Steinerbos met kinderen

Steinerbos met kinderen: een review over dit belevenispark!

Tijdens onze korte vakantie in Valkenburg afgelopen zomervakantie bezochten we verschillende leuke plaatsen rondom dit toeristische dorp. Één van deze plaatsen was het relatief onbekende Steinerbos. Wij hadden er ook nog nooit van gehoord, maar toch is dit echt een heel leuk park voor kinderen en is er genoeg te doen! Naar aanleiding van ons bezoek aan het Steinerbos schrijven we deze review over het park, zodat jullie een indruk krijgen wat je hier allemaal kunt doen!

Steinerbos met kinderen
Steinerbos met kinderen

Steinerbos met kinderen: algemene informatie!

Het Steinerbos ligt in het plaatsje Stein. We komen bij het park aan rond het middaguur en parkeren de auto op de grote parkeerplaats voor het park. Parkeren is hier gratis! De entree van het park vonden wij nog wel meevallen met hetgeen wat je hier allemaal kunt doen met je kinderen. Wij waren er pas tegen het middaguur, maar we hadden ons hier prima een hele dag kunnen vermaken. Zeker als het goed weer is en je ook gebruik kunt maken van het zwembad. 

Je koopt bij het Steinerbos een dagticket, waardoor je ook het park tijdelijk mag verlaten om bijvoorbeeld ergens te gaan lunchen om later terug te komen. Het park heeft ook kluisjes waar je (betaald) je spullen in kan leggen. 

Steinerbos met kinderen
Steinerbos met kinderen

Steinerbos met kinderen: het zwembad

Zoals we al eerder in deze blog aangaven is er in het Steinerbos van alles te doen en is het terrein best groot. Toen wij er waren was het vrij warm en kon je prima zwemmen in het zwembad. Dit was dan ook het eerste gedeelte van het park dat we bezochten. In een groot gedeelte van het zwembad is het ondiep en kunnen kinderen staan. Ook is er een grote glijbaan, waar Sophie behoorlijk wat keren vanaf is gegaan. Toen wij er waren was het hier vrij rustig.

Naast het buitenbad hebben ze ook een peuterbad en rondom het zwembad is een ligweide alleen is dit wel buiten het hek van het zwembad. Hierdoor is het minder makkelijk om je kinderen in de gaten te houden vanaf je handdoek. Naast het zwembad is er ook nog een reuze springkussen voor de kinderen. Wij hebben hier ongeveer een uur gezwommen, omdat we ook de rest van het park nog wilde ontdekken en het al in de middag was. maar we kunnen ons voorstellen dat je kinderen hier prima een hele ochtend of middag kunnen zwemmen. 

Steinerbos met kinderen
Limburg met kinderen

Steinerbos met kinderen: De speeltuin

Als we de rest van het park gaan verkennen dan zien we dat er een horeca gelegenheid in de buurt van het zwembad zit en dat hier ook een redelijk grote binnenspeeltuin bij zit. Fijn uiteraard als het wat minder weer is en je af en toe moet schuilen voor de regen. Aangezien het lekker weer is en we dan het liefste buiten zijn, heeft onze dochter hier verder niet gespeeld. 

Als we buiten het terrein verder gaan verkennen valt het ons op hoeveel speeltoestellen er zijn. Overal zijn kleine en grote speeltuinen. Zo is er een speeltuin met een heel klimparcours voor de kinderen, komen we een skelterbaan tegen, een reuzenglijbaan, electrische auto’s (hier moesten we wel geld betalen) en een natuurspeeltuin.

Daarnaast is er nog een vijver waar je met bootjes kunt roeien, is er een heel leuk blotevoetenpad en een kinderboerderij. Ook rijdt er door het hele park een treintje waar kinderen mee mee kunnen rijden. Achteraf hadden we hier prima een hele dag voor kunnen uittrekken, omdat we nu vrij snel alle speeltoestellen gedaan hebben, terwijl we bij het merendeel van de toestellen ook een stuk langer hadden kunnen blijven. 

Steinerbos met kinderen
Steinerbos met kinderen

Steinerbos met kinderen: eten en drinken!

Het is mogelijk om wat te eten en te drinken in het Steinerbos. Op verschillende plekken hebben ze horecapunten in het park. Hier worden broodjes, frietjes, snacks, snoep en ijsjes verkocht. Zoals we al eerder aangaven kun je het bos ook tijdelijk verlaten om ergens te gaan eten. Wij hebben gegeten bij Brasserie Steinerbos en dat ligt net buiten het park. Je krijgt dan een stempel en kunt later terugkomen. Vanaf het park is het een kleine wandeling naar de brasserie toe. 

Bij deze brasserie kon je prima eten en je kan zowel binnen als buiten eten. Toen wij er waren was het hele terras buiten al bezet, waardoor we binnen hebben gegeten. Wat ons betreft is deze brasserie wel een aanrader als je wat uitgebreider wil gaan lunchen. Het is overigens ook mogelijk om zelf eten en drinken mee te nemen en ergens op te eten op één van de picknickbanken in het Steinerbos. 

Steinerbos met kinderen
Steinerbos met kinderen

Steinerbos met kinderen: conclusie!

Achteraf hebben wij de grote van het park wel een beetje onderschat. We hadden niet verwacht dat er zoveel te doen is en hadden daarom makkelijk wat meer uren in het park kunnen blijven. Zeker bij goed weer kun je je hier prima een hele dag vermaken met je kinderen. Wat ons betreft zeker een leuke activiteit als je de provincie Limburg een keer bezoekt met je gezin. Kijk voor alle informatie over de openingstijden, entreeprijzen en speeltoestellen even op de website van het park. 

Steinerbos met kinderen
Steinerbos met kinderen

Waar overnachten in de buurt van het Steinerbos?

In de buurt van het Steinerbos heb je niet zoveel hotels die familiekamers aanbieden, maar op nog geen twintig minuten rijden van dit bos heb je wel de toeristische plaats Valkenburg liggen. Hier is ook van alles te doen en we schreven al eens de blog Valkenburg met kinderen.  Hier zijn wel voldoende opties voor gezinnen met kinderen. We zetten een aantal goede opties op een rij voor jullie!

Budget hotel: Hotel Dupuis

Middenklasse hotel: hotel Atlanta

Luxe hotel: Boutique Hotel Scheepers

Voor de hele lijst met kindvriendelijke hotels in Valkenburg klik hier. 

Familiehotel Valkenburg
Sprookjesbos Valkenburg met kinderen

Scroll naar boven