Vakantie app top 8 voor reizen met kinderen!

De telefoon en ipad worden bij veel reizigers steeds meer een onderdeel van het reizen. Waar je vroeger nog met een reisgids op pad ging, heb je deze tegenwoordig niet meer nodig. Op verschillende reiswebsites zie je veel standaard lijstjes met standaard apps, maar wat zijn nu fijne apps voor ouders met kinderen die op reis zijn. Wij hebben tijdens onze wereldreis verschillende apps gebruikt en een lijstje samengesteld voor ouders met kinderen. 

Vakantie app #1 Playground Buddy

Deze gratis app heeft een overzicht gemaakt van meer dan 200.000 speeltuinen in 170 verschillende landen. Je opent de app en ziet gelijk waar een speeltuin in de buurt is, waar je op dat moment bent. Enige nadeel van deze app is dat je wel internetverbinding nodig hebt.

Je kunt in deze app ook bepaalde speeltoestellen aanvinken, zodat hij een speeltuin voor je zoekt met bijvoorbeeld een glijbaan voor je kind.

Ook staan er bij sommige speeltuinen foto’s bij hoe de speeltuin er uit ziet. 

vakantie app
mooiste stranden Sardinië

Vakantie app #2 Flush

Deze gratis app laat zien waar alle openbare toiletten zijn op een bepaalde bestemming. Erg handig als je net onderweg bent en je kind moet ineens naar het toilet.

De app werkt op basis van GPS, waardoor je gelijk ziet welk toilet het dichtste in de buurt is. Zelfs op een afgelegen eiland als Tonga konden wij een toilet vinden met deze app. 

Vakantie app #3 Maps.me

Deze gratis app is een must voor iedere reiziger! Wij hebben iedere dag op onze wereldreis gebruik gemaakt van deze app, omdat hij zo handig is.

Vooraf downloadt je de kaart van je bestemming, waardoor je geen internet nodig hebt om hem te gebruiken.

Ook kun je al je bestemmingen alvast opzoeken (hotel, restaurants en bezienswaardigheden) en hier markeringen bij zetten.

Wanneer hebben wij deze app gebruikt:

  • Wanneer we een taxi vanaf het vliegveld hadden en precies konden zien of de chauffeur rechtstreeks naar het hotel reed. Daarnaast vroeg de chauffeur nog wel eens bij het laatste stukje hoe hij moest rijden.    
  • Wanneer we een huurauto hadden en hierdoor geen GPS nodig hadden. Hierdoor bespaarden we tientallen euro’s per huurovereenkomst. 
  • Wanneer we net uit de metro kwamen en het altijd lastig is om te bepalen welke richting je uit moet lopen. Door een willekeurige richting uit te lopen, zie je gelijk welke richting je uitloopt en of je dus de goede kant oploopt. 
  • Wanneer we op weg waren naar een restaurant of activiteit. Hij geeft hierbij gedurende je wandeltocht aan, hoe lang het nog lopen is voor je er bent. 

vakantie app
vakantie app

Vakantie app #4 GGD reist mee

Uiteraard informeer je vooraf bij de GGD welke vaccinaties je allemaal nodig hebt en of je malaria pillen moet slikken in bepaalde gebieden.

Toch staan in deze app veel handige tips met betrekking tot allerlei ziektes die jij of je kinderen kunnen oplopen tijdens jullie reis.

Zo hadden wij bijvoorbeeld te maken bij een bepaald hotel met bed wantsen in Samoa en konden wij gelijk zien wat wij moesten doen. Ook staat er precies wat je moet doen bij verschillende situaties als een beet van een hond of wanneer je kind bijvoorbeeld diarree heeft.

Daarnaast kun je ook per land allerlei informatie vinden over vaccinaties en pillen. Ook vindt je in de app de nummers van de GGD die je moet bellen in het buitenland. 

Vakantie app #5 UVlens

Deze app laat per bestemming zien wat de UV straling is en kan op basis van het huidtype uitrekenen hoe lang het duurt voordat je verbrand. Zeker met kinderen wil je dat ze goed zijn beschermd tegen de felle zon in sommige landen. 

Vakantie app #6 Netflix

Dit is een app die wij op onze iPad hebben geïnstalleerd tijdens onze wereldreis en hier hebben wij veel gebruik van gemaakt. Voor 8 euro heb je een basic abonnement, waarbij je op één device kunt kijken.

Met een cadeaukaart van 50 euro konden wij 6 maanden lang kijken en dat hebben wij heel veel gedaan.

Je kunt vooraf films downloaden, zodat je in het vliegtuig geen internet nodig hebt om deze films af te spelen. Zeker met kinderen is dat echt ideaal en iedere cent waard. Zelf vonden wij het ‘s avonds als onze dochter in bed lag ook nog wel lekker om even een serie te kijken. 

Vakantie app #7 Gopro en Quick app

Het is superleuk om tijdens je lange reis alle activiteiten van jou en je kinderen te filmen met een Gopro.

Onze dochter vindt het ook leuk om zichzelf te filmen als ze bijvoorbeeld van een glijbaan afgaat. Met de Gopro app kun je alle beelden zo downloaden op je telefoon en als je deze beelden dan in de Quick app plaatst, maakt deze app er gelijk een leuke film van.

Tijdens onze reis heb ik (Joep) zo tientallen filmpjes gemaakt in nog geen paar minuten tijd. Op deze manier konden we snel het thuisfront van filmpjes voorzien van de activiteiten die we die dag hadden ondernomen. 

Vakantie app #8 Educatieve apps

De consumentenbond heeft een mooi rijtje van educatieve apps opgesteld per leeftijdsgroep. Zelf vinden wij de app van Squla erg leerzaam voor onze dochter. Je betaalt hier wel een bedrag van acht euro per maand voor, maar dan heb je ook toegang tot 70.000 games en quizzen.

Deze is gemaakt door docenten uit het basisonderwijs en kan zeker een toevoeging zijn als je bijvoorbeeld onderweg les wil geven aan je kinderen.

In de app verdienen kinderen geld, waarmee ze spulletjes kunnen kopen. Onze dochter heeft hierdoor spelenderwijs al veel dingen geleerd. 

Andere apps die wij regelmatig gebruiken zijn de apps van Booking.com (hierin stonden al onze boekingen van kamers), Tripadvisor (veel beoordelingen van hotels, restaurants en toeristische hotspots over de hele wereld) en buienradar (het is toch altijd handig om te zien of het gaat regenen op jouw bestemming, zodat je weet of je iets buiten kunt ondernemen).

Scroll naar boven