Splash and Fun Waterpark Malta met kinderen

Splash and Fun Waterpark Malta met kinderen: voor gezinnen!

Het bezoeken van het Splash and Fun Waterpark Malta met kinderen is zeker een aanrader! Het enige waterpark dat je in Malta vindt heeft genoeg leuke glijbanen om je een hele dag goed te vermaken! Wijzelf kijken altijd als we in de zomermaanden op vakantie gaan of er een waterpark in de buurt is. Aangezien Malta geen groot eiland is en de afstanden op het eiland klein zijn, kun je vanuit iedere bestemming het waterpark in een dagtrip bezoeken. Naar aanleiding van ons bezoek aan het waterpark geven we je alle informatie die je nodig hebt voor een dagje uit met het gezin op Malta! 

Splash and Fun Water Park Malta met kinderen
Splash and Fun Water Park Malta met kinderen

Splash and Fun Waterpark Malta met kinderen: algemene informatie

Vanuit ons vakantieadres in de badplaats St. Julians rijden we in iets meer dan vijf minuten naar dit waterpark toe met onze huurauto. Het waterpark ligt in de buurt van de meest toeristische badplaatsen in het noorden van het eiland en ook vanuit de hoofdstad Valetta is het maar twintig minuten rijden naar dit waterpark toe. Ook kun je het waterpark prima met de bus bereiken, indien je bijvoorbeeld geen huurauto hebt. Er stoppen genoeg bussen in de buurt van het waterpark.

We parkeren de auto gratis voor de deur van het waterpark op de parkeerplaats voor het waterpark. We zijn er iets voordat het waterpark open gaat en halen onze kaartjes voor die dag bij de kassa. Je kunt ook vooraf kaartjes bestellen op de website van het waterpark. Hier is het ook mogelijk om voor twee of drie dagen een pas te kopen en ze verkopen hier ook familietickets (twee volwassenen en en twee kinderen) met korting. 

Je kunt voor een paar euro per dag ook een kluisje huren bij het waterpark. Dat hebben wij ook gedaan, aangezien we daardoor onze waardevolle spullen niet bij het strandbedje hoefden te laten liggen en dat we met z’n drieën op pad konden gaan. Over het gehele waterpark staan genoeg strandbedjes, waardoor je ook prima kunt relaxen bij het Splash and Fun Waterpark Malta met kinderen. 

Splash and Fun Water Park Malta met kinderen
Splash and Fun Water Park Malta met kinderen

Splash and Fun Waterpark Malta met kinderen: het waterpark

Het waterpark heeft ongeveer tien verschillende glijbanen waar je van af kunt glijden. Deze glijbanen zijn over het algemeen best spectaculair en bij sommige glijbanen geldt er een minimale leeftijd of lengte. Onze dochter is zeven jaar en is ongeveer 1,25 meter groot en mocht van het merendeel van de glijbanen. Er waren twee glijbanen waar ze niet vanaf mocht.  

Daarnaast is er een lazyriver, waarin je met een band een grote ronde maakt door het gehele waterpark, dat wijzelf altijd ook erg relaxt vinden en er is ook een hele toffe duikplank met twee verschillende hoogtes. Ook is er een groot zwembad, waarbij ze kunstmatige golven in het zwembad hebben om de zoveel tijd. 

Ook voor de jongste kinderen is er een apart zwemgedeelte waar ze kunnen spelen en waar ook een groot speeltoestel in het zwembad staat. Wij zijn eigenlijk met onze dochter in alle gedeeltes geweest en uiteraard zijn we erg vaak van de verschillende glijbanen af geweest. Daarnaast vond onze dochter het fantastisch om van de hoogste duikplank te springen en dit heeft ze dan ook tientallen keren gedaan.

Groot voordeel vonden wij van het waterpark is dat de rijen bij de verschillende glijbanen niet heel erg lang zijn, waardoor je iedere glijbaan prima meerdere keren kunt doen. Wij waren er wel aan het einde van het zomerseizoen op een maandag en weten uiteraard niet hoe dit bijvoorbeeld in het weekend is. 

Splash and Fun Water Park Malta met kinderen
Splash and Fun Water Park Malta met kinderen

Splash and Fun Waterpark Malta met kinderen: eten en drinken

Ook qua eten en drinken zijn er prima mogelijkheden bij Splash and Fun Waterpark Malta met kinderen. Zo lunchten wij hier tussen de middag bij het restaurant en aten wij een heerlijke pasta. Uiteraard heeft het restaurant ook het gebruikelijke eten zoals pizza, friet en hamburgers. Wij vonden de kaart behoorlijk uitgebreid en er zijn voor gezinnen met kinderen genoeg mogelijkheden om te eten. Ook is er een kraampje bij het waterpark waar je wat snoep en drinken kunt halen.

Splash and Fun Water Park Malta met kinderen
Splash and Fun Water Park Malta met kinderen

Splash and Fun Waterpark Malta met kinderen: conclusie

Wij vinden Splash and Fun Waterpark Malta met kinderen echt een aanrader! Er zijn genoeg spectaculaire glijbanen die je kunt bezoeken en naast die glijbanen zijn er nog genoeg andere leuke dingen die je kunt doen. Wij waren er dan ook toen het waterpark open ging en verlieten het waterpark tegen het einde van de dag. Wij vonden het een hele leuke afwisseling van onze vakantie op Malta en vinden het altijd leuk om tijdens onze vakantie een waterpark te bezoeken. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de prijzen en de verschillende glijbanen even op de website van het waterpark!

Splash and Fun Water Park Malta met kinderen
Splash and Fun Water Park Malta met kinderen

Waar overnachten op Malta met kinderen?

Doordat de afstanden op Malta niet super groot zijn, maakt het voor de verschillende bezienswaardigheden eigenlijk niet zoveel uit, waar je op het eiland verblijft. Zelf hebben wij twee hotels op twee verschillende plekken gehad en dat was prima. Het eerste hotel van deze twee beviel ons het beste vanwege de plaats waar we zaten (St. Pauls Bay). Een leuke badplaats met verschillende leuke restaurants. Dit vonden wijzelf een erg prettige plaats voor ons gezin. We sliepen hier in het prachtige Mayflower hotel. 

Bij de tweede plaats sliepen we in de stad St. Julian’s en dat staat echt bekend om het uitgaan, waardoor er ook veel jongeren waren en het minder geschikt was voor ons als gezin. Hier hadden we vooraf niet zo heel goed over nagedacht en achteraf hadden we beter in het mooie Sliema kunnen overnachten. Overigens hadden we hier wel een prima appartement via Antoniel Suites

Kijk hieronder voor een overzicht van alle accommodaties in de drie genoemde badplaatsen:

Sliema

St. Pauls Bay

Saint Julian’s

Splash and Fun Water Park Malta met kinderen
Splash and Fun Water Park Malta met kinderen

Scroll naar boven