Speelbos Uden met kinderen

Speelbos Uden met kinderen: alle informatie!

Het Maashorst Speelbos in Uden is een beetje een combinatie van een speeltuin en een klein stukje bos. Het speelbos is niet super groot, maar het is wel een aanrader om te bezoeken. Wij hebben dit speelbos ook opgenomen in ons blog over de tien leukste speelbossen in Brabant met kinderen. Wij hebben dit speelbos gecombineerd met een bezoek aan het leuke speelbos Herperduin, dat maar een kwartier van dit speelbos af ligt met de auto. Op deze manier zijn we een hele dag onderweg geweest in Brabant met onze dochter en hebben we een hele dag in de natuur doorgebracht met het gezin. Wij geven je in dit blog alle informatie over speelbos Uden met kinderen en hopelijk krijg je door de vele foto’s die we bij de blog hebben geplaatst een goede indruk van het speelbos in Uden. 

Speelbos Uden met kinderen
Speelbos Uden met kinderen

Speelbos Uden met kinderen: maashorst speelbos

Uiteraard liepen we (zoals bij de meeste speelbossen) in eerste instantie verkeerd toen we de auto hadden geparkeerd. Als je op internet het adres van het speelbos gaat opzoeken, dan staat er alleen de straat Bosdreef in Uden aangegeven. Nu is deze straat redelijk lang en staan er langs de kant van de weg overal auto’s geparkeerd. Eigenlijk is het een kwestie van de Bosdreef gewoon net zo lang afrijden totdat aan de rechterkant van de weg het speelbos staat aangegeven. Nu liepen we eerst een stuk door het bos en kwamen we uiteindelijk aan de achterkant van het speelbos uit. 

Wat het meest kenmerkende aan dit speelbos is, is het speeltoestel dat centraal staat in het speelbos: de slapende reus. Eigenlijk stelt het hele speeltoestel niet heel veel voor, maar voor kinderen is het toch heel interessant om het gezicht van de reus te beklimmen en er weer van af te glijden. Bij deze slapende reus zit ook een glijbaan voor de kinderen, maar glijden vanaf de neus van de reus is voor de meeste kinderen toch net iets leuker. 

Speelbos Uden met kinderen
Speelbos Uden met kinderen

Loop je verder het bos in dan is er ook een leuk klimparcours met draden wat ze hebben uitgezet. Voor onze dochter is dit altijd een soort van spel om het hele parcours af te leggen, zonder dat ze de grond raakt. Raakt ze de grond wel dan moet ze opnieuw beginnen. Aangezien ze er een aantal keer vanaf valt, zijn we hier zo al een half uurtje kwijt voordat ze zonder de grond te raken het hele parcours heeft gelopen en dan moet het uiteraard in omgekeerde richting nog een keer gedaan worden. 

Loop je weer een stuk verder naar achteren, dan is er ook nog een speeltoestel met een glijbaan voor kinderen. Dit is een prima toestel voor wat kleinere kinderen. Evenwijdig aan de speeltuin ligt er ook nog een stuk bos. In dit bos vindt je verschillende hutten die er gebouwd zijn en allerlei creaties die de vrijwilligers van het speelbos met hout gemaakt hebben zoals een soort van banken en stoeltjes van hout.

Dit gedeelte is niet super groot, maar vinden je kinderen het leuk om hutten te bouwen en in de weer te zijn met takken, dan is het zeker een prima plek. Zeker omdat het speelbos vrij compact is, is het ook redelijk overzichtelijker als je zelf ergens gaat zitten. 

Speelbos Uden met kinderen
Speelbos Uden met kinderen

Speelbos Uden met kinderen: watergedeelte

En zoals bij de meeste speelbossen in Brabant, zit ook bij dit speelbos een stuk water waar kinderen kunnen spelen. In de buurt van het speeltoestel van de slapende reus heb je een watertje waar ook een waterpomp aanwezig is. Je ziet hier kinderen met laarzen in het water spelen met stokken en dergelijke en er is hier ook de mogelijkheid om te zitten op verschillende bankjes. Je vindt hier ook een enkele picknickbank. 

Het watergedeelte is leuk voor kinderen om met water te spelen, maar het is een gemiste kans dat er geen speeltoestel in het water te vinden is zoals je bijvoorbeeld bij de waterspeeltuin hebt in het speelbos van Breda. Dat zou nog een prima toevoeging kunnen zijn aan dit leuke speelbos in Uden. Doordat we dit speelbos combineerden met een bezoek aan speelbos Herperduin, zijn we een volle dag met het gezin onderweg geweest en lekker buiten in de natuur. 

Speelbos Uden met kinderen
Speelbos Uden met kinderen

Speelbos Uden met kinderen: het watergedeelte.

Speelbos Uden met kinderen: eten en drinken

Je kunt in de buurt van speelbos Uden met kinderen niets eten bij een restaurant of kiosk. Indien je bij het speelbos zelf wil eten, dan moet je dit zelf van huis meenemen. Dit wordt ook gedaan door de meeste gezinnen en toen wij er waren werd er volop gegeten en gedronken door gezinnen in het bos zelf.

Wil je toch voor de lunch ergens gaan eten met het gezin dan is restaurant de Pannekoekenbakker-Zeeland een goede optie. Dit restaurant ligt op vijf minuten rijden van het speelbos en je kunt hier zowel buiten op het terras als binnen in het restaurant pannenkoeken eten. In de tuin bij het terras heeft dit restaurant ook nog een speeltuin voor kinderen met een aantal trampolines en wat klimtoestellen. 

Speelbos Uden met kinderen
Speelbos Uden met kinderen

Speelbos Uden met kinderen: het parcours waar je de grond niet mag raken.

Speelbos Uden met kinderen
Speelbos Uden met kinderen

Scroll naar boven