Stayokay Hostel Dordrecht met kinderen

Stayokay hostel Dordrecht met kinderen: een review!

Een overnachting in het Stayokay Hostel Dordrecht met kinderen is top! Het hostel ligt in natuurgebied de Biesbosch en binnen een paar minuutjes rijden ben je in het centrum van de stad Dordrecht. Wij schreven over deze leuke stad al eens de blog Dordrecht met kinderen, waarin we alle leuke activiteiten van de stad op een rij hebben gezet. Naar aanleiding van onze overnachting in het Stayokay Hostel in Dordrecht schrijven we deze uitgebreide review over onze bevindingen. 

Dordrecht met kinderen
kindvriendelijk hotel Dordrecht

Het hostel

Toen wij een paar weken geleden natuurgebied de Biesbosch bezochten en hier waren gaan klimmen in het klimbos van Dordrecht, was ons hostel Stayokay in Dordrecht al opgevallen. Wat een fijne kindvriendelijke locatie heeft dit hotel! Toen we een stedentrip naar Dordrecht gingen plannen, wisten we dus al gelijk waar we wilden overnachten! 

En daarom reden we afgelopen zaterdagmiddag na een dag in de stad Dordrecht te zijn geweest richting het hostel. Wat erg fijn is van het hostel is dat je de auto voor de deur gratis kan parkeren. We stonden dan ook binnen een paar seconden bij de receptie. Wat gelijk opvalt aan het hostel is dat er een hele relaxte sfeer hangt en dat het niet een typisch hostel is, zoals de meeste hostels waar de backpackers de belangrijkste doelgroep is.

In het hostel is het een leuke mix van gezinnen met kinderen, stelletjes en groepen ouderen en dat komt denk vooral door de omgeving. Het hostel ligt namelijk in het prachtige gebied van de Biesbosch. Wat Sophie gelijk opvalt als we bij het hostel aankomen is dat je het water op kunt met kano’s en SUP boarden bij het hostel en nadat we ingecheckt hebben, gaan we dan ook gelijk het water op met een kano. 

Naast het hostel kun je namelijk bij het bedrijfje DRIJF kano’s en SUP boarden huren voor een paar uur en op deze manier de prachtige omgeving verkennen!

Dordrecht met kinderen
Dordrecht met kinderen

De kamer

We boeken bij het hotel een driepersoonskamer met ontbijt en hebben een fijne moderne kamer met een groot tweepersoonsbed voor de ouders en een stapelbed, waarin Sophie kan slapen. Het is dus ook mogelijk om met vier personen op deze kamer te slapen. Daarnaast hebben we een eigen badkamer met toilet en douche. De kamer is niet super groot, maar is groot genoeg voor ons gezin. 

Overigens is het ook mogelijk om hier een huisje te boeken voor gezinnen met kinderen. Deze Wikkelhuisjes zijn geschikt voor vier personen en hier heb je een eigen huisje inclusief zitje voor de deur. Dat is uiteraard ook heel erg tof als je met kinderen bent. Hier heb je ook een keukentje tot je beschikking en een koelkast. Kijk voor meer informatie over deze huisjes even hier. 

kindvriendelijk hotel Dordrecht
Stayokay Hostel Dordrecht met kinderen

De omgeving

Wat een zeer groot pluspunt is van het hostel is de enorme kindvriendelijke omgeving. Je zit midden in het natuurgebied de Biesbosch en zoals we al eerder aangaven kun je vanuit het hostel in een kano stappen en de prachtige omgeving verkennen. Daarnaast ligt er bij het hostel ook een kleine speeltuin voor kinderen. Wat dat betreft heb je hier met kinderen echt de ruimte. 

Daarnaast liggen er behoorlijk wat leuke dingen voor kinderen op loopafstand van het hostel. Zo lopen wij op zondagochtend in een kwartier naar Biesboschcentrum Dordrecht, waar ook het klimbos van Dordrecht ligt. Een super leuk klimbos voor kinderen en onze dochter heeft hier samen met ons leuk een paar uur geklommen. 

Daarnaast ligt er in de buurt van dit klimbos ook nog een strand inclusief verschillende speeltuintjes. Hier heeft onze dochter zich ook een hele middag vermaakt en hebben we ook een hapje gegeten en een drankje gedaan bij het restaurantje dat bij dit strand ligt, terwijl onze dochter aan het spelen was. 

Ook ons avondvermaak lag erg dichtbij het hostel. Zo ligt aan dezelfde weg op twee minuten rijden met de auto Bowlingcentrum Dordrecht, waar je naast bowlen nog verschillende andere activiteiten kunt ondernemen met kinderen. Kortom het hostel ligt in een super kindvriendelijke omgeving en je hoeft niet ver weg van het hostel om je een heel weekend te vermaken!

Klimbos Dordrecht met kinderen
Biesbosch met kinderen in Dordrecht

Eten en drinken in hotel

Bij het hostel heb je een hippe bar, waar je een drankje kunt doen. Dit kan zowel binnen als buiten aan het water. Dat is natuurlijk heerlijk dat je lekker buiten midden in de natuur kunt genieten van een lekker koud drankje. Uiteraard hebben wij na onze kanotocht hier even een drankje gedaan op het terras. 

In de ochtend hebben we ook gebruik gemaakt van het ontbijt dat geserveerd wordt door het hostel. Dit ontbijt had behoorlijk wat keuzes wat betreft beleg, brood en sapjes. Ook was er yoghurt met granen en noten en was het mogelijk om een warm eitje op je brood te doen. Ook waren er croissant, peperkoek en dan vergeten we waarschijnlijk nog verschillende zaken. Wat dat betreft gingen we met een goed gevulde maag die zondag weer op pad. 

Dordrecht met kinderen
Stayokay Hostel Dordrecht met kinderen

Conclusie

Wij hebben echt genoten van onze overnachting in Stayokay Hostel Dordrecht. De omgeving waarin het hostel ligt is echt prachtig en je moet eigenlijk wel het water op als je in het hostel slaapt. Al is het maar voor een uurtje dat is het zeker waard. Daarnaast is het erg fijn dat je de auto gratis voor de deur kunt parkeren. 

De kamers zijn fris en modern en het ontbijt in de ochtend is erg uitgebreid en lekker. Wat dat betreft vinden we het hostel echt een aanrader voor gezinnen met kinderen die een stedentrip maken naar Dordrecht of het nationale park de Biesbosch willen verkennen. Kijk voor meer informatie over het hostel, de kamers en de prijzen van de kamers even hier

Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met het betreffende hotel.

Stayokay Hostel Dordrecht met kinderen
Dordrecht met kinderen
Scroll naar boven