Tallinn met kinderen

Tallinn met kinderen: 17 activiteiten met het gezin!

Een stedentrip naar Tallinn met kinderen is leuk! Deze hoofdstad van Estland heeft genoeg te bieden voor gezinnen met kinderen om je er een aantal dagen prima te vermaken tijdens een stedentrip. Daarnaast kun je een stedentrip naar Tallinn combineren met een stedentrip naar de hoofdstad van Finland: Helsinki. Wij combineerden zelf ook deze twee steden in een trip. Het is tenslotte maar een klein stukje met de boot. In deze blog zetten we alle leuke activiteiten die je in Tallinn met kinderen kunt doen op een rij. 

Tallinn met kinderen #1: Oude stad

Tijdens een stedentrip naar Tallinn met kinderen ontkom je er niet aan om ook even de historische binnenstad te bekijken van Tallinn. En dat is zeker geen straf! In het goed bewaarde middeleeuwse centrum vindt je een groot en gezellig plein met het oude stadhuis. Je hebt op dit plein overal terrasjes waar je wat kunt eten en drinken voor niet al teveel geld. 

Een mooie bezienswaardigheid in het oude centrum is de Alexander Nevski- kathedraal. Vanaf het hoofdplein wandel je hier in acht minuten naar toe. Deze Russische Orthodoxe kerk kun je ook van binnen bekijken. Verwacht hier geen toeristische informatie, aangezien de kerk nog gewoon in dienst is als kerk. Je kunt daarom de kerk gratis bezoeken. 

In de buurt van de Alexander Nevski- kathedraal ligt ook de Kiek in de Kök toren. Je kan deze toren beklimmen met kinderen en vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht over de stad Tallinn. Bij de toren zit ook een klein museum met allerlei wapentuig en kanonnen uit vroegere tijden.

Wil je met je kinderen terug naar vroegere tijden, dan is het misschien ook leuk om wat te gaan eten bij restaurant Olde Hansa in het centrum. De inrichting ziet er echt heel tof uit en je drinkt je bier uit hele aparte middeleeuwse kruiken. Wij vonden dit een leuk restaurant om wat te eten en een beetje de sfeer van vroegere tijden mee te krijgen. 

Tallinn met kinderen
Tallinn met kinderen

Tallinn met kinderen: Parken voor kinderen

Je kunt in Tallinn met kinderen naar een aantal parken die speciaal voor kinderen zijn. We zetten de leukste parken in de stad op een rij. 

#2 Nomme Adventure Park: je kunt iets buiten het centrum van Tallinn met kinderen naar een klimpark toe. Het Nomme Adventure Park ligt op iets minder dan twintig minuten rijden van het centrum van de stad (met het openbaar vervoer doe je er 40 minuten over). Dit klimpark is open in de zomermaanden van april tot en met oktober en het park is al toegankelijk voor kinderen vanaf twee jaar. 

Zo heb je een kinderpark voor kinderen die nog niet 1,20 meter lang zijn en dit kinderpark heeft twee trails en drie ziplines die de kinderen kunnen doen. Voor de oudere kinderen maken ze onderscheid tussen twee verschillende lengtes. Kinderen die langer zijn dan 1,20 meter maar niet groter dan 1,40 meter zijn kunnen drie parcours doen tussen de bomen en kinderen die groter zijn dan 1,40 meter kunnen alle zes de verschillende parcours tussen de bomen doen. Wil je al de zes de parcours doen dan moet je rekenen dat je zo’n drie uur bezig bent. 

#3 Pirita Adventure Park: dit is een ander klimpark dat nog iets dichter bij het centrum van de stad ligt. Je bereikt met de auto dit klimpark in tien minuten en met het openbaar vervoer doe je er ongeveer twintig minuten over. Eigenlijk is dit park te vergelijken met het Nomme Adventure Park. Ook hier is het park toegankelijk voor kinderen vanaf twee jaar en hebben ze hiervoor een eigen kidspark met twee parcours.

Ook hier maken ze voor de wat oudere kinderen het onderscheid tussen 1,20 meter lengte en 1,40 meter lengte, waarbij kinderen tussen de 1,20 en 1,40 meter vijf parcours mogen doen en de kinderen die langer dan 1,40 meter zijn zes parcours tussen de bomen kunnen beklimmen. 

#4 Vimka – Viimsi Mäepark: dit park ligt op twintig minuten rijden van Tallinn en in de wintermaanden kun je hier met de kinderen van de berg af met ski’s, een snowboard of met een opblaasbare band. Door de kunstmatige sneeuw die ze op de berg spuiten is sneeuw gegarandeerd. In de zomermaanden hebben ze hier ook springkussens en wat klimtoestellen voor de kinderen. 

Tallinn met kinderen
Tallinn met kinderen

Tallinn met kinderen: Waterplezier

Zeker in de zomermaanden kan het warm zijn in Tallinn en dan kan het fijn zijn om verkoeling te zoeken. Je hebt hier een aantal mogelijkheden in de stad voor die we hieronder op een rij zetten. 

#5 Atlantis H20 Waterpark: je kunt in Tallinn met kinderen ook naar een waterpark toe. Dit waterpark ligt op een kwartier rijden van het centrum van Tallinn en heeft verschillende spectaculaire glijbanen. Doordat dit waterpark binnen is, kun je gedurende het gehele jaar het waterpark bezoeken. 

Houdt er wel rekening mee dat je voor veel glijbanen minimaal 1,20 meter of 1,40 meter moet zijn. Kijk dus even vooraf op de website van het waterpark of het waterpark wel geschikt is voor jouw kinderen. Dit waterpark is uiteraard ook een goede optie als het wat minder weer is in Tallinn en je toch wat met de kinderen wil gaan doen. 

#6 Kalev Spa & Water Park: dit zwembad ligt midden in het centrum en daarom kun je er makkelijk te voet naar toe wandelen. Je kan voor dit waterpark verschillende tickets kopen van een aantal uur. Het zwembad heeft in totaal drie verschillende glijbanen en is een leuke activiteit om met kinderen te doen aan het einde van de dag. 

#7 Dagje strand: je kunt in de zomer in Tallinn met kinderen ook naar het strand toe gaan. Het strand van Pirita bereik je in 25 minuten met het openbaar vervoer en dit strand is ruim en heeft een speeltuin voor kinderen. Dit is ook een prima strand om bijvoorbeeld vanuit het centrum naar toe te fietsen in de zomermaanden.  

Tallinn met kinderen
Tallinn met kinderen

Tallinn met kinderen: Natuur

Zijn jullie liefhebbers van de natuur, dan kun je in Tallinn met kinderen naar een aantal plekken waar je even de drukte van de stad kunt ontvluchten. We benoemen ze hieronder kort. 

#8 Tallinn Botanic Garden: deze tuinen liggen iets buiten het centrum van de stad op een kwartier rijden met de auto. Zeker in de zomer kun je hier fijn wandelen tussen de mooie rozenstruiken en andere bijzondere planten. Je betaalt een paar euro entree en voor gezinnen met kinderen hebben ze speciale familiekaarten met korting. 

#9 Kadriorg Park: dit is één van de grootste stadsparken in Tallinn en vanaf het oude centrum wandel je in ongeveer 25 minuten naar dit park toe. Je kunt hier heerlijk wandelen in dit mooi aangelegde park. In het midden van het park heb je een enorme speeltuin die bij kinderen zeker in de smaak zal vallen. Bij het park heb je ook nog een paleis liggen en een Japanse tuin. Dit park is vooral fijn om in de zomermaanden te bezoeken als alles in bloei staat en er leven is in het park. 

#10 Tallinn Dierentuin: je kan in Tallinn met kinderen ook naar de dierentuin toe. Je bereikt deze dierentuin met het openbaar vervoer in iets meer dan een kwartier en de dierentuin heeft verschillende grote dieren die je kan bewonderen zoals de olifant, de leeuw, de neushoorn, de ijsbeer en verschillende apen. De dierentuin is behoorlijk groot en de entreeprijs is vrij laag (zeker als je het vergelijkt met de prijzen van dierentuinen in Nederland). Je kunt je hier makkelijk een halve dag vermaken met het gezin!

Tallinn met kinderen
Tallinn met kinderen

Tallinn met kinderen: Overige activiteiten

Naast de hierboven genoemde activiteiten, zijn er nog een aantal activiteiten die je in Tallinn met kinderen kunt ondernemen. We benoemen ze hieronder kort. 

#11 Skywheel of Tallinn: je kunt de stad Tallinn met kinderen ook bekijken vanuit een reuzenrad. Het Skywheel of Tallinn is 120 meter hoog en staat net iets buiten het centrum van de stad. Met het openbaar vervoer ben je er in iets minder dan twintig minuten. Je stapt in één van de 27 weerbestendige gondels en je maakt drie rondjes in het reuzenrad. Het reuzenrad staat op het dak van een shoppingmall. 

#12 Dagje Helsinki: toen wij de stad Tallinn bezochten voor een stedentrip, zijn we ook een dagje met de boot naar Helsinki gegaan. De ferry die regelmatig tussen de twee steden vaart doet er ongeveer twee uur over, dus we vertrokken al vroeg en waren laat terug. Overigens bezoeken veel Finnen Tallinn vanwege de goedkope drank die ze daar kunnen kopen. Je ziet daarom veel Finnen op de boot met steekkarretjes met drank er op. Helsinki is de hoofdstad van Finland en hier is ook genoeg te doen voor kinderen. Kijk voor alle activiteiten in deze Finse stad even hier

#13 TV toren Tallinn: er is nog een mogelijkheid om de stad Tallinn met kinderen van grote hoogte te bekijken. Buiten de stad staat een grote TV toren waar je in kunt. Je bent met het openbaar vervoer in iets minder dan een half uur bij de toren. Bij de TV toren ligt tevens een speeltuin, die je gratis kunt betreden en ook in de toren is van alles te doen.

Zo heb je uiteraard een uitzichtpunt met 360 graden uitzicht over de stad. Ook heb je in de TV toren een VR experience en ook een glazen vloer waar je op kunt staan. Daarnaast zijn er verschillende exposities in de toren en ook een ballenbak voor jongere kinderen. 

#14 Lennusedam museum: dit museum ligt aan het water en vanaf het centrum wandel je er in ongeveer 25 minuten naar toe. In een aantal grote hallen heb je hier verschillende exposities over de scheepvaart. Voor kinderen is hier ook genoeg te doen in het museum. Het museum is redelijk interactief. Wel zijn de entreetickets vrij prijzig voor wat je te zien krijgt. Ga er vanuit dat je ongeveer twee uur vermaak hier hebt. Buiten het museum heb je ook nog een speeltuin liggen voor kinderen. 

#15 Energy Discovery Centre: je kunt in Tallinn ook naar een wetenschapsmuseum met kinderen. Het is wel te vergelijken met de wetenschapsmusea die we in Nederland en België kennen en ze hebben hier verschillende leuke experimenten over geluid, elektriciteit en licht, waarbij soms gebruik gemaakt wordt van optische illusies. Ze geven ook verschillende demonstraties in het twee verdiepingen tellende gebouw. 

#16 BajaBikes Tallinn: je kunt de stad Tallinn met kinderen ook vanaf de fiets verkennen. De Nederlandse maatschappij BajaBikes organiseert tours door het centrum van Tallinn onder leiding van een Engelse gids. Kinderen kunnen ook makkelijk met deze fietstochten mee. Ze hebben voor kinderen vanaf 4 jaar kinderfietsen beschikbaar en voor kinderen die jonger zijn dan vier jaar kunnen op een kinderzitje achterop de fiets bij de ouders. Kijk voor meer informatie over deze tours even op de website van BajaBikes en vul bij bestemming Tallinn in. 

17 Hop on Hop off bus: dit is een snelle manier om veel van de stad Tallinn met kinderen te zien. Deze bekende rode dubbeldekker bussen met open dak rijden twee verschillende routes door de stad en geven een prima eerste indruk van de stad. Je hebt een rode route en een groene route en de rode route rijdt voornamelijk door het oude stadscentrum en stopt op negen verschillende plekken (volledige busrit duurt 50 minuten).

De groene route stopt op 15 plekken in de stad en komt op plekken in de stad die buiten het stadscentrum liggen. In totaal duurt deze route 75 minuten als je de hele rit blijft zitten. Je koopt een ticket voor 24 uur en je mag zo vaak in- en uitstappen als je zelf wil. Koop je een ticket voor je kinderen dan krijg je korting. 

Tallinn met kinderen
Tallinn met kinderen

Waar overnachten in Tallinn met kinderen?

Je kunt in Tallinn met kinderen prima overnachten. Er zijn genoeg accommodaties die kamers aanbieden voor gezinnen met kinderen. Uiteraard wil je in het centrum van de stad zitten met je hotel en wil je een hotel die qua beoordeling minimaal een 8 krijgt uit vele recensies. Op die manier weet je bijna zeker dat een hotel niet tegenvalt. In iedere prijsklassen zetten we daarom de beste opties op een rij. Klik op de blauwe link voor meer informatie over het betreffende hotel.

Budget hotel: Hotel Meltzer Apartments

Middenklasse hotel: Revelton Suites Tallinn

Luxe hotel: Metropol Spa Hotel

Kijk voor een overzicht van alle hotels in Tallinn even hier

Scroll naar boven