Dubai met kinderen: 7 dingen die je vooraf moet weten

Dubai is een heerlijke bestemming voor gezinnen met kinderen, waar je in een kleine 6 uurtjes naar toe vliegt vanuit Nederland. Dubai is één van de zeven emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten. Stranden, pretparken, openbare parken (inclusief speeltuinen) en ook nog de nodige cultuur, zorgen ervoor dat je je met het gezin niet snel verveelt. Dubai is daarom ook een prima bestemming om met je kinderen naar toe te gaan, maar er zijn wel een aantal zaken waar je vooraf rekening mee moet houden, als je deze bestemming gaat bezoeken. Wij zetten ze even op een rijtje voor je!

Kite Beach met kinderen strand Dubai
Dubai met kinderen

Vakantie dubai met kind: praktisch

Voordat we naar de zaken gaan waar je op moet letten in Dubai, zetten we hieronder nog een aantal praktische zaken.

Huurauto: het kan makkelijk zijn om je in Dubai te verplaatsen in een huurauto. Wij zijn fan van de maatschappij Sunny Cars en deze verhuren ook auto’s in Dubai. Sunny Cars heeft echt een super goed verzekeringspakket en levert gewoon heel veel service. Daarom boeken wij altijd een auto via deze maatschappij als dit mogelijk is. Kijk hier voor een overzicht van alle huurauto’s in Dubai. 

Vliegtickets: er vliegen dagelijks meerdere maatschappijen vanuit Nederland naar Dubai toe. Vergelijk altijd de verschillende maatschappijen op het gebied van prijs, tijd en locatie. Kijk hier voor een overzicht van alle vluchten naar Dubai. 

Kindvriendelijk hotel: je kunt in Dubai ook een pakketreis boeken, waarbij je vlucht, hotel en maaltijden in een pakket zitten. Je hebt in Dubai verschillende kindvriendelijke hotels. We zetten hieronder een aantal opties op een rij. Druk op de blauwe link voor meer informatie. 

Sofitel Dubai The Palm: dit is één van de bekendste hotels van Dubai, met twee zwembaden en een zwembad voor kinderen. Voor kinderen is er een miniclub waar ze overdag naar toe kunnen gaan. 

RIU Dubai: wij zijn fan van de hotels van RIU die eigenlijk altijd wel goed zijn in het buitenland. Dit hotel heeft drie zwembaden, waaronder een zwembad speciaal voor kinderen. Ze hebben hier de all inclusive formule en er is een speeltuin en miniclub voor de kinderen. 

Atlantis de Palm: dit is een luxe hotel dat erg bekend staat vanwege het grote waterpark dat bij het hotel ligt. Gasten van het hotel kunnen gratis naar dit fantastische waterpark toe. Ook voor de wat oudere kinderen is hier van alles te doen!

Vakantie dubai met kind #1 Let goed op de periode dat jede stad bezoekt met je kinderen

Dubai ligt in de woestijn en in de zomer kan het er heel erg warm zijn. Temperaturen van ruim boven de 40 graden zijn dan geen uitzondering. Zeker wanneer je met kinderen reist, kan dit er voor zorgen dat je niet veel kunt ondernemen met deze temperaturen. De beste reistijd voor Dubai is dan ook van de maand november tot en met de maand april.  

De temperatuur is dan een aangename 25 graden. Kijk ook even voordat je gaat boeken of de periode dat je wil gaan met je gezin niet samenvalt met de viering van de ramadan, aangezien dan veel winkels en restaurants overdag gesloten zijn en je niet in het openbaar kunt eten, drinken en roken.

Vakantie dubai met kind #2. Het landi is een veilige bestemming

Uit wereldwijd onderzoek blijkt dat er in de Verenigde Arabische Emiraten weinig criminaliteit is. Het land staat op een 9e plek in de wereld qua veiligheid, waarbij we Nederland terugvinden op plek nummer 17. Dit is dan ook één van de redenen waarom Dubai een prima bestemming is om met je kinderen van een vakantie te genieten.

Gezin Dubai Mall
Vakantie Dubai met kind

Vakantie dubai met kind #3. Dubai hoeft niet duur te zijn

Dubai heeft misschien de uitstraling dat het een heel duur land is, maar dat hoeft absoluut niet te zijn. Er zijn genoeg gratis activiteiten met het gezin te ondernemen. Daarnaast hebben ze overal grote supermarkten, waar je met je gezin boodschappen kunt doen en op deze manier bijvoorbeeld goedkoop kunt picknicken in één van de openbare parken die Dubai rijk is.

Vakantie Dubai met kind
Vakantie Dubai met kind

Vakantie dubai met kind #4. Het vervoer is goed geregeld

Je kunt in Dubai je makkelijk verplaatsen met de metro en de taxi. Voor de metro kun je gebruik maken van de NOL kaart. Dit is de OV chipkaart van Dubai. Deze NOL kaart kun je gebruiken in de metro, bus, tram en waterbus. Voor toeristen heb je de zilveren NOL kaart die 25 dirham kost (iets meer dan 6 euro) en waarbij er gelijk 19 dirham tegoed op de kaart staat. 

Voor kinderen tot 5 jaar is de kaart gratis. Ook taxi’s rijden overal en zijn gemakkelijk aan te houden als je je hand opsteekt. Het starttarief van de meeste taxi’s is rond de 6 dirham (1,5 euro) en per kilometer rijden komt daar nog 1,6 dirham (40 eurocent) bij.

Centrum Dubai met kinderen
Vakantie Dubai met kind

Vakantie dubai met kind #5. Ga gepast gekleed

Dubai is een islamitische bestemming en zorg er daarom ook voor als je bijvoorbeeld de metro neemt, dat je gepast gekleed gaat. Draag geen erg korte of doorzichtige kleding in bijvoorbeeld de metro. Bedek voornamelijk de schouders en draag kleding die tot de knieën komt. Op de stranden van Dubai kun je uiteraard wel gewoon in je zwemkleding op het strand liggen.

Dubai met kinderen
Vakantie Dubai met kind

Vakantie dubai met kind #6. Dubai is makkelijk te combineren met andere bestemmingen

Dubai is goed te combineren met andere toffe bestemmingen.  Zo is Dubai vaak een stopover voor families die een verre reis gaan maken. Vlieg je naar Azië of naar Australië met de vliegmaatschappij Emirates dan kun je met de ‘Emirates stopover Dubai’  een of twee dagen verblijven in Dubai. Zeker met kinderen kan dit een aanrader zijn, doordat je dan een verre reis opdeelt in twee vliegreizen. Voor meer informatie en tips bekijk dan de blog stopover in Dubai

Vakantie Dubai met kind

Vakantie dubai met kind #7: het land heeft enorm veel pretparken

Orlando staat bekend als pretpark hoofdstad van de wereld,  maar Dubai is hard op weg om deze titel over te nemen. Zo zijn er de afgelopen jaren al vijf nieuwe pretparken bij gekomen in Dubai (IMG World of Adventure, Legoland, Legoland Waterpark, Bollywood Parks en Motiongate) en zijn er voor de komende jaren nog plannen om nog meer pretparken te bouwen. Dus naast alle cultuur die je in deze toffe stad kunt opsnuiven, kun je de kinderen ook makkelijk tegemoet komen met een dagje naar het pretpark.

Vakantie Dubai met kind
Vakantie Dubai met kind

Scroll naar boven