Ubud met kinderen

Wat te doen in Ubud met kinderen? Ubud ligt in het midden van het eiland en is één van de hoogtepunten van een bezoek aan het eiland Bali. Wij schreven al eens de blog Bali met kinderen, waarin we alle leuke kinderactiviteiten op het eiland beschrijven. Ubud is een prachtige bestemming met veel groen en er is genoeg te doen voor gezinnen met kinderen. In deze blog laat blogger Elise zijn wat je allemaal in Ubud met kinderen kan doen.

Beste reistijd Ubud met kinderen

In Ubud ligt de temperatuur iets lager dan aan de kust van het eiland Bali, maar het is nog steeds lekker warm. De temperatuur ligt meestal zo rond de 27/28 graden. Helaas heeft Ubud wel een regenseizoen. Het regenseizoen is van november tot en met mei. Het is dan absoluut niet het geval dat het de hele dag met bakken uit de lucht komt, maar het kan wel ineens omslaan van zon naar een harde heftige regenbui! (Poncho’s to the rescue) Wijzelf bezochten Ubud in november 2019 en we hebben geen druppel regen gehad, gelukkig!

Vervoer in Ubud

Ubud is een toeristische plaats op het eiland Bali. Het ligt in het midden van het eiland op 25 kilometer rijden vanaf het vliegveld van Denpasar en is goed te bereiken. Wij kozen er voor om op Bali alles met een privé chauffeur te bereizen maar je kan ook prima met een huurauto of scooter ( alleen is dit met kleintjes natuurlijk geen succes ) het eiland verkennen. Een privé chauffeur op Bali is voor Nederlandse begrippen echt niet duur, wij betaalden inclusief benzine voor een hele dag €25

Je kan je in Ubud met kinderen op meerdere manieren verplaatsen. Zo kan je je prima verplaatsen op de fiets door Ubud. Je kan dit bijvoorbeeld doen met de organisatie Baja Bikes. Je kan hier een fietstocht boeken met kinderen en dan ga je onder leiding van een gids de omgeving van Ubud verkennen.

Ze hebben hier zowel fietsen voor kinderen, als kinderzitjes voor jonge kinderen. Een tour duurt 3 uur en je bezoekt verschillende hoogtepunten van Ubud. Kijk voor meer informatie over deze georganiseerde fietstochten van Baja Bikes even hier.

Ubud met kinderen

Kinderactiviteiten Ubud

#1 Tegalalang rijstvelden

Ubud staat bekend om zijn vele mooie rijstvelden. Het bekendste rijstveld hier zijn de Tegalalang rijstvelden. Dit is ook zeker de moeite waard om een dag te verblijven! Deze rijstvelden liggen ongeveer 10 kilometer ten noorden van Ubud. Je kan hier prachtige wandelingen maken door de eindeloos groene rijstvelden (50 shades of green). Je kan deze rijstvelden ook bezoeken met de scooter. Zeker met wat oudere kinderen die goed achterop kunnen zitten, is dit natuurlijk een super gave ervaring om te doen!

Met een beetje geluk kom je nog lokale mensen tegen die je het proces van het rijst oogsten willen laten zien. Dit is heel leuk en ook erg leerzaam. Ook voor de wat oudere kinderen! Na een korte wandeling door de rijstvelden hebben we geluncht bij Dewi Café en wauw vanaf hier heb je echt een prachtig uitzicht over deze rijstvelden van Ubud.

Het lijkt wel een schilderij waar je naar zit te kijken zo mooi! Wat ik super fijn vond aan dit restaurant is dat je kan deelnemen aan een buffet. Ideaal met kinderen ( en voor jezelf natuurlijk ), want je kan zelf zien en kiezen wat je wilt eten. Je hebt nog meerdere restaurant rondom deze rijstvelden. Zo liepen wij ook nog langs het Rice Terrace Café. Dit zag er ook gezellig en lekker uit, en ook dit restaurant heeft net als het Dewi café een prachtig uitzicht

Een andere wandeling die je bij de rijstvelden kan lopen is Campuhan Ridge Walk. Je hebt hier ook een prachtig uitzicht over de verschillende groene rijstvelden en dit is ook echt een aanrader om in Ubud met kinderen te doen.

Ubud met kinderen

#2 Watervallen

Op ongeveer een klein uurtje rijden van Ubud liggen een paar mooie watervallen, die ook zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo heb je de Tukad Cepud Waterfall ( dit is een hele gave waterval verstopt tussen de rotsen en hierdoor krijg je met de zon een heel mooi licht effect ), de Kanto Lampo Waterfall en de Tibumana Waterfall die je in de omgeving van Ubud met kinderen kan bezoeken.

Dit is natuurlijk een super leuke afwisseling met de rijstvelden in Ubud. Ik zou voor de watervallen kiezen als de kinderen wat ouder zijn en ze zelf de wandeling er naar toe met gemak kunnen maken. Want naar sommige watervallen kan de route glibberig zijn met rotsen, waar je over heen moet wandelen ). Bij de meeste watervallen is het toegestaan om te zwemmen, dus neem ook zeker zwemkleding voor de kinderen mee.

#3 Monkey Forest

Monkey Forest is ook een leuke kinderactiviteit in de omgeving van Ubud. Dit bos vol met apen is een heilige plek voor het Hindoeïsme geloof. Zo staan er in het Monkey Forest ook verschillende tempels ( Pura Dalem Agung, Pura Beji en Pura Prajapati). Er lopen echt mega mega veel apen rond in het bos en er loopt een keurig aangelegde route die je makkelijk kan volgen doorheen.

Je kan deze wandeling ook prima met de buggy maken. Wij vonden het een super leuke activiteit om te ondernemen met de kinderen. In ongeveer 1,5 tot 2 uur wandel je rustig door het bos heen. De apen zijn in tegenstelling tot veel andere apen in Azië helemaal niet brutaal. Ze zijn wel nieuwsgierig en komen dichtbij maar dat is natuurlijk alleen maar leuk!

Ubud met kinderen

#4 Gunung Kawi

Dit is een tempel in het dorpje Tampaksiring dat ongeveer een half uurtje rijden met de auto ligt ten noorden van Ubud. Dit is een bijzonder tempelcomplex, want de tempels zijn namelijk uitgehakt in rotswanden. Heel bijzonder om te zien en je vraagt je echt af hoe ze dit gedaan hebben? Deze tempel is zeker de moeite om te bezoeken met kinderen en je kan een bezoek aan de tempel eventueel combineren met 1 van de watervallen.

Onze gids zag dat ik een Buddha to Buddha armband droeg en zei dat hij ons wel mee kon nemen naar de fabriek, want ja Buddha to Buddha is een Nederlands merk maar de fabriek staat op Bali. Ergens in een klein dorpje helemaal achteraf, 15 kilometer ten zuiden van Ubud staat de Buddha to Buddha fabriek. Je verwacht een grote fabriek maar in werkelijkheid is het een klein atelier waar allemaal lokale mensen met de hand sieraden maken. Best leuk om dit proces te zien en uiteraard ging ik weg met wat sieraden rijker.

Voor oudere kinderen is dit trouwens wel heel interessant om te zien. In de fabriek mogen ze niet het officiële logo van Buddha to Buddha gebruiken maar je betaalt hier dan ook zo’n 75% minder voor exact dezelfde sieraden. Bali staat ook bekend om de vele “maak je eigen sieraad” workshops, wat zeker een leuke kinderactiviteit kan zijn op Ubud. Helaas waren mijn 2 zoons niet heel enthousiast ;).

Kinderactiviteiten Ubud

#5 Pura Tirta Empul tempel

Je kunt in de omgeving van Ubud met kinderen nog andere tempels bezoeken. Één van de bekendste tempels die je in de omgeving van Ubud kan bezoeken is Pura Tirta Empul tempel. Dit is één van de belangrijkste tempels van Bali en lokale bewoners komen naar deze tempel om zich te wassen in de hotspring.

Wil je deze tempel bezoeken dan moet je je lichaam wel bedekken. Je kan bij de ingang van de tempel een sarong krijgen. Rondom Ubud heb je verschillende mooie tempels liggen en zeker met de groene omgeving van Ubud zijn deze tempels vaak erg fotogeniek. Je kan op meerdere manieren deze tempels bezoeken. Huur een taxi voor een dag of huur fietsen en maak een mooie route langs verschillende tempels.

Met kinderen kunnen deze tempels misschien niet gelijk de meest leuke activiteit zijn, dus beperk je bezoek aan de tempels met een ochtend of een middag en ga de andere helft van de dag bijvoorbeeld lekker aan het zwembad liggen. Op deze manier heb je een goede afwisseling van cultuur en ontspanning in Ubud met kinderen.

Kinderactiviteiten Ubud

Kindvriendelijk restaurants Ubud

Je kunt in Ubud met kinderen heerlijk eten. Je hebt verschillende leuke kindvriendelijke restaurants. We zetten hier een aantal van deze kindvriendelijke restaurants in Ubud op een rij.

Kebun Bistro: dit restaurant ligt midden in het centrum van Ubud en het eten wordt hier prachtig opgediend. Je kunt hier gerechten eten zoals pasta’s, hamburgers en pizza’s, dus er zit ook zeker voor kinderen genoeg keuze tussen. Je kan hier vooraf online reserveren, want het kan zeker in het hoogseizoen erg druk zijn in dit restaurant.

Mudra Cafe: ook dit kindvriendelijke restaurant ligt midden in het centrum van Ubud en je kan hier terecht voor een gezonde maaltijd met kinderen. Je kan hier heerlijk flatbread met groente eten en als drinken een heerlijke smoothie. Dit is een hip café in Ubud, waar je terecht kunt voor het ontbijt, de lunch en het diner.

Sweet Orange Warung: ook dit kindvriendelijk restaurant ligt in het centrum van Ubud en je kan hier lekker buiten eten in een prachtige groene omgeving. Je kan hier met kinderen gaan lunchen als je de rijstvelden bekeken hebt. Je kan hier als dessert ook een lekker ijsje eten.

Kindvriendelijk restaurant Ubud

Kindvriendelijke hotels Ubud

Je kunt in Ubud met kinderen prima overnachten. Je hebt verschillende kindvriendelijke hotels in Ubud waar je kan overnachten. We zetten hieronder een aantal opties in verschillende prijsklassen op een rij, die allemaal enorm goed beoordeeld zijn door gezinnen met kinderen. Druk op de blauwe link voor meer informatie!

Budget hotel: Ubud Terrace

Middenklasse hotel: Villa Mirah Ubud

Luxe hotel: Calma Ubud Suite & Villas

Zit er bij de 3 bovenstaande opties geen geschikte accommodatie voor jullie bij? Kijk dan in het volledige overzicht van kindvriendelijke accommodaties in Ubud.

Ubud met kinderen

Over de auteur: Wij zijn een gezin van inmiddels 4 personen! Elise (33), Gert (44), Lev (4) en Vik (3). Ons motto is: je kan beter spijt krijgen van dingen die je doet, dan van dingen die je niet gedaan hebt! We houden enorm van reizen en dan met name naar verre bestemmingen toe!

Scroll naar boven