Toverland met kinderen

Attractiepark Toverland met kinderen: alle informatie!

Een dagje naar het Attractiepark Toverland met kinderen is zeker een aanrader! In het pretpark is genoeg te doen voor kinderen en het park is zowel in de zomer- als de wintermaanden te bezoeken. Wij namen het pretpark al eens op in onze top 10 van leukste pretparken van Nederland en hebben het pretpark nu al meerdere keren bezocht. Naar aanleiding van ons laatste bezoek aan het pretpark zetten we alle informatie op een rij die je nodig hebt om een leuk dagje weg te zijn in pretpark Toverland met kinderen. 

Toverland met kinderen
Toverland met kinderen

Toverland met kinderen: algemene informatie!

We rijden op zondagochtend naar het pretpark toe en arriveren op de parkeerplaats van het pretpark net voordat het park open gaat. Het pretpark heeft grote (betaalde) parkeerplaatsen recht voor de ingang, waardoor we in enkele minuten voor de ingang van het pretpark staan. Doordat alles erg soepel verloopt bij de ingang en het niet zo heel erg druk is, zijn we dan ook in een paar minuten binnen in het park. 

We nemen bij de ingang ook een plattegrondje mee van het park, waarna we gelijk een goed overzicht hebben van het pretpark. Deze plattegrondjes zie je steeds minder bij pretparken, maar wij hechten er toch altijd wel waarden aan en vinden het ook leuk om de kaart aandachtig te bestuderen als we bijvoorbeeld in de rij van een attractie staan om te kijken waar we hierna naar toe gaan. 

Op deze kaart staan ook alle lengterestricties per attractie en de plattegrond die wij hadden was ook helemaal actueel met veel informatie over wat er te doen was met Halloween in het park. 

Toverland met kinderen
Venlo met kinderen

Overigens hadden we vooraf ook al de app van het pretpark gedownload. Deze app is erg handig omdat er in de app ook een plattegrond van het park staat en dat er ook precies bij staat wat de wachtrij per attractie is. Hierdoor is het nog eens extra overzichtelijk waar je het beste als eerste naar toe kunt gaan. Ook vind je in deze app een overzicht van alle attracties, winkels, shows en horecagelegenheden. Deze app kun je hier downloaden

In deze app kun je ook eventueel kaartjes voor het park kopen, maar dat kan ook online op de website van het pretpark. Hier krijg je ook korting als je al ver van te voren kaartjes aanschaft voor het park. Ben jij of je kinderen jarig, dan kun je die dag gratis naar binnen. Zo zijn we ook een keer op de verjaardag van onze dochter naar het pretpark gegaan en hoefden we voor haar niet te betalen. 

Toverland is niet 365 dagen per jaar open, maar het merendeel van de dagen is het park wel open. In de wintermaanden kan het zijn dat het park alleen in het weekend open is. Kijk dus altijd vooraf even op de website wat de openingstijden van het park zijn. 

Toverland met kinderen
Toverland met kinderen

Toverland met kinderen: het park

Het pretpark Toverland bestaat uit zes verschillende magische werelden. Vier van deze werelden zijn buiten en twee van deze werelden zijn binnen. Het land van Toos en Wunderwald zijn de twee werelden binnen en deze hadden wij al eens eerder bezocht met onze dochter in de wintermaanden. Zeker met jonge kinderen kun je je hier eigenlijk al een hele dag vermaken. 

Wij hebben dit deel van het park bezocht toen onze dochter drie jaar werd en toen waren in dit gedeelte al genoeg attracties voor haar om ons een hele dag goed te vermaken. Net zoals toen vond onze dochter (nu inmiddels zeven jaar) de achtbaan (Toos-Express) en de boomstammen de leukste attracties in dit deel.

Venlo met kinderen
Toverland met kinderen

Wat ook een hele toffe attractie hier is, is Maximus Blitz Bahn dat een bobbaan is. Hier staat wel altijd een lange wachtrij, dus dit is een attractie die je het beste gelijk bij binnenkomst in het park kunt bezoeken. Dan is de wachtrij waarschijnlijk een stuk korter. Andere leuke attracties in deze twee delen van het park zijn de zweefmolen, Villa Fiasko (een soort van Luna Park) en Drakenslangen (glijbaan met bootjes). 

Naast al deze attracties heb je ook verschillende speeltuinen in deze twee werelden, waardoor er alleen al in deze twee werelden volop speelplezier is. Het grote voordeel van Toverland ten opzichte van veel andere pretparken is dat wanneer het minder weer is, je toch prima het park Toverland met kinderen kunt bezoeken. 

Venlo met kinderen
Toverland met kinderen

De andere vier werelden die je in Toverland met kinderen kunt bezoeken, zijn allemaal buiten en hebben een aantal spectaculaire attracties. De wereld Avalon heeft de geweldige achtbaan Fenix, waarin je meerdere keren over de kop gaat en een hoogte bereikt van 40 meter. Kinderen moeten wel groter zijn dan 132 cm, waardoor onze dochter nog net te klein was om er in te mogen. Alleen al voor deze attractie willen we zeker nog een keertje terugkomen!

Een andere toffe attractie is Merlin’s Quest. Op het eerste oog lijkt dit een attractie waar je alleen in een bootje rustig rondvaart, maar je gaat met het bootje ook naar binnen en dan kom je echt in een prachtige sprookjesachtige wereld. Dit zie je vooraf niet, waardoor het totaal niet druk was bij deze attractie en we zo konden doorlopen. Zeker een aanrader om te bezoeken tijdens je bezoek aan Toverland met kinderen. 

Toverland met kinderen
Toverland met kinderen

Een andere wereld die je zeker moet bezoeken is Ithaka. Hier staat wat ons betreft de leukste achtbaan van het park: Troy! Deze houten achtbaan is de snelste, hoogste en langste houten achtbaan van de Benelux en is erg spectaculair. Deze attractie hebben we meerdere keren bezocht de laatste keer dat we het park bezochten en iedere keer hoefden we niet langer te wachten dan een kwartier. Andere attracties in deze wereld zijn de paarden van Ithaka (elektrische paardjes) en Scorpios (groot schommelschip). 

De wereld Port Laguna is de wereld die je als eerste tegenkomt als je het park binnenkomt en hier zijn niet zoveel attracties, maar vooral veel winkeltjes en horecagelegenheden. Ook worden hier shows gehouden, maar zelf hebben we weinig tijd doorgebracht in dit gedeelte van het park. 

Toverland met kinderen
Toverland met kinderen

De laatste wereld die je in Toverland met kinderen kunt bezoeken is de Magische Vallei. Ook hier heb je met Dwervelwind en Booster Bike twee achtbanen die zeker de wat oudere kinderen zullen aanspreken. Ook heb je hier Djengu River, een wildwaterbaan, waar je behoorlijk nat in kunt worden. Wat ons betreft altijd een attractie die we graag bezoeken als we een pretpark met het gezin bezoeken. 

Daarnaast heb je in dit gedeelte ook nog wat klimactiviteiten voor kinderen en is er de watercarrousel. Wij hebben ook in dit gedeelte tussen de middag geluncht buiten en kregen hierdoor gelijk de watershow te zien toen we aan het eten waren. Wat leuk is, is dat er bij meerdere attracties foto’s gemaakt worden en dat je deze voor een paar euro kunt bestellen, waarna de foto naar jouw opgegeven mailadres gemaild wordt. Super handig en niet zo duur zoals dat vaak in andere parken wel het geval is. 

Toverland met kinderen
Toverland met kinderen

Toverland met kinderen: Halloween

Wij bezochten Toverland in de maand oktober en toen stond het pretpark in het teken van Halloween.  Dit Halloween thema kwam eigenlijk terug in het gehele park en overal zagen we onderweg pompoenen en skeletten. Daarnaast waren er verschillende shows rondom het thema en liepen er ook volwassenen (acteurs) in kostuums rond. 

Er zijn in het park ook speciale Halloweenavonden, die geschikt zijn voor kinderen vanaf 12 jaar en waar de acteurs nog enger verkleed zijn. Deze periode is daarom zeker geschikt om het park te bezoeken als je kinderen van griezelen houden. Wij vonden het in ieder geval een leuke toevoeging aan ons bezoek aan het pretpark. 

Toverland met kinderen
Toverland met kinderen

Toverland met kinderen: eten en drinken!

Uiteraard kun je in Toverland met kinderen prima eten en drinken. Door het gehele pretpark heb je genoeg horecatentjes, waar je van alles kunt halen. Zeker in de app staan alle horecagelegenheden op een rij en zie je ook precies wat ze waar aanbieden aan opties. Ook voor de vegetariërs is bij de meeste horecagelegenheden gedacht. 

Wijzelf hebben geluncht met onze dochter bij Katara Plaza, waar we frietjes en (vegetarische) Turkse pizza’s gegeten hebben. Onze dochter heeft hier een kindermenu op met frietjes en kip nuggets. Je kon hier zowel binnen als buiten eten en voor het terras was ook een speeltuin. Daarnaast is het ook mogelijk om zelf eten en drinken mee te nemen naar Toverland met kinderen. We zagen verschillende gezinnen die eten en drinken van thuis meegenomen hadden. 

Toverland met kinderen
Toverland met kinderen

Toverland met kinderen: conclusie

Wij hebben echt genoten van onze dag in Toverland. We hadden prachtig weer en het was deze dag niet zo druk. Hierdoor konden we makkelijk alle attracties bezoeken die het park rijk is. Het pretpark heeft heel veel leuke attracties voor zowel jonge als oudere kinderen en je kunt je daarom met het gezin makkelijk een hele dag vermaken. Wij vinden daarom een bezoek aan Toverland met kinderen zeker een aanrader. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende attracties even op de website van Toverland

Toverland met kinderen
Toverland met kinderen

Toverland met kinderen: waar overnachten?

Indien je op een paar uur rijden van het pretpark Toverland woont, dan kan het handig zijn om er een weekendje weg van te maken of zelfs een korte vakantie. Venlo is een grote stad die in de buurt van het pretpark ligt en in Venlo is ook genoeg te doen met kinderen om je ook de andere dagen te vermaken. In Venlo heb je genoeg mogelijkheden voor gezinnen met kinderen om te overnachten. We zetten de beste opties in de verschillende prijsklassen hier op een rij. Klik op de blauwe link voor meer informatie over de betreffende accommodatie. 

Budget Hotel: Hotel Wilhelmina

Middenklasse Hotel: Mr Jigs

Luxe Hotel: Bilderberg Hotel De Bovenste Molen

Kijk voor een overzicht van alle hotels in Venlo met kinderen even hier

Toverland met kinderen
Toverland met kinderen

Scroll naar boven