Speelbos Molenheide met kinderen

Wil je in het weekend eens lekker de natuur in, dan is speelbos Molenheide met kinderen een leuke optie. Dit speelbos in Mierlo bestaat eigenlijk uit twee delen. Zo heb je een leuke speurroute in de vorm van het katoenpad. Hier kunnen kinderen met een app verschillende plaatjes zoeken op de route. En je hebt het speelbos, wat een paar honderd meter verderop ligt. Wat ons betreft staat speelbos Molenheide dan ook hoog in onze lijst van de tien leukste speelbossen van Brabant met kinderen. In dit blog geven we je alle informatie die je nodig hebt om speelbos Molenheide met kinderen te bezoeken. We hebben veel foto’s gemaakt op het katoenpad en het speelbos, zodat je een goede indruk krijgt van wat je in dit speelbos in Mierlo kunt verwachten. 

Speelbos Molenheide met kinderen
Speelbos Molenheide met kinderen

Speelbos Molenheide met kinderen: het Katoenpad

Het was ons vooraf niet helemaal duidelijk wat nu het adres is van de parkeerplaats van het speelbos. Een goed adres konden we online niet vinden en we zoeken via maps op dat we ergens rond de Boslaan in Mierlo moeten zijn. Een goed herkenningspunt is dat het speelbos bij de televisietoren van Mierlo ligt en dat je deze op veel plekken boven de bomen uit ziet komen. Uiteindelijk zijn er verschillende parkeerplaatsen rondom het speelbos en we parkeren de auto op de Boslaan in de buurt van het Katoenpad. 

Wij vinden dat de gemeente Mierlo dit Katoenpad echt leuk heeft gemaakt en dat ze een app hebben ontwikkeld voor dit pad is helemaal top. Het is een extra activiteit die je kunt ondernemen naast het bezoeken van speelbos Molenheide met kinderen. We downloaden vooraf de gratis app in de appstore. Onze dochter vindt mobiele telefoons al helemaal razend interessant, dus dat ze nu door het bos met onze mobiel mag lopen vindt ze helemaal leuk. 

Speelbos Molenheide met kinderen
Speelbos Molenheide met kinderen

Wanneer je aankomt bij het Katoenpad, dan zie je op de app de route die je kunt lopen. Dit is een zeer korte route, dus wat dat betreft is dit ook heel erg goed met jonge kinderen te lopen. Onderweg zijn er ook een aantal speeltoestellen, waardoor we regelmatig stoppen, omdat er geklommen moet worden. Daarnaast moeten we ook nog zoeken naar plaatjes. Van drie verschillende figuurtjes moet je vijf afbeeldingen vinden. In totaal zijn er dus 15 plaatjes op de route van het pad verstopt. Ieder plaatje kun je scannen met je telefoon.

Onderweg geeft de app ook wat filmpjes. We hadden online al gelezen dat de app weleens hapert en dat deed hij bij ons ook een keer. Maar goed het is een gratis app, dus daar gaan we uiteraard niet over zeuren. De filmpjes zelf over het pad vonden we over het algemeen niet heel interessant en onze dochter heeft daar ook niet het geduld voor. 

Speelbos Molenheide met kinderen
Speelbos Molenheide met kinderen

En dan zijn we ineens al bij het einde van het Katoenpad en hebben we maar 7 van de 15 plaatjes gevonden. We hebben er dus heel wat gemist. Hebben we zo slecht gezocht? Uiteraard gaan we terug om de rest van de plaatjes te zoeken en nu zoeken wij ook fanatiek mee. We merken dat we inderdaad over sommige plaatjes heen hebben gekeken en dat sommige plaatjes ook best lastig verstopt zitten. Uiteindelijk vinden we er eentje niet en hebben we een score van 14 van de 15 plaatjes. Wil je nog meer weten over de achtergrond van het Katoenpad, kijk even op de website van het pad

Speelbos Molenheide met kinderen
Speelbos Molenheide met kinderen

Speelbos Molenheide met kinderen: het speelbos

Om vanuit het Katoenpad bij het speelbos te komen, moesten wij en nog een ander gezin echt even zoeken. Het staat niet super goed aangegeven waar het speelbos precies is vanaf het Katoenpad. Eigenlijk is het een kwestie van kijken waar de tv-toren is, aangezien daar de speeltuin naast ligt. Vanaf het Katoenpad is het ongeveer vijf tot tien minuutjes lopen naar het speelbos toe. Het speelbos heeft verschillende speeltoestellen, zoals schommels, een kabelbaan, een glijbaan en wat dat betreft ook een hoop losse takken om hutten te bouwen. Ook kunnen kinderen in de zomer met water spelen bij dit speelbos. 

Speelbos Molenheide met kinderen
Speelbos Molenheide met kinderen

Ouders kunnen bij de speeltuin op het plateau bij de schommels zitten of op enkele banken die bij de speeltuin staan. Je kunt rondom dit speelbos ook nog met je kinderen een parcours lopen door het bos. Eigenlijk is deze bedoeld voor volwassenen die in het bos aan het sporten zijn, maar vooral kinderen gebruiken de obstakels om te klimmen en te klauteren. Ik denk dat we in het speelbos ongeveer een uurtje of twee geweest zijn. In totaal zijn we dus 3 tot 4 uur in het bos geweest in Mierlo. 

Speelbos Mierlo met kinderen
Speelbos Mierlo met kinderen

Speelbos Molenheide met kinderen: dierenrijk mierlo

Wil je er een dagje uit van maken met het gezin, dan is dit speelbos te combineren met Dierenrijk Mierlo. Deze dierentuin ligt op tien minuten rijden van het speelbos en je hebt hier veel grote dieren die je kunt bewonderen zoals de olifant, de neushoorn en de ijsbeer. Ook heeft deze dierentuin maar liefst 6 verschillende speeltuinen door de dierentuin staan, waardoor je kinderen een hele dag zich kunnen uitleven in de buitenlucht.

Uiteraard is het in de dierentuin ook mogelijk om te lunchen, waardoor je bijvoorbeeld in de ochtend speelbos Molenheide met kinderen kunt bezoeken en dan tegen lunchtijd naar de dierentuin kunt rijden. 

Speelbos Mierlo met kinderen
Speelbos Mierlo met kinderen
Speelbos Mierlo met kinderen
Speelbos Mierlo met kinderen

Speelbos Molenheide met kinderen: eten en drinken

Bij het speelbos zijn er geen mogelijkheden om wat te eten en te drinken. Je kunt uiteraard wel zelf eten en drinken meenemen en dit opeten bij de speeltuin van het speelbos. Wil je toch wat uitgebreider lunchen met het gezin, dan kun je terecht bij restaurant Wolfshoeve, dat op een paar minuten rijden van het speelbos ligt (afhankelijk van waar je de auto hebt geparkeerd, want vanaf de Geldropseweg kun je ook lopen naar dit restaurant). Dit restaurant ligt op het Roompotpark Bospark ’t Wolfsven. 

Je kunt hier op het terras zitten en je kijkt uit over het meer, waar je ook waterfietsen kan huren. Bij het meer ligt ook een strandje. In de zomer betalen niet gasten van het park een paar euro entree voor dit strandje. Op een warme dag kun je dus ook een combinatie maken van het speelbos en dit natuurbad met strand. 

Speelbos Mierlo met kinderen
Speelbos Mierlo met kinderen
Scroll naar boven