Tashkent met kinderen

Tashkent met kinderen: 5 kinderactiviteiten op een rij!

Tashkent met kinderen is leuk! Tashkent is de grootste stad van Oezbekistan en het vliegveld ligt net iets buiten de stad. Let er op dat het soms lastig kan zijn om aan Oezbeekse sum te komen. Sommige pinautomaten staan uit of zijn leeg. Op het vliegveld was het bijvoorbeeld toen wij aankwamen niet mogelijk om te pinnen. Gelukkig zijn er in het centrum wel voldoende pinautomaten waar je geld kunt opnemen. De mensen zijn wel erg vriendelijk en behulpzaam. We zetten de leukste kinderactiviteiten in Tashkent op een rij!

Hoe verplaatsen in Tashkent en Oezbekistan?

Wij gebruikten in Oezbekistan binnen de steden om ons te verplaatsen steeds de taxi en bestelden deze met de Yango app. Om de Yango app (een soort Uber app voor Oezbekistan) te kunnen gebruiken heb je een Oezbeeks telefoonnummer nodig. Zonder deze app is het lastig verplaatsen in Tashkent omdat de afstanden tussen de bezienswaardigheden groot zijn.

Wij kochten daarom voor nog geen 10 Euro een Oezbeekse simkaart met 7 GB tegoed. Dit werkt super en je bent hierdoor niet afhankelijk van locals die voor jou een taxi kunnen regelen. Voor een ritje van 15 minuten betaal je ongeveer 1,50 Euro.

#1 Chorsu Bazaar

De Chorsu Bazar is een grote markt waar ze echt van alles verkopen. Kippen, groenten, vlees, vis, kruiden, speelgoed, meubels en goud. Wij vonden het super leuk om deze markt te bezoeken en de geuren van vers fruit en groenten te ruiken. Bovendien is de markt erg fotogeniek door de vele kleuren van het koopwaar en de mensen die er rondlopen. 

Wij hebben ongeveer 1 uurtje rondgelopen en zeker niet alles gezien. Je kunt je hier dus nog veel langer vermaken.

Tashkent met kinderen
Tashkent met kinderen

#2 Televisietoren van Tashkent

De televisietoren van de stad ligt naast  Tashkentland (een pretparkje met waterpark). Op de 8e verdieping van de televisietoren (de hoogste etage bereikbaar voor bezoekers) is een restaurant waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht over de stad onder het genot van een drankje. 

Het restaurant ziet er erg chique uit maar de prijzen vallen reuze mee voor Europese begrippen. De tafels staan op een draaischijf waardoor je het uitzicht van alle kanten kunt bewonderen. Op de 6e etage is het uitzichtplatform waar je ook een mooi uitzicht hebt en eventueel ook wat drinken kunt kopen. 

De entree van de televisietoren kost slechts een paar euro en is dus zeker de moeite waard om te bezoeken met het gezin. 

TV toren Tashkent
TV toren Tashkent

#3 Waterparken in Tashkent

Je kunt in Tashkent met kinderen naar verschillende waterparken toe. Wij bezochten twee waterparken in de stad. Je hebt er een stuk of vijf. Zo bezochten wij de waterparken Tashkentland en Aqualand. 

Tashkentland is een pretpark met onder andere een achtbaan en een reuzenrad. Toen wij er waren (in de zomer en overdag) was het attractiepark zelf gesloten. Wij zijn alleen in het aangrenzende waterpark geweest. Entree van het park kost een paar euro.

Je hebt er verschillende zwembaden, waaronder één golfslagbad. Daarnaast zijn er glijbanen voor zowel volwassenen als kinderen. Sophie was 8 jaar en mocht van alle glijbanen (de twee hoogste witte glijbanen waren gesloten). Wij vonden dit waterpark erg leuk om te bezoeken en even verkoeling te zoeken en we hebben ons hier een paar uur vermaakt. 

Er zijn voldoende schaduwrijke plekken in het park en er staan ook ligbedjes waar je gratis gebruik van kunt maken. De mogelijkheden om wat te eten zijn wel vrij beperkt (hamburgers met friet). Drinken is er wel in allerlei soorten en gekoeld verkrijgbaar.

Daarnaast zijn wij bij Aqualand in Tashkent geweest. Ook dit is een prima waterpark om een paar uurtjes naar toe te gaan. Dit waterpark is iets kleiner dan Tashkentland en daardoor ook wel iets overzichtelijker. Voor een paar uurtjes verkoeling vinden we beide waterparken zeker een aanrader als je er ook weer niet al teveel van verwacht. 

Waterpark Tashkent
Waterpark Tashkent

#4 Magic City

Magic City is een soort winkelcentrum in Disney stijl. Je hebt er verschillende winkels, zowel kledingwinkels als bijvoorbeeld speelgoedwinkels. Ook zijn er erg veel terrasjes en restaurantjes waar je wat kunt eten of drinken. Er zijn ook heel veel ijssalons met lekker ijs. 

In het Magic Park (een hal binnen) staan er allerlei attracties waar je tegen betaling in kunt. Denk hierbij aan een kleine achtbaan, botsauto’s en een spookhuis. Sophie en Joep bezochten het spookhuis dat Sophie erg eng vond 😉. Magic City is super leuk om even doorheen te lopen. 

Het is erg modern en goed onderhouden. Je hebt er ook een “up side down’ huis. In dit huis kun je leuke, Instagramwaardige, foto’s maken waarbij het lijkt alsof je op de kop staat. ’s Avonds zijn er ook shows waar je naar toe kunt gaan. Magic City zelf is gratis toegankelijk.

Magic City Tashkent
Magic City Tashkent

#5 Khast Imam Complex

Dit is een kenmerkend complex met mozaïek stenen. Het ziet er super mooi uit en is zeker het bezoeken waard. Helaas werd het complex ten tijde van ons bezoek gerenoveerd en konden we het niet bezoeken. Uiteraard bezoeken de meeste reizigers in Oezbekistan de steden Samarkand en Bukhara en dan kom je nog genoeg van dit soort prachtige gebouwen met mozaïek tegen.

Bezoek je in Oezbekistan alleen de hoofdstad, dan is het zeker een aanrader om hier even een kijkje te gaan nemen. 

Waar overnachten in Tashkent met kinderen?

Wij sliepen in het Old Tashkent hotel en spa net buiten het centrum. In 10 minuten sta je met een Uber in het centrum van de stad. Het restaurant heeft een fijn buitenzwembad om lekker af te koelen na een dag in de stad.

Verder is er een binnenzwembad(je) en een sauna en stoombad waar je tegen betaling gebruik van kunt maken. Wij hadden een suite geboekt. Dit was een erg ruime en moderne kamer met een aparte slaapkamer voor de ouders en een slaapbank (erg comfortabel en ruim) voor Sophie. 

Het ontbijt in het hotel is erg goed en zeer uitgebreid. Wij hadden eerlijk gezegd niet verwacht dat er zo’n goed ontbijt bij dit hotel zou zitten. 

Kijk voor meer informatie over het Old Tashkent hotel even hier

Kijk voor een overzicht van alle kindvriendelijke hotels in Tashkent even hier. 

Scroll naar boven