Sterrenstrand TerSpegelt

Een dagje Sterrenstrand TerSpegelt in Eersel

Sterrenstrand TerSpegelt is een super leuk binnenzwembad hoorden wij regelmatig als wij tips vroegen voor verschillende stedentrips die wij maakten naar de stad Eindhoven. We hebben deze kindvriendelijke stad nu al verschillende keren bezocht en schreven over de stad de blog Eindhoven met kinderen, waarin we alle leuke activiteiten van de stad op een rij hebben gezet. Tijdens onze laatste stedentrip naar deze stad bezochten we dan ook het Sterrenstrand TerSpegelt en naar aanleiding van dit bezoek schrijven we deze blog. 

Sterrenstrand TerSpegelt
Sterrenstrand TerSpegelt

Algemene informatie

Sterrenstrand TerSpegelt ligt op het terrein van recreatiepark TerSpegelt en het is ook mogelijk om dit leuke zwembad/strand te bezoeken zonder dat je verblijft op het recreatiepark. Overigens is het ook prima vertoeven op het recreatiepark TerSpegelt, aangezien hier van alles te doen is voor kinderen en er heel veel faciliteiten zijn voor gezinnen met kinderen, maar dat terzijde. 

Je kunt namelijk een dagkaart kopen voor het recreatiepark in Eersel bij de receptie van het park, waarbij je ook toegang hebt tot het grote zwembad dat volledig overdekt is. Je kan dan in ongeveer tien minuten lopen vanaf de receptie naar het zwembad, maar het is ook mogelijk om de auto (gratis) langs het zwembad te parkeren. Dit hadden wij gedaan en dan staat de auto recht voor de deur van het zwembad. 

Vanaf de stad Eindhoven ben je in iets meer dan een kwartier bij het zwembad, dus dit is zeker een leuke activiteit als je een stedentrip maakt naar deze stad in Brabant. Toen wij het zwembad bezochten was het niet super goed weer en dan heb je hier echt een hele grote ruimte met verschillende zwembaden en een strand dat volledig overdekt is. 

Sterrenstrand TerSpegelt
TerSpegelt Eersel

Sterrenstrand TerSpegelt

Je hebt bij Sterrenstrand TerSpegelt verschillende gedeelten die leuk zijn voor kinderen. Als eerste is er het Sterrenstrand, dat gewoon een volledig overdekt strand is met water, zand en heel veel verschillende speeltoestellen. Zo heb je verschillende huisjes, waar kinderen in kunnen spelen, is er een heel parcours voor jongens en meisjes en zijn er over het water allerlei speeltoestellen waar kinderen kunnen spelen.

Dit strand is zowel voor jongere als wat oudere kinderen erg leuk. Onze dochter van acht jaar heeft zich hier uitstekend vermaakt. Naast dit strand zijn er ook verschillende zwembaden voor kinderen. Zo heb je het Bloos’ bad voor de jongste kinderen, waarin het bad erg ondiep is en er verschillende speeltoestellen in het water staan. 

Een ander gedeelte is Canalplay dat ook bedoeld is voor jonge kinderen, maar waar onze dochter zich ook nog uitstekend vermaakten. Je hebt hier een soort kanaaltjes met speeltoestellen dat erg leuk is voor kinderen. 

Ook is er een grote glijbaan in het gedeelte Hendrik’s Tuimelton. Hier heb je naast een glijbaan, ook een gedeelte met een verwarmd bubbelbad. Een heerlijke plek voor ouders. Wij zaten in het warme bubbelbad en hadden vrij zicht op onze dochter die van de glijbaan ging. Ook is er nog een zwembad waar je kunt zwemmen en waar kinderen ook kunnen spelen. Dit bad is 1,40 meter diep.

TerSpegelt Eersel
TerSpegelt Eersel

Eten en drinken bij het zwembad

Er zijn genoeg mogelijkheden om bij het Sterrenstrand in Eersel te eten en te drinken. In het zwembad zelf is het mogelijk om eten en drinken te bestellen en dit is ook mogelijk op het terras voor het zwembad. Wijzelf hebben geluncht op het terras (toen net het zonnetje even doorbrak) en dat was erg goed! Onze dochter had frietjes en wij een salade met een stokbroodje. Wat dat betreft hoef je niet perse zelf eten en drinken mee te nemen naar het binnenzwembad, ondanks wij wel veel gezinnen met kinderen hebben gezien die dit deden. 

Binnenzwembad Eersel
Binnenzwembad Eersel

Conclusie

Wij zijn al in vele binnenzwembaden geweest, maar dit is zeker voor jonge kinderen echt een van de leukste zwembaden. Er zijn verschillende gedeeltes in het zwembad en overal is er genoeg te doen voor kinderen. Daarnaast kun je er prima eten en drinken, waardoor je met de lunch hier ook prima terecht kunt. Hierdoor kun je je makkelijk een hele dag vermaken in dit zwembad. Rondom het zwembad zitten ook nog verschillende speeltuintjes, waar de kinderen in de zomer kunnen spelen. Kijk voor meer informatie over dit binnenzwembad even op de website van TerSpegelt Eersel

Binnenzwembad Eersel
Binnenzwembad Eersel

Scroll naar boven