Speelbos Goirle met kinderen

Speelbos Goirle met kinderen: alle informatie!

Is het speelbos Goirle met kinderen leuk om te bezoeken? Ja, dat is het zeker! Het speelbos heeft genoeg leuke klimtoestellen en ligt ook nog eens naast het klimbos van Goirle. Hierdoor kun je je makkelijk een halve dag vermaken in dit klim en avonturenbos dat op de grens ligt met België. We hebben speelbos Goirle al eens beschreven in ons blog over de tien leukste speelbossen in Brabant met kinderen en dit klimbos staat zeker in onze top 3. We geven jullie hier alle informatie die je nodig hebt voor een bezoek aan het speelbos Goirle met kinderen. Ook hebben we veel foto’s in de blog geplaatst zodat je een goede indruk krijgt van het bos!

Speelbos Goirle met kinderen
Speelbos Goirle met kinderen

Speelbos Goirle met kinderen: het speelbos

Je bereikt het speelbos in Goirle door het Gorps Baantje 5 in Goirle in te voeren in je navigatie. Je komt dan uiteindelijk bij een rotonde, waar een redelijk grote parkeerplaats is waar je voor het bos kunt parkeren. Hier zit ook restaurant Natuurpoort Roovertsche Leij. Vanuit dit restaurant staan bordjes naar de verschillende activiteiten van het bos. 

Je kunt er voor kiezen om het speelbos te bezoeken aan de hand van een speurtocht of gewoon zelf het speelbos in te gaan. Je kunt namelijk via de organisatie Rocks n Rivier (kantoor zit achter het restaurant) een speurtocht boeken door het speelbos Goirle met kinderen. Je krijgt dan voor de kinderen een rugzak mee met verschillende attributen zoals een kompas, een verrekijker, een plattegrond en verschillende opdrachten, waarmee je het speelbos in kunt gaan. 

Speelbos Goirle met kinderen
Speelbos Goirle met kinderen
Speelbos Goirle met kinderen
Speelbos Goirle met kinderen

Kinderen moeten de oranje pijlen volgen en onderweg moeten ze opdrachten maken en komen ze hindernissen tegen. Zo moeten ze bijvoorbeeld allerlei trappen op klimmen om te zien wat voor vogels in bepaalde huisjes zitten. In totaal heb je tijdens deze speurtocht veertien hindernissen/ opdrachten die je tegenkomt in het bos. Bij iedere opdracht vind je een letter, waarmee je een zin kunt vormen. Als kinderen de juiste letters weten te vinden en de zin kunnen vormen, krijgen ze na afloop van de speurtocht een verrassing. Na afloop kunnen kinderen marshmallows roosteren op een vuurtje. Je betaalt voor deze speurtocht alleen per kind, want ouders mogen gratis mee. 

Uiteraard is het leuk om deze speurtocht te doen in speelbos Goirle met kinderen, maar je kunt ook zonder de speurtocht het speelbos in. Wij wisten zelf niet dat onze dochter een speurtocht kon doen en kwamen hier pas na een uur achter in het bos, toen we een ander gezin met de rugzak zagen. Maak voor jezelf dus de afweging of je het het geld waard vindt. Kijk voor meer informatie even op de website van Rock n Rivers

Speelbos Goirle met kinderen
Speelbos Goirle met kinderen

Wij vonden het aantal speeltoestellen in het speelbos behoorlijk hoog in vergelijking met de verschillende speelbossen die we tot nu toe bezocht hebben. Zo is er een kabelbaan, een schommel, verschillende klimtoestellen met touwen, verschillende buizen waar kinderen in kunnen klimmen. Ook rondom het klimbos zijn een aantal klimtoestellen waar je gebruik van kunt maken (of het officieel mag weten we niet, maar toen wij er waren is hier niets over gezegd). Al met al zijn we best een paar uurtjes in het bos bezig geweest met onze dochter. 

Speelbos Goirle met kinderen
Speelbos Goirle met kinderen

Speelbos Goirle met kinderen: het klimbos

Het speelbos van Goirle loopt eigenlijk over in het klimbos. Bij het klimbos in Goirle maken ze onderscheid tussen twee verschillende soorten activiteiten. Zo kun je hier de activiteiten fun klimmen en klim & zip. Aan het fun klimmen kunnen kinderen vanaf zes jaar deelnemen en deze activiteit duurt in totaal ongeveer twee uur. De hoogte van het klimmen varieert hier van 1,5 tot 12 meter. Kinderen krijgen vooraf instructies en kunnen dan gaan klimmen zo hoog dat ze durven (tot die 12 meter uiteraard). Je kan hier tien verschillende klimactiviteiten ondernemen. 

Speelbos Goirle met kinderen
Speelbos Goirle met kinderen

De andere activiteit is Klim&Zip. Dit is een activiteit voor kinderen vanaf 9 jaar, die groter zijn dan 130 cm. Deze lengte is vereist, omdat kinderen anders niet bij alles bij kunnen tijdens het klimmen. Zeker voor oudere kinderen is dit een hele leuke activiteit en toen wij er waren, waren er ook verschillende kinderfeestjes met kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar.

Kinderen kunnen hier drie parcours lopen. Eentje van 90 meter op een hoogte van ongeveer 5 meter. Hier hebben ze 11 verschillende hindernissen. Eentje van 100 meter met ook 11 hindernissen op ongeveer 7 meter en de laatste is een parcours van 135 meter met 3 verschillende ziplines op een hoogte van tussen de 6 en 10 meter. Uiteraard zitten kinderen continu gezekerd, waardoor ze niet naar beneden kunnen vallen. Ook deze activiteit duurt ongeveer 2 uur. 

Speelbos Goirle met kinderen
Speelbos Goirle met kinderen

Voor de oudere kinderen die durven is er ook een mogelijkheid om een vrije val te maken van 12 meter. Ook voor kinderen in een rolstoel zijn er mogelijkheden in dit klimbos. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, prijzen en beide activiteiten even op de website van het klimbos. Wij schreven over deze activiteit de blog Klimbos Goirle met kinderen, waarin we meer informatie geven over het klimmen in het klimbos en onze ervaringen met deze activiteit. 

Speelbos Goirle met kinderen
Speelbos Goirle met kinderen

Speelbos Goirle met kinderen: eten en drinken

Je kunt bij speelbos Goirle met kinderen wat eten en drinken bij Natuurpoort Roovertsche Leij. Ze hebben buiten een groot terras met picknickbanken, waar je heerlijk kunt zitten. Ook is het mogelijk om bij minder weer binnen te zitten. Bij het terras van het restaurant zit ook een kleine speeltuin, waar kinderen zich kunnen vermaken, waardoor de ouders op het gemak kunnen eten. Je kunt hier met kinderen een tosti, soepje of poffertjes eten met je kinderen, maar het restaurant heeft ook wat luxere gerechten zoals een tournedos. 

Speelbos Goirle met kinderen
Speelbos Goirle met kinderen

Een andere leuke optie is om te gaan lunchen bij camping Breehees. Dit is met de auto een ritje van zes minuten met de auto en wij zitten hier in de zomer regelmatig met onze dochter. Je hebt hier namelijk een heerlijk terras met grote speeltuin en onze dochter vermaakt zich hier altijd uren. Je hebt namelijk naast de grote speeltuin, ook skelters en wat dieren rondlopen. Ook kun je er erg goed eten. Moet je een stuk rijden om speelbos Goirle met kinderen te bereiken, dan is het ook mogelijk om hier te overnachten op de camping of in een huisje.

Speelbos Goirle met kinderen
Speelbos Goirle met kinderen

Speelbos Goirle met kinderen: interessante blogs

Blogs die interessant kunnen zijn:

Klimbos Goirle met kinderen

De 10 leukste speelbossen in Brabant met kinderen

De 5 mooiste wandelingen in Brabant met kinderen

Oisterwijkse bossen en vennen met kinderen

Speelbos Herperduin met kinderen

Speelbos Goirle met kinderen
Speelbos Goirle met kinderen

Scroll naar boven