Siena met kinderen

Siena met kinderen: 3 leuke activiteiten op een rij!

Een dagtrip naar Siena met kinderen is alleen prima als je er niet teveel voor hoeft te reizen. De stad heeft te weinig leuke activiteiten voor gezinnen met kinderen om er langer dan een halve dag te verblijven. Je moet daarom tijdens je vakantie in Toscane niet uren in het openbaar vervoer of de auto gaan zitten om deze stad te bezoeken. De stad is echt prachtig, maar er zijn te weinig leuke activiteiten met kinderen te beleven. Ben je in de buurt van Siena op vakantie, dan is het leuk om er een ochtend of een middag voor uit te trekken en de stad te bezoeken. We zetten hieronder de activiteiten in Siena met kinderen op een rij. 

Siena met kinderen
Siena met kinderen

Siena met kinderen #1: Duomo di Siena

Wij bezoeken Siena met de trein vanuit Florence en doen over de heenreis ongeveer 1,5 uur. Vanaf het station is het nog ongeveer 25 minuten lopen naar de mooie kathedraal van de stad. Wat ons gelijk opvalt is dat het qua toeristen een stuk minder druk is dan in Florence en dat komt ook wel doordat de stad voor veel toeristen net iets te ver weg ligt in Toscane. 

Zoals zoveel Italiaanse steden heeft ook Siena een prachtige kathedraal en je kunt hier tickets kopen voor de kathedraal en een aantal andere gebouwen rondom de kathedraal. De kathedraal ziet er zowel van binnen als van buiten prachtig uit en zeker de koepel in de kathedraal ziet er indrukwekkend uit. Binnen in de kathedraal kun je ook de bibliotheek bekijken, maar dat vonden we zelf niet heel interessant. 

Siena met kinderen
Siena met kinderen

Siena met kinderen #2: Panorama del Facciatone

Voor een bezoek aan de kathedraal en de andere gebouwen kun je verschillende kaartjes kopen. waarbij kinderen tot en met zes jaar deze gebouwen gratis mogen bezoeken en voor kinderen vanaf zeven jaar betaal je een gereduceerd tarief. Kijk voor de openingstijden, de entreetickets en de verschillende bezienswaardigheden even op de website van Duomo di Siena.

De andere gebouwen zijn het museum, de grafkelder, de doopkapel en Panorama del Facciatone, wat eigenlijk inhoudt dat je via een smalle trap naar boven loopt in de toren bij de kathedraal en daar een prachtig uitzicht hebt over Siena en de omgeving. Deze trappen zijn behoorlijk smal, dus het kan zijn dat je in de drukke zomermaanden even moet wachten voordat je naar boven mag, maar het uitzicht is zeker de moeite waard. 

Siena met kinderen
Siena met kinderen

Siena met kinderen #3: Piazza del Campo

Vanuit het plein waar de kathedraal van Siena staat is het twee minuten lopen naar Piazza del Campo. Als wij er zijn in de zomermaanden staat net het tweejaarlijkse evenement de Palio voor de deur. Dit is een paardenrace waar iedere ruiter een wijk in de stad vertegenwoordigt en waar de hele stad naar toeleeft. We zien dan ook verschillende uitgedoste mannen lopen met kleurige vlaggen met een logo van de wijk die ze vertegenwoordigen. 

Het plein zelf is een groot plein met een aantal terrasjes. Uiteraard zijn de prijzen hier voor een hapje en een drankje wel wat duurder dan in de rest van de stad, maar je kunt hier wel prima mensen kijken vanaf je terrasstoel. Op het plein staat een grote toren (Torre del Mangia) die je ook kunt beklimmen. 

Deze toren is maar liefst 88 meter hoog en één van de hoogste torens van Italië. Houdt er rekening mee dat het een behoorlijk smalle en steile gang naar boven is en dat het met kleine kinderen behoorlijk zwaar kan zijn. Uiteraard heb je vanuit de toren ook een prachtig uitzicht over de stad en zijn omgeving.  

Zoals je ziet zijn er in Siena niet super veel activiteiten te ondernemen met kinderen. In de omgeving van Siena zijn ook niet veel zwembaden of pretparken voor kinderen, waardoor je in een ochtend of middag de stad prima gezien kunt hebben. 

Siena met kinderen
Siena met kinderen

Waar overnachten in Siena met kinderen?

Je kunt in Siena prima overnachten. Er zijn genoeg leuke opties in het centrum om te overnachten met het gezin. Wij zetten een aantal goed beoordeelde accommodaties op een rij hieronder. 

Budget hotel: hotel Duomo

Middenklasse hotel: Albergo Chiusarelli

Luxe hotel: Grand Hotel Continental Siena – Starhotels Collezione

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Siena even hier
Siena met kinderen
Siena met kinderen

Scroll naar boven