Tbilisi met kinderen: 7 leuke kinderactiviteiten

Een stedentrip naar Tbilisi met kinderen is leuk! Je hebt genoeg leuke kinderactiviteiten in Tbilisi om je een dag of twee tot drie te vermaken. Voor veel gezinnen met kinderen zal Tbilisi de aankomstplek zijn wanneer ze een rondreis gaan maken door Georgië en dan is Tbilisi zeker een prima plek om jouw trip te starten. Aan de hand van onze stedentrip naar Tbilisi zetten we de leukste activiteiten in de stad voor gezinnen met kinderen op een rij. 

#1 Het centrum van Tbilisi

Tbilisi is een leuke stad om doorheen te lopen. Oud Tbilisi heeft vele kleine straatjes en ook erg veel restaurantjes met gezellige terrasjes. Op veel plekken verkopen ze bekers met vers fruit waar onze dochter helemaal dol op is. Het valt ons op dat er veel toeristen zijn. Ook zijn er veel zwerfhonden. Ze zien er niet onverzorgd uit en zijn (voor zover wij het hebben gezien) allemaal gechipt. Dit kun je zien aan het gele labeltje dat door het oor van de honden zit.

Je hebt in het centrum van Tbilisi een kleine waterval waar je in een paar minuten naar toe loopt. Daarnaast heb je in het centrum (aan de kant van de rivier waar de kabelbaan zit) een hele leuke lange straat met allemaal restaurantjes. Hier zit je leuk en kun je voor niet al teveel geld een hapje eten en een drankje doen. 

Tblisi met kinderen
Tblisi met kinderen

#2 Kabelbaan Tbilisi

Een van de meest toeristische attracties in Tbilisi is om met de kabelbaan midden in de stad naar boven te gaan en vanaf daar van het uitzicht te genieten. Beneden bij de ingang koop je een kaartje voor de kabelbaan. Een retourticket is ongeveer 3,5 euro en je krijgt een pasje waar de tickets op staan en daar betaal je ongeveer 80 eurocent voor. 

De tocht naar boven duurt nog geen 2 minuten maar is wel erg mooi. Je hebt in de kabelbaan al een prachtig uitzicht over de stad. Boven aangekomen kun je een mooie wandeling maken. Als je rechtsaf gaat kom je uit bij een groot beeld van een vrouw die over de stad heen kijkt. Dit beeld heet Kartlis Deda. Als je iets naar beneden loopt zit er ook nog een leuk terrasje met een prachtig uitzicht over de stad.

Als je linksaf loopt kom je bij een kasteelruïne uit. Je kunt via deze kant ook weer helemaal naar beneden lopen de oude stad in. We zien dat sommige mensen de ruïne beklimmen maar dat is echt met gevaar voor eigen leven over de rotsblokken.

Tblisi met kinderen
Tblisi met kinderen

#3 Zipline Tbilisi

Als je met de kabelbaan naar boven gaat en direct rechtdoor loopt (richting de botanische tuin) zie je de ingang van ZipinTbilisi. Deze Zipline brengt je in een keer naar de botanische tuin beneden. We kunnen met z’n drieën naast elkaar van de zipline wat het erg leuk maakt. Sophie gaat wel wat langzamer omdat ze veel lichter is dan wij. Dat vindt ze wel erg jammer 😉. 

Gelukkig komt ze wel gewoon naar de overkant. De zipline is anders dan de andere ziplines die we ooit eerder hebben genomen. Je zit namelijk in een soort stoffen stoeltje in plaats van in een harnas. Het uitzicht vanaf de zipline is prachtig en je komt dus aan in de botanische tuin. 

Vanaf daar loop je heel gemakkelijk terug de oude stad in (naar beneden) of terug naar de start van de zipline (naar boven). Wij raden aan om de kabelbaan naar boven te nemen en dan via de zipline naar beneden te gaan en weer terug te lopen vanaf de botanische tuin naar de oude stad (scheelt je een klim omhoog). Bovendien is er beneden in de botanische tuin ook nog een leuke speeltuin voor kinderen.

Zipline Tblisi
Zipline Tblisi

#4 Gino Waterpark

Na het lezen van de reviews waren we er niet meer zeker van of we dit waterpark wel moesten gaan bezoeken. De reviews waren namelijk niet best en gingen over het slechte eten, het lange wachten op het eten, de grote drukte in het park en het onvriendelijk personeel. We besloten toch de gok te wagen en hebben een taxi genomen naar dit waterpark (we betaalden voor een Uber ongeveer 4 euro voor een ritje van ruim 20 minuten). 

Aangekomen bij het waterpark stond er geen rij bij de kassa. We waren dus snel binnen en konden meteen het park gaan verkennen. We waren er een uur na openingstijd. Wat ons opviel waren de schone kleedruimtes en toiletten waar je doorheen moet als je naar het waterpark wilt gaan. 

Het waterpark heeft een golfslagbad, twee panorama zwembaden waar je uitkijkt over de Tbilisi zee en heel veel glijbanen. Zowel voor jonge kinderen als voor volwassenen zijn er voldoende leuke glijbanen. Sophie mag van bijna alle glijbanen met haar 8 jaar en 1.30 meter lengte(het is onduidelijk welke lengte of leeftijd restricties er worden gehanteerd. Dit staat ook nergens aangegeven. De badmeester bepaalt dus 😉).

We vermaken ons een hele dag in dit waterpark en eten hier ook een pizza. De pizza’s waren goed van kwaliteit maar kwamen helaas niet tegelijk. Tussen de 1e pizza en de 2e pizza zat een uur. Echt gezellig eten was het dus niet.

Overall indruk van het dit waterpark is goed. De baden zijn schoon en de glijbanen zijn leuk en er zijn genoeg ligbedjes om te relaxen. Het is dus een prima bestemming om verkoeling te zoeken op een warme dag in Tbilisi met kinderen.

Waterpark Tblisi
Waterpark Tblisi

#5 Mtatsminda Park

Tijdens ons verblijf in Tbilisi bezochten we ook het Mtatsminda Park. Dit park ligt op een berg en is te bereiken met de funicular (een trammetje dat heel steil omhoog rijdt). Althans, dat hebben wij gedaan. Je kunt ook gewoon met de stadbus naar boven en dan kom je helemaal boven in het park uit. Het voordeel hiervan is dat je het park van boven naar beneden kunt bezoeken en tijdens je bezoek dus niet omhoog hoeft te lopen. Je kunt dan aan het einde van jouw bezoek weer de funicular omlaag nemen (bespaart je een klim).

Voor het park zelf hoef je geen entree te betalen. Je betaalt per attractie. Je kunt dit niet contant doen maar moet vooraf geld op een pasje zetten dat je bij de entree van het park of bij de funicular koopt (het pasje voor de funicular is hetzelfde als het pasje waarmee je de attracties kunt betalen). De attracties kosten tussen de 1 en de 4 euro. 

Ze hebben onder andere botsauto’s, een spookhuis, een klein achtbaantje, een reuzenrad en een zweefmolen. Ze hebben ook wat grotere attracties zoals een achtbaan die over de kop gaat en een waterbaan, maar daar mogen kinderen vanaf 12 jaar pas in.

In het Mtatsminda park zijn voldoende restaurantjes en terrasjes waar je even wat kunt eten of drinken. Daarnaast heb je vanuit het park (zeker vlakbij het reuzenrad) een prachtig uitzicht over de stad. Doordat het park in een bosrijke omgeving ligt is er ook voldoende schaduw om verkoeling te zoeken.

Pretpark Tblisi
Pretpark Tblisi

#6 Air Balloon Tbilisi

In Tbilisi heb je ook een luchtballon vanuit waar je een mooi uitzicht over de stad hebt. Je vindt deze ballon in de buurt van de ingang van de kabelbaan naar boven in het centrum van de stad. De ballon zit aan kabels vast (je blijft dus gedurende de hele “vlucht” verbonden met de grond).

 Let op: de luchtballon gaat niet als er teveel wind staat, houd hier dus rekening mee. Ook kun je in de ballon je niet verplaatsen, waardoor je maar een kant van de stad kunt bekijken en geen 360 graden uitzicht hebt. 

#7 Fabrica

Na veel goede verhalen besloten we ook dit deel van de stad te bezoeken. Het ligt zo’n 35 minuten lopen van het oude centrum en aan de andere kant van de rivier. Fabrica is een deel van de stad waar je veel muurschilderingen/graffiti vindt. Het is een hippe plek met veel terrasjes en restaurantjes. 

Wij aten hier wat in een spelletjescafé. Het is op zich leuk om even te bezoeken maar voor ons was het de grote wandeling heen en terug niet waard. Achteraf hadden we beter met de taxi dit gedeelte van de stad kunnen bezoeken, maar toen waren we nog niet op de hoogte van de taxi app, waarmee je spotgoedkoop een taxi kunt bestellen. 

Fabrica Tblisi
Kinderactiviteiten Tblisi

Waar overnachten in Tbilisi met kinderen?

Wij sliepen zelf in Tbilisi in het Betlemi hotel in het centrum van de stad. Een hele ruime kamer, op loopafstand van het centrum en in de ochtend een zeer prima ontbijt. Wat ons betreft wel echt een heel fijn en kindvriendelijk hotel in Tbilisi.

 Je hebt een balkon met een zitje, waar je aan het einde van de avond als de kinderen slapen een drankje kan doen en dan zie je de stad (zie foto hieronder) vanaf je balkon heel mooi liggen. Kijk voor meer informatie over het Betlemi hotel even hier.

Uiteraard zijn er genoeg leuke kindvriendelijke hotels in Tbilisi waar je met het gezin kan overnachten. Wil je alle kindvriendelijke accommodaties in Tbilisi op een rij zien, kijk dan even in dit overzicht van kindvriendelijke hotels Tbilisi

Kindvriendelijk hotel in Tiblisi
Kindvriendelijk hotel in Tiblisi

Scroll naar boven