The James Hotel Rotterdam met kinderen

The James Hotel Rotterdam met kinderen: gastvrijheid ten top!

Wij kwamen dit leuke design hotel in het stadscentrum van Rotterdam online tegen en toen we de centrale ligging van het hotel zagen en de mooie stijlvolle foto’s van het hotel op de website, waren we gelijk enthousiast. Toen we zagen dat het hotel ook nog in het bezit is van een familiekamer wisten we dat we hier wel een nachtje wilden blijven slapen met onze dochter tijdens onze trip in Rotterdam (zie ook ons blog Rotterdam met kinderen). Hieronder zullen we onze bevindingen weergeven. 

The James Hotel Rotterdam met kinderen
The James Hotel Rotterdam met kinderen

Het hotel

Het hotel ziet er overal heel stijlvol uit en dat geeft wel een heel erg luxe gevoel. De auto konden we bij het hotel parkeren, door de auto in een autolift te rijden. Je staat dan gelijk naast de receptie. Alles ziet er mooi en nieuw uit. Ook het restaurant is in dezelfde stijl doorgevoerd. Hier kun je zelf een drankje pakken en even relaxen met je kinderen op de luxe banken. Vooral de details die door het hele hotel aanwezig zijn, geeft je echt een luxe gevoel. 

The James Hotel Rotterdam met kinderen
The James Hotel Rotterdam met kinderen

Ligging

De ligging van het hotel is echt super. Je kunt niet beter in het stadscentrum zitten met je accommodatie dan het hotel zit. Hierdoor sta je gelijk in de winkelstraat als je beneden het hotel uitloopt. De bekende winkelstraten zoals de Lijnbaan en de Koopgoot liggen op 1 minuut lopen van het hotel af.

Hierdoor hoefden wij niet ver te lopen om even wat boodschappen te halen en om bij een restaurantje wat te gaan eten. Een Albert Heyn zit namelijk op twee minuten lopen van het hotel.

Wat wij zo lekker vonden is dat je qua locatie midden in de stad zit, maar eenmaal in je hotelkamer absolute rust ervaart. 

Daarnaast konden we fietsen lenen van het hotel, waardoor we alle bezienswaardigheden van de stad makkelijk konden bereiken, zonder dat we afhankelijk van het openbaar vervoer of een auto waren. 

The James Hotel Rotterdam met kinderen
The James Hotel Rotterdam met kinderen

De kamer

De familiekamer is 30m2 en is voorzien van vier eenpersoonsbedden, een bureau, airconditioning, badkamer met regen inloopdouche, flatscreen-tv, mini koelkast, kluis, thee faciliteiten en een koffiemachine. Deze eenpersoonsbedden kun je uiteraard wel tegen elkaar aanzetten, zodat je er weer een tweepersoonsbed van kunt maken. Tussen de twee bedden kun je een soort van scherm plaatsen, waardoor je wat privacy kunt creëren voor jou en je kinderen. 

De familie kamers zijn gelegen op de 3e en 4e verdieping van het hotel en het uitzicht is daarmee beperkt. Wij vonden de kamer er heel erg stijlvol uitzien. Wat wij een enorm voordeel vonden was dat je Netflix series kon kijken op de kamer, waardoor onze dochter en wij aan het einde van de dag nog wat series hebben kunnen kijken. 

Wat wij ook heel bijzonder aan de kamer vonden is dat je met een apparaat (wat het hotel op onze kamer had geplaatst) een soort van sterrenhemel kon creëren. Hierdoor zag de hele kamer er heel sprookjesachtig uit.  

The James Hotel Rotterdam met kinderen
The James Hotel Rotterdam met kinderen

Gastvrijheid

De gastvrijheid van het hotel vonden wij misschien nog wel het meest onderscheidende aspect van dit hotel. Het personeel is super vriendelijk, er stond een klein welkomstbriefje op de kamer, er was een apparaatje op de kamer geplaatst met een sterrenhemel en de general manager die toevallig langskomt in het restaurant  en vraagt of alles naar wens is. Het zijn vaak kleine dingen, die toch een groot gebaar zijn. Het gaf ons in ieder geval een enorm welkomstgevoel. 

The James Hotel Rotterdam met kinderen
The James Hotel Rotterdam met kinderen

Conclusie

Wij hebben ons echt uitstekend vermaakt bij The James Rotterdam en vonden het een goede keuze van onszelf om in dit hotel te overnachten.

Op de website van het hotel omschrijven ze het hotel als volgt:

The James is uniek in het driesterren segment. We combineren de stijlvolle inrichting van een design hotel met het hoogste level van gastvrijheid. Kwaliteit, een luxueus gevoel en de beste suggesties om het meeste uit je bezoek aan Rotterdam te halen zijn bij ons altijd inbegrepen. The James staat klaar om je in de watten te leggen na een drukke dag in onze bruisende stad, dus geniet van onze warm ingerichte ruimtes alsof ze van jou zijn. ‘

en we moeten echt eerlijk zijn dat er eigenlijk niets aan gelogen is. Kortom een heerlijk hotel om in te overnachten als je Rotterdam met je kinderen bezoekt. 

Voor meer informatie over het hotel, de kamers en de prijzen van de kamers even hier. 

Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met het betreffende hotel.

The James Hotel Rotterdam met kinderen
The James Hotel Rotterdam met kinderen
Scroll naar boven