Uitzichten over Parijs met kinderen

Dit zijn de 5 mooiste uitzichten over Parijs met kinderen!

Parijs is een prachtige stad en je kunt meerdere mooie uitzichtpunten over de stad met kinderen bezoeken. We schreven al eens de blog Parijs met kinderen, waarin we verschillende leuke activiteiten van de stad voor gezinnen met kinderen op een rij hebben gezet en waar ook verschillende van deze uitzichtpunten benoemd zijn. Naar aanleiding van meerdere bezoeken aan de stad zetten we de mooiste uitzichten over Parijs met kinderen op een rij. 

mooiste uitzichten over Parijs met kinderen
mooiste uitzichten over Parijs met kinderen

Mooiste uitzichten over Parijs met kinderen #1: de Eiffeltoren

Het bekendste uitzichtpunt in Parijs is zonder twijfel de Eiffeltoren. Deze toren is de bekendste toren van Parijs en misschien wel van de wereld. Uiteraard mag een bezoek aan de Eiffeltoren niet ontbreken tijdens je stedentrip naar Parijs met het gezin. Vanuit vele plekken in de stad kun je de toren zien en het leukste is natuurlijk om de toren te beklimmen. 

Je kunt de toren met de trap en met lift bezoeken. Voor ons was er geen twijfel mogelijk wat we zouden doen. Zelf de toren beklimmen is natuurlijk met kinderen veel leuker, dan dat je in een lift gaat staan (met heel veel andere toeristen) en vanzelf naar boven gaat. Daarnaast scheelt het qua prijs in tickets ook nog eens fors. 

mooiste uitzichten over Parijs met kinderen
mooiste uitzichten over Parijs met kinderen

De Eiffeltoren heeft drie verdiepingen en de eerste twee verdiepingen kun je met de trap beklimmen. Wil je helemaal tot de top gaan, dan moet je het laatste stuk wel met de lift doen. Afgezien van dat je tot de top gaat, is het uitzicht niet veel beter op verdieping drie dan op verdieping twee. Je bent alleen een stuk hoger en daardoor wordt alles in Parijs nog iets kleiner. 

Je moet voor verdieping twee ongeveer 700 traptreden beklimmen, maar in de praktijk is dit goed te doen. Onze dochter van zes liep zeer makkelijk omhoog, terwijl het niet echt een extreme wandelaar is. Uiteraard kun je tijdens de beklimming al goed naar buiten kijken en de stad van een steeds hoger punt bekijken. 

Beneden heb je verschillende ingangen tot de Eiffeltoren en de meeste mensen gaan met de lift. Voor de trappen moet je bij ingang zuid zijn, maar als je bij de Eiffeltoren bent spreekt dit allemaal wel voor zich. Uiteraard heb je bovenaan de tweede verdieping een prachtig 360 graden uitzicht over de stad Parijs. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreetickets en de toren even op de website van de Eiffeltoren

mooiste uitzichten over Parijs met kinderen
leukste parken in Parijs met kinderen

Mooiste uitzichten over Parijs met kinderen #2: Arc de Triomph

Arc de Triomph is ook één van de bekendste bezienswaardigheden van Parijs en we hadden in het verleden de boog vooral van onderaf bekeken. We wisten wel dat je deze Arc de Triomph kon beklimmen, maar we hadden niet verwacht dat je vanaf de vijftig meter hoge boog zo’n mooi uitzicht over de stad had. 

Je kunt de Arc de Triomph alleen met de trap beklimmen en de tocht hier naar toe is niet lang en zeer goed te doen met kinderen. Dat je zo’n mooi uitzicht boven op deze boog had, hadden we eigenlijk niet verwacht. Je hebt een heel mooi uitzicht over de Eiffeltoren vanaf het uitzichtpunt van de Arc de Triomph.

Wij hadden de museum pas van Parijs en hierdoor konden we ‘gratis’ naar boven met deze pas. Voor kinderen tot achttien jaar is de toegang van de boog ook gratis. Kijk voor meer informatie over de openingstijden en de entreeprijzen even op de website van Arc de Triomphe

Familiehotel Parijs
mooiste uitzichten over Parijs met kinderen

Mooiste uitzichten over Parijs met kinderen #3: Sacre Coeur

Ook vanaf het Sacre Coeur heb je een prachtig uitzicht over de stad Parijs met je kinderen. Deze wereldberoemde basiliek ligt op de heuvel Montmartre en wordt jaarlijks door vele toeristen bezocht. De wijk rondom de Sacre Coeur is namelijk Montmartre en de sfeer in Montmartre is erg gezellig. Je hebt hier vele restaurants en cafés, waar je prima terecht kunt voor een hapje en een drankje. Daarnaast staat de wijk bekend vanwege zijn vele kunstenaars en kun je hier je kinderen laten natekenen. 

Voor de basiliek ligt een grasveld op de heuvel en toen wij er op een zonnige dag waren, lag het hele veld vol met mensen die aan het genieten waren van een hapje en een drankje in de zon. Vanaf dit grasveld heb je al best een aardig uitzicht over de stad, maar hoe hoger je de berg opgaat richting de basiliek hoe beter het uitzicht wordt. 

mooiste uitzichten over Parijs met kinderen
mooiste uitzichten over Parijs met kinderen

Je kunt deze heuvel omhoog gaan met een trammetje, maar lopen is veel leuker met kinderen en totaal niet zwaar. De basiliek kun je gratis bezoeken en daar is het heel erg druk. Aan de zijkant buiten de basiliek kun je ook nog in de toren van de basiliek klimmen tegen betaling. Dit doen al veel minder mensen en voor een paar euro kun je via trappen en smalle gangen helemaal naar boven klimmen,

Vanaf deze toren heb je een prachtig uitzicht over Montmartre en de rest van Parijs. Voor kinderen is deze beklimming van de toren ook leuk, aangezien de gangetjes af en toe heel erg smal zijn en de beklimming niet heel erg zwaar is. 

mooiste uitzichten over Parijs met kinderen
mooiste uitzichten over Parijs met kinderen

Mooiste uitzichten over Parijs met kinderen #4: Centre pompidou

Ook vanaf museum Centre Pompidou heb je een mooi uitzicht over de stad! Het museum lijkt niet zo heel erg hoog, maar op de bovenste verdieping van het museum kijk je toch boven de stad uit en heb je een mooi uitzicht over de Eiffeltoren en de Sacre Coeur. Voor ons was niet echt heel erg duidelijk of je hier gratis naar boven kunt. Met onze museum pas hadden we sowieso gratis toegang, maar die hebben we niet hoeven laten zien.

Centre Pompidou staat bekend om zijn vreemde vormgeving en je gaat ook met verschillende roltrappen omhoog. Voor een groot gedeelte kijk je boven wel tegen glas aan en is het lastig om foto’s te maken, maar er zijn gedeeltes waar je niet tegen het glas aan hoeft te kijken en je mooie foto’s kunt maken van de stad. 

Uiteraard kun je een bezoek aan dit uitzichtpunt ook combineren met een bezoek aan het museum. Ondanks dat ze hier een kindergedeelte hebben, vonden wij het voor kleine kinderen niet heel erg de moeite waard (mits ze geen ultieme kunstliefhebber zijn). 

mooiste uitzichten over Parijs met kinderen
mooiste uitzichten over Parijs met kinderen

Mooiste uitzichten over Parijs met kinderen #5: Ballon de Paris

Het is ook mogelijk om Parijs vanuit een luchtballon te bekijken. In park André-Citroën ligt deze attractie, waarbij je in een luchtballon aan een touw omhoog gaat en vanuit de luchtballon heb je op 150 meter hoogte echt een prachtig 360 graden uitzicht over de stad hebt. Deze ballon gaat iedere twintig minuten omhoog en je zit uiteindelijk ongeveer een kwartier in de ballon.

In de ballon zelf kun je een rondje lopen in de ‘mand’ van de ballon. Op heldere dagen kun je zo’n twintig kilometer ver kijken en kun je heel Parijs zien, waaronder de bekende toeristische trekpleisters als de Eiffeltoren en de Sacre Coeur.

mooiste uitzichten over Parijs met kinderen
mooiste uitzichten over Parijs met kinderen

Kijk wel vooraf op de website of de vluchten met de ballon doorgaan, aangezien ze regelmatig worden geannuleerd door een te harde wind. Wij vonden het een hele toffe activiteit en ook Sophie vond het leuk om met zo’n grote ballon de lucht in te gaan. 

In de buurt van de ballon in het park liggen ook nog verschillende speeltuintjes die leuk zijn voor kinderen. Onze dochter heeft na het bezoek aan de ballon hier nog een hele tijd gespeeld. Kijk voor meer informatie over de openingstijden en de entreeprijzen even op de website van Ballon de Paris

mooiste uitzichten over Parijs met kinderen
mooiste uitzichten over Parijs met kinderen

Mooiste uitzichten over Parijs met kinderen: bonustip Montparnasse Tower

Als laatste bonustip willen we de Montpasnasse toren benoemen in Parijs. Met onze dochter hebben we deze toren in het zuiden van de stad niet bezocht, maar toen we zonder onze dochter de stad bezochten hebben we deze toren wel bezocht. Je gaat met de snelste lift van Europa in iets meer dan een halve minuut naar de 56e verdieping, waar je uiteraard een prachtig uitzicht hebt op het uitkijkplatform over de stad. 

mooiste uitzichten over Parijs met kinderen
mooiste uitzichten over Parijs met kinderen

Waar overnachten in Parijs met kinderen?

Je hebt in Parijs enorm veel accommodaties en ook genoeg accommodaties die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Wij zetten een aantal goede opties die een acht of hoger scoren uit vele beoordelingen in iedere prijsklassen op een rij. 

Budget hotel: Hotel Cluny Sorbonne

Middenklasse hotel: Elysées Ceramic

Luxe hotel: Hotel Monsieur & Spa

Voor het zoeken naar andere hotels in Parijs met kinderen klik dan hier voor de hele lijst van hotels. 

Scroll naar boven