Tokyo DisneySea

Tokyo DisneySea: alle informatie op een rij!

Tokyo DisneySea vonden wij een super leuk park. Tijdens ons verblijf van tien dagen in Tokyo, gingen we twee dagen naar Disneyland Tokyo en twee dagen naar Tokyo DisneySea en was een bezoek aan Tokyo DisneySea zeker één van de hoogtepunten van onze trip! Wij bezochten het pretpark DisneySea twee dagen, maar als je de volle dag in het park benut, kan je in een dag al wel het merendeel van dit park bekijken. Naar aanleiding van ons bezoek geven we jou alle informatie die je nodig hebt voor een bezoek aan Tokyo DisneySea. 

Kaartjes Tokyo DIsneySea

Wij hebben een paar dagen voordat we naar Tokyo DisneySea gingen kaartjes gekocht via de Klook website. Via deze website hebben wij eigenlijk het merendeel van onze pretpark kaartjes gekocht in Japan en Zuid-Korea. De prijzen zijn vaak hetzelfde of lager dan de officiële websites van de parken en je kan hier makkelijk met verschillende (Europese) betaalmiddelen betalen. 

Daarnaast krijg je alles gelijk in je mail of via de app van Klook en kun je met de tickets vaak gelijk het park in. Voor Tokyo DisneySea krijg je een QR code die je kan scannen in de officiële Disney Tokyo App en kun je de kaartjes koppelen aan een naam. Op die manier kun je in de app van Disney Tokyo allerlei dingen doen (we gaan hier zo nog wat verder op in). 

Met de QR code die dan in de app staat kun je deze scannen bij de ingang van Tokyo DisneySea en dan kun je zo naar binnen. Je hoeft dus niet nog iets om te wisselen. Wat ons betreft een heel makkelijk systeem. 

Tokyo DisneySea
Tokyo DisneySea

Tokyo DisneySea App

De Tokyo Disneyapp moet je zeker vooraf downloaden als je Tokyo DisneySea gaat bezoeken. In de app staan allerlei zaken die je nodig hebt tijdens je bezoek aan het pretpark. Zo staat er een plattegrond van het park in en zie je ook met een blauw stipje waar je zelf in het park bent. Hierdoor kun je heel makkelijk navigeren door het pretpark heen. 

Daarnaast staan er van iedere attractie de wachttijden in. Dit is heel makkelijk, omdat je op die manier niet helemaal naar een specifieke attractie hoeft te lopen om te zien dat er een wachttijd is van bijvoorbeeld 120 minuten. Daarnaast heb je de app nodig voor entry request aan te vragen voor bepaalde shows. Dit kan alleen via de app. 

Toen wij er waren met het 40 jarige bestaan van het pretpark was er ook nog een priority pass beschikbaar (soort van fastpass), maar deze was tijdelijk. Zeker deze priority pass bood voor ons veel voordelen. Een nadeel van het Disney pretpark in Tokyo is dat er bijna geen WIFI in het park is en je dus dan geen gebruik kan maken van de app. 

Wij hebben voor een paar tientjes een 8 daags abonnement aangeschaft via Mobal en op die manier hadden we onbeperkt internet in het park. Deze simcard werkte heel makkelijk in mijn Iphone. Kaartje er in en het werkte. 

Pretpark Disney Tokyo
Pretpark Disney Tokyo

Algemene informatie Tokyo DisneySea

Als je het pretpark van Tokyo DisneySea bezoekt moet je met een aantal dingen rekening houden. 

 • De officiële tijden van het pretpark zijn een richtlijn, maar meestal gaat het park eerder open. Ze zeggen dat het park bijvoorbeeld om 9 uur open gaat, maar dat is vaak al eerder zoals bij ons bijvoorbeeld om kwart voor 9. De hotelgasten van de Disneypretparken mogen overigens nog een kwartier eerder het pretpark in (dus om 8.30 uur). Hierdoor kunnen zij als eersten naar de populaire attracties lopen, waar gedurende de dag veel wachttijden zijn. 
 • Zorg er dus voor dat je minimaal een uur tot anderhalf uur voordat de officiële tijd van het pretpark bij de ingang van het park bent. Dat betekende voor ons dat we iedere dag om half zes in de ochtend opstonden. Houdt er dan rekening mee dat er al honderden andere Japanners bij de ingang staan, maar dan sta je toch redelijk vooraan. Als je dan gelijk naar een populaire attractie loopt met veel wachttijd dan bespaar je gelijk veel tijd. 
 • Maak vooraf een plan. Dat klinkt stom maar zo haal je wel het meeste uit je dag. Bekijk de kaart vooraf, bepaal vooraf welke attracties je zeker wil doen en bekijk in de app de dagen vooraf waar de langste wachttijden staan. Bepaal dan vooraf naar welke attracties je als eerste naar toe gaat.
 • Tokyo DisneySea is een veel groter park dan Disneyland Tokyo, dus je zult een stuk meer lopen dan in het andere park. Plan dus een beetje de attracties die je wil bezoeken bij elkaar. Zo bezochten we bijvoorbeeld de Tower of Terror en de Toystory attractie na elkaar. 
 • Probeer via de app gelijk als je binnen bent om een entry request te doen voor de shows van Tokyo DisneySea. Je kunt deze aanvraag doen als je kaartjes gescand zijn bij de kassa. Bij Tokyo Disney Sea konden we zo kaarten regelen voor de show. 
 • Houdt er rekening mee dat de avondparade erg populair is en dat mensen hier al anderhalf uur van te voren langs de kant van het water gaan zitten. Overdag bij de parades is het niet super druk, waardoor wij ons vergisten in de drukte die er in de avond was. Voor de avondparade is het zeker een goed idee om een goede plek te bemachtigen, aangezien deze prachtig is. 
 • Zorg ervoor dat je voldoende snacks meeneemt. Je mag geen eten meenemen, maar snacks zijn geen probleem. De definitie van snack is een beetje lastig, maar wij hadden koekjes, nootjes en ook broodjes met kaas bij. Die broodjes kaas hadden we wel in een zijvak van onze tas  gedaan, zodat deze niet snel gecontroleerd werden. We moeten wel zeggen dat ze bij het DisneySea pretpark wel stevig controleerden de tassen, maar wel willekeurig. Sommige mensen werden gecontroleerd en andere helemaal niet. Wij gelukkig twee keer niet. 
 • Besteed je volledige dag. Als het park om kwart voor negen in de ochtend open gaat en pas om 9 uur in de avond sluit, gebruik dan deze tijd volledig. Zeker in de vroege ochtend en de late avond zijn de wachttijden bij de verschillende attracties een stuk korter. 
 • Heb je genoeg geld te besteden, dan kun je ook voor de populairste attracties en shows premier access aanvragen. Dan betaal je een bedrag en hoef je een stuk minder lang in de rij te staan. Wij vonden dit veel te duur, maar heb je geld genoeg of weinig tijd dan kun je heel veel tijd besparen. 

Tokyo DisneySea
Tokyo DisneySea

Attracties Tokyo DisneySea

In totaal heeft Tokyo DisneySea iets meer dan 20 attracties en dit verdeelt over 7 themagebieden. We zullen de verschillende attracties hieronder even kort bespreken. 

Mediterranean Harbor:

 • Venetian Gondolas: je vaart in een gondel door de grachten heen. Ze hebben dit gebied heel mooi opgebouwd en je hebt echt wel het idee of je ergens in Italië bent. Houdt er rekening mee dat tijdens de parades de Gondola tijdelijk niet vaart.  
 • Steamer Line: hier ga je met een grote boot het water op en vaar je een rondje. 
 • Fortress Explorations: je kunt hier een oud fort bezoeken en een oud schip en er schijnen wat interactieve elementen te zijn in het fort. 
 • The Leonardo Challenge: dit is een interactief spel in de Japanse taal. Wij hebben dit spel niet gedaan, omdat we er vanuit gingen dat we niet zo heel veel zouden begrijpen van het spel als het in het Japans is. 
 • Soaring: Fantastic Flight: dit is de populairste attractie van het park. Dit is één van de attracties waar het merendeel van de bezoekers aan het begin van de dag naar toe loopt of rent. Wij deden dit ook en stonden ongeveer een half uur/ veertig minuten in de rij. De gemiddelde wachtrij is vaak 120 minuten. Je maakt een vlucht over verschillende werelddelen. Het is een mooie attractie, waarbij gebruik wordt gemaakt van geur en wind en waarbij je echt het idee hebt dat je vliegt. 

American Waterfront:

 • Turtle Talk: deze attractie hadden we in Orlando al gezien en toen vonden we hem wel grappig. Een schildpad die de interactie zoekt met het publiek. In Orlando was de spreektaal van de schildpad uiteraard Engels, waardoor we de grappen begrepen. Hier in Tokyo DisneySea is dit Japans en daarom hebben we deze attractie niet bezocht, omdat we het idee hadden dat we dan toch niet veel van de interactie zouden begrijpen. 
 • Tower of Terror: één van onze favoriete attracties in de Disneyparken. Wij hebben in Orlando en Parijs de Tower of Terror vele malen bezocht. In Tokyo DisneySea ook twee keer. Het verhaal is hier wel anders. Het gaat over een ontdekkingsreiziger die een vervloekt beeldje mee naar huis neemt op een van zijn vele reizen en dit beeldje doet iets met de lift die steeds omlaag valt. Wel leek het of de lift minder vaak naar beneden viel en minder heftig was dan in de parken in Orlando en Parijs. 
 • Electric Railway: met een trammetje kun je naar een ander gebied toe. Van bovenaf heb je een mooi uitzicht over het park. 
 • Toy Story Mania: je zit in een karretje en je moet zoveel mogelijk schieten op verschillende doelen om punten te verzamelen. Na Na de attractie Soarin is dit de tweede populairste attractie van het park. Hier liepen wij op dag 1 als eerste naar toe. 
 • Big City Vehicles: in een grote auto rijd je een rondje door het park. 

Port Discovery:

 • Aquatopia: in bootjes ga je over het water en de bootjes lijken onbestuurbaar. Ieder bootje lijkt ook een andere route te varen. Je hebt een aantal keer het idee dat je nat gaat worden, maar dat gebeurt dan net niet. 
 • Nemo & Friends Searider: dit is een 4d bioscoop waar je in een onderwaterwereld allerlei zeedieren tegenkomt, wat tot verschillende situaties leidt. Ze maken hier gebruik van bijvoorbeeld water die je in je gezicht voelt als ze het water in duiken bijvoorbeeld. Zeker leuk om deze attractie een keertje te bezoeken. 

Lost River Delta:

 • Indiana Jones Adventure: dit vonden wij de leukste attractie van Tokyo DisneySea (wij houden wel heel erg van achtbanen). Je rijdt in een auto in een grot en beleeft allerlei avonturen samen met Indiana Jones. Onderweg maken ze gebruik van verschillende special effects wat de attractie echt tot een topper maakt. Maak hier gebruik van de Singel Rider en je bent binnen 5 minuten aan de beurt. 
 • Raging Spirits: een achtbaan die over de kop gaat en naast de Indiana Jones attractie ligt. Ook hier hebben ze een singel rider waar niemand gebruik van maakt en waardoor je in 5 minuten in de attractie zit. Wij deden zo beide attracties binnen het half uur, terwijl de wachttijd bij beide attracties minstens een uur was. De singel rider wachtrij staat niet aangegeven, maar je moet bij de fastpass ingang gewoon een medewerker aanspreken dat je gebruik wil maken van de singel rider wachtrij en je loopt zo door langs het publiek naar de achtbaan. 

Arabian Coast:

 • Caravan Carrousel: een carrousel met allerlei figuren van het sprookje van Aladdin. 
 • Jasmine’s Flying Carpets: ronddraaiende attractie waar je op een matje rondjes draait (volgens mij leggen we de attractie nu heel slecht uit ;)). Een prima attractie om een keertje te doen tijdens je verblijf in pretpark Tokyo DisneySea, maar heb je weinig tijd kun je deze wel overslaan. 
 • Sindbad’s Storybook Voyage: één van de grootste positieve verrassingen van het park! Geen wachttijd en een fantastisch mooie indoor ride. Je zit in een bootje en het verhaal van het sprookje van Sindbad wordt verteld. Je zit in deze attractie ook vrij lang. Echt een aanrader! Wij deden deze attractie twee keer en zagen steeds weer nieuwe dingen. 
 • The Magic Lamp Theater: ondanks dat de show in het Japans is, konden wij hem wel redelijk volgen. Leuke combinatie van toneel en special effecten. 

Mermaid Lagoon:

 • Ariel’s Playground: speeltuin in de wereld van Ariel. Wij vonden de speeltuin wel vrij onoverzichtelijk en hebben onze dochter goed in de gaten moeten houden. 
 • Jumpin Jellyfish: geen spectaculaire attractie, maar wel leuk om een keertje in te zitten. Je gaat langzaam in een karretje omhoog en omlaag en je hebt een mooi uitzicht over de Mermaid Lagoon. 
 • Scuttie’s Scooters: dit is een kermisattractie waar je in een karretje op een schijf steeds rondjes draait. Soms vooruit en soms achteruit. Onze dochter vond dit een hele leuke attractie. 
 • Founder’s Flying Fish Coaster: kleine achtbaan voor kleine kinderen. Toch zaten er vooral Japanse volwassenen in deze achtbaan. 
 • Blowfish Balloon Race: in een luchtballon zwier je in het rond. De attractie lijkt een beetje op een zweefmolen, maar je zit dan niet op een stoeltje, maar in een luchtballon. 
 • The Wirlpool: de bekende theekopjes die op een schijf steeds rondjes draaien. 
 • Mermaid Lagoon Theater: hier is normaal een musical van Ariel, maar toen wij er waren was dit theater helaas gesloten. We kunnen daarom ook niets vertellen over deze musical. 

Mysterious Island:

 • 20.000 Leagues Under the Sea: toen wij het park bezochten was deze attractie helaas gesloten. Wij vonden dat er tijdens ons bezoek van vier dagen toch stiekem nog best wel veel attracties gesloten waren en dat is jammer voor een park als Disney. 
 • Journey of the Center of the Earth: een toffe attractie! Je zit in een auto en rijdt door het midden van de aarde en komt allerlei mooie en enge beesten tegen. Op het einde van de attractie zit vooral de actie. Dit is ook een attractie waar de wachtrij vaak lang is. 

Pretpark Disney Tokyo
Pretpark Disney Tokyo

Parades Tokyo DisneySea

De parades van Tokyo DisneySea zijn allemaal op het water. Wij vonden de parades overdag eigenlijk niet veel voorstellen. Er is een boot met allerlei Disneyfiguren die dansen op muziek en dat is het. Je kon langs de kant van het water ook prima een kwartier van te voren gaan staan, omdat de mensen niet rijen dik langs de kant stonden.

Hierdoor maakten we de fout om te denken dat het in de avond ook niet druk zou zijn. Maar deze parade was wel echt heel erg tof. De Believe Sea of Dreams bestond uit vele boten en vele verschillende Disney figuren en sprookjes. De huizen in de haven waren allemaal verlicht in het thema en ook de vulkaan had allerlei lichteffecten. Echt een hele toffe show om te bekijken en ook zeker een show waar je minimaal een uur van te voren een plekje kunt zoeken. 

Je kan dan bijvoorbeeld een kleedje uitleggen en iemand van het gezin op het kleedje laten zitten en dat de andere gezinsleden dan ondertussen eten halen en dat je dan dineert op je kleedje in afwachting van de show. Dan heb je gelijk gegeten en een goede plek voor deze spectaculaire parade. 

Parade DisneySea Tokyo
Parade DisneySea Tokyo

Shows Tokyo DisneySea

Tokyo DisneySea had maar 2 shows toen wij er waren en dat waren Big Band Treat en Jamboree Mickey! Lets Dance! Die laatste show hadden we al gezien in Disneyland Tokyo en dit is vooral een dansshow voor kleine kinderen en de eerste show hebben we uiteraard wel bezocht in Tokyo Disney Sea. 

Deze Big Band Treat show is een hele muzikale show met veel muziek en dans. Uiteraard komen er ook veel Disneyfiguren langs in het optreden en speelt Mickey Mouse nog een stukje op de drums. Voor deze show moet je vooraf in de app een Entry request doen. 

Aan het einde van de dag is er ook nog een vuurwerkshow en deze is voor beide pretparken gelijk. Het vuurwerk wordt ook tussen de parken in afgestoken. Wij vonden eerlijk gezegd dit niet super veel voorstellen. 

Shows DisneySea
Shows DisneySea

Eten en drinken Tokyo DisneySea

Uiteraard kun je in het Tokyo DisneySea park prima eten. Er zijn genoeg verschillende restaurants met verschillende soorten gerechten. Kijk vooraf in de app in wat voor restaurant jullie graag willen eten, zodat je weet waar je in het park moet zijn. Bij sommige restaurants kan zeker in de avond de wachtrij voor een restaurant lang zijn. 

Wij hadden voor overdag genoeg snacks bij en we hebben in de avond gegeten in de restaurants. Wij vonden de prijzen in het pretpark voor eten en drinken zeker schappelijk. 

Waar overnachten in Tokyo?

Uiteraard hebben de Disneyparken eigen hotels waar je kan overnachten tijdens je bezoek aan de pretparken van Disney Tokyo. Je hebt dan uiteraard het voordeel dat je een kwartier eerder in het park mag dan de rest van de bezoekers. Uiteraard hoef je dan in de ochtend ook wat minder vroeg op pad om naar het pretpark toe te gaan, omdat je al bij het park slaapt. Wijzelf hebben gekozen voor een goedkopere optie. 

Zelf sliepen wij in Tokyo in Hotel Lumiere Kasai. Dit hotel lag met de bus op 20 minuten rijden van het pretpark af. Wij konden de bus bijna voor de deur van het hotel nemen, dus dat was top. Verder hadden we een prima kamer, met fijne bedden en een badkamer met bad. Ook hadden we in de ochtend een prima ontbijt erbij. Kijk voor meer informatie over het Hotel Lumiere Kasai even hier

Uiteraard zijn er genoeg andere hotels in de buurt van de Disney pretparken. Kijk voor een overzicht van alle hotels in Tokyo even hier.  

Scroll naar boven