Tokyo met kinderen

Tokyo met kinderen: 34x doen met het gezin!

Je kunt je in Tokyo met kinderen makkelijk een hele week vermaken! Deze wereldstad heeft enorm veel activiteiten die je met het gezin kunt ondernemen. Deze Japanse hoofdstad is de plaats die bijna ieder gezin met kinderen bezoekt als ze op reis naar Japan gaat. De meeste vluchten vanuit Europa vliegen namelijk naar deze grote stad. Wij bezochten de stad Tokyo maar liefst tien dagen en zetten in deze blog alle activiteiten op een rij die je in Tokyo met kinderen kunt doen. 

Tokyo met kinderen
Tokyo met kinderen

Tokyo met kinderen: vooraf rekening mee houden

Er zijn een aantal zaken waarmee je rekening moet houden als je een stedentrip naar Tokyo met kinderen maakt. We zetten ze hieronder kort op een rij:

  • Er is een flink tijdverschil met Nederland. In Tokyo is het 7 tot 8 uur later dan in Nederland (het scheelt hoeveel het precies is of het zomer- of wintertijd is bij ons). Dit kan zeker met kinderen tot een jetlag leiden. Hierdoor kan het zijn dat ze de eerste dagen tegen de avond nog niet moe zijn. Het is dan namelijk pas middag in Nederland en dat kan ervoor zorgen dat ze in de ochtend juist moeite hebben met wakker worden. Wij proberen altijd met onze dochter gelijk het ritme van het betreffende land aan te houden, dan gaat de jetlag meestal na een dag of twee tot drie weg. Begin dus wel rustig de eerste dagen in Tokyo met kinderen. 
  • In Japan geef je mensen geen hand, maar buigen mensen voor elkaar. Wat dat betreft zijn Japanners erg beleefd en gaat iedereen netjes in de rij staan. Je hoeft niet bang te zijn dat mensen voordringen, aangezien dat niet gewoon is in de cultuur. Hierdoor gaat het er op straat over het algemeen ook ordentelijk aan toe. 
  • Het is af en toe best lastig om je te oriënteren door alle Japanse tekens. Dit kan soms lastig zijn om je te oriënteren. Ons advies is om de app maps.me vooraf in Nederland te downloaden en je op die manier zonder internet door de stad te laten navigeren. Dat bespaart je zo al een paar tientjes aan een simkaart. In de meeste hotels heb je uiteraard WIFI.
  • Het metrosysteem is uitgebreid, maar wordt wel door twee verschillende bedrijven beheerd, waardoor je met het een ticket niet gebruik kan maken van alle lijnen. Hier gingen wij zelf ook een paar keer de fout in. Kijk altijd vooraf goed welke lijnen je gaat gebruiken en of deze van hetzelfde bedrijf zijn. 
  • In veel gebouwen dien je je schoenen uit te doen. Dit kan zijn in hotels, restaurants of tempels. Zorg ervoor dat je sokken aandoet, aangezien in veel gelegenheden blote voeten niet gewaardeerd worden. 
  • Ga op tijd op zoek naar luiers. In Tokyo heb je niet in iedere drogisterij luiers voor je kinderen. Doordat kinderen in Europa groter zijn dan in Japan kan het zijn dat de luiers niet in de juiste maat zijn en dat er alleen luierbroekjes zijn. Waar dan weer geen tekort aan is, zijn frisdrankautomaten die je werkelijk op iedere hoek van de straat vindt.  
  • De toiletten in Japan zijn vaak een stuk moderner dan in Nederland. Zo hebben veel toiletten allerlei knopjes, is de wc-bril vaak verwarmd en kun je na afloop van je boodschap met stralen alles reinigen. Dit kan zeker met kinderen wel even wennen zijn. 

Tokyo met kinderen
Tokyo met kinderen

VERVOER IN DE STAD

De meeste reizigers uit Nederland landen op Tokyo Narita airport dat op zo’n zeventig kilometer afstand ligt van het centrum van Tokyo. Met de trein rijd je vanaf het vliegveld in ongeveer vijftig minuten naar Tokyo Station in centraal Tokyo. Vanaf hier kun je je het beste verplaatsen door Tokyo met kinderen met de metro. 

Je kunt op het vliegveld bijvoorbeeld een metrokaart kopen voor 72 uur. Zo hoef je niet steeds opnieuw kaartjes te kopen. In Tokyo moet je namelijk wanneer je overstapt op een andere metrolijn nieuwe kaartjes kopen en dan is het onhandig als je steeds nieuwe kaartjes bij een loket moet halen. Een andere mogelijkheid is om de Suica pas aan te schaffen en hier geld op deze kaart te zetten. Dan betaal je gelijk als je gebruik maakt van het openbare vervoer in de stad. 

Wij hebben in de stad alles met de metro gedaan. Let er dus wel op welke lijnen je precies nodig hebt om ergens te komen, aangezien deze niet altijd van hetzelfde bedrijf zijn. 

Tokyo met kinderen
Tokyo met kinderen

niet te missen bezienswaardigheden

Je heb tijdens een stedentrip naar Tokyo met kinderen een aantal bezienswaardigheden die je niet kan missen. Deze bezienswaardigheden zijn misschien niet gelijk het meest geschikt voor kinderen, maar moet je wel gezien hebben als je de stad bezoekt. 

#1 Senso Ji Tempel: dit is de bekendste bezienswaardigheid in de stad en dit is veruit de oudste en bekendste tempel van heel Tokyo. Het is tevens ook een belangrijke plek voor Boeddhistische pelgrims. Het hele tempelcomplex is gratis te bezoeken en het is uiteraard ook behoorlijk druk met toeristen. De tempel ligt in de buurt van de Asakusa station en de wijk Asakusa is ook leuk om door heen te wandelen met veel historische steegjes. Wij bezochten de tempel in het weekend en toen was het er veel te druk. 

#2 Imperial Palace Tokyo: het paleis is helaas maar een paar dagen per jaar te bezoeken. De tuinen kan je wel bezoeken en dat is eigenlijk een heel groot Japans park midden in de stad. Het is leuk om een rondje te lopen door de tuinen van het paleis. Zeker met kinderen een prima plek om even de rust op te zoeken in deze drukke stad. 

#3 Tsukiji vismarkt: vroeger was dit een niet te missen bezienswaardigheid, maar dat is allang achterhaald. Je leest dit overal wel, maar wij vonden het heel erg tegenvallen. Het is tegenwoordig in een hele moderne hal en je kunt alleen de markt van boven zien van een afstand. Dit kan in de vroege ochtend misschien nog interessant zijn met de tonijnveiling, maar voor de rest van de dag is er echt niets te zien. Dus eigenlijk hoort hij niet in dit rijtje ;). 

#4 Shibuya Crossing: dit is het drukste kruispunt ter wereld en bij ieder groen stoplicht passeren er hier meer dan 2500 mensen het kruispunt. Vanuit de Starbucks heb je een prima uitzicht over het kruispunt, maar je kunt in het winkelcentrum ook naar de hoogste verdieping en voor een klein bedrag gaan kijken op het dakterras van Mag’s park. Leuk om even een foto te maken.

Tokyo met kinderen
Tokyo met kinderen

dierparken en speelplezier

Je hebt in Tokyo natuurlijk ook veel activiteiten die uitermate geschikt zijn speciaal voor kinderen. In dit overzicht geven we een aantal leuke kindvriendelijke opties die je in Tokyo met kinderen kunt doen. We zetten ze hieronder kort op een rij. 

#5 Disneyland Tokyo: het bekendste pretpark ter wereld heeft ook twee parken in Tokyo: Disneyland Tokyo en Tokyo Disney Sea. Ben je weleens in Disneyland Parijs geweest, dan lijkt Disneyland Tokyo hier erg op. Om beide parken te bezoeken heb je minimaal drie dagen nodig. Heb je Disneyland Parijs al weleens bezocht en heb je maar tijd om één van de parken te bezoeken dan is Tokyo Disney Sea wel een park dat helemaal anders is dan de Disneyparken in andere steden, met hele andere attracties. Wij bezochten deze parken in totaal vier dagen en schreven er de blogs Disneyland Tokyo en Tokyo DisneySea over. 

#6 Ueno dierentuin: deze dierentuin ligt in het Ueno park dat in centraal Tokyo ligt. Het bekendste dier in deze dierentuin is de reuzenpanda die je hier kunt bewonderen. Verder hebben ze verschillende grote dieren zoals de olifant, de neushoorn, de tijger, de giraf en verschillende soorten apen. Wel is de dierentuin wat aan de krappe kant, waardoor de dieren ook soms in wat krappe verblijven zitten. Je kunt je in deze dierentuin in Tokyo met kinderen je prima een paar uurtjes vermaken. Groot voordeel van de dierentuin is de prijs. Die is maar een paar euro. Wij waren er een uurtje of drie in deze dierentuin. 

#7 Kidzania: in verschillende steden in de wereld hebben ze een vestiging van Kidzania en ook in Tokyo kun je naar dit amusementspark toe. Wij bezochten Kidzania tijdens onze reis door Singapore en onze dochter vindt dit soort parken geweldig. Kinderen kunnen hier allerlei beroepen naspelen en daarbij kunnen ze zich opgeven voor allerlei workshops, waarbij ze hamburgers, snoepjes en ijsjes zelf gaan maken. 

#8 Legoland Discovery Centre: hier staat alles in het teken van het speelgoed Lego. De verschillende vestigingen van Legoland Discovery Centre in verschillende steden lijken redelijk op elkaar en de vestiging in Scheveningen van Legoland, geeft een goede indruk van die in Tokyo. Ook hier heb je een 4d bioscoop, een miniland waar allerlei gebouwen nagebouwd zijn van Lego en een attractie waar je kunt schieten met pistolen. Uiteraard kunnen kinderen ook met Lego spelen. 

#9 Joypolis: dit is één van de grootste indoor amusementsparken in Tokyo. Je kunt hier allerlei spellen spelen, waarbij sommige spellen bijna een attractie zijn, waar je helemaal door een ruimte heen en weer geslingerd wordt. Uiteraard zullen sommige spellen niet goed te volgen zijn, vanwege de Japanse tekens, maar het is wel een hele belevenis om hier de Japanners bezig te zien en verschillende ‘attracties’ zijn ook erg leuk zonder dat je de taal begrijpt. Dit is zeker een leuke optie in Tokyo met kinderen, als je kinderen erg van computergames houden. 

#10 Sunshine Aquarium: dit aquarium is gevestigd op de bovenste verdieping van een gebouw. Je kunt hier veel zeedieren bewonderen zoals heel veel verschillende (gekleurde) vissen, pinguïns en zeehonden. Het is niet super groot, waardoor je het in een uurtje (of twee) wel gezien hebt. Ook dit aquarium ligt in het centrum en met de metro ben je er in tien minuutjes. 

#11 Sanrio Puroland: dit park ligt wel iets buiten Tokyo en is te bereiken met het openbaar vervoer in ongeveer een uur. Het overdekte park heeft vier verdiepingen en staat in het teken van tekenfilmfiguurtjes als Hello Kitty en zeker voor kleine kinderen zal het decor enorm tot de verbeelding spreken. Er zijn weinig attracties, maar wel shows en een parade met alle figuren van Sanrio. 

#12 Tokyo Dome City Attractions: dit pretpark ligt bij het Tokio Dome in het centrum en dit is het stadion waar ook de honkbalploeg van Tokyo (Yomiuri Giants) zijn wedstrijden speelt. Het pretpark is gratis te betreden en je betaalt voor iedere attractie individueel. Ook kun je een dagpas kopen en dan heb je de hele dag toegang tot alle attracties. 

Loop eerst gewoon even een rondje door het pretpark en besluit dan wat je wil doen. In totaal kun je in dit pretpark in Tokyo met kinderen in ongeveer twintig verschillende attracties, waarbij er een aantal voor kleine kinderen zijn en je ook een aantal spectaculaire attracties hebt. Wij hebben het pretpark bezocht, maar vonden het een beetje tegenvallen. Wij hebben betaald voor individuele attracties, maar besloten om geen dagpas te kopen. 

Tokyo met kinderen
Tokyo DisneySea

kindvriendelijke musea

Je kunt in Tokyo met kinderen ook naar een aantal kindvriendelijke musea. We zetten de belangrijkste musea hieronder kort op een rij. 

#13 Samoerai Museum: dit kleine museum staat volledig in het teken van de samoerai. Je kunt hier een rondleiding van een uur krijgen van een gids, die meer vertelt over de verschillende samoerai zwaarden en je kunt ook in samoerai kostuum op de foto. Daarnaast wordt er ook een demonstratie gegeven. Je bent in het museum iets langer dan een uurtje en dat is in een museum vaak precies lang genoeg met kinderen. 

#14 Edo Tokyo Museum: dit museum gaat over de geschiedenis van Tokyo en Japan en lijkt op het eerste oog niet veel voor kinderen, maar het is heel erg interactief, waardoor het ook voor kinderen de moeite waard is. Er staan bij de tentoonstellingen genoeg bordjes in het Engels, waardoor alles goed te volgen is. 

#15 Fire museum: dit museum staat in het teken van de brandweer en de geschiedenis van de brandweer. Kinderen kunnen zich verkleden als brandweerman en spelen in bijvoorbeeld een helikopter van de brandweer. Het museum is gratis te bezoeken. 

#16 Ghibli museum: deze filmstudios worden ook wel het Disney van Japan genoemd. Ieder Japans kind kent wel geanimeerde films die afkomstig zijn uit de studios van Ghibli. Dit museum ligt in het westen van Tokyo en voor kinderen is er een hele speelarena. Ook kun je een korte animatiefilm zien maar deze is wel in het Japans. 

#17 Toy Museum: in dit speelgoed museum kunnen kinderen ook echt spelen. Je ziet vaak dat je bij speelgoedmusea vooral kunt kijken, maar in dit museum kun je in tien ruimtes spelen met spelletjes en speelgoed. Het museum ligt in een oud schoolgebouw en heeft meerdere verdiepingen. Je kunt je in dit museum in Tokyo met kinderen prima een paar uurtjes vermaken. 

#18 National museum of Emerging Science and Innovation: je kunt in Tokyo met kinderen ook naar een wetenschapsmuseum. Je komt hier verschillende robots tegen en ook wordt er een demonstratie met robots gegeven. Het museum is wel meer geschikt voor wat oudere kinderen, dan hele jonge kinderen. Je hebt hier op zeven verschillende verdiepingen genoeg interactieve tentoonstellingen om je een paar uurtjes te vermaken met je kinderen. 

Tokyo met kinderen
Tokyo met kinderen

kindvriendelijke parken

Je kunt Tokyo met kinderen ook een aantal parken bezoeken om de drukte van de stad even te ontvluchten. We zetten hieronder een aantal van deze kindvriendelijke parken kort op een rij. 

#19 Heiwa No Mori Park: dit is één van de leukste parken die je in Tokyo met kinderen kunt bezoeken. Voor kinderen is hier namelijk genoeg te klimmen en te spelen. ER zijn namelijk twee parcours die je kunt doen in het park. Een parcours is voor kinderen tot zeven jaar en het andere parcours is voor kinderen vanaf zeven jaar. Je betaalt wel voor dit park entree, maar dan heb je wel veertig verschillende obstakels voor kinderen. 

#20 Yoyogi Park: dit is één van de mooiste parken in Tokyo, maar wij vonden eerlijk gezegd dat er niet zo heel veel te doen was in het park. Hier ligt ook de beroemde tempel van Meiji Shrine en deze zijn publiek toegankelijk. Het is zeker leuk om hier even een rondje te lopen en te kijken naar de mensen die naar het heiligdom komen om  offers te maken of een wens te schrijven op de ema. 

#21 Inokashira Park: dit park ligt iets buiten het centrum van Tokyo en heeft een grote vijver, waar je met trapbootjes het water op kunt gaan. Je kunt hier ook fijn wandelen en genieten van de kersenbomen die in het park staan. Houdt er uiteraard rekening mee dat de bomen maar een bepaald gedeelte van het jaar in volle bloei staan. Ook vind je in dit park een kleine dierentuin die je kunt bezoeken met je kinderen. 

Tokyo met kinderen
Tokyo met kinderen

uitzichtspunten Tokyo

Je kunt de stad Tokyo met kinderen ook vanaf grote hoogte bekijken. Je hebt in de stad een aantal opties waar je dit kunt doen. We zetten verschillende opties hieronder op een rij. 

#22 Tokyo Skytree: deze televisietoren is de bekendste en hoogste toren van Japan en is met zijn 634 meter hoogte het tweede hoogste gebouw in de wereld. De toren is gebouwd als zendmast, maar je kunt op een hoogte van 350 meter ook het uitkijkplatform bezoeken. Je kunt daarvoor één van de dertien supersnelle liften gebruiken, die je binnen een minuut naar deze hoogte brengen. Daarnaast is er een tweede uitkijkplatform op 450 meter, vanuit waar je Tokyo met kinderen vanaf grote hoogte kunt bekijken. 

Overigens ligt bij deze toren ook het Sumida aquarium dat je kunt bezoeken en er ligt bij de toren ook een heel winkel en entertainmentcentrum met meer dan 300 winkels en restaurants. 

#23 Sky Circus Sunshine 60 observatory: deze toren die ook in het centrum van de stad staat is minder hoog dan de Tokyo Skytree (je hebt uitzicht op 240 meter hoogte), maar er is wel meer entertainment in deze wolkenkrabber. Zo heb je ruimtes waar je met een VR bril allerlei dingen kunt doen, zijn er lichtshows en is er een ruimte met allerlei spiegels. 

#24 Tokyo City View Observatory: dit uitzichtpunt zit in de toren Mori. Je hebt twee verdiepingen waar je uitzicht hebt. Het eerste niveau is meer een soort van tentoonstelling, waar je uiteraard ook uitzicht hebt, maar wel een stuk minder dan dat je helemaal naar boven gaat. Hier betaal je wel extra geld voor, maar dan zit je niet achter glas en ben je wel in de buitenlucht. Het eerste platform is op 250 meter hoogte en het tweede platform op 270 meter hoogte. Op goede dagen kun je zelfs Mount Fuji zien (dat kan overigens bij de andere platformen ook als je geluk hebt). 

#25 Tokyo Tower: deze toren lijkt erg op de Eiffeltoren in Parijs en ook hier heb je een mooi uitzicht over Tokyo met kinderen. Ook de Tokyo Tower heeft twee platformen, waar je de stad kunt bekijken. Het eerste platform zit op 150 meter hoogte en het tweede platform zit op 250 meter hoogte. Overigens hoeft het vaak niet zo te zijn dat hoe hoger je gaat, hoe beter het uitzicht wordt. Op een bepaalde hoogte wordt alles zo klein, dat wij het vaak minder mooi vinden dan dat je op een lager niveau uitzicht over de stad hebt. 

#26 Metropolitan Government office: dit is het enige gratis uitzichtpunt in deze lijst en in dit ‘gemeentehuis’ kun je op twee plekken (Noord en Zuid) een mooi uitzicht over Tokyo met kinderen krijgen. Je gaat in dit gebouw naar de 45e verdieping op iets meer dan 200 meter hoogte en vanuit daar heb je een prachtig uitzicht over de stad. Het gebouw is tot elf uur in de avond open, zodat je ook een keer in de avond hier naar toe kunt gaan om de stad te bekijken als het donker is. Doordat het gratis is, kan de wachtrij hier wel lang zijn. Wij zijn hier geweest en het is inderdaad een heel mooi uitzicht over de stad.

Tokyo met kinderen
Tokyo met kinderen

Overige kinderactiviteiten Tokyo

Naast de hierboven genoemde activiteiten die je in Tokyo met kinderen kunt doen, zijn er nog een aantal activiteiten die we plaatsen in de categorie overige activiteiten. We benoemen ze hieronder kort. 

#27 Boottour Sumida Rivier: in de buurt van de Senso Ji tempel ligt een opstappunt om een cruise te maken over de Sumida Rivier. Je hebt vanaf de boot een prachtig uitzicht over de skyline van Tokyo en je komt tijdens de rondvaart ook langs allerlei gekleurde bruggen tegen. Wat ons betreft altijd wel een ontspannen manier om een stad met kinderen te bekijken. 

#28 Hato bus tour: een andere manier om de stad Tokyo met kinderen te bekijken is met de bus. Deze busmaatschappij organiseert verschillende tours door zowel Tokyo zelf als naar Mount Fuji. Je rijdt in een opvallende gele bus door de stad en stopt bij verschillende bezienswaardigheden in de stad. Uiteraard krijg je onderweg uitleg van een gids. Zeker als je zelf geen zin hebt om veel moeite te doen om dingen uit te zoeken en het misschien eng vindt om met de metro de stad te bezoeken, kan dit een goede optie zijn voor jouw gezin. 

#29 Harajuku: dit is een leuke wijk om te bezoeken in Tokyo met kinderen. In deze wijk lopen veel Japanners in bijzondere kleding. De meest interessante straat in de wijk is Takeshita. Deze straat vonden wij zeker leuk om een keer door heen te lopen. Daarnaast hebben ze verschillende gekke restaurants. Zo at onze dochter hier een regenboog tosti.   

#30 Karten door de straten van Tokyo: helaas kun je niet meer als Mario of Luigi door de straten van Tokyo karten, aangezien Nintendo een rechtszaak gewonnen heeft tegen het bedrijf dat deze activiteit door de stad aanbood. Wel is het nog steeds mogelijk om te karten door Tokyo en dan verkleed te gaan als superheld. Helaas is dit wel een activiteit die pas mag als kinderen 18 jaar zijn, dus voor de meeste ouders is deze toffe activiteit geen optie. 

#31 Akihabara wijk: ook dit is een leuke wijk om een rondje te maken. Het wordt ook wel Electric city genoemd vanwege de vele elektrische apparaten en gadgets die ze hier verkopen. Ook heb je hier veel gekke cafés. Zo bezochten wij hier een café waar meisjes in maidkostuum stonden. Dit was wel een bijzondere ervaring, waarbij we niet goed wisten toen we weer buiten stonden waar we nu geweest waren. In deze wijk zie je overal deze meisjes in allerlei outfits staan om te proberen de mensen naar binnen te lokken. Bij veel van deze cafés staan lange rijen. 

#32 Shinjuku Wijk: ook dit is een wijk waar het erg druk is en waar je veel neonlichten en dergelijke ziet. Ook hier kijk je je ogen uit bij alle gekke dingen en mensen die je in de straat ziet. Een bezoek aan de verschillende gekke wijken van Tokyo vonden wij misschien nog wel één van de hoogtepunten van de stad Tokyo. 

Tokyo met kinderen
Tokyo met kinderen

Kindvriendelijk restaurant Tokyo

Je kunt in Tokyo met kinderen uiteraard overal eten en de keuze is natuurlijk enorm in zo’n wereldstad. Toch zijn er een aantal bijzondere restaurants in Tokyo die leuk zijn om met kinderen te bezoeken en die als het ware een bezienswaardigheid op zich zijn in de stad. Het zijn een soort van themarestaurants en ze zijn zeker niet goedkoop. Wel is het uiteraard een bijzondere ervaring om hier te eten. 

#33 Restaurant Ninja Tokyo: dit restaurant staat in het teken van ninja’s. Je loopt bij binnenkomst door het restaurant door donkere gangen met geheime deuren en je wordt door ninja’s in het restaurant bediend. Het hele restaurant is in stijl gemaakt en je kunt bijvoorbeeld de obers roepen door een knop onder de tafel. Af en toe zijn er ook shows met ninja in het restaurant. 

#34 Robot restaurant: dit is niet echt een restaurant zoals de naam doet vermoeden, maar meer een bar, waar je wel wat eten kunt bestellen. Het is aan te raden om vooraf te reserveren, aangezien je anders grote kans hebt dat het vol zit. Eigenlijk is het gewoon een grote show die je ziet met robots en de mensen in de zaal krijgen lichtgevende staafjes, waarmee ze op de muziek kunnen meebewegen. 

#35 Vampire Cafe: houden jij en je kinderen van Halloween en van griezelen dan is dit restaurant misschien een leuke keuze voor jullie. De medewerkers van het restaurant proberen uiteraard de gasten de stuipen op het lijf te jagen, maar eigenlijk is het vooral hilarisch wat ze doen. 

#36 Alice Fantasy restaurant: je kunt in Tokyo met kinderen ook gaan naar een thema restaurant dat in het teken staat van Alice in Wonderland. Uiteraard ziet het restaurant er helemaal uit in het thema van het sprookje en moet je hier niet voor het eten naar toe gaan. Dit schijnt niet heel erg bijzonder te zijn. 

Tokyo met kinderen

Waar overnachten in Tokyo met kinderen?

Wij sliepen 10 nachten tijdens ons verblijf in Tokyo in het hotel Lumiere Kasai en dat is ons goed bevallen. Het hotel lag super dicht bij de metro, je was binnen 20 minuten met de bus bij Disneyland Tokyo, het hotel had een prima ontbijt en de kamer had fijne bedden en een badkamer met bad. Wat ons betreft was het hotel echt een aanrader. Kijk voor meer informatie over het hotel waar wij geslapen hebben even hier

Uiteraard zijn er nog veel andere opties voor gezinnen met kinderen.  Om een beetje jou een overzicht te geven hebben we voor iedere prijsklassen de best beoordeelde hotels op een rij gezet. Klik op de blauwe link voor meer informatie over de betreffende accommodatie.

Budget accommodaties:

Minn Akihabara

Minn Asakusa Sakura Cross Hotel Shinjuku East Annex Middenklasse accommodaties: Asakusa Tobu Hotel hotel aima GATE STAY Premium Nihonbashi Luxe accommodaties: Asakusa Kokono Club Hotel The Kitano Hotel Tokyo Andaz Tokyo – A Concept by Hyatt Kijk voor de hele lijst van alle accommodaties in Tokyo met kinderen even hier. 

Scroll naar boven