‘T Gooi met kinderen

Wat te doen in ‘T Gooi met kinderen? ‘T Gooi is een streek waaronder een aantal dorpen en steden vallen zoals Hilversum, Laren, Bussum, Blaricum, Naarden en Huizen. In Nederland wordt ‘T Gooi ook vaak geassocieerd met de tv wereld, vanwege dat het grootste mediapark in Nederland in ‘T Gooi te vinden is en hierdoor ook veel bekende Nederlanders in dit gebied wonen. Toch kun je met kinderen in dit gebied van alles doen. Wij bezochten ‘T Gooi al verschillende malen met onze dochter en we hebben hier al veel leuke dingen gedaan. In deze blog zetten we de leukste kinderactiviteiten in ‘T Gooi op een rijtje.

#1 Mediamuseum Hilversum

Een van de leukste dingen die je in ‘T Gooi met kinderen kan doen is een bezoek brengen aan het Mediamuseum in Hilversum. Bij ‘T Gooi denken de meeste mensen gelijk aan het mediapark in Hilversum en op dit mediapark heb je dit museum liggen. Wij vonden het een heel leuk museum om te bezoeken.

Het museum staat helemaal in het teken van de verschillende media en ze hebben in het Mediamuseum de themagebieden informeren, verkopen, delen, spelen, vertellen, pronken en verwonderen die je hier kan bezoeken met kinderen. Je bent hier best wel wat uurtjes bezig met kinderen, dus plan hier minimaal een hele ochtend of een hele middag voor in.

Hilversum met kinderen

Toen wij er waren was het wel erg druk in het Mediamuseum. Dit kan ook komen omdat het nieuwe mediamuseum net geopend was. Wil je een beetje de drukte voor zijn, zorg er dan voor dat je in het weekend zo vroeg mogelijk gaat of dat je een keer op een studiedag van de kinderen op een doordeweekse dag dit museum bezoekt. Kijk voor meer informatie over dit museum even op de website van het Mediamuseum Hilversum.

Je kan een bezoek aan dit museum combineren met een rondleiding over het mediapark met Hillywoord Tours. Het treintje van deze tour vertrekt voor het Mediamuseum en je krijgt hier onder leiding van een gids een rondleiding over het mediapark. Je bezoekt hierbij ook een tv studio en ze hebben ook nog een ruimte met allerlei decorstukken van verschillende bekende programma’s. Deze rondleiding duurt iets meer dan een uur en je kan deze rondleiding met kinderen ook via de website van het mediamuseum boeken.

Kinderactiviteiten Hilversum

#2 Flight Deck 53

In Hilversum heb je ook een heel tof trampolinepark liggen. Je kan hier namelijk gaan springen met kinderen in een oude kerk. Wij bezochten dit trampolinepark op een zondagochtend en onze dochter heeft hier een uurtje gesprongen. De voorwaarden zijn eigenlijk hetzelfde als bij de standaard trampolineparken.

Je kan hier per uur komen springen en kinderen hebben speciale sokken nodig om te springen. Deze sokken kun je ook ter plekke kopen. Wij hebben door de jaren heen inmiddels heel veel van deze sokken van verschillende trampolineparken verzameld, maar vergeten ze toch altijd mee te nemen. Wil je een paar euro besparen, zorg dan dat je deze sokken meeneemt.

Je kan de auto voor de deur gratis parkeren en je kan bij het springpark ook wat eten en drinken. Dit is ook een leuke activiteit om in ‘T Gooi met kinderen te doen wanneer het wat minder weer is en je toch iets wil gaan ondernemen.

Wat te doen in Hilversum met het gezin

#3 Centrum Hilversum

Zoals je ziet zijn er verschillende kinderactiviteiten in Hilversum die je kan ondernemen. Je kan daarom prima een gehele dag naar Hilversum gaan met kinderen. Je kan dan tussen de activiteiten door gaan lunchen in het centrum van Hilversum. In het centrum van Hilversum heb je verschillende mooie streetart die je met kinderen kan bekijken en je kan er ook prima lunchen tussen de middag.

Dit kan in het centrum prima bij Mout Hilversum. Hier hebben ze verschillende internationale restaurantjes bij elkaar zitten in deze foodhall en de sfeer in dit restaurant is erg los en daarom ook heel geschikt voor gezinnen met kinderen.

Je kan hier zowel binnen als buiten op het terras eten. Je kan overigens ook prima lunchen bij het Mediamuseum in Hilversum als je dat bezoekt. Ze hebben hier een restaurant bij het museum en je kan hier in de zomer ook lekker buiten eten.

In Hilversum kun je overigens ook prima de natuur in. Er is een speelbos, een kinderboerderij en een leuke speeltuin die je met kinderen kan bezoeken. Wij schreven over deze stad ook de blog Hilversum met kinderen, waar je meer kunt lezen over alle kinderactiviteiten van de stad.

Kinderuitjes Hilversum

#4 Oud Valkeveen

Je kunt in ‘T Gooi met kinderen ook naar een super leuk speelpark toe. In Naarden ligt namelijk speelpark Oud Valkeveen waar je met kinderen je prima een gehele dag kunt vermaken met de verschillende speeltoestellen en attracties van dit park. Dit pretpark is gericht op jonge kinderen en verwacht hier geen spectaculaire achtbanen.

Wel heeft Oud Valkeveen een aantal leuke attracties voor jonge kinderen. Zo heb je hier een kinderachtbaan, elektrische auto’s, elektrische kippen/ konijnen, botsauto’s, een klein schommelschip en nog een aantal van dit soort attracties. Daarnaast zijn er verschillende speeltuinen op het terrein, waaronder ook een binnenspeeltuin. Ideaal als het weer even wat minder is en de kinderen toch door kunnen spelen.

Het park heeft ook verschillende shows die je kan bezoeken. Ook zijn er genoeg horecagelegenheden op het park waar je tussen de middag kan lunchen met het gezin. Je kan de auto bij dit speelpark in Naarden gratis parkeren. Lees voor meer informatie over dit park en onze bevindingen over dit park even de blog Pretpark Oud Valkeveen met kinderen.

Pretpark Oud Valkeveen met kinderen

#5 Coronel Adventure Indoor Klimpark

Je kunt in ‘T Gooi met kinderen ook gaan klimmen. Het Coronel Adventure Indoor Klimpark ligt in Huizen en wij hebben hier geklommen met onze dochter en vonden dit een erg leuke activiteit. Voordeel van dat het klimmen binnen is, is dat je dus niet afhankelijk bent van het weer en ook op mindere dagen deze activiteit kan doen.

Je hebt bij dit klimpark 3 verschillende routes met zo’n 40 hindernissen. Onze dochter was net 8 jaar toen ze hier ging klimmen en dat was goed te doen. Het klimpark is voor kinderen vanaf 8 jaar die groter zijn dan 130 cm. Je kan hier als volwassenen ook prima klimmen, maar onze dochter heeft hier alleen geklommen en wij zijn onder het parcours met haar meegelopen.

Hierna heeft ze ook nog aan het kinderkarten meegedaan. Dan is de kartbaan ook voor kinderen vanaf 8 jaar (1,30 meter) beschikbaar en deze karts gaan dan een stuk langzamer dan de volwassenen. Naast deze twee activiteiten kun je bij Coronel Adventure Indoor Klimpark ook nog bowlen, lasergamen, minigolfen en een escaperoom spelen met kinderen.

Eindhoven met kinderen

Overige kinderactiviteiten ‘T Gooi

Je hebt natuurlijk naast de hierboven beschreven kinderactiviteiten, nog meer activiteiten die je met kinderen kan doen. We zetten de overige kinderactiviteiten in ‘T Gooi hieronder op een rij.

#6 Klimbos Lage Vuursche: je kan in de omgeving van ‘T Gooi met kinderen ook buiten gaan klimmen in een klimbos. Bij Klimbos Lage Vuursche hebben ze 11 verschillende klimparcours en kan je zelfs op 23 meter hoogte klimmen. Je kan hier met kinderen vanaf 6 jaar klimmen. Je kunt dan de makkelijkste parcours klimmen die op ongeveer 2 meter hoogte zijn. Hoe ouder en hoe langer de kinderen zijn, kun je dan meer parcours klimmen. Wij vinden dit altijd een hele leuke activiteit om te doen met onze dochter.

#7 Aqua Mundo: je kan ook een dagje gaan zwemmen in ‘T Gooi met het gezin in Zeewolde. Aqua Mundo is een zwemparadijs van Centerparcs, maar je hoeft niet perse op het park te overnachten om te gaan zwemmen. Je kan namelijk een dagticket kopen. Dit is ook een prima activiteit als het wat minder weer is. Ben je uitgezwommen dan kun je daarna lekker gaan eten bij het pannenkoekenhuis Hans en Grietje in Zeewolde. Hier kunnen kinderen ook heel erg goed spelen!

#8 Bosbad de Vuursche: indien het lekker weer is, dan is het lekker om in de bossen van Baarn te gaan zwemmen met kinderen. Bosbad de Vuursche geeft zelf op de website aan dat ze het mooiste buitenzwembad van Nederland zijn door de ligging van het zwembad.

Klimpark Fun Forest Amsterdam met kinderen

#9 Nederlands Vestingsmuseum: je kunt in Naarden naar dit museum toe dat helemaal in het teken staat van Hollands Waterlinies en Vestingwallen. Je kan hier met kinderen een rondleiding krijgen bij het museum, maar ook een boottochtje maken.

#10 Forteiland Pampus: dit museum is UNESCO Werelderfgoed en staat bekend als kindvriendelijk. Je kan hier met kinderen op pad gaan met een gids over dit onbewoonde eiland of je kunt zelf het eiland gaan verkennen. Ze hebben verschillende spellen die kinderen hier kunnen spelen en kinderen kunnen hier ook met een virtuele luchtballon meevliegen.

#11 Muiderslot: wij hebben dit prachtige kasteel een keertje bezocht in Sinterklaas tijd en toen was het kasteel ook helemaal in Sinterklaas stijl. Het Muiderslot is een prachtig kasteel om te bezoeken en kinderen kunnen hier onder andere een speurtocht doen door het kasteel.

#12 Kano routes: je kunt in het Gooi ook met een kano op pad met de kinderen. Je hebt op verschillende plekken in het Gooi routes die je kan varen over het water. Zo heb je de Fortenland kanoroute, Oud Loosdrecht kanoroute en de Kortenhoefse Plassen kanoroute die je kan doen met kinderen.

#13 Zuiderheide: willen jullie graag de natuur in, dan is dit natuurgebied bij Laren een fijne plek om naar toe te gaan met het gezin. Parkeer de auto bij Theehuis ‘T Bluk en dan kan je heerlijk wandelen in dit gebied. Na afloop kun je dan bij het theehuis een drankje doen, terwijl de kinderen in de speeltuin van het theehuis spelen.

Noord-Holland met kinderen

Kindvriendelijk restaurant ‘T Gooi

Je kunt in ‘T Gooi met kinderen prima eten. Zo kun je in Hilversum zoals we al eerder in de blog aangaven prima eten bij Mout met het gezin. Daarnaast zijn er nog een aantal restaurants waar je in ‘T Gooi met kinderen prima kan eten. We zetten ze hieronder kort op een rij.

Restaurant Heidezicht: dit kindvriendelijke restaurant ligt in Bussum en ligt bij de Bussumerheide. Je kan hier prima naar toe gaan om te lunchen op het terras van het restaurant en bij het restaurant zit een grote speeltuin voor kinderen. Je kan ook alle gerechten die je hier kan bestellen meenemen het natuurgebied in.

Restaurant de Eendracht: dit restaurant ligt in Blaricum en je kan hier terecht voor het ontbijt, de lunch en het diner. Ook hier hebben ze een groot buitenterras waar je wat kan eten met kinderen en ook dit restaurant ligt bij de hei. Kinderen kunnen in de buurt van het restaurant hutten bouwen en in bomen klimmen.

Theehuis Bos & Hei: dit restaurant ligt in Naarden en je kan hier prima terecht voor de lunch. Kinderen kunnen hier spelen in de zandbak en in de speeltuin van het theehuis. Ook kun je hier met jonge kinderen het kabouterbos gaan verkennen.

Restaurant Leuk: ook dit restaurant ligt in Bussum. Ze noemen zichzelf het leukste kinderrestaurant. Ze hebben hier namelijk een speelkelder van 100 vierkante meter waar de kinderen volledig vermaakt worden en waar toezicht is op de kinderen. Ondertussen kunnen de ouders op het gemak nog een drankje doen.

Gasterij ’t Nennetje: dit restaurant ligt in Huizen en ligt midden in het bos van Woensberg. Ook hier kun je lekker eten op het buitenterras van het restaurant en zit je natuurlijk gelijk met de kinderen in de natuur.

Kindvriendelijk restaurant Hilversum

Kindvriendelijk hotel ‘T Gooi

Je kunt in ‘T Gooi met kinderen prima overnachten. Je hebt verschillende leuke kindvriendelijke hotels in ‘T Gooi die je kan boeken. Wij hebben hieronder de best beoordeelde hotels door gezinnen met kinderen op een rijtje gezet. Klik op de blauwe link voor meer informatie.

Budget hotel: Design B&B Naarden Vesting

Middenklasse hotel: Vesting Hotel Naarden

Luxe hotel: MarinaPark Residentie Nieuw Loosdrecht

Kijk voor een overzicht van alle kindvriendelijke hotels in ‘T Gooi even hier.

Kindvriendelijk hotel 'T Gooi
Scroll naar boven