Sprookjesbos Valkenburg met kinderen

Sprookjesbos Valkenburg met kinderen: alle informatie!

Wanneer je de stad Valkenburg met kinderen bezoekt, dan moet je ook zeker Sprookjesbos Valkenburg bezoeken! We namen dit sprookjesbos ook op in onze blog Limburg met kinderen, waarin we de leukste activiteiten van de provincie op een rij zetten.Wij bezochten het sprookjesbos al vroeg in de ochtend tijdens onze minivakantie in Limburg en hebben ons hier een ruime ochtend uitstekend vermaakt. Er is namelijk nog veel meer te beleven in dit park dan alleen de bekende sprookjes die we allemaal kennen. Aan de hand van ons bezoek aan het sprookjesbos zetten we alle belangrijke informatie op een rij voor een bezoek aan sprookjesbos Valkenburg met kinderen. 

Sprookjesbos Valkenburg met kinderen
Limburg met kinderen

Sprookjesbos Valkenburg: algemene informatie

Het sprookjesbos in Valkenburg heeft twee verschillende ingangen en bij beide ingangen is een parkeerplaats in de buurt. De parkeerplaats op het park zelf ligt aan de Heunsbergerweg en vanaf hier sta je bijna letterlijk voor de ingang van het park. Bij de ingang beneden van het bos heb je een parkeerplaats (Geulpark), waar je een minuutje of vijf moet lopen naar de ingang. Wij hebben de auto hier geparkeerd en voor ons was dit prima aangezien we na het bezoek aan het sprookjesbos ook nog met de stoeltjeslift van Valkenburg de berg opgegaan zijn en deze stoeltjeslift vanaf deze parkeerplaats ook goed te lopen is. 

Het sprookjesbos ligt als het ware tegen een heuvel aan dus het is soms best een beetje klimmen wanneer je door het bos loopt. Houdt hier rekening mee met kleine kinderen dat je bijvoorbeeld een buggy meeneemt. De prijs van het park is zeer schappelijk en kinderen tot 80 cm mogen gratis naar binnen. 

Sprookjesbos Valkenburg met kinderen
Familiehotel Valkenburg

Sprookjesbos Valkenburg: de sprookjes

In Sprookjesbos Valkenburg vind je uiteraard een hele hoop sprookjes. Bij verschillende huisjes kunnen kinderen naar binnen kijken of lopen en worden er verschillende sprookjes verteld. Een aantal zijn uiteraard bekend en kennen we ook van de verhalen en van het sprookjesbos in de Efteling en een aantal sprookjes waren voor ons nog onbekend (bijvoorbeeld de Bremer Stadsmuzikanten). 

Je vindt in het bos onder meer de sprookjes van Roodkapje, Klein Duimpje, Repelsteeltje, Hans en Grietje, Rapoensel, Assepoester, Sneeuwwitje en Ali Baba. Bij het ene sprookje wordt het hele verhaal verteld en bij het andere sprookje kun je vooral binnen kijken in één van de huisjes. 

Sprookjesbos Valkenburg met kinderen
Sprookjesbos Valkenburg met kinderen

Sprookjesbos Valkenburg: de attracties

Het park heeft naast de verschillende sprookjes ook een aantal leuke attracties voor kinderen. Zo staan er verspreid door het park een schommelschip, ronddraaiende vliegtuigjes, ronddraaiende bootjes, twee zweefmolens, een draaimolen en een treintje. Voor een aantal attracties geldt een lengterestrictie, maar zijn je kinderen groter dan een meter dan mogen ze bijna overal in. Onze dochter is 120 cm en mocht overal (zelfstandig) in, wat wijzelf een groot voordeel vonden. 

Naast deze attracties is er ook een 7d bioscoop die verschillende films draait en waarbij je een film van een paar minuten bekijkt met uiteraard verschillende effecten. Wij vonden dit een zeer leuke toevoeging aan het park. Ook is er de attractie Gevaarlijke Groeve (hier betaal je wel extra voor), waarbij je op avontuur gaat met Saartje in een mergelgroeve, maar deze attractie hebben wij helaas niet gedaan. 

Sprookjesbos Valkenburg met kinderen
Sprookjesbos Valkenburg met kinderen

Ook vindt je door het hele park verschillende speeltoestellen. Zo heb je een groot luchtkussen, twee speeltuinen, een binnenspeeltuin, een wat kleiner luchtkussen in de vorm van een kasteel en kun je ook op een plek pijl en boog schieten. Wat dat betreft is er dus meer dan genoeg te doen naast alle sprookjes die je kunt bewonderen met je kinderen. 

Daarnaast is het ook mogelijk om op verschillende plekken in het park wat te eten. Bij de ingang van het bos beneden zit ook een restaurant waar je frietjes, pizza en een ijsje kunt eten. In het midden van het park bij de speeltuintjes zit ook een kiosk waar je wat te drinken en een snoepje kunt kopen. Verwacht geen uitgebreide menukaart, maar voor een hapje en een drankje kun je in het park zeker terecht. 

Sprookjesbos Valkenburg met kinderen
Sprookjesbos Valkenburg met kinderen

Sprookjesbos Valkenburg: conclusie!

Wij hadden vooraf gedacht dat het vooral om de sprookjes zou gaan in Sprookjesbos Valkenburg, maar uiteindelijk hebben we de meeste tijd doorgebracht in de verschillende attracties. Wij hadden geluk dat het prachtig weer was en dat we heerlijk door het bos konden lopen. We waren er in de ochtend toen het park openging en zijn er zeker een paar uur zoet geweest. Het is dat we ook kaartjes gekocht hadden voor de stoeltjeslift, anders hadden we ons nog makkelijk een paar uur extra kunnen vermaken in het bos.

Een bezoek aan het Sprookjesbos Valkenburg kan daarom niet ontbreken als je een stedentrip maakt naar Valkenburg met kinderen. Kijk voor meer informatie over de sprookjes, de verschillende attracties en het bestellen van kaartjes voor het bos hier op de website van het sprookjesbos Valkenburg. 

Sprookjesbos Valkenburg met kinderen
Sprookjesbos Valkenburg met kinderen

Kindvriendelijke accommodaties in Valkenburg!

Je hebt in Valkenburg genoeg kindvriendelijke accommodaties om er een weekendje weg van te maken. We zetten een aantal goede opties in de verschillende prijsklassen op een rij voor jullie. 

Budget: Hotel Janssen

Middenklasse: Hotel Atlanta

Luxe: Chateau St. Gerlach

Kijk voor de hele lijst met hotels in Valkenburg met kinderen even hier. 

Familiehotel Valkenburg
Sprookjesbos Valkenburg met kinderen

Scroll naar boven