pretpark.

Disney parken Orlando
Fastpass Disney

Disney parken Orlando met kinderen

Disney parken Orlando met kinderen

Waarom kun je nou het beste je pretparkkaartjes via internet kopen?

 • De entreekaartjes zijn goedkoper. Dit komt omdat deze organisatie de kaartjes groot inkoopt.
 • Je entreekaartjes worden gratis naar Nederland verstuurd. Mochten de kaartjes kwijt raken in de post, dan worden ze geannuleerd en zorgt UnderCoverTourist ervoor dat je de kaartjes alsnog op tijd krijgt. Als je liever de kaartjes gratis afhaalt in Orlando dan is dat ook mogelijk. Dit hebben wij gedaan, omdat we op wereldreis waren en anders erg lang de kaartjes in onze tassen bij ons hadden.
 • De pretparkkaartjes verlopen niet. Walt Disney World kaartjes verlopen niet zo lang ze niet geactiveerd zijn.
 • Je hoeft niet bij de entree in de rij te staan. Dit kan best veel tijd schelen, aangezien het behoorlijk druk kan zijn bij de pretparken.

Wij betaalden uiteindelijk voor twee volwassenen en een kind (vier jaar) 1367 euro voor een tien dagen Park hopper plus ticket. Wij zijn in totaal 11 dagen geweest, dus betaalden per dag ongeveer 125 euro met drie personen.

Disney parken Orlando
Disney parken Orlando

Disney parken Orlando met kinderen

Disney parken Orlando met kinderen

Welke attracties moet je zeker bezoeken en hoeveel dagen moet je ieder park bezoeken?

Uiteraard is de lijst hieronder onze mening als gezin en kan dit voor iedereen anders zijn. Het kan dus zijn dat je het absoluut niet eens bent met onze mening en dat is ook helemaal niet erg.

Magic Kingdom:

Wij als gezin houden van attracties en in Magic Kingdom vonden wij de Big Thunder Mountain Railroad, Splashmountain en de Barnstormer erg leuk. De laatste attractie is misschien opvallend, maar er is bij deze attractie over het algemeen een veel kortere wachtrij als bijvoorbeeld de Seven Dwarfs Mine Train en de achtbanen zijn vergelijkbaar met elkaar.

Daarnaast heb je een aantal voorstellingen zoals Monsters Inc Laugh Floor en Mickeys PhilharMagic die je zeker één keer moet zien en dan hoef je hier niet meer naar toe.

Voor kleine kinderen zijn er ook een aantal (kermis) attracties zoals Dumbo The Flying Elephant, Mad Tea Party, Astro Orbiter en The Magic Carpet of Alladin, waar vaak een minder lange rij staat en een prima ritje is. Niet spectaculair, maar gewoon leuk. Dat geldt ook voor het rijden in een autootje bij Tommorrowland Speedland.

Wanneer het regent zijn er voldoende alternatieven voor binnen. De attractie It’s a Small World is een klassieker en hier is de wachtrij vaak kort, vanwege de grote groepen die in een bootje kunnen. Daarnaast is het leuk om de verschillende binnenritjes met de verschillende Disneyfiguren te bekijken.

Winnie de Pooh en Ariel vonden wij het leukste. Peter Pan is altijd erg druk, maar vonden wij in vergelijking met de gemiddelde wachtrij wat overschat. Daarnaast is het spookhuis Haunted Mansion een topper (voor kleine kinderen misschien wel wat eng). Ook de Pirates of the Carribean attractie is een aanrader.

De attracties die wij het minst leuk vonden waren de Enchanted Tiki Room (erg lange en saaie zit), Liberty Square Riverboot (ook een saaie boottocht) en Space Mountain (in Parijs is deze attractie zoveel malen spectaculairder). 

Je ziet dat er voldoende leuke attracties in dit pretpark zijn. Trek minimaal twee dagen uit voor dit park en wil je ook nog met allerlei Disney figuren op de foto en de parade zien is een derde dag geen overbodige luxe.

Tip: wil je nooit langer dan 20 minuten in de rij staan voor een attractie lees dan onze reisblog hierover.

Epcot:

Epcot vonden wij een beetje tegenvallen. Er zijn maar een paar attracties die wij echt de moeite vonden. Toch zijn hier ook echt wel een aantal attracties die heel leuk zijn. Zo is de attractie Testtrack echt enorm tof. Je rijdt in een testauto over een baan en maakt allerlei rare moves met de auto. Daarnaast is Soarin ook mooi gemaakt en lijkt het of je door een landschap heen vliegt. Maar dan houdt het wat ons betreft wel op qua hoogtepunten.

In het Future World gedeelte is het daarnaast prima om een ritje te maken in de attracties Journey Into Imagination with Figment, The Seas with Nemo and Friends en naar de voorstelling van Turtle Talk with Crush te gaan.

Leuk zijn de attracties van Frozen en Gran Fiesta Three Cabballeros in het World Showcase gedeelte, maar dat zijn ook de enige attracties in dit gedeelte.

De saaiste attractie in dit park is Living With the Land, waar je 17 minuten in een karretje zit en nagenoeg niets ziet. Spaceship Earth is ook een vrij lange rit in een karretje, waarbij allerlei innovaties voorbij komen. Hier vonden wij ook niet veel aan. Mission Space vinden wij een attractie waar je heel erg snel misselijk in wordt, aangezien je in een simulator zit. Heel speciaal vonden wij dit ook niet.

Alle attracties van het park kun je makkelijk in een dag bezoeken en dat hebben wij ook gedaan. Uiteraard is het hier ook mogelijk om met Disney Figuren op de foto te gaan en langs de verschillende landen standjes te gaan in World Showcase, maar ook dit is allemaal goed in een dag te doen.

Hollywood Studios:

Dit pretpark staat bekend om zijn shows, maar heeft ook een aantal topattracties. Zo vonden wij als gezin de attractie The Twilight Zone Tower of Terror misschien wel de leukste attractie van de vier pretparken. Je gaat een soort spookhuis in en zit in een lift en je valt steeds hele stukken naar beneden.

Wij zijn op drie ochtenden begonnen met deze attractie, omdat het hier niet moeilijk is om als eerste van die dag bij deze attractie aan te komen en je hierdoor dus niet in de rij hoeft te staan. Daarna gingen we dan door naar de indoorachtbaan Aerosmith, waarbij je vroeg in de ochtend in de Singel Rider wachtrij ook niet meer dan 10 minuten hoefde te wachten.

Daarnaast wordt Toy Storyland hier ook enorm goed bezocht en zijn er vaak bij de drie attracties Alien Swirling Saucers, Slinky Dog Dash en Toy Story Mania lange rijen. Slinky Dog Dash is een leuke achtbaan en zeker de moeite om te bezoeken. Alien Swirling Saucers is echt een achtbaanritje en vonden wij vrij weinig aan. Zeker als je hier vaak de wachtrijen ziet staan. Het schieten in een karretje bij Toy Story Mania is leuk om te doen en hier komt gedurende de dag vaak wel een fastpass voor beschikbaar.

De show van Indiana Jones is spectaculair en leuk om te zien en voor de kleine kinderen is de Disney Junior Dance Party leuk, omdat het een soort minidisco is met op het einde van de show de Disney Figuren. Ook de shows van Belle en het Beest, Frozen en de kleine zeemeermin zijn het bezoeken waard. Als laatste is de 3d bioscoopfilm van de Muppets wel aardig om te zien.

Een voordeel van dit park is dat de meeste shows vaste tijden hebben en dat er veel bezoekers tegelijkertijd in kunnen. Hierdoor zijn de wachttijden bij de meeste shows minimaal.

Animal Kingdom:

Dit pretpark vonden wij de verrassing van de vier pretparken. Samen met onze dochter van vier jaar vonden wij Dinosaur een erg leuke attractie. Daarnaast zijn de wildwaterbootjes van de Kali River ook altijd enorm leuk met het gezin. Je wordt hier wel heel erg nat, dus een poncho is hier wel aan te raden als je niet helemaal doorweekt uit de attractie wil komen.

Daarnaast is de tofste attractie van alle vier de parken en ook de drukst bezochte attractie Avatar Flight of Space. In deze indoorattractie zit je op een soort motor en heb je een 3d bril op. Het geeft je echt het gevoel dat je op de rug zit van een draak. Dit is echt een heel speciale attractie. Helaas moet je minimaal 1 meter 10 zijn voor deze attractie, waardoor we hier niet met onze dochter in konden gaan. De wachtrij is hier vaak drie uur, maar toch kreeg ik (Joep) het voor elkaar om deze attractie drie keer in een uur te bezoeken. Lees hier alles over in het reisblog nooit langer dan 20 minuten in de rij staan

Ook de attracties van Expeditie Everest (grote achtbaan) en Na’vi (soort van droomvlucht uit de Efteling) zijn erg leuk om te bezoeken. Daarnaast kun je op safari met een jeep bij Kilimanjaro Safari en dit is ook leuk om in ieder geval eenmalig te doen.

Daarnaast heb je nog de twee kermisattracties TriceraTop spin en Primeval Whirl, waar de wachttijd over het algemeen niet lang is, die ook leuk zijn om met kleine kinderen te bezoeken.

Hiermee hebben we alle attracties besproken en hebben wij in dit pretpark eigenlijk geen tegenvallende attracties. Wel zijn er nog twee shows die je zeker moet bekijken. De Lion King Show is prachtig en ook de It’s Tough to be a Bug show is heel leuk om te zien. Aangezien beide met vaste tijden werken, hoef je hier vaak maar kort in de rij te staan.

Ook kun je hier weer met allerlei Disney figuren op de foto en zijn er ook nog veel verschillende dieren te zien. Je kunt je dus makkelijk een tot twee dagen vermaken in dit park. Wij zijn hier uiteindelijk drie dagen naar toe geweest, omdat we het zo’n leuk park vonden.  

Fastpass Disney
Fastpass Disney

Disney parken Orlando met kinderen

Disney parken Orlando met kinderen

Wat zijn de gemiddelde wachttijden van de verschillende attracties?

Deze hebben wij netjes in een overzicht gezet per pretpark en deze kun je in het reisblog gemiddelde wachttijden Disney parken Orlando vinden.

Is een Memory Maker van Disney handig om te bestellen?

In al de pretparken van Disney staan vele fotografen die jou en je gezin kunnen vastleggen op de foto. Je betaalt hier ongeveer 170 dollar voor. De fotograaf scant je Disney bandje en de foto’s komen direct terecht in de Disney App. Het voordeel is dat je makkelijker met het hele gezin op een foto staat. Daarnaast hebben de fotografen al gelijk de goede instellingen op het fototoestel staan, waardoor de foto’s natuurlijk van prima kwaliteit zijn.

Wij vonden het uiteindelijk toch nog best veel geld en hebben dus onze eigen camera meegenomen naar het park. De fotografen nemen ook met jouw fototoestel vaak een foto van jouw gezin en bijvoorbeeld de betreffende Disneyfiguur. Bij sommige acties met tickets zit er een gratis Memory Maker van Disney bij.

Disney parken Orlando
Disney parken Orlando

Disney parken Orlando met kinderen

Disney parken Orlando met kinderen

Waar moet je overnachten in Disney Orlando met kinderen?

Wijzelf sliepen in het hotel Grande Villas Resort by Diamonds Resorts met meerdere zwembaden buiten het park voor nog geen 70 euro per nacht. De reistijden met de huurauto naar de verschillende parken waren minimaal (Magic Kingdom 15 minuten, Epcot 11 minuten, Hollywood Studios 14 minuten, Animal Kingdom 14 minuten, Blizzard Beach 13 minuten en Typhoon Lagoon 9 minuten). Dit relatief goedkope hotel is ons prima bevallen en is zeker een aanrader. Er zat namelijk ook een keuken in, waardoor we ’s avonds ook nog een gezonde maaltijd konden eten met onze dochter.

Wij hebben enorm genoten van onze 11 dagen in de zes verschillende Disney parken Orlando en hopen dat je door deze reisblog weer wat wijzer bent geworden.

Disney parken Orlando

Je hebt nog veel meer hotels waar je prima kan overnachten met kinderen. We hebben een aantal hotels op een rij gezet die super goed beoordeeld zijn door honderden gasten. Al deze hotels hebben minimaal een 9 als algemene score.

Budget hotel: Fairfield by Marriott Inn & Suites Orlando at FLAMINGO CROSSINGS® Town Center

Middenklasse hotel: Drury Plaza Hotel Orlando – Disney Springs Area

Luxe Hotel: Parc Soleil by Hilton Grand Vacations

Zit er bij de bovenstaande hotels geen geschikte optie bij? Kijk dan in de volledige lijst van kindvriendelijke accommodaties in Orlando.

Disney parken Orlando

Ben je helemaal Disney fan en wil je naast de parken bezoeken ook graag in een Disney Hotel slapen, dan moet je dat uiteraard doen. Besef wel dat je voornamelijk in de pretparken bent en meestal aan het einde van de dag bekaf bij je hotel aankomt en kunt gaan slapen. Uiteraard zijn de prijzen van de Disneyhotels wel erg hoog. 

Toch heeft het een aantal voordelen:

 • Je hebt vervoer van je hotel naar de parken en dit scheelt kosten qua autohuur en parkeerkosten
 • Je kun gebruik maken van de Magic Hours en dit zijn uren in de ochtend en avond dat alleen hotelgasten in het park zijn. Hierdoor is het een stuk rustiger.
 • Je kunt 60 dagen vooraf de verschillende Fastpasses aanvragen. Dit voordeel is verwaarloosbaar als je deze reisblog van ons leest.
Scroll naar boven