Seychellen met kinderen

Seychellen met kinderen: mini reisgids voor gezinnen!

Je kunt de eilanden van de Seychellen met kinderen prima bezoeken tijdens één van de schoolvakanties. De stranden zijn prachtig, er is weinig tijdsverschil met Nederland en het is ook nog eens een hele veilig bestemming. Wat dat betreft is het een ideale vakantiebestemming voor gezinnen die van avontuur houden en die een heerlijke strandvakantie willen buiten Europa. Wij bezochten verschillende eilanden van de Seychellen tijdens de kerstvakantie en op basis van deze trip, zetten we hieronder alle informatie over de Seychellen voor gezinnen op een rij.  

Seychellen met kinderen
Seychellen met kinderen

Seychellen met kinderen: Vliegen naar de eilanden.

Je hebt helaas vanuit Nederland geen rechtstreekse vluchten die naar de Seychellen vliegen. Je kunt met een tussenstop vanuit Amsterdam vliegen met grote maatschappijen als Emirates, Kenya Airlines en Qatar Airlines en dan doe je er ongeveer 13 tot 15 uur over om van Amsterdam naar Mahé te vliegen. Wijzelf zijn gevlogen vanuit Düsseldorf met Turkish Airlines en deden er 14 uur over.

Van Düsseldorf naar Istanbul was het een kleine 3 uurtjes vliegen, daarna hadden we een overstap waarbij we drie uur op Istanbul Airport waren, waarna we vanuit Istanbul in 7,5 uur vlogen naar de Seychellen. Onze beide vluchten waren ’s nachts waardoor het gevoelsmatig een redelijk korte vlucht was. Daarbij heeft Sophie eigenlijk op de lange vlucht van Istanbul naar Mahé aan een stuk door geslapen. 

Seychellen met kinderen
Seychellen met kinderen

Seychellen met kinderen: waar rekening mee houden?

Als je naar de Seychellen met kinderen reist, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. We benoemen ze hieronder even kort. 

  • Tijdverschil met Nederland is drie uur. Op de Seychellen is het drie uur later dan in Nederland. Hierdoor hadden we ook niet een hele grote jetlag toen we aankwamen. Door de vlucht waren we uiteraard redelijk moe en daardoor was het geen probleem om een paar uurtjes eerder te gaan slapen de eerste nacht op Mahé.
  • De faciliteiten op de Seychellen zijn nog niet super ontwikkeld, waardoor het niet te vergelijken is met een vakantie naar Italië of naar Spanje. Zo vind je op de meeste stranden weinig faciliteiten, waardoor je zeker met de lunch goed moet kijken waar je gaat lunchen. Ook zijn er op de eilanden niet echt grote supermarkten en heb je vooral kleine winkeltjes met een beperkt assortiment.
  • Regel vooraf je vervoer van het vliegveld van Mahé. Wij hadden dit niet vooraf geregeld, omdat we vooraf gezien hadden dat het ritje van het vliegveld naar het hotel maar een paar minuten was. Toch moesten we voor een taxi 40 euro betalen. Doordat er geen openbaar vervoer van het vliegveld vertrekt, waren we dus genoodzaakt om deze taxi te nemen. Later hebben we op hetzelfde eiland een auto gehuurd voor 50 euro voor een hele dag. Dat vonden wij wel een heel groot verschil. 

Seychellen met kinderen
Seychellen met kinderen

  • De Seychellen is zeker geen budgetbestemming. Je betaalt al snel best wel wat geld in de supermarkt voor boodschappen of voor een maaltijd in een restaurant. Je kunt het land dus qua prijzen niet vergelijken met bijvoorbeeld landen in Azië, waar het prijsniveau een stuk lager ligt. 
  • De Seychellen zijn een veilige bestemming. Wat dat betreft hoef je tijdens je vakantie naar de Seychellen met kinderen niet heel bang te zijn dat je slachtoffer wordt van criminaliteit. Wij hebben ons geen moment op alledrie de eilanden onveilig gevoeld en dat is toch altijd wel heel fijn als je met je kinderen op reis bent. 
  • Neem waterschoenen mee. In de zee van de verschillende stranden liggen veel stenen en koraal en na een week tijd hadden we onze voeten behoorlijk open liggen op verschillende plaatsen. Koraal kan echt scherp zijn en kan zo een snee maken in je voet als je er op gaat staan. Daarom zijn waterschoenen geen overbodige luxe op je reis naar de Seychellen met kinderen. 

Seychellen met kinderen
Seychellen met kinderen

Seychellen met kinderen: welke eilanden bezoeken?

De Seychellen telt in totaal 115 unieke eilanden, maar de meeste toeristen bezoeken de drie grote eilanden: Mahé, Praslin en La Digue. Mahé bezoekt eigenlijk iedere toerist, aangezien hier het vliegveld ligt en op de andere twee eilanden vind je de mooiste stranden van het land. Vanuit deze eilanden kun je ook dagtrips boeken naar verschillende andere kleinere eilanden. 

Wij bezochten in totaal twee dagen het eiland Mahé, drie dagen het eiland Praslin en maar liefst tien dagen het eiland la Digue. Achteraf hadden we minder lang op La Digue willen blijven en wat langer op het eiland Mahé. Een goede verhouding kan zijn voor deze eilanden: Mahé drie dagen, Praslin drie dagen en La Digue 4 of 5 dagen. Dan zit je op een dag of tien en ga je twee weken, zorg dan dat je op één van de eilanden ook een hotel met een zwembad boekt, zodat je nog een paar dagen kunt relaxen met je kinderen aan het zwembad. 

Seychellen met kinderen
Seychellen met kinderen

Seychellen met kinderen: vervoer tussen de eilanden

Het vervoer tussen de eilanden van de Seychellen is voor de meeste toeristen per boot (je kunt ook per helikopter gaan, maar daar hangt een prijskaartje aan wat voor de meeste toeristen niet te betalen is). Een aantal keer per dag vaart de Cat Cocos ferry tussen de drie verschillende eilanden. Hierbij vaart de ferry van Mahé naar Praslin en dan door naar het eiland La Digue. 

De ferry doet er iets meer dan een uur over van Mahé naar Praslin en van Praslin naar La Digue is de vaartijd ongeveer een kwartier. Aangezien hij tussendoor stopt op Praslin en er toeristen op deze bestemming uit moeten inclusief bagage, moet je er rekening mee houden dat de boot een kwartier tot half uur stil ligt in de haven van Praslin. 

Wij boekten de tickets voor de drie overtochten online via de website van Cat Cocos. Het is ook mogelijk om in de haven zelf tickets te kopen, maar zeker in de drukke kerstperiode heb je kans dat de kaarten dan uitverkocht zijn. 

Seychellen met kinderen
Seychellen met kinderen

Seychellen met kinderen: eiland Mahé

Het eiland Mahé is het grootste eiland van de Seychellen en je landt hier ook met het vliegtuig. Het is mogelijk om vanaf het vliegveld rechtstreeks naar de bootterminal te gaan en dan gelijk naar de andere eilanden te varen, maar dan moet je geen vertraging hebben van je vliegtuig. Wij kozen ervoor om na onze vlucht gelijk naar een hotel met zwembad te rijden op Mahé.

Wij zijn de eerste dag ook met de lokale bus van het hotel naar de hoofdstad Victoria gereden voor een paar euro, maar het is niet een heel snel vervoersmiddel. Je weet namelijk niet wanneer de volgende bus langskomt en er rijden behoorlijk wat buslijnen over dit eiland. Het beste is om een auto te huren op dit eiland. Het eiland is niet super groot en in een dag kun je al best wel een mooi rondje over het eiland maken. 

Wil je bij meerdere stranden op de Seychellen met kinderen stoppen, dan is het verstandig om een aantal dagen op dit eiland te verblijven. Wij hebben op dit eiland vijf verschillende stranden bezocht en zetten hieronder de belangrijkste bezienswaardigheden op een rij. 

Seychellen met kinderen
Seychellen met kinderen

#1 Hoofdstad Victoria: dit is één van de kleinste hoofdsteden ter wereld en het voelt aan als een dorp. Je kunt hier op de Seychellen met kinderen de lokale markt bezoeken en een rondje lopen door de straten met winkels. Ze hebben een soort van Big Ben lookalike, maar dat vonden wij niet zo heel veel voorstellen. Je hoeft voor een bezoek aan Victoria niet heel veel tijd uit te trekken en je hebt deze hoofdstad dan ook snel gezien. 

#2 Beau Vallon: dit is misschien wel het meest toeristische plaatsje van het eiland en hier zitten ook de meeste hotels en restaurants. Je hebt hier een prima strand en genoeg faciliteiten om je vakantie op dit eiland hier te beginnen. Je hebt hier bij het strand ook genoeg tours die je kunt boeken bij verschillende organisaties. Achteraf hadden wijzelf het liefste in deze plaats een hotel geboekt voor de eerste dag, aangezien je dan ook gelijk aan het strand zit.

Seychellen met kinderen
Seychellen met kinderen

#3 Eden Island: dit is een kunstmatig eiland dat in het noorden van het eiland is aangelegd en waar je hele luxe villa’s kunt huren. Hier heb je ook genoeg shops en restaurants, ondanks de prijzen vrij hoog zijn. Heb je een huurauto kan het een optie zijn om hier even een ijsje te gaan halen tijdens je reis naar de Seychellen met kinderen. 

#4 Petite Ans: aan dit strand ligt het Four Seasons hotel, waar een overnachting in de simpelste kamer begint bij 1700 euro per nacht. Je kan dit strand gewoon bezoeken en je hoeft je alleen even aan te melden bij de toegangspoort van het hotel. Het is wel een vrij lange wandeling de berg af (en later ook op) naar het strand toe, maar het strand is prachtig.

Je kunt hier ook erg goed snorkelen en we hebben veel verschillende vissen hier gezien. Bij het strand ligt ook het zwembad van het hotel en wij hebben ook een duik genomen in dit zwembad (ondanks dat waarschijnlijk niet de bedoeling is ;)). 

#5 Anse Intendance: toen we wat locals spraken over welk strand we moesten bezoeken op eiland Mahé kwam dit strand in het zuiden van het eiland naar voren. Ook online wordt dit strand genoemd als één van de mooiste stranden van de Seychellen. Wat ons betreft zijn sommige stranden op de eilanden Praslin en La Digue mooier, maar desondanks is het zeker een heel mooi strand. 

Eigenlijk heb je over het hele eiland genoeg mooie stranden liggen en op veel van de stranden is het erg rustig. Zo bezochten wij bijvoorbeeld ook Grande Anse, waar bijna niemand was toen wij er waren. Houdt er wel rekening mee dat er niet veel voorzieningen zijn op de stranden zelf en dat je vaak voor je eten in de dorpjes rondom de stranden moet zijn. 

Seychellen met kinderen
Seychellen met kinderen

Seychellen met kinderen: eiland Praslin

Het tweede eiland dat wij bezochten is eiland Praslin. Ook op dit eiland zijn de grootste bezienswaardigheden de stranden. Je kunt daarom wel stellen dat een bezoek aan de Seychellen met kinderen alleen leuk is als jullie gezin van het strand houdt. Op Praslin is er één buslijn, waarbij de bussen een rondje over het eiland maken, dus is het zeker mogelijk om je op deze manier te laten vervoeren over het eiland.

Dit is natuurlijk een enorm goedkope optie, maar soms zit je wel lang te wachten bij de bushalte. Wij wilden lastminute nog een auto huren, maar er was niets meer beschikbaar. Wij hebben daarom een deel van het eiland bezocht met de taxi en een deel met de lokale bus. Op het eiland is maar één stoplicht en dat is bij het lokale vliegveld van het eiland. Als er een vliegtuig wil landen of opstijgen dan staat het stoplicht tijdelijk op rood.

Het meest toeristische plaatsje op dit eiland is rond Anse Volbert (Côte D’Or). Hier vind je de meeste accommodaties en restaurants en dit is een prima plek om een paar dagen te verblijven. Wij hebben op dit eiland de meeste bezienswaardigheden bezocht en we zetten ze hieronder kort op een rij. 

Seychellen met kinderen
Seychellen met kinderen

#1 Anse Lazio: dit vinden wij het mooiste strand dat je op de Seychellen met kinderen kunt bezoeken. Heel mooi wit strand, niet te druk en prachtige grote stenen, die je wel kent van de plaatjes als je zoekt op de Seychellen op internet. Anse Lazio ligt in het noorden van het eiland en je kunt de auto parkeren aan het strand. Er zijn bij dit strand twee restaurants, maar die waren alletwee dicht toen wij het strand bezochten. 

#2 Curieuse eiland: dit is een eiland dat op ongeveer 15 minuten varen ligt van eiland Praslin en hier vind je behoorlijk veel reuzeschildpadden op het eiland. Wij namen via Sagittarius Taxi Boat Excursions (ze hebben alleen een Facebook pagina) een boot naar dit eiland toe vanaf Anse Volbert en verbleven er in totaal een uurtje of drie. Dat is ook wel voldoende, want dan heb je het ook wel gezien. 

Als eerste kom je in het gebied waar tientallen schildpadden lopen en daarna hebben we een route gelopen over het eiland naar de andere kant van het eiland. Hier werden we na drie uur weer opgepikt door de boot. Wij vonden het een leuke halve dagtrip, maar het is wel een prijzige overtocht met de boot. Bezoek je tijdens je vakantie op de Seychellen met kinderen ook eiland La Digue, dan kom je sowieso de reuzeschildpadden nog wel tegen. 

Seychellen met kinderen
Seychellen met kinderen

#3 Anse Georgette: ook dit strand wordt in de lijstjes genoemd als mooiste strand van de Seychellen. Ook hier moet je best wel een wandeling maken voor je op het strand bent en je moet vooraf toestemming vragen bij het Constance Lumeria resort. Dit resort laat naast de eigen gasten maar een beperkt aantal toeristen door iedere dag over het terrein. Een andere optie om dit strand te bereiken is helemaal door de bergen, maar met kinderen is dit niet echt een optie.

Wij hadden de eigenaresse van ons guesthouse laten bellen en toen zat het al vol, maar als je aangeeft dat je alleen even een foto wil maken bij de receptie, laten ze je meestal wel gewoon binnen. Ook wij zijn er heen gegaan en de receptie deed niet zo heel erg moeilijk. Prachtig strand, maar ook hier weinig voorzieningen. Neem dus vooraf eten en drinken mee als je dit mooie strand bezoekt. 

#4 Vallee de Mai National Park: je kunt op de Seychellen met kinderen ook een wandeling maken door de natuur op het eiland Praslin. Je loopt hier nadat je entree betaald hebt bij de ingang een route door de dichte begroeiing en onderweg kom je allerlei informatie tegen over de natuur. Je kunt ook met een gids het park bezoeken, maar daar heeft onze dochter meestal niet de aandacht voor. 

Het park staat bekend vanwege de grote kokosnoot coco de mer. Wij vonden het prima om een rondje te lopen door dit nationale park, maar vonden het niet super spectaculair. Maar dat is natuurlijk ieder zijn eigen mening. Overigens heb je op het eiland Praslin nog een nationaal park waar je de coco de mer kunt zien. Dit is Fond Ferdinand park. Hier is de toegangsprijs de helft minder dan de toegangsprijs van het Vallee de Mai park. 

Seychellen met kinderen
Seychellen met kinderen

Seychellen met kinderen: eiland La Digue

Het leukste eiland dat je tijdens je vakantie naar de Seychellen met kinderen kunt bezoeken is het eiland La Digue. Dit is een klein eiland, waarbij de fiets het voornaamste vervoersmiddel is. Wij verbleven op dit eiland maar lieft 11 dagen en dat was achteraf gezien misschien wel iets te lang, maar wij vonden dit wel echt het meest relaxte eiland. De afstanden op dit kleine eiland zijn niet groot en de grootste fietsafstand is ongeveer een half uur fietsen. 

Op het hele eiland heb je genoeg verhuurbedrijven van fietsen en ook de meeste accommodaties verhuren fietsen. Wij hebben voor elf dagen drie fietsen gehuurd bij onze accommodatie en betaalden hier ongeveer 200 euro voor. Houdt er wel rekening mee dat het behoorlijk berg op en berg af kan gaan en dat je met kleine kinderen het beste een fiets met kinderzitje kunt huren. Wij hebben regelmatig onze dochter de berg op moeten duwen. 

Ook hier zijn de stranden uiteraard de grootste bezienswaardigheden. We zetten de leukste bezienswaardigheden die je hier op dit eiland van de Seychellen met kinderen kunt doen hieronder op een rij. 

#1 De stranden in het zuiden van het eiland: de mooiste stranden van het eiland La Digue bevinden zich in het zuiden. Als eerste heb je Grand Anse, wat een vrij groot strand is met wit strand en weinig stenen in de zee. De zee kan hier wel wat onstuimig zijn, maar onze dochter vindt dat juist heel erg leuk. We hebben hier ook dagenlang de hele dag in de warme zee gezeten en op het strand en de rotsen gespeeld. 

Vanaf het strand Grand Anse kun je de Anse Caiman trail lopen naar nog twee leuke stranden. Zo kom je tijdens deze trail langs Petite Ans en Anse Cocos wat ook echt prachtige stranden zijn. Je moet hier wel een stukje klimmen over rotsen, maar het pad is goed te bewandelen met kinderen. 

Seychellen met kinderen
Seychellen met kinderen

#2 Anse Source D’Argent: dit staat bekend als het mooiste strand van de Seychellen en voor dit strand moet je ook entree betalen. Wij vonden het een prachtig strand, maar om nu gelijk te zeggen dat het het mooiste strand van het eiland was dat vonden wij niet (Anse Lazio vonden wij toch echt net wat mooier). 

Wat leuk is als je dit strand bezoekt dat je ook langs een grote modderpoel komt met mega steen, waar verschillende reuzeschildpadden te vinden zijn. Ook op dit strand zijn de voorzieningen minimaal en kun je bij twee barretjes wat eten, maar de keuze is niet ruim. Je krijgt bij dit strand een armbandje, waardoor je de hele dag terug kunt komen naar het strand, zonder opnieuw te hoeven betalen. 

#3 Félicite en Cocos Island: je kunt vanaf La Digue ook een halve dag gaan snorkelen met een boot. De meeste tours bezoeken de eilanden van Félicite en Cocos en je kunt hier heel goed snorkelen. We kwamen vele vissen, schildpadden en mantaroggen tegen tijdens onze snorkeltocht. 

#4 Nid D’Aigle: je kunt op dit eiland van de Seychellen met kinderen ook naar een mooi uitzichtpunt lopen. Met kinderen kun je de berg oplopen naar het Belle Vue Café en vanaf hier heb je al een mooi uitzicht over het eiland. Dit is wel een korte pittige klim, maar je kunt hier wel leuk wat drinken met een prachtig uitzicht. Houdt er rekening mee dat op zondag dit café dicht is.

Vervolgens kan één van de ouders verder klimmen naar Nid D’Aigle, terwijl je kinderen met je partner in het café wat drinken. Hier heb je drie verschillende uitzichtpunten waar je ook een heel mooi uitzicht hebt over het hele eiland. Deze beklimming is vrij pittig en met kleine kinderen niet echt een fijne optie. 

#5 Anse Patate: dit is een klein strandje, maar wel heel erg mooi. Soms is het hier heel druk en soms is er helemaal niemand. Bezoek dit strand in de vroege ochtend en je hebt een grote kans dat je het strand helemaal voor jezelf hebt. 

Seychellen met kinderen
Seychellen met kinderen

Wat kost een reis naar de Seychellen met kinderen?

Toen we terugkwamen van onze reis naar de Seychellen kregen we al snel de vraag wat de kosten zijn van een reis naar de Seychellen met kinderen. Zoals we al eerder in deze blog vermeldden is het geen low budget bestemming. We zetten hieronder onze kosten op een rij die wij in de kerstvakantie gemaakt hebben op dit eiland. 

Vliegtickets: 1650 euro

Accommodaties: 1500 euro

Parkeren auto Dusseldorf Airport: 144 euro

Boot tussen de eilanden: 300 euro

Huurauto: 50 euro voor een dag

Alle pintransacties voor eten, drinken, excursies etc: 2144 euro

PCR testen (we gingen in het corona tijdperk 2021/2022) : 225 euro.

In totaal waren we 6013 euro kwijt voor 17 dagen met z’n drieën. Een hoop geld en dan hebben we echt geen gekke uitspattingen gedaan. Als je echt iedere dag luxe uit eten gaat en in duurdere accommodaties gaat zitten, dan kom je al snel boven de 10.000 euro uit met het gezin. 

Seychellen met kinderen
Seychellen met kinderen

Seychellen met kinderen: beste reistijd

Doordat de eilanden van de Seychellen rond de evenaar liggen, schommelt de temperatuur op de eilanden tussen de 28 en 30 graden. Wat dat betreft kun je de eilanden eigenlijk het gehele jaar bezoeken. Wel kan er veel regen vallen en in de maanden juli tot en met september valt het minste regen. Wij hebben de eilanden bezocht in de natste maanden en dat was in de kerstvakantie (december en januari). 

Ondanks deze periode het regenseizoen is, hebben wij de meeste dagen in de zon gelegen. Meestal regende het aan het einde van de dag en ’s nachts. Toch kan het in deze periode wel soms veel regenen als je pech hebt. Het scheelt wel dat het warm is en dat een bui toch heel anders is dan dat je dit in Nederland ervaart. Staar je ook niet blind op de voorspellingen van het weer op internet, omdat hier weinig over te zeggen valt. Het kan soms stortregenen op een bepaald deel van het eiland en daarna weer tien minuten later de zon vol schijnen. 

Seychellen met kinderen
Seychellen met kinderen

Seychellen met kinderen: Waar overnachten?

Je hebt genoeg accommodaties waar je op de Seychellen met kinderen kunt overnachten. We zetten voor de drie verschillende eilanden een aantal goede opties op een rij!

Mahe eiland:

Budget: E&E Self Catering

Middenklasse: Lazare Picault Hotel

Luxe: Hilton Seychelles Labriz Resort & Spa

Voor een overzicht van alle accommodaties op het eiland Mahé klik hier. 

Praslin eiland:

Budget: Home Confort Self Catering

Middenklasse: Residence Praslinoise

Luxe: Palm Beach Hotel

Voor een overzicht van alle accommodaties op het eiland Praslin klik hier. 

La Digue eiland:

Budget: Chloe’s Cottage Self-Catering

Middenklasse: Island Bungalow

Luxe: La Digue Island Lodge

Voor een overzicht van alle accommodaties op het eiland La Digue klik hier. 

Seychellen met kinderen
Seychellen met kinderen

Seychellen met kinderen: Conclusie

Wij hebben echt genoten van onze vakantie op de Seychellen. De stranden zijn echt uniek met de grote rotsen op het strand en de sfeer op de eilanden is over het algemeen heel relaxt. Wel hadden we verwacht dat er meer faciliteiten en voorzieningen zouden zijn in het land. Het is daarom niet te vergelijken met een strandvakantie naar Spanje of Italië en je moet wel een beetje een reiziger zijn om dan toch te kunnen genieten. Als je daar geen problemen mee hebt, dan kun je echt een hele mooie reis maken naar dit mooie land!

Seychellen met kinderen
Seychellen met kinderen

Scroll naar boven