Sint Maarten met kinderen

Wat te doen op Sint Maarten met kinderen? Dat vroegen wij ons af toen wij vanaf het eiland Curaçao vlogen naar Sint Maarten. Is het te vergelijken met elkaar? Is Sint Maarten nog wel zo Nederlands? Wij bezochten dit prachtige Nederlandse en Franse eiland maar liefst 8 dagen en bezochten alle hoeken van dit eiland. In deze blog zetten we de leukste kinderactiviteiten van Sint Maarten op een rij. 

SInt Maarten met kinderen
SInt Maarten met kinderen

Algemene informatie Sint Maarten

Sint Maarten bestaat uit twee delen. Het Nederlandse gedeelte en het Franse gedeelte. Het Nederlandse gedeelte ligt in het zuiden en het Franse gedeelte ligt in het noorden. Overigens kun je met een huurauto heel makkelijk van het ene deel van het eiland naar het andere deel van het eiland rijden. 

Daarnaast merk je in het Nederlandse gedeelte weinig meer van dat het Nederlands is. Ze spreken er voornamelijk Engels en je ziet weinig Nederlandse elementen terug in dit deel van het eiland. Dat is in het Franse gedeelte wel anders, waar ze gewoon Frans spreken en je ook veel meer Franse winkels en restaurants ziet. 

Qua betalen maakten wij de fout dat we er vanuit gingen dat we (omdat we in het Nederlandse deel sliepen) vooral veel Antiliaanse guldens moesten pinnen (hier betalen ze mee in het Nederlandse deel). Dat was niet slim, aangezien je in het Franse gedeelte alleen met dollars en euro’s kan betalen en we voornamelijk in het Franse deel waren (de meeste bezienswaardigheden in deze lijst zijn hier ook). Doordat je op het hele eiland met dollars kan betalen, zouden we aanraden deze munt te pinnen. In het Nederlandse gedeelte staat de rekening ook altijd in dollars vermeld en niet in guldens. 

Om het eiland te verkennen heb je gewoon een huurauto nodig. Wij huurden deze auto vooraf voor niet al teveel geld via Sunny Cars. In de prijs zaten alle verzekeringen en Sunny Cars is de maatschappij waar we eigenlijk al onze auto’s huren als dit mogelijk is. Kijk voor meer informatie over een huurauto op Sint Maarten even hier. 

SInt Maarten met kinderen
Kinderactiviteiten SInt Maarten

mooiste stranden van Sint Maarten

De meeste toeristen die Sint Maarten bezoeken doen dit vanwege het klimaat en de mooie stranden. Ook wij hebben behoorlijk wat stranden bezocht toen we het eiland bezochten. We zetten hieronder de mooiste kindvriendelijke stranden van Sint Maarten op een rij.

#1 Mullet Bay Beach: dit strand ligt in het Nederlandse deel en is een mooi ruim strand met wit zand. Het water van de zee is vrij rustig en je hebt bij dit strand een restaurant zitten waar je prima kan eten. Wij aten hier wat vegetarische tapas en een frietje. Naast dit restaurant zit er een stukje verder ook nog een hippe beachclub, waar je terecht kan voor een hapje en een drankje. 

Je kan hier stoelen en een parasol huren op dit strand. Je kan daarnaast de auto gratis parkeren bij het strand. Overigens konden wij de auto bij alle stranden uit deze lijst gratis parkeren, dus dat is wel een groot voordeel. 

#2 Orient Bay Beach: dit strand ligt in het Franse deel en is sinds de verwoestingen van de orkaan weer voor een groot deel opgebouwd. Orient Bay Beach is een heel lang strand met heel veel verschillende tentjes en aanbieders van stoelen. Om bij het strand te komen rijd je met de auto het terrein van een soort van resort op en kan je de auto prima op verschillende plekken op dit terrein parkeren. Je kan op dit strand al stoelen huren voor 5 euro per stuk voor een hele dag. 

De zee was hier wel een stuk ruiger dan bij Mullet Bay Beach en helaas konden we hier niet goed snorkelen. Wel zagen we schildpadden met hun hoofd boven de zee uitkomen, alleen waren die moeilijk te spotten onder water. Wij hebben hier een hele ochtend gezeten en ook een rondje gemaakt over het gehele strand, totdat we aan het einde van het strand bij het officiële naaktstrand uitkwamen en we zijn omgedraaid. Er is hier dus voor ieder wat wils op dit mooie witte strand. 

Kinderactiviteiten SInt Maarten
Mooiste stranden Sint Maarten

#3 Anse Marcel: dit strand ligt aan de Franse kant in een supermooie baai. Het voelt wel een beetje decadent aan als je hier bent. Je rijdt een soort complex op om er te komen en je kan bij het strand parkeren. Je hebt hier een goed restaurant bij zitten, maar dat is zeker niet goedkoop. Je moet hier wel op tijd reserveren, aangezien wij al niet meer konden eten hier en alleen nog wat frietjes konden krijgen. 

Aan de andere kant van het strand zit een hotel, maar dat is een hotel voor volwassenen en daar zijn kinderen niet welkom. Wij vonden dit strand één van de mooiste stranden van Sint Maarten. De zee was hier erg rustig. 

#4 Baie de Grand Case: ook dit strand ligt aan de Franse kant aan de westkant van het eiland. Wij vonden dit een heel apart strand. Je hebt delen van het strand waar je nog duidelijk de verwoestingen ziet van de storm en waarbij het lijkt of je in een oorlogsgebied bent, maar in het midden van het strand heb je dan wel weer een aantal hele leuke tentjes zitten met grote kussens, een DJ die staat te draaien en waar de champagne rond vloeit. Ook hier was de zee erg rustig. 

#5 Simpson Bay Beach: dit strand ligt vlak langs het Princess Juliana vliegveld en ligt dus aan de Nederlandse kant. Je hebt hier een leuk tentje zitten met de Nederlandse naam Karakter. Voor ons één van de weinige plekken waar we het idee hadden dat er behoorlijk wat Nederlanders waren (dat kwam mede omdat er ook een feestje van wat Nederlanders was).

Het strand is behoorlijk lang, waardoor je hier best wel makkelijk je handoekje kan uitleggen. Je kan ook gewoon bij bijvoorbeeld Karakter op een stoel gaan liggen. Als je wat drankje doet bij Karakter zijn de stoelen hier gratis. 

Mooiste stranden Sint Maarten
Mooiste stranden Sint Maarten

#6 Friar’s Bay Beach: dit strand ligt in het westen van het eiland aan de Franse kant. Je hebt hier verschillende tentjes en je kunt ook bij meerdere aanbieders terecht voor stoelen en een parasol. Friar’s Bay Beach is een mooi strand en er is genoeg ruimte om te spelen. De restaurants rondom het strand zijn ook toegankelijk en hebben prima prijzen. 

Je kan dit prima combineren met een bezoek aan #7 Happy Bay Beach, aangezien dit op ongeveer 15 minuten wandelen ligt van dit strand. Op dit strand zijn geen voorzieningen en ook geen bedjes, wat wij dan wel fijn vinden en hierdoor een strand ook vaak wat mooier vinden. Wel was hier ongeveer 20% van de bezoekers volledig naakt toen wij het strand bezochten. 

Tegenvallend strand: Galion Beach. Wij lazen online dat dit een mooi strand moest zijn, maar wij vonden dit strand een grote tegenvaller. Je kan er niet makkelijk komen met de auto en op dit strand zijn geen voorzieningen (behalve dan een surfclub). Ook het strand vonden wij niet super mooi en als je weinig tijd hebt dan kun je dit strand makkelijk overslaan. Wel is het een heel rustig strand. Wij waren bijna de enige op het strand. 

Wat te doen op SInt Maarten
Wat te doen op SInt Maarten

#8 Het eiland Pinel

Wij kregen van een volger van ons Instagram kanaal de tip om naar het eiland Pinel te gaan. Zelf hadden we het eiland ook al op ons lijstje staan, omdat we overal lazen dat dit één van de hoogtepunten is van Sint Maarten. Wij vonden het zelf een beetje tegenvallen, dus twijfelden of we hem in deze lijst moesten plaatsen. Wij hadden ook niet super goed weer wat ook zeker meespeelt in onze beleving van het strand. 

Je kan hier voor 10 euro per persoon retour met een boot naar toe die er een minuutje of 10 over doet. We hoefden voor onze dochter van 8 jaar niet te betalen. Deze boot vertrekt ieder half uur en de eerste boot vertrekt om half tien in de ochtend. Wij zaten in de eerste boot van de dag en hadden dus aan het begin van de dag het hele eiland nog voor ons zelf. 

Je komt aan op het onbewoonde eiland en er zijn eigenlijk twee strandtenten die het gehele strand vol hebben gezet met strandbedjes. Hierdoor is er niet zoveel strand over. Wij zijn gelijk een rondje over het eiland gaan lopen en vonden vooral het afgelegen strandje in het noorden van het eiland mooi. Op de route naar dit strand kwamen we ook nog een landschildpad tegen en verschillende leguanen (die zitten overal op Sint Maarten).

Wij betaalden 25 euro voor twee stoelen en een parasol. Wij lazen dat je goed kon snorkelen op het eiland maar dat viel tegen. Het water was erg troebel en we zagen alleen een grote mantarog. Wij hebben op veel plekken gesnorkeld, maar uiteindelijk zagen we verschillende schildpadden bij de gele boei die een stuk van het eiland ligt (helaas was dat juist niet de plek waar wij gesnorkeld hebben). Uiteindelijk zijn we rond een uurtje of 1 in de middag weer teruggevaren naar het vaste land. 

Eiland Pinel Sint Maarten
Eiland Pinel Sint Maarten

#9 Loterie Farm

Wij vonden Loterie Farm echt een leuk dagje weg met onze dochter op het eiland Sint Maarten. Op de website van Loterie Farm staat dat het echt een soort van beach club is midden in de jungle speciaal voor volwassenen. Toch mogen kinderen door de week langskomen (in het weekend niet, dus houdt hier rekening mee). 

Voor volwassenen betaal je 25 euro per stoel en voor kinderen kun je er voor kiezen om alleen een kaartje voor het zwembad te betalen van 10 euro. Dan hebben ze officieel geen stoel, maar er waren genoeg stoelen op de beachclub. Je hebt hier verschillende zwembaden en de plek is erg fotogeniek. 

Je hebt helemaal bovenaan ook een jacuzzi waar je in kan als het niet afgehuurd is. Ook zit er bij deze beachclub een speeltuin (entree voor kinderen is 20 euro, dus die hebben wij overgeslagen) en ook een klimpark met ziplinen. Wij vonden het een heerlijk dagje relaxen in een prachtige omgeving en wij vinden het daarom ook zeker voor gezinnen met kinderen zeker een aanrader. Ook kun je hier lekker (gezond) eten. 

Loterie Farm Sint Maarten
Loterie Farm Sint Maarten

#10 De beklimming naar Pic Paradis

Zoek je als ouder een leuke bergbeklimming op het eiland Sint Maarten, dan is de beklimming naar Pic Paradis echt een hele leuke wandeling. Je kan dit combineren met een bezoek een de Loterie Farm. Zo kunnen de kinderen (en één van de ouders) relaxen bij de Loterie Farm en kan de andere ouder de beklimming van ongeveer 2 uur (heen en terug) maken. 

De beklimming is best pittig en daarom ook niet echt geschikt voor jonge kinderen. Je gaat bijna een uur lang klimmen recht de berg op en bovenaan heb je een prachtig uitzicht. De route staat goed aangegeven met pijltjes, alleen bovenaan is het even zoeken. Je hebt twee uitzichtpunten die de moeite waard zijn. Bij het TV station kun je links langs het hek en heb je een mooi uitzicht en het andere uitzicht is aan de andere kant van de berg. 

Als je boven bent kun je dus links naar het TV station en rechts is het tweede uitzichtpunt. Deze laatste is ook het officiële uitzichtpunt. Onderweg in het laatste deel van de route zitten ook apen die je kan spotten. Helaas zaten die bij mijn beklimming iets te hoog in de bomen om een mooie foto te maken. Je betaalt bij Loterie Farm 10 euro per persoon om de route te lopen. Je krijgt dan ook een klein plattegrondje mee. 

Pic Paradis Sint Maarten
Pic Paradis Sint Maarten

#11 Maho Beach

Een van de stranden die we apart benoemen in ons lijstje met kindvriendelijke activiteiten op Sint Maarten is het strand van Maho Beach. Dit is één van de bekendste stranden ter wereld vanwege de vliegruigen die rakelings over het strand vliegen. Het is dan ook niet echt een strand waar je gaat relaxen of een zee waar je gaat zwemmen, maar je bent hier puur voor de beleving. 

Kijk vooraf even op een website als flightradar24 welke vliegtuigen er allemaal aankomen op het Princess Juliana Airport, want het is uiteraard spectaculairder als er een groot vliegtuig van Air France landt dan een klein lokaal vliegtuigje. In principe heb je het hier ook wel gezien na een paar vliegtuigen. 

Er komen behoorlijk wat vliegtuigen aan, dus je bent hier niet langer dan een uurtje mee kwijt. Wat ook spectaculair is, is als er een vliegtuig vertrekt. Er staan veel mensen bij het hek te kijken als er een vliegtuig vertrekt en bij veel van deze mensen vloog de hoed of pet af. Dat vonden wij eigenlijk misschien nog wel het leukste.  

Je kan de auto parkeren voor 5 dollar bij The Morgan Resort, maar het is ook mogelijk om de auto iets verder langs het hek te zetten van het vliegveld. Bij het strand zitten ook verschillende tentjes waar je een hapje en een drankje kan doen en er is ook een kleine speeltuin, maar dat stelt niet super veel voor. 

Maho Beach SInt Maarten
Maho Beach SInt Maarten

#12 Philipsburg

Philipsburg is de grote stad in het Nederlandse gedeelte en zeker leuk om een rondje te maken door de stad. De straat waar eigenlijk alles zich afspeelt is Front Street. Hier zie je ook nog wat Nederlandse elementen zoals een grote klomp en de letters van Iamsterdam. Deze straat loopt evenwijdig aan de boulevard van Great Bay Beach en deze boulevard is ook leuk om een rondje over te lopen. 

Philipsburg wordt overdag overspoeld door dagjesmensen die van de cruiseschepen komen, waardoor het er erg druk kan zijn. Op de boulevard van Great Bay Beach zit ook een Nederlands restaurant in de vorm van een grote molen (die kan je bijna niet missen) waar je poffertjes en pannenkoeken kan eten met de kinderen. 

Wij hebben de auto in een zijstraat net iets buiten Front Street (gratis) geparkeerd. Wij hadden gelezen dat er ook veel streetart zou zijn in het centrum, maar dat vonden wij een beetje tegenvallen. Toch heb je wel een aantal kunstwerken, waar het leuk is om een foto te maken. Wij zijn een paar uurtjes in Philipsburg geweest. 

Philipburg SInt Maarten
Philipburg SInt Maarten

Kindvriendelijk hotel Sint Maarten

Je hebt genoeg kindvriendelijke hotels op Sint Maarten. In principe maakt het niet zo heel erg veel uit waar je op het eiland verblijft, aangezien de afstanden op het eiland niet super groot zijn. Wij zaten zelf in de buurt van het vliegveld in het Nederlandse gedeelte in een heel ruim appartement met twee verdiepingen. 

Scroll naar boven