Toulouse met kinderen

Toulouse met kinderen: 5 activiteiten met het gezin!

Een stedentrip naar Toulouse met kinderen is leuk! Je kunt je prima een weekend vermaken met de kinderen in deze vierde grootste stad van Frankrijk. De leuke binnenstad met reuzenrad aan het water is lekker compact en er zijn genoeg leuke activiteiten te ondernemen voor gezinnen met kinderen. Daarnaast zijn er verschillende vliegmaatschappijen die rechtstreeks vliegen vanuit Amsterdam op deze stad.  Kortom alle reden voor een leuke stedentrip en daarom zetten wij de leukste activiteiten in Toulouse met kinderen op een rij. 

Toulouse met kinderen
Toulouse met kinderen

Toulouse met kinderen: kindvriendelijke musea

Je hebt in Toulouse verschillende kindervriendelijke musea die de moeite waard zijn om te bezoeken. We zetten hieronder de leukste musea op een rij. 

#1 Musée Aeroscopia: zijn je kinderen helemaal gek van vliegtuigen, dan moet je zeker naar dit museum gaan, dat net buiten de stad ligt op 20 minuten rijden van het centrum van Toulouse (of met het openbare vervoer met tram 1). Je kunt hier het hele proces zien van het bouwen van de vliegtuigen tot het eindproduct. Verschillende bijzondere vliegtuigen zijn er te vinden in twee grote hangars. Zo kun je in een simulator het vliegtuig de Concorde besturen en zijn er voor kinderen verschillende kleine activiteiten die ze kunnen doen. Reken er op dat je ongeveer twee uur je kunt vermaken in het museum. 

#2 Museum de Toulouse: dit museum ligt in het centrum van de stad en heeft een hele collectie met opgezette dieren die je kunt bekijken. Houdt er wel rekening mee dat de informatie alleen in het Frans is in het museum, maar voor kinderen spreken de dieren uiteraard voor zich. Het is een stuk minder mooi en interactief dan bijvoorbeeld het Naturalis museum in Leiden, maar het is ook een stuk goedkoper. Daarnaast kun je ook de tuinen van het museum bezoeken en daar betaal je een apart bedrag voor. Ook zit er een prima restaurant bij het museum. 

#3 Cite de l ‘espace: dit museum ligt in het zuidoosten van de stad en staat in het teken van de ruimtevaart. De grootste attracties van het museum zijn de echte Ariane raket en het MIR ruimtestation, maar je kunt hier ook met kinderen verschillende films in het IMAX theater bekijken. Ook is er in het planetarium een film over het noorderlicht. Er zijn ook verschillende tentoonstellingen in het museum, waaronder er een aantal interactief zijn. Zo kunnen kinderen in de controlekamer dichtbij het model van de Ariane 5 een raket lanceren, kunnen ze helpen bij zijn vlucht en kunnen ze de raket in een satelliet in een baan om de aarde brengen.

#4 Halle de La Machine: dit is een ander bijzonder museum in het zuidoosten van de stad, waar verschillende grote robots/ machines staan. Hier staan allerlei uitvindingen die je kunt bekijken en waar je ook (als je reserveert) bij sommige in mee kunt rijden. Kinderen zullen de enorme robots van meters hoog geweldig vinden. Het museum is een beetje lastig uit te leggen, maar klik op de blauwe link voor de website waar je meer informatie vindt over dit ‘museum’.

Toulouse met kinderen #5: JArdin des Plantes

Zoek je een leuk stadspark om even met je kinderen de drukte van de stad te ontvluchten dan is Jardin des Plantes een prima optie. Dit stadspark ligt midden in het centrum en er is hier ook genoeg te doen voor kinderen. Ook kun je hier een prima wandeling maken door dit mooie park. 

In het park staan verschillende kunstwerken en ook is er een speeltuin in het park. Ook heeft het park verschillende mooie tuinen en beekjes. Je hebt verschillende kiosken in het park waar je wat te drinken kunt kopen en wat lekkers.  Ook is er in het park een draaimolen, een doolhof, verschillende schommels en kunnen kinderen een ritje maken op een pony.

Een ander stadspark dat midden in het centrum is en waar je naar toe kunt lopen is Jardin Compans-Caffarelli. Hier ligt ook een Japanse tuin bij die je gratis kunt bezoeken. In dit stadspark ligt ook een speeltuintje voor de kinderen en er ligt ook een redelijk groot meer in het park. 

Toulouse met kinderen #6: African Zoo Safari

Je kunt in Toulouse met kinderen ook naar een safaripark toe. Dit safaripark ligt op een klein half uurtje rijden van het centrum van de stad. Je kunt hier een ronde maken door het park met de auto. Uiteraard heb je hier de meeste grote Afrikaanse dieren die je kunt bewonderen zoals de leeuw, de olifant, de giraf, de zebra, het nijlpaard en de neushoorn.

Uiteraard kun je ook door het safaripark wandelen en nog vele andere dieren zien. Wel is het vooral leuk als je met een auto bent, zodat je ook het safaristuk kunt doen met je kinderen. Ook heeft het safaripark een kinderboerderij, waar de kinderen dichtbij verschillende dieren kunnen komen. 

Toulouse met kinderen: de stad verkennen

Je kunt Toulouse met kinderen op verschillende manieren verkennen. Uiteraard is het altijd fijn om te wandelen en het stadscentrum is vrij compact, maar wil je wat meer zien van de stad of kun je met kleine kinderen niet zoveel wandelen, dan zijn er verschillende andere leuke opties. We zetten een aantal van deze opties hieronder op een rij. 

#7 Met de boot: in de zomermaanden kun je de stad Toulouse met kinderen vanaf het water zien. Zo bieden ze een piratencruise van een uur aan, maar is deze wel alleen in het Frans. Wij vinden een tochtje met een boot over het water altijd wel een heel ontspannen manier om de stad te bekijken. 

#8 Hop on Hop off bus: ook in Toulouse kun je met een dergelijke bus mee. Deze bussen zijn wel iets kleiner dan de traditionele bussen, maar toch wordt er een route door de stad gereden die ongeveer een uur en een kwartier duurt en waar ze bij 12 verschillende bezienswaardigheden stoppen. Uiteraard kun je hier zo vaak in- en uitstappen als je zelf wil. Ze hebben ook Engelse audio voor meer informatie over de stad tijdens de rit. 

#9 Fietstocht door de stad: je kunt de stad ook op de fiets verkennen met de Nederlandse maatschappij Baja Bikes. In de zomermaanden kun je hier onder leiding van een lokale gids een fietstocht maken van ongeveer 3 uur, waarbij je de hoogtepunten van de stad bezoekt. De maatschappij heeft fietsen voor kinderen die een lengte hebben van minimaal 130 cm en kinderen die kleiner zijn dan 130 cm kunnen in een kinderstoeltje achterop bij de ouders. 

#10 Toeristentrein: kinderen vinden het altijd leuk om in een treintje mee te rijden (in ieder geval is dit bij onze dochter wel het geval). In Toulouse heb je een toeristentreintje die twee verschillende routes rijdt door het centrum van de stad. Beide routes duren ongeveer 35 minuten en het is voor kleine kinderen een leuke optie om het centrum van de stad te bekijken. 

Toulouse met kinderen #11: dagtrip Carcassonne

Er is ook buiten Toulouse met kinderen genoeg te beleven. Zo ligt op een uur rijden van de stad één van de meest bezochte bezienswaardigheden van heel Frankrijk, de plaats Carcassonne. Deze middeleeuwse stad heeft een mooi kasteel dat de grootste trekpleister van deze plaats is. 

De stad zelf heeft vier stadspoorten en 52 torens. Ook is de stad volledig ommuurd met een drie kilometer lange muur. De stad zelf kun je gratis bezoeken en het kasteel kost een paar euro entree. Zorg er wel voor dat als je dit plaatsje in de zomer bezoekt, dat je al vroeg vertrekt en dat je je kaartjes voor het kasteel vooraf online boekt, aangezien er anders een lange rij kan staan. 

Een andere leuke dagtrip vanuit Toulouse is naar de plaats Albi. Deze plaats ligt op een klein uurtje rijden van Toulouse en ook hier heb je een mooie oude binnenstad en ook ligt het plaatsje prachtig aan het water. Albi ligt in departement Tarn, waar je op leuke plekken kunt overnachten. Lees hiervoor eens de blog bijzonder overnachten in de Tarn

Toulouse met kinderen
Toulouse met kinderen

Waar overnachten in Toulouse met kinderen?

Je kunt in Toulouse met kinderen in genoeg accommodaties overnachten. We zetten de beste opties voor de verschillende prijsklassen hieronder op een rij.

Budget hotel: Lagrange Aparthotel Toulouse Saint-Michel

Middenklasse hotel: Hotel Arena Toulouse

Luxe hotel: Hôtel des Arts

Kijk voor de lijst met alle accommodaties in Toulouse met kinderen even hier

Scroll naar boven