Tulip Inn Leiden Centre: kindvriendelijk hotel

Afgelopen weekend bezochten we wederom de kindvriendelijke stad Leiden en we hebben Leiden al verschillende malen bezocht. We schreven over de stad al eens de blog Leiden met kinderen, waarin we alle leuke activiteiten voor gezinnen met kinderen op een rij hebben gezet. Afgelopen weekend sliepen we in het Tulip Inn Leiden Centre en naar aanleiding van deze overnachting schrijven we deze uitgebreide review over dit kindvriendelijke hotel in Leiden. 

Tulip Inn Leiden Centre
Tulip Inn Leiden Centre

Het hotel

De locatie van het Tulip Inn Leiden Centre is enorm goed en het hotel ligt recht tegenover het centrale station van Leiden. Hierdoor kun je ook makkelijk de stad Leiden met de trein bezoeken en in dit hotel slapen. Wij bezoeken de stad Leiden met de auto en we kunnen de auto parkeren in een overdekte (betaalde) parkeergarage die op een minuut lopen van het hotel ligt. 

Door de centrale ligging van het hotel loop je ook zo het centrum van de stad in. Dat vinden wij altijd wel een enorm groot voordeel! Het is ook mogelijk om fietsen te huren bij het hotel en op die manier de omgeving te verkennen en ze hebben ook fietsen met een kinderzitje! Dat vinden wij altijd een teken dat een hotel kindvriendelijk is, aangezien we in het verleden regelmatig bij een hotel een fiets wilde huren en dat dit niet kon, omdat er geen kinderzitjes beschikbaar waren. 

In de lobby van het hotel heb je daarnaast ook een ruimte met verschillende spelletjes die je met kinderen kunt spelen. Kortom er is in het hotel oog voor gezinnen met kinderen. 

Tulip Inn Leiden Centre
Tulip Inn Leiden Centre

De kamer

Wij hadden in dit driesterren hotel een familiekamer geboekt en deze familiekamer is 26m2 groot. In deze familiekamer zijn vier eenpersoonsbedden voor de vier gezinsleden en ook is er een bureautje op de kamer met drie stoelen. Ook zit er bij de familiekamer een moderne badkamer met een bad! 

Wij vinden dat altijd een enorm voordeel als we een kamer boeken. Wij zijn dol op badderen en dat geeft altijd een erg relaxt gevoel als je dit op de kamer hebt. Daarnaast heeft deze familiekamer in Leiden alle faciliteiten die je van een kamer verwacht zoals een flatscreen tv, een gratis WIFI verbinding en koffie en theefaciliteiten.

Wij vonden het een erg fijne kamer met goede bedden en we hebben hier dan ook heerlijk geslapen, zonder dat we geluiden van buitenaf hebben gehoord. En dat ondanks het hotel dichtbij het station en het centrum van de stad ligt. 

Tulip Inn Leiden Centre
Tulip Inn Leiden Centre

Eten en drinken in hotel

Het hotel heeft zowel een restaurant als een bar, waar je terecht kan voor een hapje en een drankje. Zelf hebben wij niet bij het hotel zelf gegeten voor de lunch en het diner, maar in het centrum van de stad. Door de centrale ligging van het hotel is deze optie natuurlijk ook heel makkelijk. 

Wij kunnen dan ook weinig zeggen over hoe het eten hier is. Wel hebben we in de ochtend gebruik gemaakt van het ontbijt van het hotel en dat is erg goed. Het ontbijtbuffet is erg uitgebreid en heeft heel erg veel verschillende keuzes. Zo heb je keuze uit verschillende broodjes, beleg, fruit, sapjes, eiergerechten, zoetigheden, noten en dan vergeten we nog tientallen andere dingen. Wij vonden het ontbijt echt een aanrader!

Tulip Inn Leiden Centre
Tulip Inn Leiden Centre

Conclusie

Wij hebben genoten van onze overnachting in het Tulip Inn Leiden Centre. De locatie van het hotel is natuurlijk top en je ziet dat het hotel zich ook richt op gezinnen met kinderen. Ze hebben mooie familiekamers voor gezinnen van vier personen en je kan bij het hotel ook heerlijk eten en drinken! Het ontbijt is daarbij zeker een aanrader! Kijk voor meer informatie over het hotel, de verschillende kamers en het restaurant even op de website van het hotel

Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met het betreffende hotel.

Scroll naar boven