Speelbos Gilze met kinderen

Speelbos Gilze met kinderen: alle informatie

Speelbos Gilze met kinderen is een leuk speelbos om te bezoeken als je hier in de buurt woont. Het is niet een supergroot speelbos waar je je uren kunt vermaken, maar twee tot drie uurtjes vermaak heb je hier zeker. Daarnaast is het uiteraard mogelijk om er een dagje uit in Brabant met kinderen van te maken door een bezoek aan het speelbos te combineren met de activiteit voetgolf, wat naast het speelbos gedaan kan worden of dat je het speelbos van Gilze combineert met het speelbos van Breda of het speelbos in Goirle. In het speelbos zijn er zeker leuke dingen te doen met kinderen en we hebben het speelbos ook opgenomen in onze lijst van de 10 leukste speelbossen in Brabant met kinderen. Hieronder geven we je alle informatie die je nodig hebt voor een bezoek aan speelbos Gilze met kinderen. 

Speelbos Gilze met kinderen
Speelbos Gilze met kinderen

Speelbos Gilze met kinderen: het speelbos

Wij moeten eerlijk zeggen dat we in de buurt van dit speelbos wonen en dat we er tot een jaar of twee geleden nog nooit van hadden gehoord. Na een tip van vrienden waren we toch wel heel benieuwd wat we ons bij een speelbos moesten voorstellen. Inmiddels weten we wel beter en weten we dat het een leuke manier is voor kinderen (en ouders) om te spelen in de natuur. Je ziet dan ook steeds meer speelbossen in Nederland ontstaan. 

Het speelbos ligt in de buurt van het van der Valk hotel Gilze-Tilburg. Het is mogelijk om daar je auto te parkeren, maar het speelbos zelf heeft ook een redelijk grote parkeerplaats (adres: Nerhoven 12 in Gilze). Het verhaal rondom het speelbos is die van een mysterieuze vrouwelijk reus. Het bos is van haar en kinderen kunnen ook sporen van haar in het bos vinden zoals houten voetstappen. Ook vind je onderweg spelletjes en vragen die door de reuzin worden gesteld. Het speelbos is voor kinderen tot en met 12 jaar. 

Speelbos Gilze met kinderen
Speelbos Gilze met kinderen

Door het bos heen staan verschillende speeltoestellen, waar kinderen kunnen klimmen en klauteren. Ook is er een waterpomp, waar kinderen met water kunnen spelen. Het is toch iedere keer mooi om te zien wat vrijwilligers kunnen maken van dode bomen uit het bos. Prachtige figuren die uit het hout gesneden zijn. Er is zelfs een soort van xylofoon van hout waar kinderen muziek op kunnen maken. 

Kom je wat verder in het bos dan kom je ook iets meer op een open vlakte. Hier staan ook verschillende picknickbanken, waar gezinnen wat kunnen eten en drinken. Ook vinden we hier een natuurlijk doolhof, een paar insectenhotels en een kabelbaan. Wij zagen later pas dat een gezin een speurtocht had door het speelbos en zij vertelde dat je deze speurtocht kon downloaden vanaf de website van het speelbos. Kijk even hier op de website om deze te downloaden en eventueel uit te printen. Hadden we dit geweten, dan hadden we deze zeker uitgeprint en gebruikt. 

Speelbos Gilze met kinderen
Speelbos Gilze met kinderen

Speelbos Gilze met kinderen: eten en drinken

Je kunt bij het speelbos Gilze met kinderen ook een hapje eten en wat drinken. Bij het van der Valk hotel Gilze-Tilburg is het namelijk mogelijk om binnen of buiten wat te eten. Bij het buitenterras van dit restaurant zit ook een kleine speeltuin, waar je kinderen kunnen spelen. Deze speeltuin is overigens toegankelijk voor iedereen. 

Het is in dit restaurant mogelijk om een pizza, hamburger, een broodje kroket of een uitsmijter te bestellen, maar ook wat luxere gerechten zoals bijvoorbeeld een zeetong. Voor kinderen kun je hier ook een simpele boterham bestellen met jam, pindakaas of hagelslag of een kindersoepje. Uiteraard is het ook mogelijk om alleen een drankje te doen op het terras als het een beetje lekker weer is, terwijl de kinderen in het speeltuintje spelen. 

Speelbos Gilze met kinderen
Speelbos Gilze met kinderen

Speelbos Gilze met kinderen: voetgolfen

Naast het speelbos van Gilze is een open terrein met een soort van meer, waar voetgolf wordt gespeeld. Deze activiteit is erg leuk voor kinderen die van voetballen houden. In totaal heb je hier 18 verschillende holes, waarbij je een voetbal in een groot gat moet krijgen binnen een aantal schoten. Wij hebben dit zelf nu al een aantal keer gedaan hier en ook voor kinderen is dit een hele leuke activiteit. Je ziet hier dan ook veel gezinnen deze activiteit doen in Gilze.

Zeker wanneer het zonnetje schijnt is dit een prettige activiteit om met je kinderen samen te doen. Het is ook mogelijk om bij deze baan wat te drinken en het terras van restaurant van der Valk Gilze-Tilburg kijkt uit over deze golfbaan, waardoor je ook hier wat kunt eten met het gezin.

Je bent met deze activiteit wel een uurtje of twee tot drie mee kwijt, afhankelijk van hoe groot de groep is. En het is een prima combinatie met een bezoek aan speelbos Gilze met kinderen. Voor meer informatie over de prijzen, de openingstijden en het maken van een reservering, kijk even op de website van de voetgolfbaan

Speelbos Gilze met kinderen
Speelbos Gilze met kinderen
Speelbos Gilze met kinderen
Speelbos Gilze met kinderen

Scroll naar boven