Speelbos Breda met kinderen

Speelbos Breda met kinderen: alle informatie!

Een bezoek aan speelbos Breda met kinderen is een leuke activiteit voor een paar uur op een vrije ochtend of middag. Wij bezochten het speelbos dat in het Mastbos in Breda ligt een tijdje terug op een zonnige zaterdagmiddag en wij vonden het een heel leuk uitje. Zo leuk zelfs dat we het speelbos in Breda hebben opgenomen in ons blog over de leukste speelbossen in Brabant met kinderen. Het leuke aan dit speelbos is dat er naast het speelbos ook een soort van waterspeeltuin is, dat je er in de buurt prima kunt eten en dat er ook nog voor jonge kinderen een kabouterpad is. In dit blog geven we je alle informatie die je nodig hebt bij je bezoek aan speelbos Breda met kinderen. We hebben er een hoop foto’s bij geplaatst zodat je een goede indruk krijgt van het speelbos in het westen van de provincie Noord-Brabant. 

Speelbos Breda met kinderen
Speelbos Breda met kinderen

Speelbos Breda met kinderen: het kabouterpad

De laatste tijd bezoeken wij met enige regelmaat een speelbos in onze provincie. We kregen de smaak te pakken toen we het speelbos in Gilze bezochten en er achter kwamen dat het een leuke activiteit in de natuur met kinderen is voor een paar uurtjes. Aangezien wij in de buurt van Tilburg wonen ligt het speelbos van Breda op iets meer dan twintig minuutjes rijden van ons huis. 

Wat we wel gemerkt hebben is dat de meeste speelbossen niet super goed aangegeven staan. Ook als je in google intypt speelbos Mastbos in Breda dan geeft hij een adres (Bouvignedreef 5, 4836 AL Breda), waarbij het bos zelf nog eigenlijk tien minuten verder ligt. Wij parkeerden de auto nog iets verder van het bos af bij Restaurant de Boschwachter in ’t Mastbos. Hier hebben ze parkeervakken, waar je de auto kunt parkeren, maar we zagen overal langs de weg auto’s geparkeerd staan (ook dichter bij het speelbos zelf). 

Speelbos Breda met kinderen
Speelbos Breda met kinderen

Zo kwamen we als eerste het kabouterpad tegen dat eigenlijk praktisch langs het restaurant start. Even zijn we in de veronderstelling dat hier ook het speelbos moet zijn, maar dat ligt op ongeveer een kwartier lopen van het kabouterpad. Het kabouterpad is voor kinderen van vier tot en met zeven jaar. Het is de bedoeling dat je hier de gekleurde kabouters in het bos zoekt. Bij iedere kabouter kunnen kinderen een opdrachtje doen. Kun je springen als een konijn? Kun je eikeltjes verzamelen voor de eekhoorn? Dit soort simpele opdrachten voor kinderen.   
In totaal zijn er 23 van dit soort kleine opdrachtjes in het bos en deze wandeling door het bos duurt ongeveer 1,5 uur. Je kunt op de website van Staatsbosbeheer een gratis routeboekje downloaden. Via het restaurant de Boschwachter in ’t Mastbos kun je een kabouterarrangement boeken voor een paar euro per kind, waarbij de kinderen een kaboutermuts krijgen en wat rode schmink op de wangen en ze na afloop van de wandeling een pannenkoek kunnen eten met wat drinken erbij. De route die je loopt hier is ongeveer 1,5 kilometer. 

Speelbos Breda met kinderen
Speelbos Breda met kinderen

Speelbos Breda met kinderen: speelbos mastbos!

Het speelbos Breda heeft eigenlijk meerdere namen. Zo staan op de borden bij het speelbos dat het speelbos de Boeverijen heet, maar als je het op google opzoekt heet het speelbos Mastbos en wij noemen het gewoon heel simpel het speelbos in Breda. Het speelbos is redelijk groot en heeft verschillende klimtoestellen met touw, waar kinderen kunnen klimmen en klauteren. Ook is er een kabelbaan en zijn er een aantal grote hutten in het bos gebouwd. 

Ook ligt er in het bos een soort van watertje met een hoop takken over dit water heen en uiteraard is dit voor kinderen interessant om over heen te klimmen. Ook heb je in het bos wat heuveltjes, waarbij we een keer zo hard naar beneden liepen dat Sophie struikelde en een behoorlijk bult op haar hoofd had. Dat was niet zo slim. Bij de kabelbaan is er wel een mogelijkheid om te gaan zitten, maar dat is maar zeer beperkt. Bij de waterspeeltuin is dit wel wat meer mogelijk. 

Speelbos Breda met kinderen
Speelbos Breda met kinderen

Speelbos Breda met kinderen: de waterspeeltuin

Na een tijdje in het bos gespeeld te hebben liepen we verder het bos in en aan het einde van het bos zit een soort van waterspeeltuin voor de kinderen.  Eigenlijk is het niet meer dan een grote plas met water waar wat speeltoestellen in gemaakt zijn. Toen wij er waren had het de dagen ervoor behoorlijk geregend, waardoor het water behoorlijk hoog stond en de kinderen die het parcours over het water liepen niet helemaal de voeten droog hielden. Het is daarom ook aan te raden (zeker met kleine kinderen) om een setje droge kleding mee te nemen. Sommige kinderen stonden zelfs tot hun midden hier in het water.

Speelbos Breda met kinderen
Speelbos Breda met kinderen

Bij deze waterspeeltuin zijn een aantal waterpompen en ook een grasveld met een hele grote picknicktafel waar een aantal gezinnen aan konden zitten. Op het grasveld werd door kinderen gevoetbald en een gezin hield hier ook een verjaardagsfeest van één van de kinderen. Toen wij er waren stond er ook een ijscokar, waar je een ijsje kon bestellen.

Het verbaast ons soms echt hoe lang kinderen zich kunnen vermaken met een paar stokken en een beetje water, maar we zijn toch ruim een uur op deze plek geweest. Uiteindelijk kun je je makkelijk een halve dag vermaken in speelbos Breda met kinderen. Zeker als je eerst nog het kabouterpad loopt met je kinderen. 

Speelbos Breda met kinderen
Speelbos Breda met kinderen

Speelbos Breda met kinderen: eten en drinken!

Het is mogelijk om in de buurt van speelbos Breda met kinderen wat te eten. Bij het restaurant de Boschwachter in ’t Mastbos, die wij eerder hier al noemden is het mogelijk om binnen of buiten op het terras achter het restaurant te lunchen. Je kunt hier verschillende broodjes, pannenkoeken en hele drie gangenmenu’s bestellen. 

Een andere optie om te eten bij speelbos Breda met kinderen is eetcafe de 7 heuveltjes. Dit eetcafe ligt op ongeveer een kwartier wandelen van het speelbos af. Dit eetcafe is een stuk goedkoper dan restaurant de Boschwachter en ze verkopen hier tosti’s, uitsmijters en broodjes. Voor kinderen kun je hier ook gewoon een boterham met Nutella bestellen. Dit eetcafe heeft een speeltuin in de tuin liggen en vanaf de tafels in de tuin heb je goed zicht op je kinderen. 

Scroll naar boven