Skydiven in Taupo met kinderen: alles wat je moet weten

skydiven Nieuw-Zeeland Taupo: alle informatie rondom het springen!

Taupo wordt de skydive hoofdstad van de wereld genoemd en is de perfecte locatie om te skydiven (met je kinderen). De meeste organisaties adviseren (ondanks er geen leeftijdsrestrictie is) om vanaf de leeftijd van 10 jaar te skydiven. Het is uiteraard wel een activiteit voor kinderen met lef. Je springt met een instructeur die al het werk doet, dus wat dat betreft hoef je zelf weinig te doen. Maar uiteraard is het ook een te gekke activiteit om als ouder alleen te doen. In deze blog geven we alle informatie die je nodig hebt om te springen!

Skydiven Nieuw-Zeeland
Skydiven Nieuw-Zeeland

skydiven Nieuw-Zeeland

skydiven Nieuw-Zeeland: Wat is skydiven?

Bij Skydiven spring je uit een klein vliegtuigje en maak je een vrije val van meerdere seconden. Dit duurt net zolang, totdat de instructeur de parachute opentrekt. Hoe hoger je uit het vliegtuig springt, hoe langer de vrije val kan zijn. Je kan vanaf verschillende hoogtes springen:

–          9.000 feet (2743 meter). Op deze hoogte maak je ongeveer een vrije val van 30 seconden.  Je betaalt dan ongeveer 200 Nieuw-Zeelandse dollars (ongeveer 114 euro) voor je sprong .

–          12.000 feet (3658 meter). Op deze hoogte maak je een vrije val van 45 seconden. Je betaalt dan ongeveer 280 dollar (ongeveer 160 euro).

–          15.000 feet (4572 meter). Op deze hoogte maak je ongeveer een vrije val van 60 seconden.  Je betaalt dan ongeveer 360 dollar (ongeveer 206 euro).

–          18.500 feet (5639 meter). Op deze hoogte maak je ongeveer een vrije val van 75 seconden.  Je betaalt dan ongeveer 500 dollar (ongeveer 286 euro).

Je kunt dus al vanaf iets meer dan 100 euro Skydiven. 

Reisroutes Nieuw-Zeeland
Skydiven Nieuw-Zeeland

skydiven Nieuw-Zeeland

skydiven Nieuw-Zeeland: foto’s en video van de sprong

Wil je dat er tijdens de sprong een video en foto’s gemaakt worden, dan betaal je hier extra voor. En dat maakt het wel een stuk prijziger. Zo kun je bij de verschillende hoogtes uit verschillende pakketten kiezen.

Bij 9.000 feet betaal je voor de video of de foto bovenop de 200 Nieuw-Zeelandse dollars een bedrag van 140 dollar. Dan komt de totale prijs uit op ongeveer 195 euro.

Wil je de video en de foto’s betaal je 180 dollar extra en kom je uit op ongeveer 217 euro. Je betaalt dan dus bijna het dubbele voor een sprong vanaf 9.000 feet.

Zelf heb ik toch voor dit pakket gekozen, omdat het een unieke ervaring is en ik het leuk vond om de sprong op beeld vast te leggen voor het thuisfront. 

Voor de sprongen op 12.000, 15.000 en 18.500 feet betaal je voor deze opties hetzelfde als bij de 9.000 feet sprong, alleen heb je nog een extra optie om te kiezen voor een freefall video. Dan wordt er geen film gemaakt door een instructeur met een selfiestick, maar door een apart persoon die meespringt. Voor de verschillen zie de onderstaande video.

Skydiven Nieuw-Zeeland
Skydiven Nieuw-Zeeland

skydiven Nieuw-Zeeland

skydiven Nieuw-Zeeland: Hoe verloopt de dag als je geboekt hebt?

Als je in Taupo in een accommodatie zit, wordt je gratis opgehaald door een hummer. Mijn vrouw en dochter gingen een paar uurtjes naar de spa die dag, maar achteraf had ik het wel leuk gevonden als ze mee waren gegaan. Je bent in totaal drie uur weg en het is voor kinderen ook best leuk om te gaan kijken. Ook het ophalen met de grote hummer zullen de meeste kinderen leuk vinden. 

Bij aankomst op het vliegveldje moet je wat administratieve zaken invullen, waarbij je aangeeft dat je zelf verantwoordelijk en aansprakelijk bent als er iets gebeurd tijdens de val. Daarna krijg je een korte uitleg wat je gaat doen en een korte instructie wat je tijdens je sprong moet doen. Dat stelt allemaal niet zoveel voor.

Daarna doe je een pak aan over je kleding. Je kunt je voorstellen dat het erg koud is als je op een bepaalde hoogte uit een vliegtuig springt. Als je aangekleed bent, dan ga je naar het vliegtuigje toe.

Over het algemeen gaan de sprongen aan de lopende band en springen de instructeurs soms wel 10 keer op een dag uit het vliegtuig. Bij ons zat het kleine vliegtuigje echt helemaal vol met mensen en zaten we echt op elkaar. Het vliegtuigje stijgt op naar de gewenste hoogte en dan is het tijd om te springen! 

Klik hier voor mijn filmpje van de sprong. Deze wordt door de vliegmaatschappij zelf in elkaar gezet en krijg je zo aangeleverd. 

skydiven Nieuw-Zeeland: welke organisaties bieden deze sprong aan?

In Taupo heb je twee organisaties die de meeste Skydive sprongen uitvoeren. Ik heb zelf bij Taupo Tandem Skydiving gesprongen en de andere organisatie is Skydive Taupo .

Beide organisaties hebben af en toe acties, dus kijk regelmatig op de website en informeer ook als je ter plekke bent of er een bepaalde aanbieding is. Je kunt ook vooraf al online een sprong boeken.

Skydiven Nieuw-Zeeland

Scroll naar boven