Vaduz bezienswaardigheden

Vaduz bezienswaardigheden met kinderen: 12x doen!

Heeft Vaduz bezienswaardigheden? Wat te doen in Vaduz met een kind? Wij kwamen zo dicht in de buurt van Liechtenstein toen we op weg waren naar Italië met onze dochter, dat we Vaduz een ideale tussenstop vonden op onze reis. In dit reisblog zetten we de bezienswaardigheden van Vaduz, de hoofdstad van Liechtenstein op een rijtje voor je.

Vaduz bezienswaardigheden
Vaduz bezienswaardigheden

Vaduz bezienswaardigheden met kinderen #1: je paspoort laten stempelen

Jaja, je kunt zelfs een stempel in je paspoort laten zitten. In de tourist office van Vaduz kun je voor een paar euro een stempel in je paspoort zetten, zodat je kunt laten zien dat je ooit het land bezocht hebt.

Vaduz bezienswaardigheden met kinderen #2: Fürstensteig trail

Deze bekende wandeling naar de Three Sisters loopt via twee verschillende paden en heeft een spectaculair uitzicht. De tocht is 12 kilometer lang en duurt ongeveer 5 uur. Het hoogste punt ligt op 2052 meter. Er wordt geadviseerd om kinderen vast te maken aan een touw tijdens deze wandeling, maar voor hele kleine kinderen lijkt me deze wandeltocht iets te zwaar.

Voor volwassenen ziet deze wandeling er wel spectaculair uit en indien we meer tijd hadden gehad, had ik deze tocht graag willen lopen. Je kunt vanuit Vaduz de bus nemen die er ongeveer een half uur over doet naar het startpunt. 

Voor meer informatie over deze toffe wandeling klik dan hier. 

Vaduz bezienswaardigheden met kinderen #3 Paragliden in Liechtenstein

Op 7 minuten rijden van het centrum van Vaduz is een plek waar je kunt paragliden. Wijzelf hebben dit weleens gedaan in Italië en wij vonden dit een hele toffe activiteit.

Je kunt met een instructeur van verschillende hoogtes van de berg afspringen en de prijzen starten bij iets meer dan 150 euro per sprong per persoon.

Voor meer informatie over het paragliden kijk dan hier.

Vaduz bezienswaardigheden
Vaduz bezienswaardigheden
Vaduz bezienswaardigheden
Vaduz bezienswaardigheden

Vaduz bezienswaardigheden met kinderen #4 Postmuseum Vaduz

In het postmuseum kun je alles vinden met betrekking tot de bezorging van post. Het is een klein museum met verschillende postkarren en postzegels.

Het is de populairste bezienswaardigheid van Vaduz, omdat het midden in het centrum ligt van Vaduz , iedere dag open is en gratis toegankelijk is.

Desondanks hoef je er niet zoveel van te verwachten. 

Vaduz bezienswaardigheden
Vaduz bezienswaardigheden

Vaduz bezienswaardigheden met kinderen #5: Landesmuseum

In dit museum kun je van alles vinden over het ontstaan van Liechtenstein. Het museum begint met Liechtenstein in het stenentijdperk en gedurende je tocht door het museum kom je steeds meer naar de huidige tijd toe.

De entree voor dit museum is 10 Zwitserse Francs (ongeveer 9 euro) en voor kinderen tot en met 16 jaar is de entree gratis.

Wij vonden vooral het bord met gezichten voor het museum interessant. Voor meer informatie over dit museum klik dan hier

Vaduz bezienswaardigheden
Vaduz bezienswaardigheden

Vaduz bezienswaardigheden met kinderen #6: Het slot Vaduz

Het slot van Vaduz ligt op de berg en is vanaf het centrum van Vaduz goed te bezichtigen. Het is jammer dat je het slot niet van binnen kunt bekijken, want van de buitenkant ziet het slot er indrukwekkend uit.

Wel kun je vanaf het centrum wandelen naar het slot toe. Deze wandeling duurt ongeveer 15 minuten de berg op. Wanneer je dit pad bewandelt, kom je meerdere wandelroutes tegen.

Een andere wandelroute die ongeveer een uur duurt is naar de ruïnes van een ander slot. Veel meer dan alleen de muren staat er niet, maar je kunt hier wel mooie foto’s maken bij de ruïnes. Voor ouders met kleine kinderen is deze wandeling wel vrij steil.

Kun je geen genoeg krijgen van kastelen, dan kun je op een kwartier rijden van Vaduz het Gutenberg chateau bezoeken. Dit kasteel ligt op een heuvel bij het dorpje Balzers. Voor meer informatie over dit Chateau bezoek dan de Duitstalige website van het chateau hier

Vaduz bezienswaardigheden
Vaduz bezienswaardigheden

Vaduz bezienswaardigheden met kinderen #7: Kunstmuseum van Vaduz

Vaduz heeft ook nog een kunstmuseum, waar verschillende tijdelijke tentoonstellingen te bewonderen zijn. Ben je geïnteresseerd in kunst en wil je weten welke tentoonstelling er momenteel te zien is klik dan hier

Over het algemeen is er bijzonder veel kunst te vinden in het centrum van Vaduz. Onze dochter vond deze kunstwerken interessant, omdat ze het leuk vond om er in te klimmen.

Er is overigens wel een speeltuin in het centrum van Vaduz. In het centrum zit een kleine speeltuin met een paar toestellen met een prachtig uitzicht op het kasteel. Dit is ook de enige speeltuin die wij hebben kunnen vinden in het centrum.

Vaduz bezienswaardigheden
Vaduz bezienswaardigheden

Vaduz bezienswaardigheden met kinderen #8:Kathedraal van Vaduz

De Kathedraal van Vaduz is gebouwd in 1874 en ligt ook midden in het centrum, zoals de meeste bezienswaardigheden van Vaduz. De kathedraal is gratis toegankelijk en heeft mooie glas in lood ramen.

Vaduz bezienswaardigheden met kinderen #9: het rode huis

Het rode huis ligt aan de rand van het centrum en heeft een bekende rode gevel die opvallend is. Bij het huis is ook een soort pers voor het maken van wijn. Je kunt het rode huis alleen van de buitenkant bekijken, aangezien het middeleeuwse bouwwerk niet toegankelijk is voor toeristen.

Vaduz bezienswaardigheden
Vaduz bezienswaardigheden

Vaduz bezienswaardigheden met kinderen #10: Treintje dat door Vaduz rijdt

Er rijdt een treintje door het centrum in Vaduz en dat laat in 35 minuten tijd alle bezienswaardigheden van de stad zien. Het treintje rijdt dagelijks van 15 april tot en met 30 september. Voor minder dan 10 euro kun je dit treintje hier vooraf online boeken.

Bekijk ook even hier de spectaculaire video die ze van dit treinavontuur hebben gemaakt 😉.

Vaduz bezienswaardigheden met kinderen #11: Malbin skigebied

Ook in de winter is Liechtenstein populair onder toeristen. Er is een skigebied in Malbun. Het ligt dicht bij de Saminatal vallei en de sneeuw hier schijnt één van de beste van Europa te zijn.

Malbun is ook erg kindvriendelijk. Hier ligt het Malbi-Park wat verschillende attracties voor kinderen heeft zoals een speeltuin en een kindercaroussel. Ook zijn er verschillende skibanen voor kinderen.

Malbun ligt op 20 minuten rijden van de hoofdstad Vaduz.

Vaduz bezienswaardigheden
canada rondreis 3 weken kinderen

Vaduz bezienswaardigheden met kinderen #12: Wijn proeven van de prins.

Het klimaat van Liechtenstein is uitermate geschikt voor wijn en de prins van Liechtenstein heeft hier een eigen wijngaard die openlijk toegankelijk is voor toeristen. Je kunt een wandeling maken door de wijnvelden en uiteraard ook wijn proeven.

Deze wijnvelden liggen redelijk in het centrum en liggen op een paar minuten lopen. Voor meer informatie over dit wijngebied klik dan hier.

Zijn de Vaduz bezienswaardigheden met kinderen de moeite waard?

Wij vonden het een prima middag om hier even rond te lopen en als onderbreking voor onze reis naar Italië toe, maar een stedentrip naar deze plaats is overbodig. Het stadje zelf heb je zo gezien, maar er zijn wel een aantal toffe activiteiten die je kunt ondernemen in de omgeving, waarbij Vaduz de uitvalsbasis kan zijn.

Liechtenstein heeft ook geen vliegveld, dus de auto is de enige optie om het land te bezoeken. Het is ruim 8 uur rijden vanuit Nederland naar Liechtenstein toe.

Naar Liechtenstein en Vaduz moet je dus niet voor de stad gaan, maar meer voor de activiteiten. Zo zijn er wel 145 wandelroutes door dit heuvelachtig gebied en wil je meer weten over alle wandelingen die je kunt maken in Liechtenstein klik dan hier

Vaduz bezienswaardigheden
Vaduz bezienswaardigheden

Waar slapen in Vaduz met kinderen?

De hotels in Vaduz zelf zijn enorm prijzig en daarom hebben wij uiteindelijk geslapen in een hotel in een dorpje bij Vaduz: Triesen. Het hotel Schlosswald in Triesen ligt op 15 minuten lopen van het centrum en je kunt zelfs de bus nemen naar het centrum.

Er zit een prima bufferontbijt bij en wij konden de auto gratis parkeren bij het hotel. Dat is ook een verschil met de hotels in het centrum, waar het vaak betaald parkeren was. Het hotel ligt een beetje op een heuvel.

Voor meer informatie over dit hotel klik dan hier. 

Vaduz bezienswaardigheden
Vaduz bezienswaardigheden
Scroll naar boven