Singapore met kinderen: minigids

Singapore is voor veel reizigers een plaats, waar ze een tussenstop maken op weg naar andere Aziatische bestemmingen. Voor ons was Singapore de tussenstop op onze wereldreis van de Malediven naar Nieuw Zeeland toe en aangezien we toch wel benieuwd waren naar dit kleinste land van Azië zijn we er gelijk een week gebleven met ons gezin. Ook als een stedentrip met kinderen is Singapore een toffe bestemming. Hieronder geven we de nodige informatie over het bezoeken van deze stad met kinderen.

gratis activiteiten in Singapore met kinderen
Gardens by the Bay met kinderen Singapore

Singapore met kinderen: Vervoer van het vliegveld naar de stad

De MRT-trein vertrekt vanaf het MRT-station van luchthaven Changi, dat zich onder terminal 2 en 3 bevindt. De treinen rijden van 05.30 uur tot middernacht, en de rit duurt ongeveer 27 minuten. De kosten van deze rit zijn erg laag, namelijk ongeveer 2 dollar per person, waarbij kinderen jonger dan 7 jaar gratis zijn.

Daarnaast is er een luchthaven shuttledienst die de luchthaven, het stadscentrum en de meeste hotels in Singapore met elkaar verbindt. De bussen vertrekken als alle stoelen bezet zijn, of om de 15-30 minuten. De prijs is ongeveer SGD 9 per volwassene en SGD 6 per kind.

Taxi’s naar het centrum van Singapore zijn buiten bij de aankomsthallen van beide terminals aanwezig. Het tarief naar het centrum van de stad is ongeveer SGD 20 (ongeveer 13 euro) tot SGD 50 (32 euro) met een reistijd van ongeveer 30 minuten. Boekingen kunnen worden gedaan bij de shuttle balies van de luchthaven. 

Singapore met kinderen: Vervoer in de stad

De metro in Singapore is goedkoop en super goed geregeld. Wij hebben daarom in Singapore voornamelijk gebruik gemaakt van het metronet. Een ritje kost ongeveer 1,5 euro per keer en je kunt op de meeste plaatsen in de stad met de metro komen.

Daarnaast rijden de metro’s op regelmatige basis, waardoor je nooit lang hoeft te wachten op de volgende metro. Aangezien alles duidelijk in het Engels staat weergegeven, zal je niet snel bij de verkeerde halte uitstappen of de verkeerde metro nemen. Voor kinderen tot 7 jaar is de metro gratis!

Singapore met kinderen
Singapore met kinderen

Waar te verblijven in singapore met kinderen

Aangezien Singapore geen goedkoop land is, liggen de prijzen van hotels een stuk hoger dan in andere Aziatische landen. Onder de 50 euro per nacht zul je hier nagenoeg geen hotelkamers vinden voor je gezin. Doordat alles goed te bereizen is met de metro en de meeste wijken veilig zijn, maakt het niet zo heel veel uit in welke wijk je je hotel hebt, zolang deze maar in de buurt van een metrostation is. Dat zorgt er wel weer voor dat de keuze groter is. 

Wijzelf zaten in het Robinson Condo appartement in de Central business wijk van de stad en hadden vanuit onze kamer een fantastisch uitzicht over de stad. Dit appartement had een complete keuken, balkon en privé badkamer en lag op 100 meter afstand van Lau Pa Sat, het foodcourt, waar we iedere avond heerlijk in de buitenlucht hebben gegeten bij de verschillende internationale tentjes.

Er lagen hier verschillende metrostations op een paar minuten lopen van dit appartement. Daarnaast kon je gebruik maken van de faciliteiten van het gebouw en dat betekende dat we op twee verschillende verdiepingen een buitenzwembad hadden met een prachtig uitzicht over de stad. Helaas wordt dit appartement momenteel niet via booking.com (waar wij het appartement geboekt hadden) aangeboden, maar zagen we wel dit appartement in hetzelfde gebouw. 

Heb je een iets minder groot budget, dan kun je tussen de 50 en 100 euro een prima kamer hebben. Kijk op websites als booking.com hoe de beoordelingen van bepaalde kamers zijn en of er voldoende beoordelingen zijn gegeven. Indien een hotel al meer dan 100 beoordelingen heeft gehad en die beoordelingen zijn goed, dan heb je in ieder geval al wat meer een indicatie of het hotel wat is. Een prima optie in deze prijsklasse, is het Wink Capsule Hostel@Chinatown.

Het bekendste hotel van Singapore is toch wel het Marina Bay Sands en wij hebben lang getwijfeld om in ieder geval 1 nachtje te boeken in dit hotel. Dit hotel stond echt op onze bucketlist om daar een keer te overnachten. Het hotel heeft een zwembad met een fantastisch uitzicht over Singapore. Helaas was de prijs destijds voor onze wereldreis iets te hoog, aangezien we 6 maanden onderweg waren. Hadden we Singapore op een kortere reis aangedaan, dan hadden we zeker de luxe van dit hotel willen ervaren. 

Singapore met kinderen
Singapore met kinderen

Eten in Singapore met kinderen

Net zoals de meeste wereldsteden, is de keuze qua eten in Singapore enorm. De meeste shopping malls hebben een foodcourt met de bekende fastfoodketens en in het centrum van Singapore zitten veel zogeheten Hawker Centers. Dit is ook een soort van foodcourt, maar dan vooral met de Aziatische keuken.

Lau Pa Sat, die we hiervoor in deze blog al beschreven hebben is echt een aanrader en hier kun je heerlijk eten voor een lage prijs. In alle wijken van de stad heb je dit soort Hawker Centers waar je prima kunt eten. Zelfs in de dure wijken rondom Marina Bay Sands kun je voor weinig geld eten (Makansutra Glutton’s Bay, met uitzicht over het  Marina Bay. Ideaal als je daarna de lichtshows gaat bekijken bij Marina Bay Sands en Gardens by the Bay.)

Ook in Chinatown, Little India en de Arabische wijk Kampong Glam. 

Kidzania Singapore met gezin en kind
Kidzania met gezin Singapore

Wat te doen in singapore met kinderen?

In Singapore is enorm veel te doen voor kinderen. Je kunt je makkelijk twee weken vermaken met activiteiten voor je kinderen. Lees onze aparte blog over alle actviteiten die je met je kinderen kunt ondernemen in Singapore. Daarnaast hebben we nog een blog geschreven over verschillende gratis activiteiten in Singapore met kinderen  die je kunt ondernemen. Kortom je zult je niet vervelen met je kinderen in deze stad.

Singapore met kinderen
gratis activiteiten in Singapore met kinderen

Scroll naar boven