Speeltuin Plaswijckpark in Rotterdam

Speeltuin Plaswijckpark in Rotterdam: alle informatie op een rij!

Speeltuin Plaswijckpark in Rotterdam is zeker een aanrader als je een keertje een stedentrip maakt naar Rotterdam. Dit familiepark in Rotterdam is groot genoeg om je een gehele dag prima te vermaken met kinderen. Wij namen deze activiteit al eens op in onze blog Rotterdam met kinderen, waarin we alle kinderactiviteiten van Rotterdam op een rij hebben gezet. Naar aanleiding van ons bezoek aan speeltuin Plaswijckpark schrijven we deze uitgebreide review over het park. 

Speeltuin Plaswijckpark in Rotterdam
Speeltuin Plaswijckpark in Rotterdam

Speeltuin Plaswijckpark

Dit familiepark is veel meer dan alleen een speeltuin, ondanks het wel voornamelijk spelen is wat kinderen in Plaswijckpark kunnen doen. Zo heb je door het gehele park verschillende speeltuintjes liggen, waar de kinderen kunnen spelen. Daarnaast is er ook een klein gedeelte in het park met dieren. Zo heb je onder andere hertjes, Wallaby’s en Alpaca’s die je kan bewonderen in dit park. 

Daarnaast is het mogelijk om met een rondvaartbootje over een klein meer te varen, is er een treintje waar kinderen mee mee kunnen rijden en is er ook een kabouterpad die je met jonge kinderen kan volgen. 

In de zomermaanden is het daarnaast ook mogelijk voor kinderen om met water zich te vermaken. Zo is er een waterspeeltuin waar kinderen in de warme zomermaanden zich kunnen vermaken. Ook dit zag er erg leuk uit. Wij bezochten het park in de winter, dus toen was dit gedeelte van het park helaas niet open. Ook kun je dan op het water met een waterfiets in de vorm van een zwaan. 

Binnenspeeltuin Plaswijckpark
Binnenspeeltuin Plaswijckpark

Binnenspeeltuin Plaswijckpark

Dat je zowel met goed als minder weer Plaswijckpark Rotterdam kan bezoeken heeft te maken met de verschillende binnenspeeltuinen die dit familiepark in Rotterdam heeft. Zo hebben ze een hele toffe grote binnenspeeltuin, met allerlei grote objecten. Zo staat er bijvoorbeeld een reuze tv, bank en toiletpot waar kinderen mee kunnen spelen. 

Dit soort speeltoestellen zijn net iets anders dan dat we dat normaal gewend zijn. Dit is al een behoorlijk grote binnenspeeltuin met verschillende ruimtes waar kinderen kunnen spelen. In dit gedeelte alleen al heeft onze dochter meer dan een uur zich prima vermaakt. En dat had nog wel een stuk langer kunnen zijn  als het park al niet bijna ging sluiten. 

Een tweede binnenspeeltuin waar kinderen zich kunnen vermaken is achterin het park. Dit is een wat kleinere ruimte en hier ligt voornamelijk heel veel speelgoed, waar kinderen zich mee kunnen vermaken. Zeker met jonge kinderen is dit een ruimte, waar ze zich prima een hele middag kunnen vermaken in het park. 

Speeltuin Plaswijckpark in Rotterdam
Speeltuin Plaswijckpark in Rotterdam

Verkeersplein Plaswijckpark

Het Plaswijckpark in Rotterdam heeft daarnaast ook een heel leuk verkeersplein voor kinderen. Dit verkeersplein is behoorlijk groot en heeft behoorlijk wat gebouwen waar de kinderen onder andere door heen kunnen rijden met skelters. Doordat dit verkeersplein goed is afgeschermd kun je de kinderen goed in de gaten houden als ze hier aan het spelen zijn. 

Onze dochter heeft hier een hele tijd op een skelter rondgereden, terwijl wij haar vanaf een bankje langs de verkeerstuin in de gaten hielden. Dit verkeersplein bestaat uit twee gedeeltes. Je hebt een kleiner gedeelte voor jonge kinderen en een groter gedeelte voor de wat oudere kinderen. 

Verkeersplein Plaswijckpark Rotterdam
Verkeersplein Plaswijckpark Rotterdam

Restaurant Plaswijckpark Rotterdam

Uiteraard is het ook mogelijk om wat te eten en te drinken in het Plaswijckpark in Rotterdam. Je hebt verschillende horecagelegenheden waar je wat kunt eten en drinken. Uiteraard zijn het de vaste gerechten die je vaak in pretparken tegenkomt zoals pannenkoeken, broodjes en frietjes die je hier kan eten. 

Zo heb je ook een restaurant zitten bij de binnenspeeltuin, waardoor de kinderen na de lunch zelf kunnen gaan spelen in deze binnenspeeltuin in het park, terwijl jij nog een drankje kan doen. Het is toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen als je het park bezoekt. 

Adres Plaswijckpark Rotterdam
Adres Plaswijckpark Rotterdam

Wat is het adres van Plaswijckpark Rotterdam?

Het adres van Familiepark Plaswijckpark is:

Ringdijk 20
3053 KS Rotterdam

Indien je met de auto komt, dan zijn er een aantal parkeerplaatsen voor de ingang van het park, waar je de auto gratis kan parkeren. Dit hebben wijzelf ook gedaan!

Binnenspeeltuin Plaswijckpark
Binnenspeeltuin Plaswijckpark

Waar overnachten in Rotterdam met kinderen?

Het Plaswijckpark in Rotterdam is niet de enige kinderactiviteit die je in Rotterdam kunt ondernemen. Er zijn genoeg activiteiten in de stad om minimaal een week je te vermaken met het gezin. Wil je er daarom een stedentrip van maken en een weekendje weg gaan naar Rotterdam, dan zijn er zeker leuke opties om te overnachten! We zetten een aantal van deze opties op een rij waar wijzelf geslapen hebben. 

Hostel Room Rotterdam: zeer leuk hostel, waar een ontspannen sfeer hangt. Het hostel heeft ook een familiekamer voor gezinnen. 

SS Rotterdam: dit hotel is al een bezienswaardigheid op zich. Je slaapt op een oud cruiseschip en op het schip zelf is genoeg te doen. Wij vonden het erg leuk om hier eens een nachtje te slapen. 

Hotel The James Rotterdam: dit is een luxe hotel midden in het centrum van Rotterdam. Wij vonden dit hotel erg gastvrij en hebben hier ook fietsen gehuurd bij het hotel.

Urban Residences: één van de mooiste appartementen waar we ooit geslapen hebben was van deze organisatie. Ze hebben prachtige appartementen midden in het centrum, waar echt alles aanwezig is. Wij vonden dit een super mooie ervaring om hier eens te overnachten in al die luxe. 

Kindvriendelijk hotel Leiden
SS Rotterdam met kinderen

Scroll naar boven