Universal Studios Japan

Universal Studios Japan: alle informatie op een rij!

Een bezoekje aan Universal Studios Japan in de plaats Osaka vonden wij één van de hoogtepunten van ons bezoek aan deze stad! Het is één van de mooiste pretparken ter wereld en is echt wel te vergelijken met de Disneyland pretparken. Daarnaast is het één van de drukstbezochte pretparken ter wereld en daarom is het belangrijk dat je goed voorbereid het park in gaat! Wij zetten in deze blog alle informatie op een rij die je nodig hebt om een bezoek te brengen aan Universal Studios Japan.

Algemene informatie Universal Studios Japan

Universal Studios Japan ligt in het oosten van de stad Osaka en is makkelijk met de trein te bereiken. Vanaf Osaka station neem je 5 minuten de trein naar station Nishikujo en daar stap je gelijk over op de trein naar metrostation Universal City. Vanaf het metrostation Universal City loop je in een paar minuten naar de ingang van het park.

Eten en drinken is er uiteraard volop te koop in het park, maar toen wij er waren was het overal zo druk dat er lange rijen stonden bij de restaurants. Hier hadden wij vooraf al over gelezen, waardoor we zelf al genoeg eten en drinken bij ons hadden. In het park mag je wel drinken meenemen, maar eten is niet toegestaan. Ze controleren de tassen globaal bij de ingang en wij hadden in een grote tas in het voorvak allemaal eten gestopt. 

We lieten bij de controle gelijk het hoofdvak zien (waar niets in zat behalve drinken) en toen konden we naar binnen. Zo hadden we toch genoeg eten en drinken bij en hoefden we dus niet overdag uren in de rij te staan voor eten en drinken. Overigens staan er in het pretpark wel voldoende automaten waar je drinken kunt kopen.

Het pretpark heeft een handige app, waarbij je de wachttijden bij de attracties kunt zien en ook een aanvraag kunt doen voor een kaartje voor Nintendo World. Houdt er wel rekening mee dat je in het park bijna nergens internet hebt, behalve in Nintendo World en bij de ingang van Universal Studios Japan. Dus heb je geen lokaal simkaartje dan kun je de app in het park nauwelijks gebruiken.

Universal Studios Japan
Universal Studios Japan

Kaartjes kopen Universal Studios Japan

Je kan via de officiële website van Universal Studios Japan kaartjes kopen, maar dat schijnt lastig te zijn met een Europese creditcard. Wij hebben kaartjes gekocht via de app van Klook en via deze weg kregen we gelijk kaartjes in onze mail met een QR code en die werd gescand bij de kassa en zo waren we snel binnen.

Ons advies is wel om vooraf kaartjes te kopen, zodat je niet in de rij hoeft te staan. Wij kochten twee dagen van te voren kaartjes voor Universal Studios, zodat we ook wisten dat het die dag niet ging regenen.

Je kunt verschillende soorten kaartjes kopen voor het park. Je hebt reguliere kaarten voor het park, waarbij je alleen de entree hebt en je hebt express kaarten, waarbij je kan kiezen tussen een fastpass (korte wachtrij) voor 4, 7 of een onbeperkt aantal attracties. Ook zit er dan toegang bij voor Nintendo World. Dit zit niet bij een regulier kaartje. Uiteraard zijn deze kaartjes echt een stuk duurder.

 Je hebt ook nog kaartjes, waarbij je een kwartier eerder naar binnen kunt dan de rest van de gasten, maar uiteindelijk scheelt dat niet zo heel erg veel. Wij gingen een kwartier later het park in en stonden toch bijna vooraan bij de eerste attractie.

Voordeel is wel natuurlijk dat je maar kort in de rij hoeft te staan. Wij kochten alleen reguliere tickets zonder fastpass, omdat we deze kaartjes al prijzig genoeg vonden. Uiteindelijk hebben we de meeste attracties ook zonder fastpass in een dag kunnen doen.

Universal Studios Japan
Universal Studios Japan

Attracties Universal Studios Japan

In totaal heb je in Universal Studios Japan ongeveer 40 attracties, waarbij er een aantal echt voor kleine kinderen zijn. Je hebt bijvoorbeeld een carrousel in het park met de figuren van Sesamstraat, maar wij hebben alleen de bijzondere attracties bezocht. Deze attracties beschrijven we hieronder.

Jaws: deze attractie staat in het teken van de film Jaws. Je zit hier in een bootje met een kapitein en tijdens dit tochtje krijg je uiteraard te maken met de grote haai uit de serie. Het is wel een geinige attractie, maar super spectaculair vonden wij het niet. Het scheelt dat we via de single rider wachtrij, maar 20 minuten voor deze attractie hebben hoeven wachten.

Yoshi’s Adventure: in deze attractie zit je in een karretje en rijd je door Nintendo World. Ondanks dat de attractie niet super snel gaat is het wel heel tof om door de wereld van Nintendo te rijden, waarbij het lijkt of je in het spel zit.

Mario Kart: Koopa’s Challenge: dit vonden wij één van de tofste attracties en deze attractie bezochten wij als eerste via de single rider wachtrij. Hierdoor konden we gelijk in het karretje en konden we zelfs naast elkaar zitten. Je krijgt een 3d bril op en het lijkt of je echt in Mario Kart zit. Zeker als je het spel kent en gespeeld hebt, komen veel zaken je bekend voor in de attractie.

Jujutsu Kaisen: the real 4D: je zit hier in een bioscoopzaal en je ziet met 3d bril op een Japanse tekenfilm, waarin veel gevochten wordt. We hebben hier best lang voor in de rij gestaan en vonden deze film erg tegenvallen. Wat ons betreft zeker geen aanrader om te doen, aangezien er ook geen Engels ondertiteling of iets is.

Despicable Me: Minion Mayhem: je zit hier in een soort van karretje en het lijkt of je overal naar toe rijdt op een scherm. Een attractie waar je ook snel misselijk kan worden, ondanks je weinig beweegt. Zeker wel een leuke attractie. Zeker als je van Minions houdt.

Harry Potter and the Forbidden Journey: laten we voorop stellen dat wij niets met Harry Potter hebben, maar toch vonden wij dit één van de leukste attracties van het park. Je zit in een soort van achtbaan en er worden allerlei special effects gebruikt. Heel tof gedaan. Je hebt hier een single rider wachtrij, maar die was helaas niet open toen wij het park bezochten.

Sadako’s Curse: Dark Horror Ride: soort combinatie van een spookhuis en een achtbaan. Het merendeel van de tijd dat je in deze achtbaan zit zie je niks. Hierdoor weet je niet welke kant je op gaat in de attractie.

Flight of the Hippogriff: deze attracie hebben wij niet bezocht, omdat het lijkt als een vrij simpele achtbaan. Wel in het Harry Potter thema en dit is ook een attractie waar gedurende de dag een lange wachtrij staat.

The Flying Dinosaur: dit is een bijzondere achtbaan, waar je in het karretje ligt en het lijkt of je vliegt. Je gaat meerdere keren over de kop op een heel bijzondere manier.

The Amazing Adventures of Spiderman: The Ride: helaas gaat deze attractive omgebouwd worden in het park, want wij vonden het één van de leukste attracties van het park. Een beetje vergelijkbaar met de Harry Potter attractie. Een achtbaan met veel special effects. Deze attractie staat zeker in onze top 3 attracties van dit park.

Jurrasic Park: The ride: dit is een waterattractie en was helaas dicht toen wij het park bezochten. In deze attractie die in het teken staat van de dino’s kun je behoorlijk nat worden.

Hollywood Dream: the ride: dit is ook één van de populairste achtbanen van het pretpark en je kunt deze achtbaan vooruit en achteruit doen. Helaas staan hier ook lange wachtrijden.

Osaka met kinderen
Universal Studios Japan

Shows Universal Studios Japan

Je hebt in Universal Studios Japan veel shows die je kan bekijken. Een aantal van deze shows zijn in de open lucht in het pretpark zelf en een aantal shows zijn echt in een gebouw. Daarnaast heb je ook een parade van wel 50 minuten. Wij keken zelf vooraf uit naar de parade, maar helaas werd deze door de verwachte regen flink ingekort en duurde deze bij ons nog geen tien minuten.

Wij hebben een aantal shows bekeken (drie in totaal) en vonden deze alle drie erg leuk. Het voordeel van deze shows is ook dat er veel mensen tegelijk naar binnen kunnen en je vaak dus maar een korte tijd vooraf hoeft te wachten. Zeker als het tegen de middag steeds drukker wordt in het park, dan is het zeker aan te raden om een of meerdere shows in het park te bezoeken.

Kijk vooraf in de app welke shows er allemaal aangeboden worden en welke shows je zou willen bezoeken. Dan kun je hier in jouw planning van de dag rekening mee houden.

Universal Studios Japan
Universal Studios Japan

Plan voor de dag

Zoals we al eerder zeiden is een beetje voorbereiding wel zo handig om alles uit een dag Universal Studios Japan te halen. Bij deze wat tips.

#1 Ben er op tijd: zorg ervoor dat je anderhalf uur voordat het park open gaat bij de ingang bent. Wij lazen dit vooraf op verschillende websites en dachten dat de mensen gek waren. Toch hebben we dit gedaan en we hebben er zeker geen spijt van gehad. We stonden om 5 uur op bij het hotel en zorgden dat we er anderhalf uur vooraf waren.

Waarom moet je dit doen? Omdat het park meestal een uur eerder open gaat dan er via de officiële kanalen over wordt gecommuniceerd. In plaats van 8 uur ging het park al om 7 uur open en konden we gelijk zonder ticket door lopen bij Nintendo World en hadden we de drukbezochte attracties daar in een half uur bezocht.

#2 Single Rider: gebruik zoveel mogelijk de single rider wachtij. Japanse gezinnen willen met elkaar in de attractie en dat zorgt ervoor dat de single rider wachtrij vaak een stuk korter is. Onze dochter vindt het geen probleem om in de attractie naast iemand anders te zitten en dit bespaart je zo uren wachtrij. 

Bij de meeste attracties met een lange wachtrij hebben ze zo’n rij. Soms gaat deze rij pas later open, zoals wij bijvoorbeeld bij de attractie Jaws hadden. De wachtrij was 100 minuten en wij waren in 20 minuten in deze attractie. Onze dochter gaat altijd tussen ons in, zodat een ouder bij de uitgang staat en een ouder toe kan zien hoe het kind in de attractie gaat.

#3 Benut je tijd: bij ons ging het park open om 7 uur in de ochtend en ging het park dicht om 10 uur in de avond. Wij zijn in totaal 15 uur in het park geweest en dat zorgt ervoor dat je het merendeel van de attracties in het park kunt doen.

#4 Dag van bezoek: bezoek het park op een dag door de week. Het park is altijd druk, maar in het weekend uiteraard nog een stukje drukker. Op maandag gaan vaak scholen in Japan op uitstapje, waardoor de dinsdag, woensdag en de donderdag de beste dagen zijn om het pretpark te bezoeken.

#5 Start met de juiste attractie: loop gelijk bij binnenkomst naar een attractie met een lange wachtrij. Wij bezochten als eerste de attracties in Nintendo World waar normaal gesproken meer dan een uur wachtrij staat. Wij bezochten deze twee attracties in minder dan 40 minuten. Hierdoor hadden we om 8 uur het hele Nintendo World al gezien en konden we de rest van het park gaan verkennen.

Universal Studios Japan
Universal Studios Japan

Waar overnachten in Osaka of Kyoto?

Je kunt vanuit de steden Osaka en Kyoto het pretpark bezoeken. In beide steden heb je genoeg kindvriendelijke hotels. Wij hebben in beide steden overnacht met onze dochter. 

Kyoto:

Wij overnachtten vier nachten in Kyoto met onze dochter in het Comfort Hotel Kyoto Horikawagojo. Wij hadden hier een rookvrije driepersoonskamer en dat was een fijne kamer met drie bedden en een badkamer met zowel een douche als een bad. Het hotel ligt in een prima buurt en voor het hotel stopt de bus, die naar veel verschillende bezienswaardigheden rijdt. 

Bij het hotel heb je ook per tempel een lijstje met welke bus of trein je vanuit het hotel moet pakken dus dat is super handig. We hadden ook ontbijt geboekt bij deze kamer en dit was lekker. Er waren bij het ontbijt ook genoeg Westerse dingen, waardoor onze dochter ook prima heeft ontbeten. Kijk voor meer informatie over het Comfort Hotel Kyoto Horikawagojo even hier

Uiteraard zijn er genoeg andere kindvriendelijke hotels in Kyoto. Kijk voor een totaal overzicht van alle kindvriendelijke hotels in Kyoto even hier

Osaka:

Wij overnachtten vijf nachten in Osaka in het Bon Condomunium Umeda. Dit hotel ligt in een leuke wijk en ligt dichtbij het Umeda station, waar je heel erg veel eettentjes hebt. We hadden hier een mooi appartement. Wel moet je bij het hotel rekening houden dat er geen receptie is en dat je via een chat alleen kunt inchecken (overigens was dat prima te doen hoor). 

Wij hadden er geen ontbijt bij zitten, maar in dezelfde straat als het hotel zaten al meer dan drie supermarkten, waardoor we ons ontbijt makkelijk bij elkaar konden verzamelen. Kijk voor meer informatie over het Bon Condomunium Umeda even hier

Uiteraard zijn er in Osaka nog genoeg andere kindvriendelijke hotels. Voor een overzicht van alle kindvriendelijke hotels in Osaka kijk even hier

Scroll naar boven